Bolesť vystreľujúca do krku
Vystreluje mi bolest do pravej strany krku taka akokeby bodava bolest v casti kde sa akokeby mera tep neviete co to moze sposobovat ja niekedy ma zabolí aj pri pohybe hlavy do práva a ľavá.
Ono pri týchto veciach fakt platí, že čím skôr, tým lepšie. Keď sa to zanedbá, tak sa to vie rozbehnúť do fakt nepríjemného štádia, necitlivosť, bolesti v noci, slabosť v ruke… a potom už len operácia zostáva.
Ale akože automaticky sa to operáciou nerieši, dosť záleží, v akom štádiu to je. Keď je to len začínajúce, často pomáha napríklad aj zmena návykov, napr. menej zaťažovať to zápästie, upraviť polohu ruky pri práci atď.
Ono pri týchto veciach fakt platí, že čím skôr, tým lepšie. Keď sa to zanedbá, tak sa to vie rozbehnúť do fakt nepríjemného štádia, necitlivosť, bolesti v noci, slabosť v ruke… a potom už len operácia zostáva.
Ale akože automaticky sa to operáciou nerieši, dosť záleží, v akom štádiu to je. Keď je to len začínajúce, často pomáha napríklad aj zmena návykov, napr. menej zaťažovať to zápästie, upraviť polohu ruky pri práci atď.
@gogorkaja Ja som videla, ze nosia aj taku to minidlahu alebo ako to mam nazvat 🙂 Taka podpora na zapastie. A to vacsinou, co vidim, tak kazda druha sestricka u doktora, co robi za pc vela, tak ma taketo problemy.
@gogorkaja Ja som videla, ze nosia aj taku to minidlahu alebo ako to mam nazvat 🙂 Taka podpora na zapastie. A to vacsinou, co vidim, tak kazda druha sestricka u doktora, co robi za pc vela, tak ma taketo problemy.
@zupka33 ja si to tiez vsimam, ze vela ludi, ktori vykonavaju stale kazdy den ten isty pohyb, tak ma s tymto problemy a bolesti. 🙏
@dassena No mne ten Revitanerv dosť výrazne pomohol. Samozrejme aj cvičiť s tou rukou treba, striedať rôzne polohy, uvoľňovať si priebežne ruky, robiť si pauzy, to je jasné, bez toho sa to proste neupraví.
@gogorkaja Cvicit akoze obcas tou rukou pohybat asi mas na mysli 😀 Cinky dvihat asi velmi neprospeje tomuto problemu. Lebo pri tych cinkach myslim ze aj zapastia dost trpia. A uzivala si ho ako dlho?
@gogorkaja Cvicit akoze obcas tou rukou pohybat asi mas na mysli 😀 Cinky dvihat asi velmi neprospeje tomuto problemu. Lebo pri tych cinkach myslim ze aj zapastia dost trpia. A uzivala si ho ako dlho?
@zupka33 cvicit mozes stale, pokial ti to nesposobuje bolest. podla mna si tym len pomozes, nakolko je to prospesne pre velmi vela veci. cvicenie je proste liek takmer na vsetko, ja to stale hovorim 🙂 od bolesti az po mentalne problemy.
@zupka33 cvicit mozes stale, pokial ti to nesposobuje bolest. podla mna si tym len pomozes, nakolko je to prospesne pre velmi vela veci. cvicenie je proste liek takmer na vsetko, ja to stale hovorim 🙂 od bolesti az po mentalne problemy.
@zlomika je to tak 🙏 mam aj v rodine ludi, ktori sa vyhovaraju, ze sa nemozu hybat, lebo ich nieco boli. boli ich to preto, lebo sa nehybu. a stale to nedokazu pochopit, takto to proste funguje, tak to je. 🙂 krstna mama sa dost opustila, z domu sa ani nepohne, takze zdravotny problem za problemom....ked sa jej spytam, preco sa nejde aspon poprechadzat, tak mi odpovie "ved tu ani nie je kde"...vzdy je kde.
Pohyb fakt nemusí znamenať hneď posilku alebo 10 000 krokov denne. Niekedy stačí pár minút rozhýbania, občas stíham len rozcvičku ráno, ale stále je to proste lepšie ako nič a človek sa hneď cíti lepšie.
A čo sa týka tej ruky - to nemusia byť činky, ale jemné krúživé pohyby, natiahnutie, masáž, aj len pretrasenie ruky môže urobiť veľa. Hlavne pravidelnosť, nie raz za týždeň. Niečo som si aj poctivo vyhľadávala na nete, ako si tú ruku odľahčiť...
Inak s tými výhovorkami, to je kapitola sama o sebe. Niekedy mám pocit, že keby sa ľuďom ponúkol teleport na prechádzku, aj tak by povedali, že to nejde, lebo prší 😇
@gogorkaja Tak ono tie bolesti su take, ze clovek ma pocit, ze nic nemoze robit, lebo sa mu to len zhorsi. Tak radsej nerobi nic pre istotu...
@matkaleskova to uz len ked sa logicky clovek nad tym zamysli, tak je jasne, ze byt bez pohybu nikdy nikomu nijakym sposobom pomoct nemoze 🙂 prave neopak. uz len to, ze som vonku na vzduchu, je absolutne prospesne, ten pohyb tam je bonus.
@dassena mna inak neskutocne udivuje, ako niektori ludia ten pohyb beru 😀 predvcerom som si dala rychlochodzu asi 7km, lebo behat uz nemozem a stretla som kamaratku, no a ta bola velice sokovana, ze ako sa viem prinutit ist, ze to nechape a ze ma neskutocne obdivuje. a pritom je to len bezna sucast mojho dna. robit nejaku fyzicku aktivitu. to je proste samozrejmost. a ludia to beru ako zlo, do ktoreho sa neustale treba nutit.
pohyb je zaklad zdraveho zivota, to by mal vediet kazdy 🙂
@zlomika akoze ono je fajn, ak sa to niekto snazi podporit aj nejakymi produktmi, ale ak sa nehybes, tak ti ziadny zazrak z lekarne proti bolesti nepomoze, to je ako jasne 😀 toto by malo byt vysvetlene vsetkym ludom, ktori si myslia, ze vsetky druhy bolesti existuje liek v podobe jednej tabletky, ktora ta zazracne nadobro vylieci 😀
@dassena Jedna tableta denne mozno, ale nie jedna celkovo 😀
@matkaleskova Ale akoze tabletka coho? To je tiez podstatna informacia 😀 Nie je tabletka ako tabletka.
@zupka33 tak asi je rozdiel napriklad analgetikum a nejaky vyzivovy doplnok. pri liekoch od bolesti ti niekedy vie zabrat aj jedna, ale tak samozrejme je to len kratkodobe riesenie. ja uzivam Revitanerv napriklad, a pri tomto je jasne, ze jedna tabletka je asi celkom zbytocna, kedze je potrebne ho uzivat dlhsiu dobu.
@kliatana uzivala som ho, ale len kratko a pomohol aj tak. ako dlho si ho brala ty?
@henrietkatr Moze sa dlhodobo, jedna tableta je nic, je uplne v poriadku takto uzivat, vsak je to vitamin B prakticky 🙂
Presne tak 😄 Ja som ho brala dokopy štyri mesiace, potom som si spravila pauzu a podľa mňa to malo efekt, nakoľko sa tie moje bolesti nervového typu aspoň trošku zmiernili. Ale jasné, pohyb a strečing je stále top, tabletky by sa mali vždy považovať za doplnok, nie ako jediné riešenie.
@telusikk Niektore moznoze aj funguju ako take placebo, vies 😀 Ze to beries a vies si vsugerovat, ze ti to realne pomaha 😂
tak je pravda, ze kazdy organizmus reaguje inak a co nepomohlo jednemu, moze zase druhemu a naopak. a zas nie vsetky doplnky moze uzivat kazdy, vsade su dake kontraindikacie.
@henrietkatr Veď hlavne preto treba čítať skôr ako niečo začnem užívať. 😉
@telusikk Ja som takto uzivala Milgammu. Ani som sa neporadila s nikym, pribalovy letak som stratila alebo vyhodila, to uz neviem 😀 No a brala som to tak, ako prislo, kedy mi napadlo. A uplne sa to minulo ucinku, mozno som si to zapricinila aj ja sama nespravnym uzivanim, ktovie, to uz asi nezistim 😀
@nikol873 a konkretne ti pomohol na co? co tak pocuvam, tak zabera na kadeco mozne, niekomu na mravcenie, inemu na bolest 🙂
mne zase dobre zaucinkoval na zacinajuci karpalny tunel. 🙏

@zupka33 Vsak asi ako pri vsetkom 😉 Je asi lepsie, ked to zacnes riesit hned, ako to prepukne ako potom banovat. Niekedy uz to nabehne do takeho stadia, ze mozes robit co chces, ani operacia velakrat nemusi pomoct.
@matkaleskova A o akej operacii hovoris? Karpalny tunel sa musi operovat automaticky? Nic ine na to nefunguje?