Je tetovanie a piercing u 16-ročných dievčat normálne?
Je normalne,aby 16 ročné dievčatá boli potetované,mali piercingy v nose,pupku,obočí? Gelové nechty, "zmetaky" nalepené na mihalniciach? To fakt toto rodičia dovolia deťom,ktoré si nezarábajú?
@anonym_1f26fa ano moze, preto spolocnost vyzera tak ako vyzera,
nikto nevravi, ze ludia v teplakoch su zli, ale urcita slusnost by sa mala zachovat
potom aj detom by to prislo prirodzene
a tu islo skor o zbytocne boje medzi detmi v skole, ktore by nemuseli byt, ak by bol skolsky poriadok jednotny
@andilka deti kopírujú správanie rodičov takže treba začať od seba
@anonym_autor podľa mňa to nie je v poriadku
Ja nezakazujem , ja vysvetľujem a ukazujem aj odvrátenú stránku😅v lete na kúpalisku som ju donútila ísť sa pozrieť na jednu 70 ročnú pani, ktorá mala na pleci tetovanie ruže , ruka už povolená, koža ochabnutá , smutný pohľad. Sama uznala, že je to škaredé....v lietadle letuška, ruky celé polepené leukoplastom, aby zakryla tetovanie. Hneď pochopila, že sú profesie, kde to bude musieť zakrývať. Kamarát jej porozprával,ako mu odstraňovali tetovanie, ktoré mal cez celé stehno. Stačilo jej, na nejaký čas to máme vyriešené ... Nemám nič proti tetovaniu, ale rozhodne je lepšie, keď si ho dá človek názorovo a hodnotovo uprataný, aby sa za 10 rokov nemusel hanbiť. ... Tiež som jej ukazovala rôzne fotky zapálených piercingov atď, keďže stať sa môže. Moja kaderníčka jej zas vysvetlila, že zničiť si vlasy lacnou farbou tiež nie je nič moc, na leto sme sa dohodli na nejaké farebné tónovanie, tiež nejaké nechty jednorázovo u kvalitnej nechtárky...
@zuzi0911 vlasy má prefarbené,má dovolené sa malovať a nechty iba cez prazdniny. No je to u nej ťažké,lebo prosila o vlasy,to som jej dovolila a nasledme druhý deň už tetovanie.to neprešlo,tak teda aspoň nechty.Hovorím,že cez prazdniny. A za ďaĺšie dva dni piercing. No nedávam miestami tú výchovu.
@anonym_autor ja mám miestami pocit, že čím viac dovolíme, tým viac skúšajú. Deti potrebujú mať nastavené hranice, je to pre nich pocit bezpečia, aj keď sa teraz tvária, ako veľmi ich to obťažuje. Ja mám 14 ročného syna, o mesiac 15 a 11 ročnú dcéru. Tiež nechcem, aby boli za mimozemšťanov, ale zase keď syn minule prišiel domov o pol desiatej nahnevaný, že kamoši mohli byť von do polnoci... Akože haloooo. A to som už posunula ten čas na moje pomery až až... A na druhý den, že chce byť do desiatej. Tak tam som ho stopla. Lebo vidím, že čím chcem byť férovejšia, tým je to horšie. S dcérou podobne, tiež už pýta umelé nechty. Tetovanie by som v žiadnom prípade nedovolila, piercing podľa toho kde, možno. Tiež som v ich veku snívala o tetovaní, keď sa mi narodili deti, chcela som mená, dátumy, také tie gýče, a teraz som šťastná, že som sa na to nedala, lebo by mi to vadilo a nepáči sa mi to.
@anonym_autor moja ma tiez 16 a strasne chcela do pupku piercing,nedovolili sme s manzelom. O mesiac prisla ze chce do obočia. Tiez sme nedovolili. Zatial to respektuje a kym chce byvat u nas tak bude musiet. Jasne ze by sme ju nevyhodili na ulicu ale chvalabohu rozumie že to je zakazane . Ja som si ako 15rocna chcela presadit svoje a sesternica o rok starsia odomna mi do pupka urobila dieru s hrubou ihlou u nich doma v obyvacke 🫣 som vdacna ze moje deti maju zatiaö viac rozumu a zodpovednosti ako ja 😆😉🙏🏻 niekedy to nie je o vychove... kazdy sa rodí s urcitym temperamentom,ktory je jednoducho niekedy silnejsii.... ale presne ako tu uz pise jedna mamina... vsetko dovolit len aby bol klud a mama cool nie je ta spravna cesta nikdy... deti potrebuju poznat hranice a pravidla,inak nevedia kam so sebou...a to pride skor ci neskor...
@anonym_autor ja mam v sobotu uz troch 17 ročných doma...baby piercing žiadny...do nosa nedovolím aj keby chceli...co by som akceptovala tak akurát pupok, ucho...a veru ani nejako netuzia potom a ani tetovanie...chlapec ten by bol najradšej potetovany celý ale zatial len rečami....a za moje peniaze ani nehrozí
@anonym_autor ahoj, tiež som tu nedávno riesila svoju 12 ročnú dcéru. Lebo v triede má tiež dievčatá ktorým rodičia dovolia všetko. Tiež sú občas boje, ale musím si zaklopať a povedať že dá si veci vysvetlit. Aj keď niekedy trvá dlhšie kým to pochopí. Želám pevne nervy. Hlavne nepovoliť.
@anonym_autor ja som dcére všetko zatrhla. Raz išla von a vrátila sa s piercingom v nose, vraj jej kamoska prepichla ihlou nos🫣 takže nie, nedovolila som nič také dcére. 16rocnej
@andilka deti kopírujú správanie rodičov takže treba začať od seba
@anonym_1f26fa tak s týmto nesúhlasím ale že vôbec. Mám aj staršiu dcéru,j tá je úplne iná. Táto mladšia potrebuje "dobehnúť"spolužiačky. Má kamarátku s rozvedenej rodiny,kde ocinko dcére dovolí všetko,len aby vytočil bývalú.
@anonym_1f26fa tak s týmto nesúhlasím ale že vôbec. Mám aj staršiu dcéru,j tá je úplne iná. Táto mladšia potrebuje "dobehnúť"spolužiačky. Má kamarátku s rozvedenej rodiny,kde ocinko dcére dovolí všetko,len aby vytočil bývalú.
@anonym_autor to som nepísala tebe ale
@anonym_autor ako take dievcata zasahuju do konfortu tvojho zivota?
@viestta V podstate to dokáže zasiahnuť aj iných komfort.Jasné,že to vidia rovesníčky a za druhé,nejde až tak o výzor,ako o to,čo im je v niektorych rodinach dovolené.Väčšinou ako majú tieto veci len tak povolené,že rob si čo chceš,tak sa tie dievčatá aj na verejnosti tak správajú,lebo si myslia,že môžu ozaj čokoľvek.Bolo to v každej dobe.Ja si pamatam ako si baby v mojom veku dávali tetovania nad zadkom. 😂 Veľa z nich to malo preto,lebo to videli u tej druhej a nie z vlastného nejakého presvedčenia.Chvalabohu,že som ja tomu nepodľahla. 😅
@anonym_1f26fa ano moze, preto spolocnost vyzera tak ako vyzera,
nikto nevravi, ze ludia v teplakoch su zli, ale urcita slusnost by sa mala zachovat
potom aj detom by to prislo prirodzene
a tu islo skor o zbytocne boje medzi detmi v skole, ktore by nemuseli byt, ak by bol skolsky poriadok jednotny
@andilka Presne, úplná sedlačina tie tepláky mimo domu. A môžu ich mať aj od Armaniho.
@pralinka25 tak u nás je toto denná téma už rok. A nie,keď to nedovolím ,tak si to nedovolí dať. Mne už dochádzajú argumenty. Každým dňom čakám,kedy toto obdobie skončí.
@anonym_autor jedine kompromis,aj keď neviem aká si ty,ja sa tiež snažím byt nielen mama ale aj kamarátka s hranicami,mojej 14rocnu som dovolila prepichnutými ucho myslím dvedierky vedľa hlavnej,a to je zatiaľ strop,ja som potetovana dosť muž tiež a asi by bola blbosť jej hovoriť aké je to škodlivé,zatiaľ sa o všetkom bavíme každý rok jej dovolím niečo nové ale primerane
Bohužiaľ áno, keď moja dcéra bola v 9.ročníku spolužiačky bežne chodievali na nechty a dávali si pircingy. Moja dcéra tiež si dala , ale začali sme chodiť k čelustnej na strojček a musela si dať dole ak k nej išla. Hundrala, ale už si ho viac nikdy nedala a ja som to v tichosti prijala 🙂, lebo som sa bála 🙂 že ak jej poviem: "Vidíš som Ti hovorili, že si ho dá na truc naspäť" Už je tomu 7 rokov späť a nemá žiaden pircing, ani tetovanie 🙂 jediné čo má a to už 6 rokov má dredy. Má ich krásne a raz do roka ide na opravu a as inak žiadne farby ani strihania, takže finančne sa to možno zrovná 🙂 ale som rada že len tak sme obišli 😀 lebo keď som stretla jej kamošky s pircingom na jazyku či v strede nosa no mám dosť 🙂.
@anonym_d38542 to mi povedala triedna, ze ved su znackove😂🙈
@andilka značkové ako adidasy k obleku 😬
Autorka mať teba za mater tak si dám všetko len na just tebe ...😉
@anonym_1f26fa v tvojej vychove nastala niekde chyba. Moja dcera si to bez povolenia nedovolí. Nedovolila by som si to ani ja,keby mi to rodicia zakazali,ked som mala jej vek.
@anonym_1f26fa v tvojej vychove nastala niekde chyba. Moja dcera si to bez povolenia nedovolí. Nedovolila by som si to ani ja,keby mi to rodicia zakazali,ked som mala jej vek.
@anonym_autor moje deti nemajú nič zakázané
@anonym_autor moje deti nemajú nič zakázané
@anonym_1f26fa no to aj tak musí vyzerať. Kolko majú rokov?
@anonym_autor ja by som dovolila a zaplatila čo sa dá odstrániť. Takže gelove nechty, nalepené mihalnice, nech sa pokresli aj na zeleno ružovo celá a aj nech sa polepí čím chce, oblecenie aj hola nech ide.
Ale tetovanie v žiadnom prípade, už len z dôvodu alergie a ziadne iné zásahy do tela “tunely”, umelé prsia a podobne. Tiež ak chce zožrať neaku tabletku o ktorej nic nevie na diskoteke ani nazov tak nech si pyta príbalový letak či to schválil ŠUKL🙂 Ak je hlupa a nechápe to nic s tým neurobíš. Mne sa zdá že namiesto vyhrážania je najlepsie ich zamestnať a vybrať im partiu. Napríklad ak by chodila na balet tam treba vyzerat: vlasy v drdole spravny postoj atd. Určite nie kovy na xichte.
@zeldia Moja chodi na krasokorculovanie a ani len ruz si neda. Ale teraz je moda byt prirodzena
@anonym_autor nedokážem si predstaviť domácnosť, kde matka vsetko dovolí. No ty kks 😀.
@anonym_autor úplne normálne to vyzerá , práveže ich nič neláka lebo nič nie je zakázané majú 15 a 17 a žiadne blbosti nerobia
@anonym_autor asi by som skusila ukazat jej videa ludi, ktori tetovanie maju, ale olutovali to a a aj to narovinu priznali.
videla som videa naozaj pekynch dievcat, ktore otvorene hovorili, ze sa teraz hanbia za to a davaju obrovske peniaze na odstranenie. tiez, ze ich to ovplyvnilo a obmedzilo na pohovoroch. ono sa to narovinu zvasca nepovie, ale je to tak.
ak bude trvat na svojom- daj si to, ked sa ostamostanis a zarobis si na to.

@anonym_autor tak ja mám momentálne 35 rokov. Ako 14 ročnej mi rodičia dovolili piercing do brady, mám ho stále 😀 a ako 16 ročnej mi ocino zaplatil tetovanie na krížoch. Neviem celkovo záleží na viacerých veciach. Dnes sa mi ale nepáčia nechty a ani umelé mihalnice(aj ked som ich mala 2x na svadbe ale len take decentne 🤣) ale to je môj osobný názor. Rešpektujem každého kto si to dáva. A kto komu čo dovolí. Skorej by som sa zamerala na celkove správanie a či sa mi dieťa zdôveruje alebo nie. Proste doba je ina. A väčšina ľudí sa učí na vlastných chybách. Mám známu, čo jej dcéra spáchala samovraždu za celkove nepochopenie sa v puberte. To by som ja zažiť nechcela. Sama mám dcérku. No to ale neznamená že dovolím všetko. Ale určite ani nezakazujem všetko. Hranice zdrave musia byt. A nepozerať sa len svojimi očami ale aj jej očami. Pekný deň ❤️