Kde kúpim širšie oblečenie pre 6-ročnú dcéru?
Dobrý deň, poraďte kde nakúpiť tak širšie oblečenie. Na stehnách by sme aj našli ale všetko ju na páse a na zadku tlači a po novom sa sťažuje ze ju tlačia aj tričká. Mala ma 6rokov a už obliekam 134 zvažujem už aj 140 ale to jej bude strašne dlhé. Proste ma genetiku akú má...mam ešte jednu dcérku a proste jedia skoro rovnako a jedna je ze jej všetko padá a druha to neoblecie 🤔 ďakujem za typi.
Ja som v istom období kupovala aj o 2-3 čísla väčšie 3/4 legíny - sú kratšie a širšie. Treba vyskúšať aj z dámskych xs alebo s. A tričká hľadať medzi dámskymi krátke a široké, napríklad niečo na štýl cropp top.
Poznám to...moja má menej cm a kupujem jej 134/140...visí to na nej, ale čo už...pokiaľ sa v tom dobre cíti...to je pre mňa najdôležitejšie...oteplovačky u nás nehrozia...do toho ju nevopchám ani keby neviem čo...celú zimu nosila legíny a na to hrubé vlnené legíny 😀 zimnú bundu 140 veľkosť...má ju pod kolená...ale musí byť široká, ináč neoblečie...tielka nehrozia...pančuchy u nás nehrozia..je to boj, ale tak pokiaľ chcem, aby dcéra bola spokojná...tak nech vyzerá jak šašo 🫢
Kupovala som v kik, jedine tam jej sedeli v páse. Ale ona nechcela nič iné, len legíny, rifle a nič na zapínanie neobliekla. Tričká a mikiny tiež v kik, alebo ešte tesco.
ked ma pri 124 cm velkost 140, tak to nebude genetikou, sorry
kebyze je celkovo vysoka, tak ano, toto moze byt genetika.
ale s vahou to nema nic spolocne.
akurat tak "geneticky" zdedene zle stravovacie navyky.
no nasa ma 9 rokov, teda uz 9,5 a vazi 46 kg a kupujem jej damske S-ko, nohavice naposledy 170-ky v C&A, samozrejme, vsetko dlhe, upravujem.
Leginy jej nemam kde kupit, mala naposledy z Bonprixu a Lidla damske S-ko.
Ked sa doliecim, mam plan sit jej uz damske tricka upravene na jej postavu, aj leginy.
Oteplovacky nehrozi kupit.
A nechajte si reci, ze su tucne. Viem, ze nasa ma nadvahu, ale rovnako tak viem porovnat napriklad dlzku mojich a jej kosti, ona ma dlhsie stehno uz teraz, ako ja, co som dospela a meriam 152 cm, ona ma 142 asi, syn o 2 roky starsi od nej ma 147, je len trochu vyssi od nej a ano on je chudy ako spegeta a zozerie aj slona. Takze dievca bude asi po manzelovi, vysoka a pevna. Ona napriklad nikdy nemala ani chude nohy, niektore dievcata mali take nohy, ze som mala pocit, ze sa zlomia 🙃. No a ona uz ide do puberty, takze je to aj hormonmi uz, ma uz aj prsia, ochlpenie, neviem, ako Vasa. Ja verim, ze ju raz tak vytiahne, ze sa budeme divit.
A ma spoluziacky, co su o 2 hlavy od nej nizsie, take sparatka. Tak celkoo je velka na tretiacku. Co uz. Ja si poradim, len mat ten cas.
Ja by som teda poradila tie damske velkosti a skratit, hoci to nie je uplne ono a ano, tie oteplovacky, to nebude dobre proste,...🤔
@matilda72 ja mam 5 a pol rocnu..v tescu je oblecenie veľmi úzke.. začiatku sme s tým mali problém.. tam by som jej vôbec nekupovala. Tiež mám podobný problém ale dcéra napriek tomu, že je chuda nieje sparatko, ale ma sami sval a takú robustnejsiu postavu, takže je pevná..skúšala som leginy a tricka z gateshop. Za mňa vyborne, smdostatocne široké na danú veľkosť, u vás by som zobrala o číslo väčšie ako reálne nosi. Takže asi tu 134. A tak isto mal aj next dosť široké leginy na páse, ako rástla jeden čas sme mali problém, ze dĺžka bola okej ale na páse veľké . Pozrite tu v bazari next 134 na skúšku. A širšie šaty aj na hrudi a rukávoch som par krat kupila v sinsay. Zimný overal tiež v sinsay a je tak široký, že kľudne by sa do neho vošlo aj dosť pevné dieta.
S velkostami celkovo je to hruza, kazdy si číslu je z brucha a deti nie sú skatulkove, to všetko beriem. Ja naoriklad v Tchibe oblečiem aj 36 v HM bez sance.
Ale dueta 6 rocne som šikovnými stehnami a bruchom bude v minimálnom percenta o genetike.
Takéto deti poznam, ze vraj genetika - viem čoho kolko (ne)jedia.
Ja ta tu nechcem natierať ale skus sa nad tým zamyslieť, mozno treba viac pohybu.
Pokial to mas ozaj genetickou, ze muz ma 2 metre a je samuan, ok. To bude genetickou, alebo ma proste svaly, široké kosti atd. Vtedy jedine kup tak aby netlačí v páse, dole ostrihať a zazehli tým lepiacim pruzkom, teda nemusíš šiť.
Alebo ďalšia alternatíva dat jej nohavice ušiť 🙂.
@jesenzima pevna zo sportu? Je zpieracka ? Deti nemaju tolko rastoveho hormonu v sebe aby vedeli nabrat vecsiu svalovu hmotu. Takze velke svaly urcite nema .
@matilda72 viac pohybu ale zmenit jedalnicek.
@jesenzima ľudia radi súdia, a neradi radia. Mam dve dcéry a jedia takmer rovnako skôr by som povedala, že staršia je zle, neviem do nej dostať zeleninu ani ovocie. A starsia ju chuducka a vsetko je pada. Ona oblecie aj 128 len proste ma rada volne veci nie na telo. Proste jej to vadi, ma teraz take obdibie, kazdu chvilku si umyva ruky, predtym jej nevadili stitky na obleceni, teraz všetko striha. Proste je citliva. A za druheJa sama sa snažím stravovať zdravo pretože športujem, 5krat do týždňa behám plus cvičím a deti to vidia, neraz boli aj som nou na pretekoch. Takže len toľko k tomu. Ale jasne tu sa hneď musíme osočovanie, že ju prekrmujem, a bla bla...a to jej ešte balím jedlo do školy a presne vážim akože jasne dám jej aj sladké ale všetko v norme, jedna mamka, jeden cukrík...ach škoda reči.
@svetlonos a hej manželmi ma skoro dva metre, sam keď mal 6 rokov mal cez 30 kg a mala bude mať 6 a ma 29 a už merne 123 cm. A za druhe moja starká bola kus zeny, ja sama mam dosť silné nohy a to môžem chudnúť koľko chcem športovať proste mam postavu široké stehna a zadok a hore som ako pritok. Ani moja svorka nie je žiadny prútik a dosť ozaj dosť silné nohy, a to je žena ktorá sa hýbať a ozaj neobsedi.
@matilda72 gate.shop mal kedysi niektore leginy aj šaty sirsie, malej bolo vsetko väčšie, skus pozriet.
@silvike nie, to je genetika 🙈
@mk1111111111 a ešte štítna žľaza, veď sladkosti
nejedia často...maximálne niečo na desiatu, niečo po škole a niečo si v bufete kúpia
Širšie veci ma Next. Ja kupujem dcére iba tam. Legíny z iných obchodov sú jej úzke, hlavne cez lýtka. Širšie tričká ma Zara. Ja som teraz dcére nakúpila, niektoré aj oversized a vyzerajú super.
Bonprix a Lidl majú širšie a väčšie oblečenie. Tiež mám doma jedno veľké a jedno tenké dieťa, rozdiel 5 rokov a 3 kilá medzi nimi 🥲. Malá má veľké lýtka,stehná aj zadok, bruško v pohode . My máme problém aj s čižmami 🙃.. nuž rozdelili si to nespravodlivo deti, syn bude po mne a dcéra po otcovi .
Značka Verbaudet má oblečenie aj pre širšie deti a aj pre veľmi chudé deti. Pozri na internete. Druhá možnosť kupovať 3/4 legíny alebo nohavice veľkosti S
@matilda72
vies co? Ak by aj mala sklony rychkejsie priberať, uz uolne jedno z akého dôvodu, vyskúšajte plavecký. Je super tvoj pozitívny vzťah k športu. Plávanie nezaťažuje kĺby, používajú sa pri nom všetky svaly, je to športu aj pre lemry 😁 - to ako za seba. Na telesnej som okrem gymnastiky bola poleno, beh pre mna týranie a loptové hry nutne zlo 🫣 Na plavecký sme chodili od 1 do 8 ročníka, 4x tyzdenne. Chodili sme peši, to bola hodina a hodina tréning.
Mali sme aj dievčatá pevnejšie a jedna bola dosť guľatá. To plávanie ju pekne vytvarovalo veru. Nebola za nej palička zrazu ale zmyzlo jej brucho a spevnenie telo. Už si nepamätám ako dlho jej to trvalo ake výsledky bolo veru vidno. A keby náhodou sa rvoje dcera obáva - ked to zvládlo toto dievča, co chodilo s nami, zvládne to aj tak vaša 🙂
Držím palce.
@svetlonos zvažujem aj ja veľmi plavecký lebo v lete sme sa učili plávať a celkom jej to išlo. Len tie ceny 🤔 ale chcem ju dat na jeden pohybový krúžok a jeden taky bud lego, maľovanie ale o spev. Uvidíme, lebo u nás je ťažko z krúžkami a hlavne tými pohybovým, lebo u nás sa veľmi inklinuje k ľudovým tancom ale ju to nebaví nemá k tomu vzťah. Staršia chodi na balet ale už ma tiež fázu ze ju to prestalo baviť lebo už tam chodí 4 roky a posun žiadny a trénerka po nich len ziape . Takže neviem ci ju chcem dat na taky druh tanca aj keď stále beha v suknicke a napodobňuje sestru.

Vitaj v klube 😀 poradím len jedno, kupujem o číslo väčšie kvôli pásu...napr. legíny v tescu...a dole jej ohnem...čo mám robiť, keď ju tlačí všetko 😀