Ako žiť s diagnózou skleróza multiplex?
Dobrý deň zistili mi sklerozu multiplex , chcem sa spýtať tých čo to postihlo tiež či sa dá žiť s tým plnohodnotný život , či sú nejake obmedzenia a či vám liečbu schválili rýchlo alebo to trvalo ..
ano a su rozne stadia. poznam ludi ktorym sa ochorenie sirilo velmi velmi pomaly, poznam pani ktorej sa stav zhorsil az po 20 rokoch poznam pani ktora za 10 rokov bola na vozicku, vsetko zavisi ako bude choroba postupovat.🍀
@anonym_24eafc majú dámy normálne aj deti ?
@anonym_24eafc majú dámy normálne aj deti ?
@mima0987 damy co to maju to dostali po 40tke.takze oni mali uz deti...
poznam chlapca co to ma od 20r.
Nasa znama zije normalny zivot a ma momentalne 25rocnu dceru. Ale zavisi od formy, stavu...
Mam susedu, otehotnela s diagnozou, porodila a mamuje s diagnozou uz 2 roky. Samozrejme ma muza co je normalny partner, aj vstane k malej, aj sa venuje. Chodi na tysabri. Drzim palce.
@mima0987 ahoj,manžel má od 17rokov
Máme dve deti
A žije zatiaľ úplne plnohodnotný život, úplne bez obmedzení
Liečbu mu schválili vždy cca do 2,3 mesiacov
@mima0987 je to u každého iné, informuj sa na biologickú liečbu, mám známu, ktorej bola SM diagnostikovaná asi pred piatimi rokmi, o rok chodila len s trekingovými palicami a po jej absolvovaní na nej vôbec nevidno, že by mala nejaké ochorenie. Žije plnohodnotný život, bez akýchkoľvek obmedzení, pracuje, stará sa o dieťa, záhradu.
Poznám kamoša, čo je na biologickej liečbe a funguje takto viac ako 10r. Mám v rodine synovca, ktorému to diagnostikovali pred mesiacom v 20tke.
@mima0987 - ahoj, ja taham s sm 24 rok. Mam dve deti a stale pracujem .. 😊
@anonym_24eafc tiež mám 22 , len si úplne neviem predstaviť ten život s tým . Alebo mám skôr strach
@mima0987 nevypisuje tu tvoj frajer?
@anonym_24eafc tiež mám 22 , len si úplne neviem predstaviť ten život s tým . Alebo mám skôr strach
@mima0987 tak ty si ta chora?
@mima0987 sestrina naj kamoska ma SM diagnostikovanú 6 rokov, vyštudovala VS, zije, pracuje, vydala sa, sem tam sa nieco objavilo Akoze nevidela na jedno oko 3 mesiace, nieco s rukou ale to zase po case preslo. Momentalne je tehotna. Plánovali a lekar ju vedel pripravit. Muz je so vsetkymi možnosťami uzrozumený ale ona je taka raketa, ze si to nepripúšťa. Ano som chora, mam lieky a idem si svoj zivot. Ked sa nieco vyskytne, poriesime.
Myslím, že v dnešnej dobe sú na to už lepšie lieky ako cca 10-15 rokov dozadu. Poznala som veľa pacientov s touto Dg, ktorí sú na tom dlhé roky dobre. Neviem, aké možnosti sú na Slovensku, ale pozri si najmä aj Rakúsko a Česko.
@mima0987 sestrina naj kamoska ma SM diagnostikovanú 6 rokov, vyštudovala VS, zije, pracuje, vydala sa, sem tam sa nieco objavilo Akoze nevidela na jedno oko 3 mesiace, nieco s rukou ale to zase po case preslo. Momentalne je tehotna. Plánovali a lekar ju vedel pripravit. Muz je so vsetkymi možnosťami uzrozumený ale ona je taka raketa, ze si to nepripúšťa. Ano som chora, mam lieky a idem si svoj zivot. Ked sa nieco vyskytne, poriesime.
@betulinka1 mne uteká jedno oko už 2 týždne takmer .. mám strach že to tqk zostane
@betulinka1 mne uteká jedno oko už 2 týždne takmer .. mám strach že to tqk zostane
@mima0987 jej sa asi pol roka vracal zrak. Najviac ju štvalo, ze nemoze soferovat, lebo ona neobsedi na zadku 🤣🤣. Tiez sa bala. Je vystudovana architektka. Cize ak by prisla o zrak, pride o pracu. Robila aj s jednym okom v praci. Hned konzultovala s lekarom. Urcite je to tazke pre vsetkych co maju SM.

ano a su rozne stadia. poznam ludi ktorym sa ochorenie sirilo velmi velmi pomaly, poznam pani ktorej sa stav zhorsil az po 20 rokoch poznam pani ktora za 10 rokov bola na vozicku, vsetko zavisi ako bude choroba postupovat.🍀