Prečo nemajú v obchodoch s oblečením aj väčšie veľkosti?
Mám veľ. 48. Zase sa tu urcite nájdu krásne a vzdy štíhle rýpalky, ktoré budú riešiť prečo to tak je. Ale skúsme toto teraz neriešiť.
Zaujíma ma, že prečo v obchodoch s oblečením nemajú na predajni aj väčšie veľkosti - povedzme 48-52. Neverim tomu, že by sa im to nepredávalo - vidím vo svojom okolí vela žien, ktoré by to urcite uvítali. Väčšie veľkosti sa daju kupit len cez internet, ale mne sa nechce stale hore-dole platit poštovné. Ja si chcem oblečenie vyskúšať. Prečo napr. H&M má plus size kolekciu, ale v kamenných predajniach ju vobec neponúkajú? Je to hrozne nefér - veď moje peniaze sú rovnaké ako peniaze ženy s veľkosťou 38. Nechápem to a štve ma to.
@akiana ja mam Este vela pozvanok na best Secret, ak chces mi pisni spravu
@akiana ó, tak ďakujem, že si mi to vysvetlila! 🤣🤣🤣 je mi vcelku jedno čo si myslia a ako vyzerajú ostatní. Ja som nikdy nezapadala do priemeru - či už výsledkami v škole, na univerzite alebo v práci. Ja som spokojna sama so sebou a to je hlavné.
Neuveríš ale tvoj hlas má silu si klient ty máš silu, píš všade možne a ver mi že sa to zmení
@akiana a čo je zle na tom, že by som chcela kvalitnejšie oblečenie? Taký butik Marina Rinaldi by celkom bodol. 🙃🙃
@zuzanka.zuzu tak vieš, oni tam asi len pečú a predávajú, majiteľ o tomto možno ani netuší
nečítala som všetky 4 strany len prvú ale mne sa to zdá zas naopak že malých čísel majú pomenej.Ja som drobná 34,36 a ked idem do obchodu skoro nikdy to moje s ko nemajú🙂 alebo ked už,tak schmatnem posledný kus
@nyusika však jasné, rovnako ako predavačka v odevoch nie je majiteľ, proste čísla im sedia a to stačí, ale záujem by možno bol
@anjelicek26 Ty si zase raz tak mimo. 🤦 Veľké ženy sa nezmestia do skúšobnej kabínky. Tušíš ty vôbec, že existujú aj kabínky pre imobilných? Či ani takú bežnú vec v Nemecku nemáte? Isteže, žena z veľkosťou 48 nie je imobilná, no do kabínky sa určite zmestí. Prečo by si nechcela skúsiť šaty? Ty si ich tiež neskúšaš? 🤦 Asi nechodíš bežne po slovenských uliciach a asi ani po tých nemeckých. Lebo realita je úplne mimo tvojej „štatistiky". @autorka Skús hľadať v menších obchodoch, nie čisto tieto prvoplánové blbosti. Sú aj špecializované obchody. S maminou sme kedysi tak pobehali, pohľadali a našli. Dnes ti už konkrétne neporadím, mama už nežije.
@akiana normalne tu v skupine. Mozem ti poslat do spravy.
autorka, neoplatí sa im urobiť kolekciu, hoc aj menšiu... za prichystanie strihu a ešte na také rozmery, sa proste musí zaplatiť a aby sa to oplatilo, musí sa ušiť a predať obrovské množstvo kusov. V malom to nebude rentabilné, museli by dvihnúť ceny a teda by sa pravdepodobne predalo ešte menej kusov. Každý obchodník cieli na určitú skupinu. Nájdi si takého, ktorý cieli na tvoju veľkosť (a vek) a kúpiš. Len písali sme to tu už X-krát a ty sa stále cítiš nepochopená. My ťa chápeme, len ty nechápeš odpoveď.
@heni79 kabinky pre imobilnych nie u takmer nikde,aspon nie v obchodoch,kam chodim. A ano,vsetky su uzke. Nepisem,ze sa tam nezmestia, ze sa tam citi nekomfortne... trosku rozdiel.
@muchotrafka298 ved ale tam sa neviem ani zaregistrovat :D
@hladamematku aj to je moznost, velkrat tie obchdoy objednavaju veci... cize ka si objednaju aj tie velke cisla, budu mat, ak si ich zakzanicka dohodne, bude ich tam mat.. pripadne vela obchdov vie objedanvat na kamenne predajne, vyskusaju si to tam ludia, vratia ..
Tak ja neviem, ale v nasom OC maju obchod prave s velkostami xl, xxl.. co zas napr.mne je na nic, ja si zas musim zvacsa kupovat v detskom oddeleni, kedze som mala a chuda..a dakedy mam tiez sakra problem nieco, co mi naozaj sedi, najst.. Takze ta chapem.. lenze oni zvacsa robia len konfekcne velkosti a to nam, co sa do toho z nejakych dovodov nezmestime, nesedi...
Necitam cele, ale aj v tesco f&f mava velke velkosti, ako aj c&a. Tie, co pouzivaju nemecke cislovanie.
Ja si tam zasa neviem kupit na seba, vela veci sa mi tam paci a zial, aj xs je mi u nich velke. Tak skus tam. U nas v TT su aj butiky s vacsimi cislami, dokonca aj obchody pre moletky u nas su.
@jarmila2010 presne cele anglicko ma aj nadmerne velkosti a sranda ze je to viacnasobne vacsie a stoji rovnako ako xxs😀
Vzdy mozes schudnut. A potom sa vojdes aj do Mariny Rinaldi, aj do Rinascimenta, aj do Luisy Spagnoli
No velmi spokojna mi nepripadas, ale ked myslis…
@galioska ano...ja som v tom case nosila 36,ale rovnake oblecko som vedela kupovat aj kamaratke domov vo velkosti 52 alebo aj viac...strasne sa vzdy tesila 🙂) ... tam problem nebol vobec...
Komentare som necitala..radim sa do skupiny velmi stihlych..a vies co? Aj ja mam dost velky problem zohnat na seba veci
Ja som konfekcna velkost a oblecenie v kamennom obchode som nekupila hadam 3roky, objednam z nemenovaneho AY 2velkosti v klude poskusam doma s tym co mam , nieco necham, vela vratim ... uplna pohoda. Pre mna je des skusat napr saty spolocenske v pidikabinke, beznej podpesenke, v ponozkach... citim sa ako chudera, doma sa obujem do lodiciek vezmem si kabelku , doplnky...
Autorka a v Takku si pozerala? Tam majú bežne aj väčšie veľkosti - plus size oblečenie majú väčšinou blízko kabínok a aj ich číslo XL-XXL býva vcelku dosť široké. Potom aj v Tescu bývajú väčšie veci, len tam treba viac hľadať a nie v každom Tescu majú rovnaký výber.
Ahoj, tiez mam takuto velkost a je to tak. 48 je u znien normalna velkost, nie som ziadny slon. A to zdaleka nie som jedina zena v okoli s touto velkostou. Vacsina veci v obchodoch konci pri velkosti max 46, aj to vynimocne. Vacsie cisla takmer nie su a ked su, tak su to modely pre starsie zeny. Obcas kupim v lindexe, lebo tam su veci mensich velkosti vacsie, ale nie je to casto moj styl. V hm som si kupila raz saty 46, ale boli kratke - sirka dobra, dlzka nedobra, mam 171cm.
Ja som si zvykla kupovat v takko este pred rokmi, ale kvalita tam isla prudko dolu. Teraz kupujem hlavne v bonprixe. V kamennych obchodoch typu orsay si mozem kupit max nausnice alebo satku.
Neviem, preco su niektore reakcie take protivne, nevidim na sebe nic take, preco by som sa nemala prezliect v kabinke alebo vidiet sa v zrkadle v kabinke rovnako ako zeny mensich velkosti. Nie som ziadna ustrachana skrata, ktora sa sama seba zlakne v zrkadle 🙄

@muchotrafka298 Prosim ta, ako si zohnala reg. kod na Best Secret?