Mám rakovinu a malé deti. Ako sa s tým vysporiadať?
Ahoj volam sa Slavka mam 29 rokov a vcera som zistila ze mam zhubny nador v ustach. Mame dve male deti 3 rocneho Adamka a rocneho Matka. Stale sa pytam preco ja a stale musim na to mysliet. Co sa stane ak liecba nepomoze co bude s manzelom a detmi. Chela by som keby sa mi ozvala nejaka mamicka co to zazila alebo prave preziva neviem ako sa s tym vysporiadat. Dakujem
yukki - a kde máš ten nádor? inak moja mama fajčí, aj napriek tomu, že mne ako nefajčiarke našli nádor v pľúcach a podhrudnici - to sa o seba nebojí???
@mandy29 bola som s tym u 5tich zubarov a u stomatochirurga a kazdy z nich povedal, ze je to nieco ine (upchata slinna zlizka, jazva po infekcii v ustach, kostnaty vybezok podnebia a este neviem co). Ale vsetci sa zhodli na tom, ze to nador nie je. Nerastie to, neboli, nekrvaca, tak som si to prestala vsimat.
@zviz a zobrali ti z toho vzorku? Lebo to je take "hadanie". Raz to, raz ono, kolko ludi, tolko nazorov. Ja som to mala v ustach rokyyyy. Tiez to nerastlo, nebolelo, bolo to tvrde, nekrvacalo, nezavadzalo. Na rötgene nic, keby to rastla kost, to by citlivy rötgen zachytil. Mne zobrali vzorku na histologiu a bum. Ziadna kost, nic upchate.Ja by som to nezanedbala. U mna to bol tumor v predzhubnom stadiu. Dr. povedal ze nik mi nemoze povedat, ako by sa to vyvijalo. To by boli len dohady. Mohlo to takto byt este dalsie roky, ale mohlo by sa aj stat, ze sa to roznesie. A ked sa to roznesie aj na kost a bude to dalej rast, tak to by uz bola liecba drasticka a nadlho. Ak by vobec pravdaze pomohla. Takze mne to pekne vsetko vyrezali a aj kost "osmirglovali".
@yanni no ja neviem uz za kym by som s tym mala ist. Mozno tvoj nalez vyzeral podozrivo ked ti s tym zacali robit, mne dvaja zo zubarov povedali, ze aj oni to maju a nic sa s tym nerobi. Ja nie som lekar, nevidim si to iba citim a teda mne to ziaden lekar ani nevidel, az ked som mu to pestim ukazala, ze kde to ma hladat a nahmatal to.
@zviz ani mne to nik nevidel. Ja som si to citila. Mna moj zubar poslal na Zubnu kliniku, tam nevedel ani len primar co a ako. 10 lekarov sa pri mne vystriedalo. Ani jeden nechcel do toho "Pichat". Aj to fotili, otlacok zobrali, uz som mala z nich ple zuby.
Zdrhla som odtial. Zavolala mojmu zubarvi, ten vybavil termin v sukromnej klinike. Nic nevyzeralo podozrivo. tiez kazdy, ze to je len vyrastok. Kost. Adt.
Samozrejme, pokym to clovek neotvori, nic nezisti. takze v lokalnej narkoze narezali a vlastne az vtedy zistili, ze to nie je ani kost, ani zlaza ani yvrastok. Ze zvnutra je to "mäso". Aj ked to zvonka vyzeralo a spravalo sa ako kost.
Poslali na histologiu.
Ono je to tvoj zivot, tvoja vec. Ale mne by to nedalo. Chcela by som vediet, co mi to tam"narastlo". Nemusi to byt nic ale moze. Kto ti z tych lekarov, co ti povedalo, ze to "nic nie je" dal zaruku, ze to naozaj nic nie je? Nech ti to daju pisomne.
To ej take typisky slovenske. Len sa zbavit pacienta a mat pokoj.
Chod na oralnu chirurgiu. Ja by som v tomto pripade isla aj na vlastnu päst.
Vsetko mi robili v lokalke. Ziadny problem. Po vzorke som dokonca isla este na obed aj do roboty.
Chcem sa opýtať, či niekto z vás má skúsenosti s operáciou pľúc - VATS - mňa začalo asi dva týždne po nej bolieť rebro, dúfam, že sa mi tam nevytvorilo nič nové - môže to byť pozostatok po operácii? Bola som včera na CT, uvidíme, či sa tam zistí príčina. Alebo ma tam kopol malý, ja som na to zabudla a tým, že si to rebro stále chytám, tak ma bolí?
Mohol byť pod ním hák,ktorým rozťahovali hrudný kôš. Mňa tak boleli rebrá jak keby si ma pred operáciou zavesili v mäsokombináte za nich na hák
hm..myslela som, že vats je šetrná operácia bez následkov
No ja neviem čo je vats,mne jak tri razy riešili slezinu tak to bolo tak.....že nejako si museli te rebrá kus nadvihnúť. Nehromadi sa ti tam vypotok...po operácii sa to stane...?
yukki - vraj je to po operácii pozostatok a môže ma to bolieť aj pol roka,.. Dnes som bola u obvodnej lekárky kvôli preukazu ZŤP. Čakalo tam viac ako desať pacientov, tak som papiere dala sestričke a poprosila som ju, aby ich dala lekárke, že si pre ne prídem neskôr. Nechcela som čakať medzi chorými a ani sa predbehnúť. Na to sa ozvala jedna - kosoštvorec - že to a to, tak som jej povedala, že mám rakovinu štvrtého stupňa a nechcem byť medzi chorými a ona, že mala aj piateho!!! a dve operácie. Zjavne nie, keďže existujú iba štyri stupne a ona ako duch nevyzerala. Povedala som jej, že piaty stupeň neexistuje, len v tej rýchlosti som zabudla dodať, že ja som mala operácie tri, lebo už išla dovnútra.
Haháaaaaaaa! Objavila ďalší stupeň! Chachaaaaaa! Mňa inak doktorka bere rovno dňu jak ma zbadá, šak teploty,chemoterapia,imunita v prdeli ta to by som si rovno podpísala zmluvu so zubatou tam vysedávať

@yukki a toto iste,ci niekde inde?