Ako sa pripraviť na kolonoskopiu?
Ahoooj čaká ma kolonoskopia a mám dosť stres. Som doma na materskej a jem často, kedy chcem s čo chcem. Ako to zvládnuť a nezblázniť sa? 😂 Vy čo ste už na kolonoskopii boli, ako chutí ten roztok? Čítala som že chuť je veľmi nepríjemná a horká.
dva tyzdne pred zakromkom som dodrziavala predpusanu dietu, dva dni pred som nic nejedla, roztok chuti hmusne, ale v pohode to vypijes - nic ine ti neostava, nie sme z cukru 🙂
12 hodin pred zakrokom som ani nepila.
dva tyzdne pred zakromkom som dodrziavala predpusanu dietu, dva dni pred som nic nejedla, roztok chuti hmusne, ale v pohode to vypijes - nic ine ti neostava, nie sme z cukru 🙂
12 hodin pred zakrokom som ani nepila.
@nyusika 12 hodín pred zákrokom ani nepiť? To mi príde trošku extrém. Čo som čítala tak 2 hodiny pred vyšetrením nič nepiť
dostanes presny rozpis ako sa stravovat
Ja mám pocit, že každý gastroenterológ to má inak zaužívané. Záleží aj na tom, či ťa budú uspávať alebo nie, ak áno, ja som vodu pila max. do polnoci a potom od rána už nič.
Dostaneš rozpis čo máš kedy jesť a vypiť. Ide o tvoje zdravie tak hádam chvíľu nejesť vydržíš.
@nyusika tak ty si to vzala riadne zodpovedne
@bielykral ano 😀
strasne som sa bala a chcela som byt co najdokladnejsie vycistena pred zakrokom
ja aj pred kazdou operaciou dodrziavam odporucene ovela doslednejsie a doteraz som ani raz nemala problem po prebudeni z narkozy, nastastie...najdlhsie som bola v CA 4.5 hodiny
@nyusika 12 hodín pred zákrokom ani nepiť? To mi príde trošku extrém. Čo som čítala tak 2 hodiny pred vyšetrením nič nepiť
@anonym_autor Ja mám za sebou 18 krát kolonoskopiu 19 ma čaká na rok a ešte ráno v deň kedy pijem ten preháňací elixir môžem do 9.00 ľahké raňajky na obed čistý vývar a poobede začnem s preháňacim elixírom😊Cca týždeň pred vyšetrením dodržuje bezvyškovú diétu žiadne ťažko stráviteľné jedlá šupky zrniečka strukoviny nič. Vodu pijem normálne ešte ráno musím vypiť lieky ktoré uživam. Ale ja nie som v celkovej narkóze. Kamoška bola a ta od polnoci nemohla už piť. Mávam Moviprep to je také citrónové ale pijem to s jablkovym džúsom.
@anonym_autor Ani nevrav onedlho aj mňa a nechcem ešte ani myslieť nato. Uff ešte teraz si pamätám tú nenormálnu bolesť aj vyše 26 rokoch 🙃😬
@anonym_autor ja som nepila nejedla od poobedia predošlého dňa, všetko dodržala ako mi kázali a aj tak som dostala vynadane, že nie som pripravená 🤷 takže ako ti povedali tak sa priprav. Roztok sa vypiť dá, prežiš to. Aj zákrok sa dá vydržať, ja som mala skôr bolesti po.

@anonym_autor
Ja som mala predpísaný roztok Clensia. Dovolili mi to rozriediť jablkovym džúsom (bez dužiny). Chutné to nie je, ale dá sa vypiť. Z druhej dávky som už polovicu vyliala. Ale popri tom piť veľa, veľa vody.
Čo sa týka jedla, najprv vysadiť zrniečkové potraviny, potom jesť už len tekuté, 2 dni pred vyšetrením len číri vývar, čaje, vodu a podobne.