icon

Čo pomôže na zápal močových ciesť?

swojska
12. feb 2013

od porodu mam v kuse dake bakterie v moci...lebo som mala dlho cievku a este aj doma som sa musela cievkovat..v nemocnici mi dali dva druhy ATB..samozrejme ze ked je tam ta cievka tak to prd pomoze....papam brusnice a nexem uz ziadne ATB...co este mozem ? plus dietatko kojim

Strana
z2
crystalskye
14. máj 2013

@dazdovka skúsim sa na to opýtať. ja som mávala pred tehotenstvom asi rok a pol opakovane zápal močových ciest, akonáhle som otehotnela až do konca dojčenia som vôbec nič nemala. a teraz ako som prestala kojiť, už dva krát som mala za dva mesiace, takže asi znova sa to bude opakovať, tiež mi nič nezaberá, jedine ATB, to však nechcem brať, je mi to uplne proti srsti.

dazdovka
14. máj 2013

@crystalskye musis si vydobyt aby ti spravili taky rozbor, ktory identifikuje bakteriu a v labaku stanovia presne antb, ktore na nu zaberaju, lebo evidentne predpisuje Mudr len nejake sirokospektralne, ktore ju sice oslabia (docasne), ale nevyhubia. A potom zacni obnovovat crevnu mikrofloru (kup si Women Dophillus - probiotika pre zeny s opakujucimi sa zapalmi mocovych ciest) a mozno aj enzymaticke posilnenie obranyschopnosti organizmu.
Ja som bola prave v sestonedeli, ked mi bolo najhorsie, moja Dr zavolala do laboratoria odkonzultovat moje vysledky a poradit sa, kedze som kojila, aby som dostala take antb, ktore bakteriu vyhubia, ale aby som mohla popri tom kojit.
Odvtedy ziadny problem s mocovymi cestami som nemala, je to riadny rozdiel v kvalite zivota, ked sa stale opakuju zapaly a ked sa ich zbavis uplne aaach 🙂

crystalskye
14. máj 2013

@dazdovka mám dobré vzťahy s obvodným, je to náš rodinný kamarát, takže skúsim to takto predostrieť. lebo ja som už bola pred tehotenstvom u urologa, ale ten mi nič nenašiel v moči, že všetko je v poriadku, avšak ked tak často chytím zápal, tak nemôže byť úplne všetko. a vlastne hned ako som prvý krát chytila zápal, tak na druhý týžden som išla ku gynekologičke na prehliadku a odvtedy mám aj HPV, tak ja neviem, či to s tým nemôže súvisieť..takže odkedy ti našli konkrétnu baktériu a vypísali správne ATB, odvtedy si vôbec nemala zápal? jaaaaj, aj ja si to strašne prajem, lebo je to ozaj nepríjemné :(

dazdovka
14. máj 2013

@crystalskye ja som bola vzdy hakliva na mocove cesty, niekolko vyletov s priatelmi som musela posledne dva roky odriect, aj Silvestra, bo som len cely weekend cakala v sedacom kupeli s tmavym pivom v ruke (ked uz som nevladala pit čurologicky čaj, aspon pozdvihlo naladu a ulavilo od bolesti), kym pride pondelok, aby som zasla k mudr po lieky. Lenze v nedelu po takych babskych kúrach sa mi vzdy polepsilo a tyzden som prezila bez vacsich problemov. O tyzden-dva tazkosti prisli zas. Neni som kamaratka s liekmi, ale uz som bola tak zufala a v sestonedeli, ze som sa skoro rozrevala u obvodnej, ze vsetko mozne skusam a nic nezabera nadlhsie... Odvtedy (januar 2012) fakt ziadny zapal, nic... Ale to som este pocas antb nasadila wobenzym a po dobrati antb Women Dophilus probiotika, co pomohlo viac neviem povedat, asi sucinnost vsetkeho.
Uz viac nechcem podobne zazit, drzim palce, zbav sa toho.

crystalskye
14. máj 2013

@dazdovka dakujem, snád sa to podarí, dakujem krásne za tvoje rady 🙂

babkabubko
27. máj 2013

rozhodne odporúčam aniónov´vložky (na mojej stránke nájdeš test savosti - video) - sú vhodné pri mykózach aj zápaloch, https://www.modrykonik.sk/shopy/moj-shop/kozmet... a z vnútra odporúčam cordyceps - je to prírodná zmes húb proti zápalom v tele. Nás to vytiahlo zo zúfalého stavu u mojej dcéry (je to aj pre deti), držím palce 🙂

sofinka18
30. máj 2013

Ahojte, ake ste dostali ATB na zapal mocovych ciest?

anndrea
30. máj 2013

Ahojte, na zápal močových ciest hoci som ho mala len dva krát jednoznačne odporúčam brusnice, 100% tný výťažok z brusníc ktorý kúpiš v lekárni, ja si kupujem aj sušené brusnice a varím si z nich čaj, samozrejme urologický čaj a podľa potreby antibiotiká. Tieto brusnice je dobré brať aj preventívne. Keď som mala zápal prvý krát tak som bola u obvodnej a tá mi hodila antibiotiká len tak od "brucha" a liečba nebola taká účinna. Keď sa mi to zopakovalo tak som išla rovno k urologičke, spravila mi sono obličiek aj mechúra, priniesla som rovno sterilný moč ktorý poslala na rozbor a až na druhý deň mi podľa výledkov rozboru predpísala antibiotiká, podľa toho aká baktéria sa v moči nachádzala. Po preliečení zobrala opäť moč a skontrolovala či je v poriadku, až vtedy som ukončila liečbu ale brusnice som pila ešte asi mesiac. Od vtedy mám pokoj,a už sú to dva roky 😉

elvira12
31. máj 2013

Ak su bakterie v moci - aj to by bolo fajn vykultivovat z mocu ake a v akych hladinach, potom dat ATB.
Ja byt Tebou v prvom rade sa vypytam k urologovi. Ak mas opakovane problemy, nech Ti on nastavi liecbu.
Urcite treba vzorku moca na vysetrenie chemicky + sediment (moze to urobit priamo na amb. aj urolog, ak ma centrifugu), dalej na rozbor moca na nespecificku floru - tam ide prvy ranny moc a najma by mal byt sterilny (idealne cievkovany).
Je dobre odobrat krv na CRP, kreatinin, kyselinu mocovu, ureu, hladiny iontov - aby sa vedelo, ci nie je problem v oblicach.
Urolog Ti priamo urobi SONO na ambulancii.
Na imunitu je fajn URO-Waxom pri infektoch MC, berie sa 3-6 mesiacov, MegaBrusnice vo vyssich davkach, no a podla citlivosti nasadit ATB, alebo na profylakticku davku na niekolko mesiacov. Vylucit mineralne vody, lepsie stolove, pit vela....
A chemoterapeutika nie su ATB, len ich pripominaju. Baju najma baktericidny ucinok. najcastejsie sa davaju sulfonamidy napr. k liečbe močových infekcií a chinolony.

jablkojablcne
19. feb 2014

potrebuješ hlavne veľa piť, aby sa to z teba vyplavilo a brusnice, ak nemáš po ruke čerstvé, skús aj výživové doplnky, napr. cranberry vulm, ja ich užívam preventívne 🙂

jaja4444
14. máj 2014

áno, brusnice - cranberry vulm, sú super, mne tiež pomohli, ešte veľa piť a dávať si pozor pri chladnejšom počasí, hlavne sa obliekať teplo.

julia283
29. jún 2014
Používateľ julia283 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od julia283.

aj ja mam vyborne skusenosti s cranberry vulm..odporucil mi to lekar a neviem si ich vynachvalit 🙂 a treba si davat pozor..hlavne v chladnom pocasi.. na to co si clovek obliecie.. kam si sadne..

betka999
30. jún 2014

ja som mavala zapaly casto.najprv som skusala rozne pripravky ale stale sa mi to vracalo. nakoniec som vela o tom citala viem ze su vyborne na to brusnice.. len nie su lahko zohnatelne.. ako nahradu mi lekar sam odporucil cranberry vulm.. musim si zaklopat velmi rychlo mi to pomohlo a stav sa mi zlepsil.. chvallabohu od vtedy sa mi zapal uz ani nevratil..

Strana
z2