Prečo sa niektorí obliekajú nevkusne k lekárovi?
Vcera som bola u lekara po dlhej dobe a kedze tam bolo dost ludi, tak som si tam posedela zo dve hodiny. A co som si za ten cas vsimla, ako som tam sedela, bolo to, ze poniektori ludia sa vobec o seba nestaraju. Nech sa na mna nikto nehneva, ale ist k lekarovi v deravych teplakoch alebo v bavlnenych kvietkovanych leginach? Chlap, vek asi 45, roztahane teplaky, take, co niekto ani na doma neoblecie. Zena, 100 kilova- bavlnene leginy, vysednute, co ja by som si dala tak max na spanie :D a takto dogabani tam boli viaceri/viacere. Co bolo na zamyslenie bolo to, ze stari dochodcovia boli vsetci do jedneho slusne obleceni. Jeden pan dokonca sako, kosela. Neviem, to uz niekto je tak extremne lenivy, ze mu je jedno, co na seba navlecie k lekarovi? Necakam ziadne vysvetlenia od vas :D Len som to tu tak hodila do eteru, ze som bola dost prekvapena, ze k lekarovi sa niekto oblecie, ako na zahradu
Pocuvala som podcast 2 doktorov a presne sa zhodli na tom, ze pancienti sa pocas rokov velmi zmenili,nielen,ze su arogantni,drzi,vyhrazaju sa im, ale ze presne tato starsia generacia si lekarov tak vazila,ze chodili dokonca v oblekoch a to im zostalo dodnes. Nieco na tom bude pravdy. A ked som u lekara si vsimam tiez,ze tie starsie rocniky sa pekne vystafiruju,zladia.
Iba jediny raz som letela na pohotovost s dcerou v leginach a volnom tricku neriesila som vyzor ale.zdravotny stav ale presne tak sa tam ku mne aj spravali ako k uplnej sedlacke co prave vyliezla z chlieva..pritom som bola v cistom nederavom obleceni.takze odvtedy si zasadne davam pozor ako u lekara vyzeram a to je uplne neskutocny rozdiel v pristupe..rovnako do uradu kostola restauracie dodrziavam urcity dress code..
Teda ja ti môžem povedať,že ja chodím špinavá a upotena k lekárovi a kopec iných ľud,í keď idú rovno z práce ,minule som bola v čakárni ja a jeden chlap ,určite záhradník,špinavé ruky a aj nohy v šlapkach od zeme a staršia pan,i krásne nahodená, krásne červené nechty a aj pery ,hold my dvaja sme šli rovno z práce ,ona z domu
Dobre predstavte si nejakú ženu ktorá má horúčky a musí ešte ťahať 12tky. No neviem či v takomto stave by ste riešili oblečenie. By ste boli radi, že dokráčate nejako k lekárovi.
@bloger ako pisu dievcata..samozrejme to nie je modna prehliadka, ale zakladna slusnost prist niekde slusne a cisto obleceny. Nam uz ako detom babka hovorila-umyte sa a cisto sa oblecte, ideme k lekarovi. A odvtedy to je vo mne. U lekara sa vyzliekas a aj oblecenie hovori, ako sa ma s tebou clovek bavit. Ci ako s vidlakom, alebo normalnym clovekom. A ked si vladzes obliect teplaky, tak si vladzes obliect aj normalne nohavice.
A nikto nemoze povedat, ze je nieco drahe. Teraz sa oblecenie da kupit za par eur, aj ked len v tom Pepcu. Je to nove, slusne, ciste. Nevies si predstavit ake je neprijemne, ked sa niekto spinavy a smradlavy v ambulancii vyzlecie-az ta stipu oci. A takych ludi je coraz viac. Volakedy to boli skor stari ludia, teraz uz aj mladi. Oblecenim davas najavo ako si toho cloveka vazis, aky postoj mas k nemu. Bohuzial dnes ludia akokeby zvlčeli. Aj tu mamicky maju hlasku, ze hlavne, nech je im pohodlne. Je to cista sedlactina.
Aj ja sa niekedy cudujem. Ale uznacam, aj ja som uz polavila z narokov. Pod panelakom mame obchod a jedno dieta zaspi, necham ho pri manzelovi, co je na HO, zdrapim druhe starsie a zbehnem do obchodu, v com som. Jedine, ak nemam podprdu, tak si ju dam a teda v gatkach nepojdem, ale v spinavych leginach uz som bola, aj okydanom tricku 🤣.
No ale k doktorovi sa obleciem slusne v ramci moznosti. Vacsinou basic rifle, tricko.
Mam nadvahu, ale leginy nosim, su pohodlne. Ale teda nemam 100+ kg. V deravych sa snazim nechodit von, ale stalo sa mi uz, ze som mala dieru medzi nohami a hodila som si na seba dlhy softshellovy kabat a v tom obchode to nemal kto vidiet 🙂😅. Ale ako by povedala moja starka, co ked sa Ti daco stane a budes mat na sebe derave gatky? 🤣.
Toto je teda jedna kapitola, ale mne napriklad kolu oci aj tie modne vystrelky, ze su aj obleceni moderne a "in", ale podla mna je to otras. Napriklad tie bugaty s hrubymi podrazkami, oversize handry, co vyzeraju ako vrece na kazdom jednom, na zene s nadvahou snad este horsie ako obtiahnute, vyzera este tucnejsia, nez naozaj je. Alebo hole brucha, zadky.
Ja som zas byvala tercom vysmechu a ohovaraciek, lebo sa snazim pekne obliect a upravit a namalovat aj k tomu lekarovi, aj na turu, aj ked ideme iba na chatu. Aj ked si idem zasportovat velmi skoro rano, tak sa aspon zladim. Ja neviem vyst z domu neupravena. Nikdy. Este aj ked idem do smeti si aspon zladim teplaky na sebe a ceknem tvar, ci je to ok :D. Ale ja to mam rada a nezaujimaju ma ostatny co si myslia o mojom sposobe sebaprezentacii. Ja ich max tak obdivujem, ze ich to dokaze netrapit, neodcudzujem, nech si kazdy chodi ako chce 🤷♀️.
Na jednu stranu súhlasím a aj nesúhlasím :D.. Keď idem k lekárke alebo som chodila na poradne vždy som sa pekne obliekla (aj keď ja považujem za pekne oblečenie aj teplakovu kvalitnú súpravu :D), ale stalo sa mi aj také, ze som čakala so synom 9 mesačným vtedy, jedol výživu a polovicu na mňa vylial. A už som mala fľak a bola som špinavá. A žiaľ, nenosím náhradné oblečenie pri sebe :D. A čo sa týka toho, že aj na postu chodia ľudia doobliekany a aj v meste sú takí, bývam priamo v centre, chodíme na ihriská co sú tu a na ihrisko teda vyobliekana nepôjdem. Pôjdem v tej teplakovke aby mi bolo aj pohodlne, aj sa zaspinim ci už od piesku alebo kamienkov alebo od malého. A keď ideme z ihriska domov, tiez mam občas špinavé tepláky a ľudia vôbec nevedia kde som bola a môžu si pomyslieť kadečo. A preto je najlepšie neriešiť co si druhý myslia keď vedia hovno 😁
Nie každý musí mať každý deň nové oblečenie. Sú ľudia, ktorí nevidia zmysel v tom, aby svoje ťažko zarobené peniaze investovali každý týždeň do nových handier. Poznám jedného uja, ktorý nosí košeľu dovtedy, pokým sa na ňom nerozpadne.
@lucia13022023 Ale to čo opisujes je úplne normálne, keď ťa dieťa niekde zababre tak nebudeš sa prezliekať. Tu sa bavíme o tom, keď niekto ide k lekárovi, na úrad, alebo niečo vybavovať. Proste oblečiem sa slušne, nemusí mať značkové drahé handry. Obyčajné slušné oblečenie. Na druhej strane, keď ideš do obchodu tiež od teba niekto nebude chcieť, aby si bola nahodená. V obchode a v inštitúcia, kde niečo nerieši, je to úplne jedno.
Ja sice chodim oblecena slusne, teraz az moc kvoli praci ale co s tym ma lekar? (Arogantna banda ked uz)
Lekar Ta ma vysetrit, nemusis sa k nemu módit. Im je rovnako jedno ako sa k nim dogabu tak ako tym samotnym ludom.
Kym sa da, tak sa liecim doma. Vacsinou idem k lekarovi uz ked fakt meliem z posledneho a vidim, ze sama to asi nedam. Nie raz som tam bola s horuckou a musela som vyzerat otrasne. Ale vzdy dam predtym sprchu a uz ked nestiham/nezvladam umyt vlasy, tak aspon suchy sampon a samozrejme ciste oblecenie. Nie ako na modnu prehliadku, ale aspon ciste rifle, tricko a prehodit sako/sveter. Odmalicka som bola vedena k tomu, ze k lekarovi sa ma chodit slusne obleceny a slusne obleciem aj deti, ked idem s nimi k lekarovi.
Ak je raz niekto sedlak, tak s tym sa vela urobit neda. Ak niekto ma doma iba teplaky, tak ok, ale aspon osprchovat by sa mohol. V poslednom case stretavam tolko smradlavych ludi, ze je to az k nepochopeniu. A aj mladych.. obleceni "znackovo" a odor za nimi. Hnus. Vcera som skoro hodila sablu v saline, co si jeden pan ku mne prisadol.
@sevrin dalsi, ktory nerozumie pointe. Vies co? Nech ju nosi do rozpadnutia, ale stavim sa, ze ju nosi cistu a vyzehlenu. Aj k nam chodia dochodcovoa, ktori maju 40 rocne oblecenie. ALE!!! je ciste a vyzehlene. Inak vyzera dedko v 40 rocnom cistom obleku a inak sedlak v hypermodernych teplakoch.
toto je to nase zmyslanie..stale mame potrebu sa starat co henta,co henten..nech si kazdy da na seba co chce reprezentuje seba...
@stanulienkat jasne ja rozumiem, len som reagovala aj na to, čo písali iní ľudia o tom ze v meste su ľudia špinavý ci v teplákoch atď.. Ja soľ tým chcela povedať, že nikdy nevieš čo ten človek pred tým robil, tak sa dá na to pozerať aj inak.
@stanulienkat no ale darmo, slusny clovek by sa mal rovnako spravat k cloveku, co ma derave teplaky ako k takemu, co ma oblek. To len na okraj...
Ale naozaj, neda sa porovnavat zanedbana hygiena s mamickou, co ma pohodlne teplaky. Aj teplakovina vie byt krasna. Akurat sijem dcere saty z teplakoviny, a je to kvalita, fakt, ide si ich obliect zajtra do kostola...Neviem, preco ludia maju zafixovane, ze teplakovina je sedlacina. No nie je. Su aj taketo strihy napriklad a to ked usijes, su z toho pekne gate, hoci z teplakoviny. A aj pohodlne.
Oblečenie samo osebe ma neirituje. Lebo ma to neobmedzuje.
Ale smrad, či už prepotený, cigaretový, alebo alkoholový.. to mi vadí.
@lucia13022023 co mohol predtym robit? Ak ho 3 dni boli hrdlo, ucho, rit, tak sa normalne oblecie a ide k lekarovi, lebo to ma naplanovane. Ak ho v praci v monterkach privalil zeriav, tak sa nebude modit, ale dovezie ho sanitka. Kolko stavov mas takych, ze miesto teplakov nemozes vytiahnut z vedlajsej policky nohavice, rifle? K lekarovi sa bacsinou chystas dopredu, ze tam pojdes. Ked sa ti v zmbulancii vyzlecie 3 upoteny clovek, co smrdi aj po cigaretach, tak ti je blivno.
Uz nie sme za sociku, ze nicoho nebolo. Kupim vonavku, mydlo, pastu. Za par eur.
Tak sa zas ukázalo,že pre každého je normálne niečo iné,niekomu vadia lacné dierkave legíny,niekomu aj dvesto eurové tepláky ,lebo však sú tí len tepláky ,nie slušne oblečenie(aj keď rifle sú v pohode a sú to vlastne montérky) inému veľké tričko ,lebo to je otrasné, druhému,že niekto má tieklo,ktoré sa má nosiť len ako spodné.Uvedomujete si ,že druhým na vás tiež niečo vadí a každá si určite pomyslí a čo mne je to jedno,mne sa to páči
Ja som sa včera zas čudovala ako žena dôchodkyňa nad 65 a tetovania na nohe a aj rukách 🙈 strašne to bolo tiež pre mňa nevkus oblečená bola dobre ako panička
@stanulienkat to už som nezisťoval ako často ju perie a či rozumiem alebo nerozumiem pointe ťa trápiť nemusí, 90% tém na tomto fóre, kam napíšem mi pripadá ako keby si tu niekto chodil robiť srandu, lebo také témy od výmyslu sveta nenájdem nikde inde, tak som sa len presvedčil že tie legendy a memes o MK sú fakt pravdivé.
@nevenka nikde nikto nepise ze TEPLAKOVINA je sedlactina. Tu sa pisu konkretne teplaky. To je rozdiel.
@terezka1947 😉
Nesúhlasím že handry sú otázka peňazí. Myslim že Karl Lagerfeld to povedal že teraz v dnešnej dobe sa pekne nedokáže obliect len totálny ignorant.
@zeldia nikde som to ani nepísala.
Veru všimla som si ze akosi sa vytratila z ulíc slušnosť a peknost v obliekaní. A pritom stačí málo. Ale trosku sa ľudí zastanem...v obchodoch koľko krát ponúkajú strašne veci, nekvalitné, sama zmolka, strihy nelichotiace postave...všetko veľké, otrasne strihy...človek vyzerá ako vo vreci. Mam chuť sa aj pekne obliecť, ale proste niekedy je nemožné niečo pekné nájsť...minule som išla s malým po meste, na zmrzlinu, obliekla som si sukňu, blúzku, jemne upravila vlasy a malému dala košeľu. Normálne ma jedna pani zastavila že takú peknú mamičku už dávno nevidela a stretla som známu ata sa pýtala ze kam ideme...
A myslím si ze nejde ani tak o drahé oblecenie, lebo koľkokrát drahé značky majú príšerne handry...
@butterflyeffect a ked trci povodne biela a zasednuta a spinava, tak to je hnus🤮
@saxana000 to mi pripomenulo moju situaciu. Syn ked mal 8 mesiacov dostal v noci febirilne krce. Prišla zachranka, dali mu prvu pomoc a brali nas do nemocnice. Az v nemocnici som zistila, ze som si doma prezliekla len rifle a vrch pyzama som si nechala 😃. Tak som cely cas na vysetrovni bola v bunde (bol februar). Rano mi potom muz doniesol veci na oddelenie 🙂
Voláme to v robote teplákova mafia. Teplakovy ubor nahodíš a ideš do mesta. Ja som tieto ubory neznášala ako mladá a nosili sme ich doma. Nikdy by som v tom nevyšla z dvora.

Čisté oblečenie je základ, ale keď mám vysokú horúčku, tak si vlasy naozaj neumyvam.
Včera sme mali v škole celodennú akciu ku Dňu Zeme a súčasťou bolo, že žiaci išli zbierať odpadky v okolí školy. A jedna deviatacka, ktorá bežne nosí nohavice, prišla v ultra krátkej riflovej minisukni, ráno bolo pritom pod nulou, a k tomu mala čižmy po kolená, také veľmi hrubé, zvonka na nich bola chlpata kozusina. Nevhodnejsi odev na zber odpadkov ťažko nájsť.