Ako sa pripraviť na anestéziu pri vytrhnutí zuba?
Už nevládzem od bolestí. Sú lepšie dni, ale su aj horšie. Po dosť zlých skúsenostiach sa bojím ísť ku zubárovi aj keď si poviem idem, dám to jeden zub. Tak príde termín kedy mám ísť, a nedám to. Bojím sa bolestí bojím sa že sa to skomplikuje a nepôjde von po dobrom bude na to bolieť a dlho trvať
@taynee ano
@taynee ľutujem,že som skor nešla a trpela bolesti
Autorka buď v pohode 🙂 uvidis oproti pôrodu je zub nič 💪🤣 a neboj sa, pár minút po injekcii nič nebudeš cítiť, hlavne nerob stresy bábätku ☹️
@manzanillaa
@taynee baby ale asi ste neboli tehu keď vás uspali či ?
@manzanillaa napíšem ti ss
A uspatia sa nebojíš? Tiež ti dajú injekciu nie? Vytrhnutie zuba trvá pár minút, nemáš sa čoho báť.
Normálne ti dajú injekciu, nebudeš nič cítiť. Celé ústa nebudeš cítit tak 6 hodín. 🙂 len tlak pri ťahaní -uplne nič.
Lokálna anestézia je super zrazu ťa nič nebude bolieť, za 2 min ti ho vytiahne a máš pokoj. Bola som trhať osmičku pred asi dvoma týždňami, neboj dáš to vpohode len nestresuj. To bábätku neprospieva viac.
Choď ku obvodnej predpíše ty oblbovak aby si nemala taký stres dáš si predtým ako pôjdeš ,len si zariad aby mal kto ísť s tebou lebo budeš otapena po ňom .
Nikto ta neuspi ako tehotnú, riziko pre teba aj dieťa. Jedine ze by ta normálne hospitalizovali. Ale dá sa všeličo iné. Aj keď si tehu. Treba di zistiť informácie a schill ma kliniku aj v Žiline. Robila som tam sú tam šikovný chirurg je skvelý. Ja som aj bratranca k nemu posielala. Treba zavolať a si zistiť co sa da.
@ronie338 ako písala vyššie pani, tak mi umožnili ten rajský plyn keď sa bojím.
Neuspia ta úplne,len oblbnu, účinok je tak 30min.max
Pocuj, ja mam dlhe roky problem s dychanim.. zjavne uzkost. Mam tetaniu. Parkrat v zivote som mala silny panicky atak kedy som nevedela chytit dych. A napriek tomu vsetkemu, som sama z vlastnej vole sla vytiahnut naraz dve osmicky. Len tak, neboleli ma, boli zdrave, ale prekazali mi. Doktorka tomu sama neverila. Prisla som, pichli mi injekciu, za 5min oba zuby von a bolo.
Zaroven mam za sebou jeden porod, druhy ma coskoro caka. Dycha sa mi stale zle, uzkosti mavam stale, ale verim, ze to normalne dam. Som totiz tak nastavena a nepripustam si ze by to malo byt inak.
Nevytvaraj si v hlave zbytocne strach. Nie je sa coho bat. Ver mi. Zvladnes to hravo a neskor si budes len hovorit ze si sa zbytocne stresovala.. seba aj babo.
Drzim palce 🙂 das to.
Ja ti poradím vôbec sa nemusíš dat uspať.. zubár ti dá injekciu a pekne ti to znecitlivie.. ja som mala veľký panicky strach,ale ze ozaj veľký.. už aj tie injekcie sú iné ako kedysi.. dá sa to zvladnut
Dostala som výmenný lístok na zubnú chirurgiu, trhanie zuba múdrosti l,ktorý má skrizene korene. Išla som tam s plačom, pretože som s trhanim mala veľmi zle skúsenosti. Dostala som 2 injekcie necítila.som nič!!!! Nie sme predsa v stredoveku ,kde sa trhalo za živa.
P.s.cena 0 eur...bola to štátna nemocnica...a prístup na jednotku.
Nezaberie injekcia 🤔.... Ved to budeš cítiť ci zabrala, skôr trhať nebudú... Pred cca mesiacom a pol som absolvovala trhanie 8micky......v sobotu začala bolieť v pondelok bola von... Bez debaty... Najlepšia 8micka je žiadna 8micka.. Netreba sa báť, myslim ze zubárka ma nejaký ten tvoj rtg snímok a tam už vidí ci je v pohode koreň alebo ohnutý. Ja som to mala aj s podrobnou inštruktážou, lebo tam mala syna co študuje za zubára, tak mu všetko vysvetľovala... 😉
@taynee aj mna uspali a vytrhli,v nemocnici,bez poplatku
@lienka.7 nevies a nikdy nepochopis ten strach. Za hlavu sa chytat nemusis. Ja som porodila 2deti a bez problemov. A radsej by som absolvovala porod,nez navstevu zubara. Proste je to strach,panika. Vam sa to zda smiesne,nam nie
@petulda333 mne sa to smiešne nezdá a chápem to. Ale nezmyselne to odkladať,až pokiaľ problém nie je riešiteľný je hlúposť. Zub sa nepokazí až tak, že sa musí vytrhnúť za rok. Ale ozaj to chápem. Aj ja sa bojím zubára.
@koniarova vies,to je pravda,ale ja som to tiez odkladala velmi dlho. Uz som aj bola objednana a zrusila. To sa neovladnes. Ja tomu rozumiem
@petulda333 veď existuje rajský plyn, injekcie. Nepomôže ti to trochu?
Z vlastnej skusenosti ti poradim a prosim ver mi. Pichne ti injekciu, ktora len zastipe a potom nebudes citit absolutne nic. Ak si zazila v minulosti bolest pri trhani zubu, nemala si ho dobre umrtveny. Ak to je tak, vyskusaj ineho zubara, mladsieho, maju lepsie nastroje, lepsie anestetikum, lepsiu techniku. Naposledy mi trhali osmicku, tiez som sa bala, mala som ju aj nalomenu nad dasnom, vyzeralo to, ze sa nebude dat cela ani vytiahnut. Pan doktor mi pichol injekciu styri krat, tri vpichy som uz ani necitila, ten prvy len trochu. A vytiahol ho na prvy sup, krasne cely, nic ma nebolelo ani pocas trhania ani nikdy potom. Trhanie trvalo asi jednu sekundu, proste ho uchytil a vytiahol, mal silu a dobry tah. Ranu mi aj zasil. Nic som necitila, ani ked odznelo anestetikum. A to mam hlboke korene, zub mal v dasne takmer dva centimetre. Takze namiesto bolesti, ktorej sa vystavujes, neboj sa ist si ho dat vytrhnut a nie v celkovej narkoze. Zbytocne sa budes nechavat uspavat, nie je to dobre...takze skus mi doverovat, ja som mala po minute v kresle po celkovom probleme a este som dakovala ako sikovne bez bolesti to vyslo von. Na vytrhnutie chod k inemu zubarovi, ak so svojim nie si spokojna. Vyber si muza, idealne mladsieho, ma silu a novsiu techniku.
@koniarova to nie je o bolesti. Ja ked som mala ist,dostala som par dni predtym hnacky,bolesti brucha,triasku. Ja by som tam asi aj infarkt dostala. Neviem to opisat,ale neslo o bolest.
Ked som sa uz odhodlala,ze idem to riesit,kedze v druhom tehotenstve som prisla o 5zubov,tak som tam sla pod tabletkami na ukludnenie
@petulda333 v tehotenstve kvoli vapniku? To som pocula, ze sa to deje, ale niektore zeny tvrdili, ze nie
@megg1 aj kvoli tomu,ja som mala vapnik takmer na nule,lenze som brala ine lieky,pri ktorych som nesmela nic mliecne. A teda hlavne slo o zvracanie,ja som zvracala kazdych 15-20min nonstop. V oboch tehotenstvach som schudla takmer 10kg 😬
@petulda333 držím palce, nech už máš so zubami len dobré zážitky. 👍
@koniarova dakujem. Ja mam z puberty hrozne zazitky,tam vznikol ten obrovsky strach. Teraz,po zakroku,uz je to lepsie
Mne trhali zub v lokálnej anestéze. Korene musel mat riadne keď si moj dvojmetrový zubár zavolal asistenciu - 2 sestričky, aby ma držali lebo by ma za zub vytiahol asi aj z kresla. Pichol mi lokálnu anestézu a necítila som nič. To bola 7. Tuším … Takze žiaden strach

Ak to nevadí,chod do RK,ja som bola v Mikuláši, tiež som mala až paniku z trhania, dali sa mi niečoho nádychat a naozaj sa úzkosť ani panika u mna nestupnovala, trhanie 2 zubov hotové za 2minuty aj so sitim,ani som nestihla zasnut. ATB na 3dni a bolo💪