Čo nosia oblečené vaši prváci?
Ahojte . Syn bude nastupovať do prvého ročníka ZŠ . Do školky stále nosil teplácky a mikina . Nohavice minimálne takze nie je nejak naučený a prekážajú mu . Je vhodné mu nakupit nejaké teplakove súpravy ? Vôbec nemám aktualne prehľad čo teraz detičky nosia . Kedysi sme nosili len rifle a menčestráky tak preto sa pýtam 😅 vďaka
Inak rifle som minule kupila v sekaci 2ks na gumu uopnr také mäkké takmer ako tepláky. Stali ma 7€ spolu
Môj bude druhák. Tiež nosil do škôlky teplaky. Do školy pohodlné rifle na gumu v páse. Raz za čas v piatok som dovolila tepláky. Prežil to 🙂 tak to bude aj v druhom ročníku
@blackcat8885 a aký je rozdiel v tom, že mu ich dovolíš v piatok, ale ostatné dni nie. To by ma naozaj zaujímalo 🤔
Moje deti chodia do štátnej školy ,ale majú zakázané nosiť v bežný deň tepláky do školy a ja to schvaľujem. Myslím , že pohodlných nohavíc nájdeš až až.
@anonym_626e71 Ja mam pekarnicku na chlieb doma uz niekolko rokov. A tie ostatne veci uz su tiez vyvinute, len to este k nam neodrazilo. Clockwork manicure robot: https://www.goodmorningamerica.com/video/78180961
Moley robotic kitchen, domy z 3d tlaciarne, dokonca z prirodnych materialov. https://www.3dwasp.com/en/3d-printed-house-gaia/
Takze za mna nohavice hocijake, na tom svet uz teraz nestoji a za usetrene peniaze prihlasit na kurz programovania pre deti.
@anonym_4f672b aj lekár ťa zoperuje on-line?Zubár ti opraví zuby online?Ty si mimo misu,preber sa z letargie.
@barka1 A prečo to apeluje len na chlapcov aby nosili rifle, dievčatá môžu nosiť legíny a to je v poriadku? Podľa mňa tepláky sú oveľa lepšie než legíny. A keď nie každé dieťa vydrží mať na sebe rifle a nohavice tak čo nemajú chodiť do školy?
@anonym_92d58a Koľké ženy nosia do práce legíny a to sú podľa teba v teplákoch??Asi ťažko.Legíny nie sú tepláky.Nepleť tu hrušky s jablkami.Moja to nosí namiesto siloniek a na tom má šaty.Silonky by v družine roztrhala.Chodi slušne čisto oblečená,isto nie v teplákoch.
@anonym_92d58a Koľké ženy nosia do práce legíny a to sú podľa teba v teplákoch??Asi ťažko.Legíny nie sú tepláky.Nepleť tu hrušky s jablkami.Moja to nosí namiesto siloniek a na tom má šaty.Silonky by v družine roztrhala.Chodi slušne čisto oblečená,isto nie v teplákoch.
@gabrielabydzo tvoja ich tak možno nosí, ale väčšina dievčat ich nosí normálne s krátkym tričkom. A máš pravdu, legíny nie sú tepláky, ale pančucháče a predsa sa nad nimi nikto nepozastavuje toľko ako u chlapcov v teplákoch
@gabrielabydzo tvoja ich tak možno nosí, ale väčšina dievčat ich nosí normálne s krátkym tričkom. A máš pravdu, legíny nie sú tepláky, ale pančucháče a predsa sa nad nimi nikto nepozastavuje toľko ako u chlapcov v teplákoch
@anonym_df078a veď aj dospelé ženy nosia legíny a tričko.Tam sú aj bavlnené a na šport sú úplne iné.Moja malá nosí aj legíny a tričko,ona je moc chudá,jej aj niektoré legíny padajú na bruchu.Na telesnú má legíny Active.Sú z iného materiálu a aj to šitie je úplne iné.Tu v TN chodia chalani v teplákoch,čo som si všimla aj piataci,čo už nie sú v družine.Žial mne sa nepáči že už aj dievčatá nosia do školy tepláky.To je už pod úroveň ozaj táto spoločnosť.Mňa by tak mama do školy neposlala,od hanby by sa prepadla.
@anonym_df078a veď aj dospelé ženy nosia legíny a tričko.Tam sú aj bavlnené a na šport sú úplne iné.Moja malá nosí aj legíny a tričko,ona je moc chudá,jej aj niektoré legíny padajú na bruchu.Na telesnú má legíny Active.Sú z iného materiálu a aj to šitie je úplne iné.Tu v TN chodia chalani v teplákoch,čo som si všimla aj piataci,čo už nie sú v družine.Žial mne sa nepáči že už aj dievčatá nosia do školy tepláky.To je už pod úroveň ozaj táto spoločnosť.Mňa by tak mama do školy neposlala,od hanby by sa prepadla.
@gabrielabydzo no vidíš, a pre mňa sú dospelé ženy v legínach a tričku niečo oveľa horšie ako deti v teplákoch. Lebo ich považujem za spodné prádlo. Každý to máme očividne inak.
@gabrielabydzo no vidíš, a pre mňa sú dospelé ženy v legínach a tričku niečo oveľa horšie ako deti v teplákoch. Lebo ich považujem za spodné prádlo. Každý to máme očividne inak.
@anonym_df078a veď koľké objemné ženy majú iba legíny.Spodné prádlo sú nohavičky,podprda,tielko,ešte silonky.Ako do posilky ideš v legínach a si v spodnom prádle??Divné názory toto.To už keď nevieš kam z konopy.Bola tu dokonca diskusia, že to nosia objemné ženy pod šatami tie krátke legíny lebo sa im trú lýtka.Ja nosím pod šatami tangače,mne sa nikde nič netrie🙂
Tiež som premýšľala čo mu budem obliekať.Syn ide do 1. Ročníka. Takže nálet do Sinsay a poriadne slušné nohavice pokúpiť. Málo kedy nosí rifle ale tak zvykne si že do školy sa chodí slušne oblečený.
@anonym_df078a veď koľké objemné ženy majú iba legíny.Spodné prádlo sú nohavičky,podprda,tielko,ešte silonky.Ako do posilky ideš v legínach a si v spodnom prádle??Divné názory toto.To už keď nevieš kam z konopy.Bola tu dokonca diskusia, že to nosia objemné ženy pod šatami tie krátke legíny lebo sa im trú lýtka.Ja nosím pod šatami tangače,mne sa nikde nič netrie🙂
@gabrielabydzo a vypadá to hrozne. A áno, považujem ich za spodné prádlo a v živote by som si ich s niečím nepredĺženým na seba nedala. Pod šaty v pohode.
Neviem, koľkí chodíte do kostola, ale stačí si všímať ľudí aj tam. Keď som bola malá a išli sme v nedeľu do kostola, mama nám na túto chvíľu kúpila alebo dala ušiť šaty, mali sme silonky, lodičky, sandalky...pekne ucesane...muzi obleky, kravaty.
Teraz? Ako z kúpaliska, muž šľapky gumené, bermudy, tričko, žena letné minisaty, alebo krátke obtiahnute nohavice, cicky vonku. Deti v teplákoch.
Už máme napísané oznam na kostole, že je to posvätné miesto, trošku úcty nezaškodí. To isté by malo platiť pre školu. Učiteľ tiež nepríde v teplákoch a veľakrát sa zapoti viac ako tie deti ☝️
@anonym_d2cdfc Boh nás stvoril nahých dresas code do kostola si vymysleli ľudia aby mali čo riešiť a o čom klebetiť
@zuzanka66 u nás v škole nosia deti aj tepláky a ja ako učiteľka s tým nemám najmenší problém...často robíme aktivity na koberci, deťom nie je príjemné ,,váľať sa'' v rifliach. Samozrejme, baby nosia aj šaty, sukne, chalani nohavice. Každému tak ako je pohodlné. Pokiaľ sú čisté, nie je o čom.
@zuzanka66 Nepotrebujem robit dojem na okolie.
V zivote nezabudnem na to nepohodlne oblecenie do ktoreho ma obliekali rodicia. Nikdy by som to svojmu dietatu neurobila ze ho budem obliekat do niecoho co mu je nepohodlnne len preto aby to dobre vyzeralo. Moj ide do prevej a bude mat teplaky. Ponuknem aj rifle a nohavoce ale nepaci sa mu to.
@zuzanka66 Nepotrebujem robit dojem na okolie.
V zivote nezabudnem na to nepohodlne oblecenie do ktoreho ma obliekali rodicia. Nikdy by som to svojmu dietatu neurobila ze ho budem obliekat do niecoho co mu je nepohodlnne len preto aby to dobre vyzeralo. Moj ide do prevej a bude mat teplaky. Ponuknem aj rifle a nohavoce ale nepaci sa mu to.
@andreatytler uplne s tebou suhlasim. Decko je dost vystresovane, ze zrazu musi hodiny sediet, pocuvat ucitelku, ucit sa. Este ho aj navliect do niecoho co ho tlaci a je nepohodlne je chobotina. Chudak dieta🤷 ved k tym rifla a inym "slusnejsim" sa dostane vo vyssich rocnikoch. Nemusi hned prvacik.
@andreatytler uplne s tebou suhlasim. Decko je dost vystresovane, ze zrazu musi hodiny sediet, pocuvat ucitelku, ucit sa. Este ho aj navliect do niecoho co ho tlaci a je nepohodlne je chobotina. Chudak dieta🤷 ved k tym rifla a inym "slusnejsim" sa dostane vo vyssich rocnikoch. Nemusi hned prvacik.
@aceris vystresované zo školy? No,to je dosť smutné. Tam potom treba riešiť prečo je v strese a nie tepláky . Ja som učiteľka prvého stupňa. Obliekam sa slušne a pohodlne a rovnako aj deti. V škole máme všeobecne zakázané nosiť tepláky okrem športových dní. Žiadne dieťa z toho nie je vystresované ani nič podobné. A pre chlapcov existujú viaceré varianty pohodlného oblečenia,ktoré pôsobí aj slušne a nie sú to rifle. Máme dobu kedy je z čoho vybrať.
Tak ale zase treba si uvedomiť že pod pojmom tepláky sa snáď,dúfam,nerozumejú vyťahané,vyprate tepláky z kuk a pepco....ale slušne vlastne nohavice z bavlny a zase dievčence,čo tu chcete koho prehovoriť o Tom,že rifle sú len tvrdé nepohodlné oblečenie. Stačí nájsť mäkké,na gumu a je to pohodlnejšie ako lacaky. Ja som tiež za to,že dieťa v prvej triede už nemá mať stres z toho,že má sedieť a hravou formou sa začínať učiť. To nie je niečo ok,ak je v ťažkom strese a ešte aj z oblečenia. Väčšina detí chodieva aj slušne oblečená a nie vkuse nejaké lajdak. Tu na koni kopa fotiek kde úbohé bábätká navlecene v oblekoch,kravatach a neviem v čom a zrazu prúser obliecť decko slušne do školy. Opakujem sú aj mäkké bavlnené a najmä slušne nohavice a aj tepláky,čo vlastne tepláky nie sú a opäť záleží od školy,do lesnej školy sa dieťa oblieka inak ako do bežnej
Môj ide do 4.ročníka a nosia teplaky takmer všetci chlapci. Nové, Čisté. Sak dnešné tepláky už sú kadejakého moderného, rifloveho vzhľadu ,ja som mu ich nakúpila veľa lebo v rifliach behať potom v škd po dvore do 15tej vobec nie je pohodlné a nohavice tam na prašnom ihrisku ničil denne 🙂
Nech si každá oblieka dieťa ako chce, ostatné to nemá čo trápiť. :- ))))))
@barbie2023 co je na tom divne, ze je dieta v strese? Ved jeden mesiac je v skolke, poobede musi spat. Cely den je inak v pohybe a hra sa. Dalsi mesiac ma sediet cely den na zadku za lavicou.🤷 Skusaju ich, dostavaju znamky. Kedysi boli len vcielky a teraz bum aj 3 ci 4 daju prvakovi🤷
@barbie2023 co je na tom divne, ze je dieta v strese? Ved jeden mesiac je v skolke, poobede musi spat. Cely den je inak v pohybe a hra sa. Dalsi mesiac ma sediet cely den na zadku za lavicou.🤷 Skusaju ich, dostavaju znamky. Kedysi boli len vcielky a teraz bum aj 3 ci 4 daju prvakovi🤷
@aceris ale neboj sa, také vystresované určite nie sú. To len precitliveni rodičia z nich robia skleníkové deti. Deti sú odolnejšie ako dospelí a oveľa prisposobivejsie sa novému prostrediu. Ak je dieťa skutočne vystresované do takej miery,že to ohrozuje jeho mentálne či fyzicke zdravie,tak potom potrebuje odklad povinnej školskej dochádzky alebo pomoc od psychológa.
@aceris deti na proces ucenia prechadzaju postupne. Prvy mesiac maju uplne adaptacny. Maju vela hier a aj oddych. Ked ucitelka vidi, ze su deti unavene tak meni cinnost…A postupne si na skolu zvykaju. Znamkovanie je tiez postupne a pokial z neho nerobia vedu rodicia tak nebudu ani deti. Ked vsak rodicia frflu pred detmi na skolu, system a ucitelov vstepuju negativne nastavenie aj svojim detom. Nepomahaju tym sebe, ucitelom a v prvom rade stazuju cely proces adaptacie svojmu dietatu.
@zuzanka66 môj najstarší syn nosil do školy bežne tepláky, ani on ani nikto zo školy s toho traumu nemal 😄 , ďalší dvaja v tom budú pokračovať
@aceris ale neboj sa, také vystresované určite nie sú. To len precitliveni rodičia z nich robia skleníkové deti. Deti sú odolnejšie ako dospelí a oveľa prisposobivejsie sa novému prostrediu. Ak je dieťa skutočne vystresované do takej miery,že to ohrozuje jeho mentálne či fyzicke zdravie,tak potom potrebuje odklad povinnej školskej dochádzky alebo pomoc od psychológa.
@barbie2023 Preco to tahas do extremu? Ked clovek povie stres, tak to vzdy znamena taky stres ktory ohrozuje mentalny zdrav dietata? Ty iny stres nepoznas? Alebo sa len robis blbou?
Och, ako ja neznasam toto tahanie veci do extremov.
@gabrielabydzo a vypadá to hrozne. A áno, považujem ich za spodné prádlo a v živote by som si ich s niečím nepredĺženým na seba nedala. Pod šaty v pohode.
@anonym_df078a legíny sú aj zateplené,nie je to spodné prádlo.Asi ťazko nosí niekto pod trenčkot spodné prádlo.
@anonym_df078a spodné prádlo? A kam prosím ťa? Na lyžovačku? Ono skôr ti kole oči keď je štíhle žieňa s peknou postavou a má.leginy🤣lebo je to normálny,častokrát aj dráhy kus oblečenia,jasne,že pokiaľ si dá nejaká neforomnejsia dáma krátke k legínami,nie je to nič moc,prípadne zase aj stihla telovej farby,zarezané až do maternice s tavou vpredu,ani,to uznávam,že nič moc. Ale zase nie je to úplne bežné skôr sa nosí ako bežné oblečenie a nie ako spodné prádlo.
@aceris ešte som nevidela vystresovaného prváka 😂
@barbie2023 presne tak. Už zo všetkého robia také halooo
Existuju aj nohavice s vreckami ale miesto gombika su na gumicku.je to pohodlne.. teplaky uz do skoly nepatria aj ked niektori nasi chlapci sa po vyucovani do druziny prezliekali lebo ked sa hrali na dvore chodili potom domov ako prasiatka.

Môj bude druhák. Tiež nosil do škôlky teplaky. Do školy pohodlné rifle na gumu v páse. Raz za čas v piatok som dovolila tepláky. Prežil to 🙂 tak to bude aj v druhom ročníku