Ako riešiť nevhodné oblečenie dcéry?
Baby, pristála mi na edupage poznámka od triednej mojej dcéry. Má 15, je prváčka na SŠ. Dostala ju ešte včera a teda za nevhodné oblečenie. Dcéra si oblečko nakupuje viac menej sama, ráno chodím do práce skôr ako ona vôbec vstane takže sa priznám, že veľmi nemám prehľad o jej outfitoch. Pravdaže, keď periem tak vidím čo je jej, ale ten kúsok čo mala na sebe, si "skrývala", aby som to nevidela. Na sheine som našla presne také isté bodyčko, pravdepodobne ho má odtiaľ. Dám vám nižšie aj fotku, tak posúďte samé. Neviem teda. Nie je doma a vráti sa až zajtra... Kričať sa na ňu neoplatí, skôr ma, ale mrzí, že nepomohol žiadny z rozhovorov, ktorý sme spolu viedli. X-krát som jej vysvetľovala ako veľa mužov rozmýšľa a, že by mala byť opatrná... A dať si to do školy mi príde už úplne cez. Neviem čo si myslela, keď si to ráno dávala. Zakázať jej to nosiť? Porozprávať sa s ňou o tom? Ja už sama neviem. Keď si pomyslím čo som nosila a robila v jej veku ja tak nemám pocit, že mám právo po nej kričať...
Ked mala moja 15, este som mala prehlad a jej obleceni. Kupovala, objednavala som s nou. Platim to, nie je dospela, tak mam pravo do toho hovorit. Hoci taketo body by si nedala von namiesto tricka ani teraz ked ma 23.
@anonym_autor Mala by si jej dať zákaz nosiť takéto veci. Nie je to normálne, vyzerá ako štet**. Môže si nosiť čo chce, keď bude dospelá a bývať vo svojom, potom bude môcť sama sebe robiť hanbu, ale aktuálne ju robí tebe. Ja som nikdy nenosila nijak vyzývavé veci, vždy len normálne slušné.
15r si kupuje oblecenie sama??? No tak to je zakladny problem,ze ty ani netusis,co ma v satniku. To by som sa pozrela,aby si moj 15r.objednaval zo Sheinu cez kartu a ja by som o tom nevedela.Tebe nechodia notifikacie na telefon? Strasne velku volnost davate tym detom a potom si robia co chcu. Mozno sa zanedlho dozvies,ze ma profil aj na Onlyfans🤷♀️
Tak.. predpokladám, že nemala na sebe len toto, ale mala na tom aj niečo ďalšie (košeľu, mikinu, sako, neviem....), čo môže vyrázne ovplyvniť to ako vyzeral konečný vzhľad... V každom prípade ale zrovna do školy to vhodné nie je. Hodila by som s ňou reč. Aspoň ja nie v štýle "zakazujem a bodka", ale v štýle, že ok, každý má svoj vkus, ale tak ako nepôjdem na ples v legínach a mikine, tak nepôjdem do školy v tomto atď. Zároveň by som mala tendenciu zmeniť to "nakupuje si oblečko sama", nie ako malému decku, ale viac "poďme si spraviť ženský deň a spolu nakupovať". Zároveň by som nešla na to "chlapi rozmýšľajú takto, tak ...." , je to viktimizovanie obete... Čo v dnešnej dobe už aj 15+ roční ľudia vnímajú, a teda o to viac sa jej môže "protiviť" obliekať sa slušnejšie, ak je tam zrovna tento argument. A zároveň by som jej vysvetlila, že následky, ktoré bude škola z toho vyvodzovať si ponesie sama, ak to bude ďalej opakovať. A aj by som ju nechala pocítiť tie dôsledky, má dosť rokov na to, aby chápala princíp, že určité konanie má svoje dôsledky.
Ešte by ma zaujímalo podľa čoho si vydedukovala, že to je táto sieťka, keď si to doteraz nevidela
@svetlonos tak ak by bola u otca, tak mu zavolam, poviem mu, co je vo veci a nahuci na nu on a ked pride domov, tak bude biela ako stena, to ti garantujem.
@anonym_506bd5
idealny otec. Nas by sa s nami o tom pobavil ale neviem. Ja som este v 25 mala problem dat si saty na ples na ramienka, ktore dost dekoltu ukazali. Asi hodinu som este mala prehodenu stolu cez seba. A teda nebolu ziadbe priesvitne ale nebola som na to zvyknuta 🫣. To co autorka ukazala - keby v tom mam vist na ulicu, hanbim sa ako pes, v každom veku. Dnes si tie dievky mydlia ake su strasne disoele a mentalne su na tom horsie ako mykm, ked sme mali 15 rokov. Su zo fyzicky vyspele deti.
@anonym_7907d8 No netuším čo robiť. Zakázať jej samej nakupovať oblečenie? Každé ráno jej volať a kontrolovať či sa to neopakuje? Máme pekný vzťah a myslela som, že je zodpovedná a môžem jej veriť, takže toto ma prekvapilo/sklamalo...
@anonym_autor vymyslená diskusia🤣🤣🤣🤣
Nudíš sa a preto ideš to tu trocha ozivit takouto temou😆
No,keby to aj bola pravda-akk matka by si mala prísť domov,prefackať ju a pretriedit šatník vhodný pre 15 ročne decko a nie štetku.
A to píšem bez srandy.Presne takto by som reagovala ja a buuum,vynadajte mi.Je mi to jedno.
No táto diskusia je určite vymyslená.Aj keď takéto matky naozaj existuju-dovolia vsetko😅
@anonym_autor normálne jej vysvetliť, že v spodnom prádle sa na verejnosť NECHODÍ, a že si dostala “pozdrav” zo skoly🫣 čo na tom nepochopí? Snáď to nebude robit ďalej naschval…. Za iných okolnosti jej znížia znamku zo správania, ak nepomôže, pošlú socialku… také argumenty by u nás hravo prešli.
Vymyslená téma. Neverím, že 15 ročné dievča by bolo tak sprosté, aby v tomto išlo do školy. Alebo sú obidve rovnaké a ktovie v čom chodí matka, ktorá jej slúži ako príklad a má k nej taký citlivý a kamarátsky prístup
Vymyslená téma. Neverím, že 15 ročné dievča by bolo tak sprosté, aby v tomto išlo do školy. Alebo sú obidve rovnaké a ktovie v čom chodí matka, ktorá jej slúži ako príklad a má k nej taký citlivý a kamarátsky prístup
@zirafienka Ked neveris,chod sa pozriet na ZŠ. Ucitelka musela razne ziacke vysvetlit,ze naozaj nie je vhodne aby jej z kratasov trcalo pol zadku von. Mama ju tak normalne pustila do skoly.
Najskôr by prebehol vážny rozhovor, prečo si kupuje takéto veci aj prečo to nosí, ak by nechápala kde je problém, alebo by mala blbé reči, tak prebehne " revitalizácia" šatníka, celej izby komplet, všetky zákutia a každý nevhodný kúsok by bol zabavený a zamknutý mimo jej dosahu. Je to mladá baba, ktorá sa považuje za dospelú ale má rozum decka, tak jej matka má zákonnú aj morálnu povinnosť slušne ju navigovať aj ohľadom obliekania, aj akejsi úrovni, moralke. Nevieme kde je v tomto príbehu otec a či jej tiež schvaľuje takéto vulgárne obliekanie, dáva jej štedrý rozpočet a nestará sa. Alebo matka dáva vysoké vreckové bez prehľadu na čo ho dcéra využíva. Tu by som načas aj to výrazne obmedzila.
Toto bude troll, ale Bože ochraňuj ma, nech niečo takéto nenapadne dať si mojej dcére… možno tak vecer do nejakého klubu, už som podobne kúsky videla aj mimo epstein parties, ale do školy…
Vysvetli jej, ze oblecenie, ktore sa nosi vecer do postele (pre potesenie frajera) sa nenosi do skoly. V pyzame by tiez nesla do skoly.
Povedz jej, ze si jej dosial nezasiahovala do toho co si kupuje, ale musi zvazit ako sa chodi oblecena do skoly. Ze nechces jej vyhadzat celu skrinu a zistit co ma pred tebou chovane. Nech respektuje "dress code" skoly. Aj do prace sa bude musiet obliekat primerane.
@anonym_autor keď máte pekný vzťah tak by si mohla dať dohovoriť že je to absolútne nevhodné. Ale oni sú už tak zmagorene z tých soc sieti že ti zrejme povie že ona sa môže obliekať ako chce a uchylaci sa majú držať na uzde. Čo je síce viac-menej pravda, ale v realite to takto nefunguje. Toto akosi nevedia pochopiť. Ja som niečo podobné riešila, tiež schovávala všelijaké divoké kúsky že to jej kamarátky dali🤨 ale keď si nedala povedať tak som vyhodila a zatrha vreckové. S tým že keď si zarobí na seba a vlastne bývanie nech si chodí aj naha len s tými kefami na očiach, už mi to potom bude jedno.
Tie čo tu píšete že vymyslená téma, máte doma pubetaka??? Viete čo sledujú na sociálnych sieťach? Že rodic je trápny a v zásade nemá nikdy pravdu?

@anonym_autor úplne nevhodné do skoly