Komplikácie s extrasystolami
Dobrý deň. Je tu niekto kto má potvrdenú komorovu extrasystoliu? Mam na to predpísany betaloc ZOC a Cardilan a tento víkend mi nejak nieje dobre mám pocit že extrasystoly mám dosť často a od kedy to mám potvrdené tak sa len sledujem a potom mám strach že sa mi niečo stane 🤦🏽♀️. Vymizne to niekedy ? Alebo sa len treba s tým naučiť žiť ? Alebo to môže prejsť aj do niečoho horšieho ?
Zmizne keď sa nato nebudeš vobec sústrediť 🙂
@ariannazara mám pocit ,že sa nedokážem na to nesústredit 🙄
@ariannazara mám pocit ,že sa nedokážem na to nesústredit 🙄
@mirka731 Môžu sa zhoršovať aj tesne pred splnom, skús si to odsledovať🙂, môžeš pridať aj magnézium
@mirka731 Môžu sa zhoršovať aj tesne pred splnom, skús si to odsledovať🙂, môžeš pridať aj magnézium
@gabrielka94 len mám nižší tlak aj tep odkedy beriem ten betaloc ZOC a Cardilan ... Magnézium mi ho ešte nezniži viac ?
@mirka731 zmizne ak sa prestanes sledovat
@gabrielka94 len mám nižší tlak aj tep odkedy beriem ten betaloc ZOC a Cardilan ... Magnézium mi ho ešte nezniži viac ?
@mirka731 kolko ich mas ze si dostala lieky? Mala si ich zachytene na holtri?
@mirka731 kolko ich mas ze si dostala lieky? Mala si ich zachytene na holtri?
@siegi mala som 7 dňový holter pred vianocami a mala som ich za 7 dni do 11 tisíc a tak mi predpísala isoptin ale isoptin prestal zaberat vecer som nemohla zaspať stále mi preskakovalo srdce mala som pocit ťažkých nôh atď tak som šla k dr ako akútny stav tak mi zmenila liečbu. Bola som aj na echo srdca ,srdce mám v poriadku ale aj tam na echu mi vkuse zaznamenavalo extrasystoly....
Ja sa na to už ani nesústredila a mám to skoro dva roky denne niekoľko vkuse aj keď už to nevnímam mám.to stále aj pri námahe aj pri rozculeni snažím sa nevšímať si to
Mne na to pomohli antidepresiva. Uplne sa mi minimalizovali,lebo sa mi ukludnil nerv.system.
@siegi mala som 7 dňový holter pred vianocami a mala som ich za 7 dni do 11 tisíc a tak mi predpísala isoptin ale isoptin prestal zaberat vecer som nemohla zaspať stále mi preskakovalo srdce mala som pocit ťažkých nôh atď tak som šla k dr ako akútny stav tak mi zmenila liečbu. Bola som aj na echo srdca ,srdce mám v poriadku ale aj tam na echu mi vkuse zaznamenavalo extrasystoly....
@mirka731 tak to uz je celkom dost, nieco cez 1000 na den, toto verim ze dost intenzivne citis. Skusala si magnezium taurat? Je dobre na arytmie. Nieco prirodne na ukludnenie? Mne ked to zacalo asi pred 10timi rokmi, mala som do 100 na 24hod holtri a bola zo mna troska. Pri kazdej jednej ma chytala panika a bala som sa aby sa mi nezqastavilo srdce. Brala som isty cas aj neurol ale len ked bolo najhorsie. Potom som zacala meditovat. Dala som si dokopy krcnu a hrudnu chbrticu a teraz uz ich naozaj pocitujem iba obcas. Intenzivnejsie ich citim ked mam zablokovane rebra a hrudnu chrbticu, a toto mi dokonca kardiologicka aj internista potvrdili ze chrbtica moze byt spustacom. stitnu mas ok? Hladiny mineralov?
S exstrasystolami mám problém aj ja ... Spred 2 týždňami som mala holter , vyšlo mi 1%extrasystol (cca 1000 denne) a to som mala dobrý deň. Ja mám predsieňove... Poslal ma na vyššie pracovisko, nech ma pozrú, žiaľ na vyššom pracovisku ma nechcú zobrať, lebo vraj je to málo, zaoberajú sa prípadmi až nad 10%. Čiže neviem čo robiť ďalej, ale ničí mi to život ...
S exstrasystolami mám problém aj ja ... Spred 2 týždňami som mala holter , vyšlo mi 1%extrasystol (cca 1000 denne) a to som mala dobrý deň. Ja mám predsieňove... Poslal ma na vyššie pracovisko, nech ma pozrú, žiaľ na vyššom pracovisku ma nechcú zobrať, lebo vraj je to málo, zaoberajú sa prípadmi až nad 10%. Čiže neviem čo robiť ďalej, ale ničí mi to život ...
@misa1308 Predsienove su uplne neskodne,asi preto ta nechcu vziat. Komorove su zavaznejsie.
@misa1308 nech ti predpisu betablokator mne dala obvodná egilok a pomáha
@misa1308 nech ti predpisu betablokator mne dala obvodná egilok a pomáha
@veronika2316 nechce mi dať kardiológ
@veronika2316 nechce mi dať kardiológ
@misa1308 mne to dala obvodná
@misa1308 mne to dala obvodná
@veronika2316 koľko máte rokov ? Mňa odbije , že som mladá , mám 34
@veronika2316 koľko máte rokov ? Mňa odbije , že som mladá , mám 34
@misa1308 30 a dala mi ich keď som mala 29
Dnes mi predpísal concor
Ine testy, krv, glukoza, pečeň... Ste mali v poriadku? Napr aj dlhodobo hraničný cukor v krvi robi problémy, zvyšuje tep, degraduje šľachy, chrupavky, cievy, srdce. Extrasystoly môžu vznikať aj po drazdivych jedlách ako cibula hlavne surová, korenisté jedlá a nezdravá strava.
@mirka731 tak to uz je celkom dost, nieco cez 1000 na den, toto verim ze dost intenzivne citis. Skusala si magnezium taurat? Je dobre na arytmie. Nieco prirodne na ukludnenie? Mne ked to zacalo asi pred 10timi rokmi, mala som do 100 na 24hod holtri a bola zo mna troska. Pri kazdej jednej ma chytala panika a bala som sa aby sa mi nezqastavilo srdce. Brala som isty cas aj neurol ale len ked bolo najhorsie. Potom som zacala meditovat. Dala som si dokopy krcnu a hrudnu chbrticu a teraz uz ich naozaj pocitujem iba obcas. Intenzivnejsie ich citim ked mam zablokovane rebra a hrudnu chrbticu, a toto mi dokonca kardiologicka aj internista potvrdili ze chrbtica moze byt spustacom. stitnu mas ok? Hladiny mineralov?
@siegi ja sa s nimi trápim tak pätnásť rokov a som s toho hotový stále obdobia keď je toho málo a keď aj týždeň vkuse ako teraz cca 5000-7000 denne des vždy keď mám holter akurát je ich málo alebo nič neviem spať dobre len sa nato sústredím toľké roky s tým trpím a stále som si nato nezvykol keď je toho veľa keby ich mam tak do sto denne ani neriešim ale teraz si ich za minútu aj 5 naratan des
Dobrý deň Prajem.Beriem ráno betaloc polku a cordarone 200.Ten cordarone beriem od začiatku februára co ma pre nepravidelny rytmus srdca brala záchranka.Po čase my bolo od cordaronu lepšie no 1 mesiac dozadu sa to vrátilo v rovnakej intenzite ako predtým robí my to celý deň a aj záchvatovite.Moj kardiolog láme na domnou hlavu ze ako je to možné pri takom silnom lieku ze mam zachvaty.No napriek tomu liečbu nezmenil a trpím denne .Som strašne slabá cítim nevolnost na hrudi tie arytmie a takto to ide deň čo deň.Mám 2 deti musím fungovať ale už ledva vládzem. Je tu niekto kto berie cordarone a taktiež mu nepomáha?
@siegi ja sa s nimi trápim tak pätnásť rokov a som s toho hotový stále obdobia keď je toho málo a keď aj týždeň vkuse ako teraz cca 5000-7000 denne des vždy keď mám holter akurát je ich málo alebo nič neviem spať dobre len sa nato sústredím toľké roky s tým trpím a stále som si nato nezvykol keď je toho veľa keby ich mam tak do sto denne ani neriešim ale teraz si ich za minútu aj 5 naratan des
@miky90 ja rovnako natom😔

Zmizne keď sa nato nebudeš vobec sústrediť 🙂