icon

Ako zistím, že mám problém so štítnou žľazou?

7. júl 2022

Ahojte, prednedávnom som prekonala zamlcany potrat. Zatial "len" jeden ale aj to ma dost psychicky na par tyzdnov uplne zlozilo. Dalsi by som uz asi nedala...
Pytala som sa na vsetky mozne vysetrenia ale Dr. ma odbila s tym ze niesu este potrebne.
Chceme sa uz zacat snazit znova, ale napadlo ma ci nahodou nemam problem so stitnou zlazou ..ako by som na to prisla? jedine z vysetreni?

Strana
z2
janickacrazy
7. júl 2022

Príznaky môžu byť také nenápadné, že únava, chudnutie alebo priberanie, ale nemusí byť nijak významné, niekto nemá vôbec žiadne príznaky. Moja sestra tiež nemohla schudnúť, aj keď jedla málo, potom po liečbe sa to upravilo.

taktotedanie
7. júl 2022

Kompletne vysetrenie z krvi vie indikovat len endokrinolog, TSH je malo na to aby vedeli povedat, ci je stitna zlaza v pohode.. vymenny listok od vseobecneho alebo gynekologa a objednat sa k endokrinologovi

jakoma
7. júl 2022

V heliose na to prisli z krvi. Spatne si uvedomujem priznaky,teraz po uprave liecbou uz nie som tolko unavena a nebusi mi srdce,ale predtym sa mi to zdalo ako bezny stav

danulicek
7. júl 2022

ahoj, ja len že ani výsledky z krvi nezaručia, že je štítna v poriadku. ja som mala výsledky ukážkové, obvodnú dlho nenapadlo ma poslať ďalej. príznaky, ktorým som predtým nepripisovala význam, sa začali zintenzívňovať. a tak ma nakoniec poslala na endo, na sone mi endokrinologička videla viaceré uzlíky, ktoré si žili svoj život asi už nejaký čas. nejako sme to neriešili, bola som v sledovaní, no po jednom kontrolnom sone doktorka zalomila rukami a už aj som bola objednaná na operáciu do Martina. podotýkam, krvné výsledky som mala stále výborné - štítna pracovala "normálne", napriek tomu som mala množstvo hormonálnych a iných problémov.

Chcem tým len povedať, že ak by si sa pýtala obvodného alebo gynekológa na krvné odbery kvôli štítnej, z vlastnej skúsenosti je to málo na zistenie, či je všetko v poriadku.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
8. júl 2022

@danulicek a mozem sa spytat ake si mala priznaky?

sono2
8. júl 2022

Jasne. Môže ti to urobiť aj obvodny.
Najlepšie hodnota do 1 Max do 2 viac, aj keď je norma, na tehu neni ideálne- problémy

Úplne ty sama si môžeš merať teplotu dole bazalnu, tiež vypovie o štítnej.
Meraj mesiac od konca ms, zapisuj v rovnakú hodinu hneď po zobudení, nechýbať sa, predtým nevstávať.
Merať na 1 desiatine číslo.
Kľudne sa ti na graf pozriem, napíš mi potom.
Mam v Tom 3 ročne skúsenosti.

sono2
8. júl 2022

@danulicek ale áno.
Ty si bola zase prípad plus, komplikácie.
Za normálnych okolností krv je dôležitá hlavne keď sa Takéto stane, nemalo by to doktorovi robiť problémy!

sono2
8. júl 2022

Môj muž ma tiež uzlík a občas mal pocity v krku teraz už nie mal tiež hormóny ok.

@danulicek ona nepíše o iných problémoch, usudzujem, že u nej krv nebude marna
Ani anti tpo si nemala zvýšené?

autor
12. júl 2022

ahojte, tak zistovala som si to u vseobecnej, je mozny odber krvi na TSH,ft3, ft4, anti TPO...je to postacujuce ? aby na nieco prisli ?

7lenka11
12. júl 2022

Ano je, v pripade tehotenstva sa meria to iste. Niektori lekari vynechavaju FT3..

taktotedanie
12. júl 2022

Doplnte si aj ultrazvuk stitnej zlazy a pristitnych teliesok
Endokrinolog vezme aj tak krv na dalsie vysetrenia, nie len tie co moze vseobecna

lucka010522
15. aug 2023

Ahoj, prosím ta našli ti vtedy niečo? Ďakujem 🙏🏼

Strana
z2