Mám zdravotné problémy, môžem volať na 155?
Ahojte. Mám sttasne zvrqcacky a teploty, môžem zavolať na 155 a vypýtať rady co ďalej či radšej. Na pohotovosť? Tam mi povedia dojdite a položia podľa mňa 😀
@stanulienkat voda sa nema davat. Ma sa davat cierny caj, ale taky ze vyluhovany 1 minutu max. A po lyzickach. Par mesiacov dozadu som skoncila s mladym na pohotovosti. A ze mierne osladeny, najlepsie glukopurom. Lahsi je na zaludok ako cukor. A maju pravdu, voda je na zaludok tazka. A este mi odporucali budisku na travenie, alebo fatru. Tak ta budiska bola vyborna. Ale napr musim povedat, ze kym som nemala tieto info, aj voda bola dobra. Ale mozno to dlhsie trvalo, kym tu vodu telo zvladlo
Ked ti ide vrchom, spodkom, tak smectu alebo čierne uhlie, neviaže to ten bordel. A potom rehydratačný roztok piť po lyžičkách. Aspoň dve hodiny po poslednom zvracaní nič nepiť, aby sa ukludnil žalúdok. Môžeš si dať aj kynedril na ukľudnenie žalúdka.
V akutnej faze s nema davat nic,par hodin bez tekutin nikoho nedehydratuje...potom ak uz nie je napinanie tak vlazny caj alebo vlazna voda,nic studene..a dva dni len suchare ,nic ine ako jedlo,to je pre zaludok najlepsie...
Tiez treba rozlisovat liecbu podla toho,ci je aj hnacka alebo iba vracanie.napr.harmancekovy caj je balzam na sliznicu zaludka,ale pri hnacke sa nema davat,vtedy je vhodny cierny caj,vsetko vlazne.
@0silvia0 pokial pise, ze je to hrozne. Naco sa bude trapit
@stanulienkat aj nam zakazali vodu..vraj je zatazujuca na zaludok. Nechapala som, ale aj syn sa povracal z cistej vody. Den predtym vracal. Dieta, noc pokojna a rano chcel napit, ze uz sa citi dobre. Do 15 minut ju vyvratil. Vraj mam vzdy davat cierny caj, kolousek alebo vybublinkovanu mineralku.
Keď som bola v nemocnici s dcérou tak mi odporúčali čierny sladený čaj a Pepsi. Pomohlo, čistú vodu hneď vracala.
Keď to neprejde do zajtra tak zavolaj...mne vždy povedali čierny čaj, diétu, na kŕče lieky na uvoľnenie svalstva
Mne poradil jeden lekár piť po lyžičkach salviovy caj do litra 4-5 vrecúšok a 4-5PL cukru. Nám to zaberá a samozrejme probiotika.
Daj si kinedryl
@mamina7070 suhlasim s tebou uplne, voda je v tomto stave nevhodna.
@autorka- Odporuca sa cierny caj slademy glucopurom alebo vyprchana pepsi po lyzickach (lebo bublinky mozu drazdit zaludok.) Po zvracani treba 2 cakat, nic nepit ani ziadne probiotika. Potom zacat pomaly s tym cajom akebo pepsi. Kazdych 5min 1 čl. Ak sa nezvravia, pomdly navysovat mnozstvo
Ak je to vyslovene zle, prečo nie. Ja keď nemusím, doktorovi nejdem. Potrebovala som ísť - fakt akútny stav, pohotovosť fungovala len do 22hej. Bolo už pred polnocou. Urgent je 24 hodín. Samozrejme zamknuté a vonku zvonte, zvonila som vonku v zime čakala 20 minút a nikto nič. Keď som odchádzala RZP doviezla ožratého bezdomovca a v pohode okolo neho behali. Veď si platíš zdravotné poistenie, máš právo na starostlivosť.
Ako si dopadla? 🙂

Ak zvracias tak nepi, aspon 3-4hodiny a potom po lyzicke len. Ak v sebe neudrzis tak smer infekcne. Ak su aj hnacky. Samozrejme nic nejest. Robim na 155.