icon

Mám rakovinu a malé deti. Ako sa s tým vysporiadať?

slavka2010
18. feb 2011

Ahoj volam sa Slavka mam 29 rokov a vcera som zistila ze mam zhubny nador v ustach. Mame dve male deti 3 rocneho Adamka a rocneho Matka. Stale sa pytam preco ja a stale musim na to mysliet. Co sa stane ak liecba nepomoze co bude s manzelom a detmi. Chela by som keby sa mi ozvala nejaka mamicka co to zazila alebo prave preziva neviem ako sa s tym vysporiadat. Dakujem

anjika42
2. apr 2017

jáj, báli by sa, že by uvideli chodiacu mrtvolu? ale keby to bolo tak, nepísala by som na facebookk,nevládala by som 🙂

bodka13
3. apr 2017

@anjika42 zmysel pre humor ťa neopúšťa... To je fajn 🙂
Sama za seba píšem

bodka13
3. apr 2017

@anjika42 odoslalo sa mi to skôr ako som dopisala
Náš sused ochorel, vôbec som nevedela ako reagovať...som sa stretnutiam tak nejako vyhybala,no donekonečna to nešlo.. To prvé stretnutie bolo ťažké, veľmi som rozmýšľala čo povedať a ako povedať...tie ďalšie stretnutia boli už lepšie no pre mňa stále ťažké a smutné....

karush
13. apr 2017

@tilly Aký si mala prosím rozbor krvi, boli tam nejaké odchýlky? Či len na základe USG mali už podozrenie na lymfóm? Mňa ešte len čakajú tieto vyšetrenia... 😕

tilly
13. apr 2017

@karush aj usg bolo zle, aj som mala dva onkomarkery zvýšené, ale len mierne

mandy29
24. apr 2017

@anjika42 ako sa mas?co nove?

anjika42
25. apr 2017

áno, mandyx, vdaka za opýtanie, predminulú stredu mi vyberali nález z pľúc, histologiu ešte ale nemajú

mandy29
25. apr 2017

@anjika42 ako sa citis? To uz mas aj po chemoterapii?a prisli vlastne kde bol primarny nador?

anjika42
26. apr 2017

dúfam, že zajtra sa to dozviem, idem na vybratie stehov

mandy29
26. apr 2017

@anjika42 tak drzim palce,daj vediet ako si dopadla

yukki
27. apr 2017

Držím palce silno

anjika42
27. apr 2017

tak origo bolo zistené v pľucach, pýtala sa ma jedna lekárka, či som bola na umelom oplodnení, ja som si dávala asi 5 injekcií hormonálnych kvôli otehotneniu, vraj mali tam štyri ženy, nefajčiarky, ktoré boli na umelom oplodnení a dostali karcinom pľuc

montek
27. apr 2017

@anjika42 Drž sa,no konečne vedia kde je to ,tak snáď už to pôjde k lepšiemu.Veľmi držím palce,hlavne pozitívne myslenie.
Trocha som sa teraz vyplašila čítaním tvojej správy ,lebo ja som bola na 3 umelých opl...

nell77
27. apr 2017

drzim silno palce...kolegyna tiez nahodne zisteny adenokarcinom pluc....odbornici poradili nove produkty- silne superantioxidanty...kto chce info poslem..
velmi dobre sa drzi, uz je v praci...
v strave roky chybaju antioxidanty v dostatoc. miere, preto vela diagnoz...

anjika42
12. máj 2017

Inak ja mám adenokarcinom, a čítala som o malobunkovom karcinome, že bez liečby človek prežije max 6 týždňov😈 inak asi už majú liek pre mňa, snáď ho poistovna schváli

mandy29
13. máj 2017

@anjika42 chvalabohu ze maju liek...a co je to za liek...?je to nejaka novinka ci ako?

anjika42
13. máj 2017

Názov lieku zatiaľ neviem.

mandy29
13. máj 2017

@anjika42 Dufam ze im to nebude dlho trvat...a ako sa citis? Ako drobcek? A co ti vlastne vybrali?cast pluc,ci...

anjika42
14. máj 2017

Dúfam aj ja...vybrali mi jeden útvar z pľúc a dva z podhrudnice. Malý je veselý, niekedy sa hádže o zem, niekdy som vyčerpaná jak neviem čo... Ale keď má dobrú náladu, je ako slniečko. A inak zatiaľ vládzem, len státie mi robí problémy a ťažšie sa mi dýcha, keď je zamračené.

mandy29
14. máj 2017

@anjika42 takze ti nevyberali polku pluc?

yukki
14. máj 2017

Drž sa. Ja mám prvú časť, snáď tu ťažšiu, chemoterapií, za sebou. Nie je to prechádzka ružovou záhradou,ale dáš to....veľa sily.

ala82
14. máj 2017

@nell77 poprosimo info ohladom supreantioxidantou.dakujem

mandy29
14. máj 2017

@yanni Takze ti nasiel nieco ten zubar?

tilly
14. máj 2017

@yukki zas? 😢. Ty si sa už raz liečila, nie?

yanni
14. máj 2017

@mandy29 ano moj zubar. Nasiel tu hrcku. Samozrejme on je "len" zubar. Takze ma poslal k odbornikovi: Ale to je uz taaaaaak daaaavnooooo.

mandy29
14. máj 2017

@yanni a co bola ta hrcka? Ako davno myslis?

yanni
14. máj 2017

@mandy29 tumor tvrdeho podnebia. Uz na hranici k zhubnemu. vyrezali vsetko a kost obrusili. Je tomu 11 rokov.

yukki
14. máj 2017

@tilly no jo ☹

mandy29
14. máj 2017

@yukki a teraz sa ti to vratilo? Ci kvoli comu si bola na chemo?

yukki
14. máj 2017

@mandy29 vrátilo.