Ako efektívne znížiť cholesterol?
Ako sa vam podarilo znizit cholesterol?
Vela zeleniny,hyd.mäso a hovädzie mäso.Bravčove obmedzit a pôjde dole.Vyhybat sa stresu...
Ja som vyradila to, co som dovtedy jedla, maslo som vymenila za Floru, prestala som jest parky, spekacky, pecenovy syr, pastety, kedze bolo zimne obdobie, jedla som dost mandariniek, co sa ovocia tyka... a podarilo sa, cholesterol isiel dolu z cisla 8 na cislo 5 a zrazu vsetko bolo v poriadku, nikto ma nenutil brat lieky.
pila som pu-erh caj a vyhybat sa stresu.
ono nie vzdy je cholesterol vysoky z jedla zial... ja som mala 7, stravu ukazkovu, ale mrte stresu.
Obmedzit mastne, vyprazane, alkohol, sladkosti. Vela pohybu.
U mna spravilo zatial najvacsi rozdiel uplne vyradenie sladkosti, kolacov, sladenych vod a obmedzenie masa - tak na 1-2x do tyzdna. Jedina moja "sladkost" je protein so sladidlom, alebo obycajne pecivo, ovsene vlocky, ovocie.. Stravu mam vacsinou lahku, sportujem dlhe roky.
Dieta dieta dieta, schudnut ak mas nadvahu , vela pohybu a prechadzok, vela tekutin
Skuste aj Pestrec mariansky na regeneraciu pecene. Mne pekne zabral na zvyseny cholesterol (mam 53 kg, sportujem, jem domacu stravu, takze u mna to dieta vobec nesposobovala).
@bubinda domaca strava neznamena, ze je zdrava.
Teraz nedavno som pocula, ze stravou to velmi ani nejde. Vraj len liekmi sa da upravit. Samozrejme, nemyslim u ludi s obezitou. Vraj je to genericka zalezitost.
@mk1111111111 to nie je pravda uplne základ je dávať pozor na stravu- obmedzit mastné syry, tuky, vyprážané... Vo veľa sladkostiach sú tuky. Keď sa to nedarí obmedziť stravou, tak sú výživové doplnky typu Armolipid a podobne. A ak to nejde až potom treba nasadiť liečbu. Niekto to ma geneticky zvysene.
Ja ešte doplním, že pohyb je dôležitý, na cholesterol je výborné napr. Behanie, plávanie, bicyklovanie ...
@stanulienkat ja pisem, co som pocula v radiu. Ja sama mam 52kg , jem zdravo a aj tak mam vysoky. Muz tiez, stravujeme sa rovnako. A potom poznam obeznych, jedia same nezdrave veci a oni ukazkovy cholestrerol.
@mk1111111111 tak genetika, alebo niekde robite chybu.
Ono, celkový vysoký cholesterol ani nie je tak zlý.. pokiaľ ide o kardiovaskulárne riziko, tak dôležité je, aby boli v norme triacylglyceridy..
Dokonca cholesterol ako taký chráni mozog pred rôznymi neurodegenerativnymi ochoreniami.
@mk1111111111 tiez tak, ja som pri 52kg mala vzdy na prehliadke vysoky cholesterol, muz 140kg ukazkovy.. dcera je po nom, ma 90kg a tiez ma ukazkovy cholesterol.. strava ako kedy, ona si rada dopraje..
@stanulienkat ano aj geneticky je to podmienene v niektorych pripadoch
@mk1111111111 ja to mam tiez zdedene geneticky, podlozene testami, chodim pravidelne k diabetologovi. Ono sa to da udrziavat zivotnym stylom v nizsich cislach, ale stale bude ten cholesterol vyssi oproti ludom, co to nemaju, to ale neznamena, ze sa im spalovanie pri zlom zivotnom style casom nepokazi tiez. Najhorsie je sa na to vykaslat a zit akoby nic nebolo, potom sa moze cloveku stat, ze dostane napr infarkt, alebo porazku v mladom veku...
Ahoj, aké máš hodnoty?
My sme s manželom výrazne, na prijateľné hodnoty, znížili cholesterol pomocou kurkumy, a to tak, že si ju každé ráno pridávame do kávy 1/2 až 3/4 ČL. Môžete si ju pridať aj do čaju, alebo iného nápoja, no nápoj by mal byť teplý, keďže toto korenie je akoby mastné.

viac vitaminu D