Aké následky bude mať vyoperovanie štítnej žľazy?
Ahojte, mam znizenu funkciu SZ a uzliky na nej, moja lekarka hovori ze ju treba vyoperovat. Ale neviem si predstavit ake dosledky to moze mat. Preto sa obraciam sem, ci sa tu nenajdu podobne "pripady" 🙂 Dakujeeeeem
@verynice192 gratulujem som rada že máš výsledky v poriadku tak sa drzkaj a veru bude papkat zeleninku🍆🌶,ale keď vidím dobrý koláč tak musím aspoň okoštovat a keď ešte doma vypekam koláče tak sa premaham ,ale také dobré pečené 🍗😊😋 môže byť.Držkaj sa a dávaj si pozor.
@jankalis bola som v Rk a to som mimo okres, ja som tam volala najskor, dohodla som si termin. Vysetrenie som este neplatila,,fakturu posielaju cez mail,takze netusim, len viem, ze nemaju zmluvu so ziadnou poistovnou, platis sama vsetko, ale,,ked ti pravdu poviem, ked clovek hlada fakt odbornu pomoc a ludskost,peniaze idu bokom vtedy (, ,, nech nezerem,. akoby janko kroner povedal) 😉
@laurika25 to si bola teda teraz niekedy nedavno?a ktore dni je teda v tom RK,ja sa urcite objednam, v Lubochni som bola spokojna,ale zda sa mi ze ma vyradili priskoro,mala som karcinom,cela SZ musela ist von a rok aj 3 mesiace po operacii ma uz vyradili,a chcem mat babatko a viem ze tam treba byt dobre nastaveny....tak tiez bez ohladu na peniaze chcem byt v dobrych rukach...cize tam sa da normalne objednat aj ostat unho evidovany?ci to je len jednorazove vysetrenie...a este ta poprosim ak mas cislo telefonu niekde,mozes napisat,kludne aj do spravy,dakujem moc
Zdravím, hľadám žienku, ktorá musela hneď po pôrode na rádioterapiu. Hľadám radu, skúsenosť či povzbudenie. Vopred ďakujem
Bože, ale vás je! :( Ja síce nemám vyoperovanú štítnu žľazu, takže vám neviem až tak poradiť, ale tiež mi diagnostikovali nedostatočnú funkciu štítnej, vraj hypotyreóza sa to odborne volá, odstrašujúce... Trpela som často zápchou a mala som aj syndróm dráždivého čreva, a tieto veci prezradili, že ju nemám v poriadku. Tak ak sú tu kočky, ktoré zvažujú, či sa ich tento problém týka, tak vám odporúčam, aby ste si nelámali hlavu, ale rýchlo navštívili lekára. Problémy so štítnou žľazou môžu byť závažné, ale sú aj liečiteľné. Existuje celý rad liekov, ktoré efektívne normalizujú funkcie štítnej žľazy, aby sa ľudia mohli vrátiť do normálneho života. Bola by škoda trpieť a nemať komfortný život len kvôli tomu, že ste nenavštívili lekára.
@rock7 ahoj, citam tu tvoj prispevok - som totiz tiez po operacii SZ, kompletne odstranenie, som mesiac po... a vcera som zistila, ze vobec ale vobec neviem spievat. som z toho rozcarovana, ci sa to spravi.. mozno je to este skoro skusat, ale tiez citam, trochu narychlo, mam tiez tahanie na krku, opuch, ktory akoby sa prestal zmensovat, mam problem aj s vapnikom, trpnutie... nejak stagnujem vo vyvoji zlepsenia stavu - tak by som sa ta rada opytala, ci sa ti to zlepsilo, ci mozem dufat, ze to chce vsetko len viac a viac casu, nez som si prdstavovala... niekto je po operacii uplne v pohode, u mna to tak nedopalo. mala som uzlikovu strumu, von to slo preventivne, kezde zacala struma rast a uzliky sa zvacsovat... psychicky to cele dava zabrat, kedze do operacie mi v podstate nic nebolo, teraz mam uplne nove problemy. ☹
@ericka2503 ahoj, mozem sa spytat, ako si teraz na tom s hlasom - spievanim? zlepsilo sa to? vcera som zistila, ze spieavat vobec neviem, pre mna dost hrozna vec ☹
Ahojte baby,chcem sa popytat....som po uplnom odstraneni ŠŽ pre karcinom, pred dvoma rokmi som absolvovala radiojod a teraz by som chcela uz konecne otehotniet...tie co mate celu stitnu zlazu von,nemali ste problem s otehotnenim,kedy treba cca zvysit davku liekov,hned prve tyzdne tehotenstva?Nemali ste nejake specialne probelmy v tehotenstve,unavu alebo tak?Babatka boli zdrave? Dakujem 🙂
@pacolinka A vy ste ešte neboli na jód? Veď ste mali ísť v apríly? Sa to preložilo kvôli tehotenstvu? V nemocnici mi lekár rozprával o pacientke, ktorá porodila a hneď šla na operáciu a jód po pôrode... Vydržala celé tehotenstvo s karcinómom. Myslím, že to problém nie je, ale mne navrhli odklad jódu, kým nedokojím....ja som chcela čo najskôr, takže som zastavovala laktáciu..
@lorka ahoj neboj sa hlas sa napravi mne sice vyberali sz v 17 rokoch ale tiez som mala pocit ze uz nebudem spievat a teraz som ucitelka a hlas mam ako zvon az sa cudujem ze susedia nebuchaju na stenu ked sa obcas pochytime s detmi alebo ked vyspevujem v sprche. Mesiac po operacii je este kratko. Do 1 roka to bude ok. Tiez tie krce z vapnika a tak. Postupne bude vsetko v pohode.
@jankalis ahoj neviem uz ci som mala terapiu radiojodom ale sz mi komplet vybrali kvoli grawes-basedow syndromu. Mam 3 zdrave deti otehotnela som bez problemov hned po zisteni tehu sa upravili davky liekov a tak sa menili pocas tehu a dojcenia. Lekari uz dnes vedia co a ako netrap sa.
@kvojtanikova keby si mala terapi radiojodom by si vedela,lebo to si na izolacke tyzden...a kedy si prisla na to ze si tehotna,teda po akom case treba navysit davku?
@jankalis cca od 7- 8tt som uz mala zmenenu davku liekov
@kvojtanikova a nie je to neskoro?ja mam preto taky strach lebo v jednom odbornom clanku som citala ze niektore zeny pridu az v 6 tyzdni tehu a ze to je uz dost neskoro...chodila si do lubochne?
@jankalis nie myslim ze to nie je neskoro ved kedy na to zena pride cca v 5tt a kym ju objednaju...ano s prvym a druhym dietatom este do Lubochne potom uz v KE k doktorovi.
Ahojte, chcem sa opytat, absovovali ste niektora reoperaciu kvoli neustupujucemu tahaniu v jazve? Zle zositie?
@pacolinka tak srdečne gratulujem.... to je krásna správa.... tak držím palce, nech je všetko ok... aj ja som kojila, navrhli mi odklad jódu, kým dokojim... ja som ale nechcela čakať mala už mala 8 mesiacov, tak som zastavovala laktáciu... Tak jód v januári bude ok.... držím silno palce....🙂
Baby, koli comu sa este dava ten radiojod, ja viem, ze ked je karcinom;( Mala niektora z vas aj z ineho dovodu?
@kvojtanikova dakujem za povzbudenie, dufam, ze to bude tak, aj ked teda omnoho dlhsie, nez som cakala a nez mi lekari pred opetaciou predpovedali. Bohuzial, ako sa vyrazne rozdielne lieci prava a lava cast krku, mam obavy z reoperacie sitia 😢
@lorka vidím, že si tak nešťastná z tej operácie ako som bola ja, ale neboj všetko bude ok, len to potrebuje čas, mne sa to všetko dalo do poriadku tak po roku od operácie, spievať viem tak ako predtým a jazvu mi sotva vidno. Neviem či sa zobrazím ako rock7, lebo som sa pod týmto heslom nevedela prihlásiť, tak som si musela vytvoriť nové. Ozvi sa ako to napreduje.
@rock7 ahoj, vdaka za povzbudenie, dufam, ze vsetko prejde, aj ked na psychiku je to neskutocna zataz. ☹ to tahanie sa vobec nezlepsuje - tebe to ako dlho trvalo? Resp.aku si mala celkovo rekonvalescenciu? Ja som cca 2 mesiace po. A mam pocit, ze na mna spadla buda vsetkych komplikacii... Operovali ma na Heydukovej v BA.
@lorka to ťahanie budeš pocitovať určite ešte dlho aj rok, ale neboj všetko bude ok, čo si týka zahojenia jazvy mám tu úplne v poriadku, ale nemám už tolko energie ako som mala pred operáciou, a to mna hnevá, na budúci mesiac idem endokrinol. na krv som zvedavá na výsledky možno nemám dobre nastavené tbl. Potom sa ti ozvem ako som pochodila. Pozdravujem
@nana123 ahoj no výsledky dosť na prd, čo sa týka liekov tie mám nastavené dobre, čiže presne čo povedala lekárka z toho nepriberam, ale robila mi testy na hormóny, a tie dopadli otrasneeee, všetko pozvysovane veľké hodnoty čo znamená že mám zvýšené množstvo mužského hormónu, tak kôli tomu mám problém s priberaním, a s problémom schudnúť, a jej rada je makať na sebe cvičiť a zdravo jesť- nič iné mi nepomôže, ako sama povedala budem to mať ťažké ale kým som mladá mám makať a schudnúť do januára aspoň 5% z mojej váhy, mám čo robiť keďze viem že u mňa schudnúť pol kila je masaker. 🤐

hej je perfektný...