icon

Naozaj existujú elegantné tepláky do školy?

23. sep 2025

Ahojte, da sa pls kupit nejake vyslovene slusne/slusnejsie teplaky/nohavice? Syn mi uz nechce nosit ani za svet rifle, dnes siel radsej v kratasoch nez by si to mal obliect. Chcel ist v teplakoch. Ale to zas ja nedovolim, podla mna je to nie je vhodne. Ale verim, ze existuju nejake slusnejsie. Dakujem.

denkabemommy
23. sep 2025
@anonym_autor

@letfenixa mencestraky na seba neda ani keby co bolo. Je mu v tom teplo. On nikdy ani ako maly nenosil v zime pancuchy.
@laila22 ma 11. No vysvetlovat mozem, aj to robim. Ale dokazem sa vcitit do toho, ze v rifliach byt uz nechce. Tak chcem najst nejaky material a strih, ktory mu bude vyhovovat.
@mili2016 ja som v tom asi stara skola. Mne sa klasicke zeplaky do skoly nehodia, navyse vies. Aj pani ucitelky su urcita generacia a sice na jednej strane im to moze byt jedno, ale na druhej nemusi. To je rovnako ako v praci. Podla mna do skoly a prace sa ma ist ako-tak slusne. Nepustila by som svoje deti v potrhanych rifliach, kratkych crop topoch a podobne. To sa proste nehodi. Ale zas nech si kazdy robi co uzna za vhodne, ja by som pre syna chcela najst strednu cestu a zienky tu vedia vacsinou dobre poradit taketo veci, obchody, znacky.

@anonym_autor tieto gate sú za mňa taká stredná cesta 🙂https://www2.hm.com/sk_sk/productpage.127039600...

denkabemommy
23. sep 2025
@anonym_40da29

🤣🤣🤣🤣 vam uz to tam asi totalne j*be 🤣🤣 sa hrate na luxusne panicky ci co? Tepláky su uplne v pohode normalne oblečení a vy radšej tyrate deti v rifliach, len aby nahodou dieta neurobilo hanbu v spoločnosti lebo ma teplaky 🤣🤣🤣 nikde inde na svete toto neriešia. Ale jasne Slováci 🤣🤣🤣

@anonym_40da29 už sa cítiš lepšie, keď si to zo seba dostala? 🤔

anonym_9431f6
23. sep 2025

V teplákoch vidim behať po meste len ciganov 😅

mizoko
23. sep 2025
@anonym_40da29

🤣🤣🤣🤣 vam uz to tam asi totalne j*be 🤣🤣 sa hrate na luxusne panicky ci co? Tepláky su uplne v pohode normalne oblečení a vy radšej tyrate deti v rifliach, len aby nahodou dieta neurobilo hanbu v spoločnosti lebo ma teplaky 🤣🤣🤣 nikde inde na svete toto neriešia. Ale jasne Slováci 🤣🤣🤣

@anonym_40da29 ešte aj v McDonalde majú predpísané oblečenie ale nie,nikde neriešia v práci čo nosis 🤣🤣🤣 ale ak tvoje dieťa ašpiruje na prácu VPP tak môže nosiť čo chce. Upozorňujem ale že tam vyžadujú reflexnú vestu 😎 a tu mať musí.

mizoko
23. sep 2025
@anonym_40da29

@anonym_40da29 a čítanie s porozumením asi nebude tvoj koníček 😏 píšeme tu že klasické tepláky nie sú vhodné ale iné strihy z teplakoviny sú v pohode

viera012345
23. sep 2025

@anonym_autor Syn,teraz uz dospelý, počas celej školskej dochádzky nosil tepláky, ktoré nemali nápisy, potlače a nepôsobili rozgajdane.V podstate to boli nohavice z hrubšieho upletu, väčšinou tmavšej farby/čierne, tmavosive, tmavomodré /

anonym_478576
23. sep 2025

Čo niečo takéto?
https://www.zara.com/sk/sk/zakladne-jogger-noha...

Na taký spôsob toho nájdeš veľa a je to dobrý kompros medzi riflami a teplákmi.

simsalabim
23. sep 2025
@katarinaba

😂😂😂 ach tie reci, ze teplaky do skoly nie 😂😂😂 to je ako deja vu ked za komunistov boli v skole zakazane rifle. A jedneho dna hups, z pracovneho oblecenia pre kovbojov a stavebnych robotnikov sa stal modny kusok, ktory sa dnes povazuje za slusne oblecenie do skoly. Nevydi, ze tam diera, tam nite, ale je to slusne. No pekne, nepotrhane vkusne teplaky su fuj.

@anonym_autor hladaj, najdes, su ich stovky: https://www.google.com/search?sca_esv=637c0e90f...

@katarinaba rifle boli za komunizmu odsudzovane za propagaciu kapitalizmu, nie kvoli stylu.
Ja som asi staromodna, teplaky do skoly nepatria. A schvalujem uniformy, ako v Anglicku, deti treba viest k tomu , ze su prilezitosti, jde sa patri slusnejsie obliect.

bomba36
23. sep 2025
@anonym_40da29

@anonym_40da29 hrdinka, aj si bola niekde vo svete? Ci na fb pisali tak je to pravda?
Vo svete sa to tak neriesi, preto ma skoro každá skola skolske uniformy - nohavice, kosele, sacka, svetriky, vo vacsine zrejme "prijemny" polyester.

anonym_c715f4
23. sep 2025
@mizoko

@sisska96 Jooooj v Čechách by ti naložili deti aj mamičky že čo si to dovoľujes takéto povedať 🤣🤣🤣 veď to je ich vec v čom chodia. A ty si 100 rokov za opicami 😎😉 to nie sú moje slová,to mi písali deti aj mamičky keď som sa pridala do témy čo sa do školy isto nemá nosiť a ja som napísala že tepláky isto nie. Fuuuu,to bolo hejtu na moju hlavu

@mizoko nechcem urazat bratov Čechov 😀, ale ich modnym vkusom by som sa urcite neriadila...ten je fakt na zaplakanie...(ak sa bavime o beznych ludoch).

katarinaba
23. sep 2025
@simsalabim

@katarinaba rifle boli za komunizmu odsudzovane za propagaciu kapitalizmu, nie kvoli stylu.
Ja som asi staromodna, teplaky do skoly nepatria. A schvalujem uniformy, ako v Anglicku, deti treba viest k tomu , ze su prilezitosti, jde sa patri slusnejsie obliect.

@simsalabim je uplne jedno preco boli odsudzovane. Aj teraz je to len presvedcenie, ze nie su vhodne. Skola je miesto, kde sa deti maju citit pohodlne. Nie je to divadlo. Ano, do divadla sa nehodia za mna ani teplaky, nech su uz akehokolvek strihu, rovnako sa tam podla mna nehodia ani rifle. To, ako sa deti oblecu do divadla je vizitkou rodicov. To, ze moj syn nosi do skoly teplaky neznamena, ze v nich pojde aj do divadla. Rovnako do divadla nepojde ani rifliach. Ale jasne, ked ma niekto zakotvene, ze teplaky su len take, ako tu dala pani na obrazku, potom sa necudujem nazorom na ne.
Uniforma - ano, kvoli socialnym rozdielom nie je zla forma, ale tiez je otazne, z coho budu usite. Urcite to nebudu rifle. Uplet a makke materialy - cize nieco ako teplakovina - tej je tiez kopa druhov, foriem a vzorov. Podstatny je strih, nie material. Pekny den.

anonym_c9f1e0
23. sep 2025

Vyraba to next, mozno aj hm. Vyzera to ako nohavice ale pas na gumicku alebo velmi pohodlne zapinanie a vysoky podiel elastanu. (Skolske nohavice) Alebo hladaj material ponte di roma to je taka hutnejsia alegantnejsia teplakovina

autor
23. sep 2025
@denkabemommy

@anonym_autor tieto gate sú za mňa taká stredná cesta 🙂https://www2.hm.com/sk_sk/productpage.127039600...

@denkabemommy to vyzera super, dakujem. Aj ja som uz nieco nasla. Stale to vyzera teplakovo, wle mozno fajn, uvidime nazivo.

scila
23. sep 2025

@anonym_autor moji chalani chodia aj v teplákoch, v škole s tým nikto problém nemá.
Ja ich milujem, usušia sa oveľa rýchlejšie ako rifle a keďže sú zo 100% bavlny a chalanov mám atopikov a zohnať čisto bavlnené nohavice, ktoré sú neni mladšiemu veľké a staršiemu malé je niekedy nemožné tak sú pre mňa záchrana.
https://gustokids.com/product.php?kategoria=tep...

autor
23. sep 2025
@anonym_478576

Čo niečo takéto?
https://www.zara.com/sk/sk/zakladne-jogger-noha...

Na taký spôsob toho nájdeš veľa a je to dobrý kompros medzi riflami a teplákmi.

@anonym_478576 aj tie su fajn. Musim to objednat a vyskusat. On je uplne tenky, stihly, on musi mat take uzsie strihy a malokedy mu sadnu nohavice, jedine slim rifle a par teplakov. Ktore by si do minuleho roka nikdy neobliekol ani len von🙈. Este aj von chodil v rifliach. Takze teraz takato zmena.

anonym_c715f4
23. sep 2025
@anonym_40da29

@anonym_40da29 Nikde inde na svete toto neriesia? Nie, lebo maju uniformy 😀 Ktore tiez kvalitou a strihom nie su kazdemu najprijemnejsie...a veru nikto si nedovoli uniformu vymenit za teplaky. Ved trosku vychovajte z deti slusnych ludi, aby sa vedeli vhodne obliect na danu prilezitost. V teplakoch do skoly...ano tak akurat na branné civičenie. Ale co sa cudujem, pracujem na personalnom, a co si dnesna mladez dokaze obliect na pohovor... na zaklade aj tvojho komentara to uz chapem!

kavasmliekom
23. sep 2025

@anonym_autor áno, existujú

denkabemommy
23. sep 2025
@anonym_autor

@denkabemommy to vyzera super, dakujem. Aj ja som uz nieco nasla. Stale to vyzera teplakovo, wle mozno fajn, uvidime nazivo.

@anonym_autor takéto podobne som kúpila v tescu 3balenie za pár eur. 🙂 kvalitovo super tiež

anonym_03db1b
23. sep 2025

@anonym_autor ja som kupila prvakovi v lindexe taketo

tamitamitami
23. sep 2025

Skús pozrieť niečo takéto, je to moderné, pohodlné a aj celkom slušné.
https://www.bonprix.sk/kapsacove-nohavice-s-nas...

zubrohlavienka
23. sep 2025

Môj syn má rád tieto, naozaj pôsobia elegantne.
ttps://www.najbaby.sk/rifle-nohavice-chlapcenske-tenke...
A ešte aj tie na obrázku, mäkké, pekné, je prvák, ale nosí 146, lebo je vysoký.

sisska96
23. sep 2025
@mizoko

@sisska96 Jooooj v Čechách by ti naložili deti aj mamičky že čo si to dovoľujes takéto povedať 🤣🤣🤣 veď to je ich vec v čom chodia. A ty si 100 rokov za opicami 😎😉 to nie sú moje slová,to mi písali deti aj mamičky keď som sa pridala do témy čo sa do školy isto nemá nosiť a ja som napísala že tepláky isto nie. Fuuuu,to bolo hejtu na moju hlavu

@mizoko mne je jedno ak niekto nevie normálne obliekať ich vec 😂 ale jednoznačne tepláky nie. Potom už o pár rokov budú v pyžame ? 😂

sisska96
23. sep 2025
@katarinaba

😂😂😂 ach tie reci, ze teplaky do skoly nie 😂😂😂 to je ako deja vu ked za komunistov boli v skole zakazane rifle. A jedneho dna hups, z pracovneho oblecenia pre kovbojov a stavebnych robotnikov sa stal modny kusok, ktory sa dnes povazuje za slusne oblecenie do skoly. Nevydi, ze tam diera, tam nite, ale je to slusne. No pekne, nepotrhane vkusne teplaky su fuj.

@anonym_autor hladaj, najdes, su ich stovky: https://www.google.com/search?sca_esv=637c0e90f...

@katarinaba tie sú fajn na doma alebo na ihrisko ale nie do školy

mizoko
23. sep 2025
@sisska96

@mizoko mne je jedno ak niekto nevie normálne obliekať ich vec 😂 ale jednoznačne tepláky nie. Potom už o pár rokov budú v pyžame ? 😂

@sisska96 o par rokov pôjdu s lepiacou páskou cez bradavky 😎

biba_18
23. sep 2025

@sisska96 tieto nohavice ti pripadajú ako nevhodné napr. do práce?
https://www.aboutyou.sk/p/only/plisovane-nohavi...

lllaila
23. sep 2025

@anonym_autor prečo by tepláky mali byť nevhodné?vôbec by som sa netrápila, dievčatká bežne nosia legíny a je im fajn. A chlapci sa nemôžu cítiť pohodlne? Jasné, že môžu, ten zákaz teplakov do školy je hlúposť. Môj tiež na ZŠ nosil tepláky ->> krajšie nohavice z úpletu alebo riflové tepláky->> lebo pohodlie a tiež mal problém na záchode rozopnúť si gombík a zips na nohaviciach. Dovoľ mu tepláky, nie je to problém.

mane01
23. sep 2025

@anonym_autor moj nosil v istom veku kapsace… bola to taka makka latka. Z HMka sme mali, dvojo rovnakych ciernych. Rifle su velmi nepohodlne oblecenie, najma ak dieta cely den sedi.

tiezjedna
23. sep 2025

@anonym_autor náš chodí už tretí rok len v teplákoch, pretože rifle ani iné klasické gate neznesie... Kupujem mu väčšinou Nike alebo Gap, to máme overené značky, ktoré mu sedia (je hubeňour). Má ich dohromady asi 10 v rôznych farbách a priebežne dokupujem pretože rastie pomerne rýchlo. Je v 7. triede...

minenkaa
23. sep 2025

@anonym_autor rifle sú v čom lepšie ako tepláky ,do školy pre decko iba tepláky

tiezjedna
23. sep 2025
@sisska96

@katarinaba tie sú fajn na doma alebo na ihrisko ale nie do školy

@sisska96 veď si obleč čo chceš😉 Za mňa tepláky jednoznačne áno. Športová elegancia nemôže nikomu normálnemu vadiť. Syn vyzerá často lepšie ako decká, ktoré prihasia do školy síce v rifliach, ale špinavých, malých, prípadne deravých...