icon

Čo nosia oblečené vaši prváci?

zuzanka66
13. aug 2025

Ahojte . Syn bude nastupovať do prvého ročníka ZŠ . Do školky stále nosil teplácky a mikina . Nohavice minimálne takze nie je nejak naučený a prekážajú mu . Je vhodné mu nakupit nejaké teplakove súpravy ? Vôbec nemám aktualne prehľad čo teraz detičky nosia . Kedysi sme nosili len rifle a menčestráky tak preto sa pýtam 😅 vďaka

lauricka
13. aug 2025

@zuzanka66 pracujem v škole, decká chodia vo všetkom, kľudne mnohí vo vyťahaných teplákoch. Je to otrasné, ale taká je dnešná úroveň a kultúra ľudí, či správanie, či obliekanie.

anonym_92d58a
13. aug 2025

@zuzanka66 Neviem čo sa toľko rieši čo majú deti oblečené, nech nosí to čo mu je pohodlné. Ja budem mať teraz tiež prváčika, kúpila som mu pár nohavíc a riflí skúšal ich no určite v tom nevydrží 8 hodín v škole. Rifle aj nohavice sú tvrdé tlačia, predsa tepláky sú pohodlné. A v družine deti sa váľajú po koberci, chodia von na ihrisko sa hrať do piesku. Ináč neviem aké oblečenie teraz vyrábajú no čo som kúpila môjmu tie rifle nohavice pri páse sú mu dobre aj dĺžka, no nohu od kolien dolu tam ledva vopchá. A pri tom je štíhly ako špagetka. Dievčatá keď nosia legíny kľudne chlapci môžu nosiť tepláky podľa mňa. Len niektoré mamičky nevedia čo od dobroty a už prvákov obliekaju ako na ples. Tak isto nedovolia im tričká nič rozprávkové len jednofarebné. Ale sú to ešte deti, nech sa cítia deťom neberme im detstvo, ešte sa nachodia dosť v rifliach.

mirkabr2
13. aug 2025

Ja lenže ani rifle netreba brať ako mantru a základ slušnosti...v Amerike, kde vznikli, plnili účel pracovných nohavíc, čiže ako monterky...treba, aby bolo oblečenie v prvom rade čisté a pohodlné...predsa aj tá družina poobede...

barka1
14. aug 2025
@anonym_92d58a

@zuzanka66 Neviem čo sa toľko rieši čo majú deti oblečené, nech nosí to čo mu je pohodlné. Ja budem mať teraz tiež prváčika, kúpila som mu pár nohavíc a riflí skúšal ich no určite v tom nevydrží 8 hodín v škole. Rifle aj nohavice sú tvrdé tlačia, predsa tepláky sú pohodlné. A v družine deti sa váľajú po koberci, chodia von na ihrisko sa hrať do piesku. Ináč neviem aké oblečenie teraz vyrábajú no čo som kúpila môjmu tie rifle nohavice pri páse sú mu dobre aj dĺžka, no nohu od kolien dolu tam ledva vopchá. A pri tom je štíhly ako špagetka. Dievčatá keď nosia legíny kľudne chlapci môžu nosiť tepláky podľa mňa. Len niektoré mamičky nevedia čo od dobroty a už prvákov obliekaju ako na ples. Tak isto nedovolia im tričká nič rozprávkové len jednofarebné. Ale sú to ešte deti, nech sa cítia deťom neberme im detstvo, ešte sa nachodia dosť v rifliach.

@anonym_92d58a no jasne...lebo slušné vhodné oblečenie berie detom detstvo...kultura obliekania v škole ide prudko dole a začína to teplakmi od prvej triedy. Mnohé deti ich nevyzlecu do deviatky.
Stále máme potrebu ulahcovat detom život. Ale ony otrebuju aj trochu nepohody. Inak si v dospelosti neporadia. A áno, aj obliekanie tych "hrozných" nohavic je dobrá priprava.

kp7333
14. aug 2025

V dnesnej dobe sa daju kupit pohodlne nohavice s gumickou v pase, niektore maju gumu aj okolo clenkov.

anonym_976364
14. aug 2025

Toto riešim aj ja. Môj syn ODMIETA nosiť nohavice. Od malička doteraz on to neznesie. Co mam sním robiť? Snažila som sa kúpiť milión druhov, pohodlné, ale jemu všetko padá. On ma aj tepláky len jeden typ jednu značku. Co s tým teraz? 🤷🏻‍♀️

anonym_92d58a
14. aug 2025
@barka1

@anonym_92d58a no jasne...lebo slušné vhodné oblečenie berie detom detstvo...kultura obliekania v škole ide prudko dole a začína to teplakmi od prvej triedy. Mnohé deti ich nevyzlecu do deviatky.
Stále máme potrebu ulahcovat detom život. Ale ony otrebuju aj trochu nepohody. Inak si v dospelosti neporadia. A áno, aj obliekanie tych "hrozných" nohavic je dobrá priprava.

@barka1 A prečo to apeluje len na chlapcov aby nosili rifle, dievčatá môžu nosiť legíny a to je v poriadku? Podľa mňa tepláky sú oveľa lepšie než legíny. A keď nie každé dieťa vydrží mať na sebe rifle a nohavice tak čo nemajú chodiť do školy?

iwesska
14. aug 2025

Len to nie🙈 Je tolko makkych prijemnych nohavic na gumu,ze sa cudujem,ze sa stale najdu vyhovorky,preco dat detom teplaky. Akoze nie je zvyknuty?? Na nohavice si treba zvykat? 😳 Rano mu nachystam nohavice,tricko,mikinu a nedebatujem s nim o tom. Ak by trval na teplakoch,tak vysvetlim,ze v tom sa do skoly nechodi a vybavene. Zas nerobte z tych deti uplne babovky. Ty si tiez chodila v teplakoch do skoly? Nikdy sa nechodilo v teplakoch do skoly.

anonym_92d58a
14. aug 2025
@iwesska

Len to nie🙈 Je tolko makkych prijemnych nohavic na gumu,ze sa cudujem,ze sa stale najdu vyhovorky,preco dat detom teplaky. Akoze nie je zvyknuty?? Na nohavice si treba zvykat? 😳 Rano mu nachystam nohavice,tricko,mikinu a nedebatujem s nim o tom. Ak by trval na teplakoch,tak vysvetlim,ze v tom sa do skoly nechodi a vybavene. Zas nerobte z tych deti uplne babovky. Ty si tiez chodila v teplakoch do skoly? Nikdy sa nechodilo v teplakoch do skoly.

@iwesska Áno voľakedy sa nosili len tepláky do školy a predstav si voľakedy deti nosili to isté oblečenie do školy celý týždeň a špinavé prádlo pralo sa len v sobotu. Ako sme to len mohli prežiť že?
Teraz deťom dávame každý deň čisté oblečenie. Ako keby nebolo jedno čo deti nosia hlavné aby boli v čistom.

akvi
14. aug 2025

@zuzanka66 v našej škole boli tepláky vyslovene odporúčané, ale bola to súkromná škola a deti travili veľa času vonku a v triede na koberci a v malej "príručnej" telocvični.

iwesska
14. aug 2025
@anonym_92d58a

@iwesska Áno voľakedy sa nosili len tepláky do školy a predstav si voľakedy deti nosili to isté oblečenie do školy celý týždeň a špinavé prádlo pralo sa len v sobotu. Ako sme to len mohli prežiť že?
Teraz deťom dávame každý deň čisté oblečenie. Ako keby nebolo jedno čo deti nosia hlavné aby boli v čistom.

@anonym_92d58a A kedy sa nosili len teplaky? Kedy? Lebo co pozeram filmy zo 40.,50,60,70r., nikto tam teplaky nemal a v 80.,90r.sme tiez v skole teplaky nenosili,ani ja ani muz,ani nikto z triedy. Toto su uz take vyhovorky🙈

anonym_626e71
14. aug 2025
@anonym_92d58a

@anonym_92d58a ako učiteľka s dlhoročnou praxou ti poviem, že tepláky sa do školy nenosili. Deti chodili upravené, učesané, pekne oblečené. Žiadne strapaté vlasy cez oči, nalakované nechty, holé bruchá, obtiahnuté zadky. Toto v škole nemá čo robiť. Čo si tak všímam, tepláková móda prišla po lockdowne. Aj moja dcéra mala také pokusy, rázne som to zatrhla. Po skončení školy bude chodiť do práce v teplákoch? či odrazu zmení životný štýl a celý šatník?
Ja ako dieťa 80-90.rokov som nechodila celý týždeň v tom istom a už vôbec nie v teplákoch. Každý deň som mala iné tričko, či blúzku. Dokonca si pamätám, že chalani nosili košele.

anonym_4f672b
14. aug 2025
@anonym_626e71

@anonym_92d58a ako učiteľka s dlhoročnou praxou ti poviem, že tepláky sa do školy nenosili. Deti chodili upravené, učesané, pekne oblečené. Žiadne strapaté vlasy cez oči, nalakované nechty, holé bruchá, obtiahnuté zadky. Toto v škole nemá čo robiť. Čo si tak všímam, tepláková móda prišla po lockdowne. Aj moja dcéra mala také pokusy, rázne som to zatrhla. Po skončení školy bude chodiť do práce v teplákoch? či odrazu zmení životný štýl a celý šatník?
Ja ako dieťa 80-90.rokov som nechodila celý týždeň v tom istom a už vôbec nie v teplákoch. Každý deň som mala iné tričko, či blúzku. Dokonca si pamätám, že chalani nosili košele.

@anonym_626e71 " Po skončení školy bude chodiť do práce v teplákoch?" Ak bude mat tvoja dcera stastie a je sikovna, nebude po skonceni skoly musiet chodit do prace, ale bude si prijem vedieť zariadit inak (investovanie, podnikanie, freelance). Nanajvys bude tato generacia musiet sediet v teplakoch pred monitorom doma. To len my chudaci z generacie millenials a starsi makame na druhych. Všetko bude online, roboticke, automaticke, digitalne, AI.

anonym_626e71
14. aug 2025
@anonym_4f672b

@anonym_626e71 " Po skončení školy bude chodiť do práce v teplákoch?" Ak bude mat tvoja dcera stastie a je sikovna, nebude po skonceni skoly musiet chodit do prace, ale bude si prijem vedieť zariadit inak (investovanie, podnikanie, freelance). Nanajvys bude tato generacia musiet sediet v teplakoch pred monitorom doma. To len my chudaci z generacie millenials a starsi makame na druhych. Všetko bude online, roboticke, automaticke, digitalne, AI.

@anonym_4f672b ale prosím ťa 🤦🏻‍♀️ Aj nechty ti nalakuje robot? aj chlebík ti upečie? aj dom ti postaví? verím, že nie. Všetci doma v teplákoch pri pc? fakt super vyhliadka budúcnosti.

anonym_4f672b
14. aug 2025
@anonym_626e71

@anonym_4f672b ale prosím ťa 🤦🏻‍♀️ Aj nechty ti nalakuje robot? aj chlebík ti upečie? aj dom ti postaví? verím, že nie. Všetci doma v teplákoch pri pc? fakt super vyhliadka budúcnosti.

@anonym_626e71 Ja mam pekarnicku na chlieb doma uz niekolko rokov. A tie ostatne veci uz su tiez vyvinute, len to este k nam neodrazilo. Clockwork manicure robot: https://www.goodmorningamerica.com/video/78180961
Moley robotic kitchen, domy z 3d tlaciarne, dokonca z prirodnych materialov. https://www.3dwasp.com/en/3d-printed-house-gaia/
Takze za mna nohavice hocijake, na tom svet uz teraz nestoji a za usetrene peniaze prihlasit na kurz programovania pre deti.

anonym_a770a6
14. aug 2025

Žiadne tepláky. Škola je vzdelávacia inštitúcia, už to nie je škôlka, kde sa deti váľajú po koberci, ale sedia v lavici. A dnes je toľko možností kúpiť aj pohodlné nohavice, strečové, tenké, bavlnené, na gumu v páse - ak robí problém gombík. Mali by sme si zachovať kultúru a učiť deti etiketu a dresscode, lebo to ide so spoločnosťou a kultúrou všeobecne dolu vodou a vnímam v tom takú degeneráciu.

kristiii
14. aug 2025
@anonym_626e71

@anonym_626e71 no toto si nedala zrovna moc dobré príklady. Pekár má väčšinou uniformu, murár montérky a čo máva na sebe nechtarka netuším, keďže sedí za stolom. To len na margo toho, že sa tu viacero ľudí oháňa tým, že či aj do práce budú chodiť v teplákoch. No veru možno aj budú. Nie každý robí niekde v kancli či na úrade.

anonym_626e71
14. aug 2025
@anonym_4f672b

@kristiii nepíšem o tom, čo má pekár, či nechtárka na sebe. Reagovala som na koment predtým, kde @anonym_4f672b píše, že všetko bude online, roboticke, automaticke, digitalne, AI a pracovať sa bude z domu v teplákoch. Tak sa teda pýtam, či jej aj nechty urobí robot.

kristiii
14. aug 2025
@anonym_626e71

@kristiii nepíšem o tom, čo má pekár, či nechtárka na sebe. Reagovala som na koment predtým, kde @anonym_4f672b píše, že všetko bude online, roboticke, automaticke, digitalne, AI a pracovať sa bude z domu v teplákoch. Tak sa teda pýtam, či jej aj nechty urobí robot.

@anonym_626e71 a ja reagujem na všetky vaše protiteplakove maminy dokopy. Ani mne sa to sprvu nepáčilo, ale na druhej strane si vravím, je úplne ok akceptované, keď chodia dievčatá v pohodlných legínach a chlapci sa majú pariť v nejakých nohaviciach, lebo slušnosť a kultúra káže? Tak potom aj dievčatá nech nosia povinne len sukne alebo šaty..alebo aspoň tie robotnícke rifle

lenkakamen
14. aug 2025

@zuzanka66 v reserverde majú perfektne gate na štýl teplákov a sú to slušne gate....inac chlapci sú v tomto diskriminovaní...baby môžu legíny a chlapci slušne gate😄

palicka
14. aug 2025

@zuzanka66 my naopak, rodičom odporúčame tepláky, dievčatám legíny… niečo, v čom sa cítia dobre, pohodlne…

kitycat
14. aug 2025

Chlapci nemozu teplaky ale dievcata v leginach nikomu nevadia? 🙄

zuz0110
14. aug 2025

Moj syn uz ani ako predskolak nechcel nosit teplaky do skolky :D. Takze tento problem u nas nebude. Deti opakuju po rodicoch. Moj muz nosi vkuse rifle alebo chinos, aj na doma, a syn chce nosit to iste. Normalne bude nosit do skoly rifle alebo rozne druhy nohavic podla teploty vonku (lanove na gumu, bavlnene chinos, mencestraky). K tomu pekne polo alebo jednofarebne tricko a sveter. Podla mna sa teplaky do skoly nehodia. A ked sme pri tom, ani obycajne leginy pre dievcata k tricku. Ale nech si nosi kto chce co chce, pokial neporusuje skolsky poriadok.

anonym_92d58a
15. aug 2025
@kitycat

Chlapci nemozu teplaky ale dievcata v leginach nikomu nevadia? 🙄

@kitycat To hovorím aj ja, zas majú dvojaký meter. Prečo dievčatá môžu nosiť legíny a chlapci sa majú trápiť a pariť sa v rifliach?

senta_sofia
15. aug 2025

@zuzanka66 vela skol ma v skolskom poriadku napisane, ze nemaju nosit teplaky. Dnes mas tolko materialov, ze kupis aj nohavice, co su z materialu ako teplakovina, ale nevypadaju ako teplaky.

senta_sofia
15. aug 2025
@anonym_92d58a

@anonym_92d58a rifle dnes kupis bez problemov s elastanom alebo dokonca z teplakoviny, ktora vypada ako riflovina. To sa uz ani nepriblizuje riflovine, aku sme poznali my. Vacsina znaciek ma dokonca gumicku v pase na regulaciu sirky. Takze ja nechapem tuto kazdorocnu temu k teplakom a obhajovanie ich nosenia, lebo nevydrzi v rifliach.

anonym_866dbe
15. aug 2025

Iba take zamyslenie nad tym, ze dieta nevydrzi v inom nez teplakoch… to vase deti nikdy za +- 7 rokov nemalo nikdy nic ine ako teplaky? Oslavy, lekar, svadba, navstevy atd… to vsade len teplaky? Moje deti odmalicka nosili na vyssie spomenute prilezitosti (vacsinou ked sme isli aj do mesta-mimo ihriska, tak mali ine ako teplaky) nohavice-rifle alebo chino… proste nie teplaky… to sa len tak zamyslam.., ved prvaci maju kolko? 4 hodiny… to vazne 7 rocne dieta nevydrzi v nohaviciach?
Akoze ja neriesim kto co ma. Mne nevadia ani pekne teplaky v skole (moj ich ale do skoly nenosi). Ked je dieta ciste a nedotrhane. Lebo presne ako bolo spomenute, u dievcat leginy nevadia?
Ale teda zaraza ma argument: nevydrzi, nie je zvyknuty atd… lebo mi pride zvlastne, ze za 7 rokov dieta nemalo nic ine na dlhsiu dobu ako teplaky

anonym_655ea8
15. aug 2025
@anonym_866dbe

Iba take zamyslenie nad tym, ze dieta nevydrzi v inom nez teplakoch… to vase deti nikdy za +- 7 rokov nemalo nikdy nic ine ako teplaky? Oslavy, lekar, svadba, navstevy atd… to vsade len teplaky? Moje deti odmalicka nosili na vyssie spomenute prilezitosti (vacsinou ked sme isli aj do mesta-mimo ihriska, tak mali ine ako teplaky) nohavice-rifle alebo chino… proste nie teplaky… to sa len tak zamyslam.., ved prvaci maju kolko? 4 hodiny… to vazne 7 rocne dieta nevydrzi v nohaviciach?
Akoze ja neriesim kto co ma. Mne nevadia ani pekne teplaky v skole (moj ich ale do skoly nenosi). Ked je dieta ciste a nedotrhane. Lebo presne ako bolo spomenute, u dievcat leginy nevadia?
Ale teda zaraza ma argument: nevydrzi, nie je zvyknuty atd… lebo mi pride zvlastne, ze za 7 rokov dieta nemalo nic ine na dlhsiu dobu ako teplaky

@anonym_866dbe tak napríklad my sme s dieťaťom nikdy na žiadnej oslave a pod. neboli, takže nie, do cca 10 rokov nemalo žiadne iné nohavice, ako tepláky, resp na gumu. Rifle nepovažujem ani za slušné ani za zdravé, takže ani rifle. Dieťa je hypersenzitivne a dokáže vnímať aj švík na nohaviciach, o ktorom ty ani nevieš, že tam je. To isté gombík a pod. Zároveň je alergický na niektoré umelé vlákna, nikdy neviem, na čo zareaguje. Takže áno, najistejšie je dávať mu tepláky, pretože tam je istota, že ho nič tlačiť nebude. Našťastie v našej škole nie sú žiadne hlúpe pravidlá ohľadom odievania. Deti majú byť v čistom, to je celé.

anonym_866dbe
15. aug 2025
@anonym_655ea8

@anonym_866dbe tak napríklad my sme s dieťaťom nikdy na žiadnej oslave a pod. neboli, takže nie, do cca 10 rokov nemalo žiadne iné nohavice, ako tepláky, resp na gumu. Rifle nepovažujem ani za slušné ani za zdravé, takže ani rifle. Dieťa je hypersenzitivne a dokáže vnímať aj švík na nohaviciach, o ktorom ty ani nevieš, že tam je. To isté gombík a pod. Zároveň je alergický na niektoré umelé vlákna, nikdy neviem, na čo zareaguje. Takže áno, najistejšie je dávať mu tepláky, pretože tam je istota, že ho nič tlačiť nebude. Našťastie v našej škole nie sú žiadne hlúpe pravidlá ohľadom odievania. Deti majú byť v čistom, to je celé.

@anonym_655ea8 tak ja neviem, ale aj k lekarovi teplaky? Dnes su tie rifle a nohavice take makke, na gumicku, bez gombikov..to ste neboli ani na ziadnom podujati? Do prace bude tiez chodit v teplakoch? Nasi maju kazdy rok oslavu narodenim a nie su v teplakoch.To za 10 rokov ste neboli na ziadnej oslave… prepac, nechcem rypat, ale fakt je to pre mna zvlastny argument… naozaj mam pocit, ze dnes sa deti balia do bublinkovek folie, aby sa neposkodili 🤷‍♀️
A zaujimave, ze rifle nepovazujes za slusne (napr.cierne, alebo tmavomodre, nie samozrejme roztrhane), ale teplaky su ok… nevadi. Ja sa len proste zamyslam nad tym argumentom. Pre mna naozaj zvlastnym

anonym_92d58a
15. aug 2025
@anonym_866dbe

@anonym_866dbe Aké 4 hodiny, v škole budú prváci 8 a viac hodín. U nás je ranná družina od 6,30 a o 16tej budem dieťa vyzdvihovať zo školy, takže 9,5 hodín denno denne v rifliach. Moje deti nosia rifle keď mali v škôlke vystúpenie alebo fotenie to trvalo max hodinu. Na návštevu tiež im dám rifle ale tiež len hodinu-dve to majú na sebe. Neviem prečo by sa mali pariť v rifliach a nohaviciach keď nemusia. Dobre sú aj tenké rifle a nohavice ale stále to cítiš na sebe že to tlači a není to príjemné na celo denné nosenie. Ešteže škola sa k tomu stavia normálne a neriešia čo majú mať deti oblečené. To zas len rodičia sa pretŕčaju a superia čo deťom dať. A pritom hlavné by malo byť aby dieťa bolo čisté, nie že čo má na sebe.