icon

Je tetovanie a piercing u 16-ročných dievčat normálne?

Včera o 19:55

Je normalne,aby 16 ročné dievčatá boli potetované,mali piercingy v nose,pupku,obočí? Gelové nechty, "zmetaky" nalepené na mihalniciach? To fakt toto rodičia dovolia deťom,ktoré si nezarábajú?

Strana
z3
zuzubb007
Dnes o 08:15
@beronsche

@zuzubb007 no len papierovo dospelá bude už v 18r..
Tým by som nikdy neargumentovala, aby sa dieťa úderom polnoci, v deň 18.narodenin, neodtrhlo z reťaze...

@beronsche akože papierovo nepapierovo dúfam, ze moje deti sa nedajú pokresliť, dovolila by som vlasy nafarbit, prípadne do pupka ale iné výstrelky, kde vyzerá človek desivo by som nedovolila, hlavne nie u prváka na strednej, potom po tri roky bude čo na drogách

biba_18
Dnes o 08:20

@vevesh preto ja som kerku nerozporovala, lebo sama mám niekoľko, celý život vyrastal s tetovanou mamou 🙂 detto piercing, tiež mám 2. dierku v hornom laloku a dieťa malo septum ... väčší problém by som mala s tunelom, to sa mi fakt bridí - tam by som to neriešila zákazom ale celkovo asi nejakým iným pôsobením ...

beronsche
Dnes o 08:49
@zuzubb007

@beronsche akože papierovo nepapierovo dúfam, ze moje deti sa nedajú pokresliť, dovolila by som vlasy nafarbit, prípadne do pupka ale iné výstrelky, kde vyzerá človek desivo by som nedovolila, hlavne nie u prváka na strednej, potom po tri roky bude čo na drogách

@zuzubb007 ja by som tiež nebola tetovaním v takom veku nadšená, toto človek neskôr určite oľutuje - min.ten motív.
Ale zase tvrdenie že tetovanie v 16r. = drogová závislosť neskôr, je naozaj odveci. To nesúvisí. Nijako.
Ani samotná vizáž.
Ten prvý prispevok som teda myslela tak, že o pubertiakovych nápadoch by som diskutovala a primarne používala iný argument ako, že do 18.ma bude poslúchať. Snažila by som sa dieťa presvedčiť, nie zakázať...

aprilowka
Dnes o 08:58

@anonym_autor ja som mala od 14 v uchu druhu náušnicu a v 15 som si nafarbila vlasy na červeno.. bol rok 2002.. podľa mna by si jej to mohla dovoliť.. aspoň tu nausnicu.. tetovanie nie.. tiež mam dcéru 12 ročnú, uvidím s čím príde.. ale nausnicu dovolím a vlasy asi toez.. ostatne nie.. tetovanie a piercing do nosa som si dala až v 21 rokoch.. dúfam že obe to nejako dáme a nebude vymýšľať.. priznám sa ze uz teraz sa toho bojím.. takže ta chapem

zuzi0911
Dnes o 09:23

Mam dcery vo veku takmer 15r a 17r .
Obe majú prepichnute uši ,umelé mihy nosia ako kedy(majú tie kúsky nalepovacie) ,maľujú sa občasné, prefarbene vlasy ma starsia (prefabrila sa šampónom na školský ples).
Teraz tá 15 r na narodeniny chce "pirsing"do obočia s čím nesúhlasím, ale zas ...neviem no ,fakt ako sa zachovať.
Umelé nechty si dali na vianoce ,inak ich nemaju nakoľko starsia koli škole (zdravotna)nesmie mať dlhšie nechty .

Je to ťažké v tejto dobe . Kedysi bolo 5 v triede ,ktorý mali všetko dovolené a úplne voľnú výchovu, teraz v triede je 5 tých,ktorý majú výchovu a zvyšok majú voľnú. Ťažko sa ide proti prúdu. Ťažko. S dcérami mame dobrý vzťah. Našťastie mi nemusia nič tajiť, vzdy sa dohodneme ,porozprávame atď...ale sú veci ,kde neviem co je dobre a co zle .

autor
Dnes o 10:20
@zuzi0911

Mam dcery vo veku takmer 15r a 17r .
Obe majú prepichnute uši ,umelé mihy nosia ako kedy(majú tie kúsky nalepovacie) ,maľujú sa občasné, prefarbene vlasy ma starsia (prefabrila sa šampónom na školský ples).
Teraz tá 15 r na narodeniny chce "pirsing"do obočia s čím nesúhlasím, ale zas ...neviem no ,fakt ako sa zachovať.
Umelé nechty si dali na vianoce ,inak ich nemaju nakoľko starsia koli škole (zdravotna)nesmie mať dlhšie nechty .

Je to ťažké v tejto dobe . Kedysi bolo 5 v triede ,ktorý mali všetko dovolené a úplne voľnú výchovu, teraz v triede je 5 tých,ktorý majú výchovu a zvyšok majú voľnú. Ťažko sa ide proti prúdu. Ťažko. S dcérami mame dobrý vzťah. Našťastie mi nemusia nič tajiť, vzdy sa dohodneme ,porozprávame atď...ale sú veci ,kde neviem co je dobre a co zle .

@zuzi0911 vlasy má prefarbené,má dovolené sa malovať a nechty iba cez prazdniny. No je to u nej ťažké,lebo prosila o vlasy,to som jej dovolila a nasledme druhý deň už tetovanie.to neprešlo,tak teda aspoň nechty.Hovorím,že cez prazdniny. A za ďaĺšie dva dni piercing. No nedávam miestami tú výchovu.

cimage
Dnes o 10:26

Ja som si dala tetovanie v 18tke, sama som si nasetrila. Dala som si ho medzi lopatky, kde ho nevidiet ked nechcem. Po 20r by som tam chcela nieco ine. Nie je to rusive, ale uz mam iny vkus. Keby si moje dieta chcelo dat tetovanie, tak by som nebola nadsena. Nepacia sa mi potetovane zeny a cim dalej, tym je vzacnejsia cista koza. Rusive to je hlavne ak si oblecie robu na ples a tam krici to tetovanie. Mohla by skusit hennu, to jej zmizne po par tyzdnoch a mozno zisti, ze sa jej to ani nepaci na tele.

Strana
z3