icon

Manžel nevládze ráno pomáhať s dcérou?

19. jan 2025

Ahojte
Prisla som sa postazovat a poradit sa
S manzelom sme spolu 5 rokov, ja som o 10r mladsia - mam 30, on 40.
Vo vztahu nam to klape, rozumieme si, prejdeme vzdy rozumne aj cez problemy.
Mame dceru 7 mesacnu, vytuzenu. Moj manzel nie je ranne vtaca, co som vzdy vedela. O malu sa stara, pomaha..
Ja dokoncujem vysoku skolu (externe) a s tym su spojene dlhe noci ucenia, narocna prax, atd. Malej idu zubky, bola chora, boli sme u jeho rodicov kde to mala tazsie zvlada (ruch, atd) a ja som uz vyse mesiaca nespala viac ako hodinu bez zobudenia v noci. Citim sa naozaj vycerpane a strasne by som si rada rano pospala, kedze moja dcera je ranne vtacatko. Manzela nechavan vyspat, ved praca (aj ked len homeoffice…..), vecer do noci si rad pozrie tv, serialy.. ale ma strasne rad spanok a rano hlavne sa nevie prebrat.
Dnes bola tazka noc, ja som sa uz rozplakala lebo mala vstala o 4. Cakala som ze manzel k nej vstane a mna necha spat, ale on povedal ze ide spat do obyvacky a mam ju teda skusit uspat este.
Uz ma s tym zacina hnevat, spal mimo aj ked bola chora, aj ed jej isli zuby. Pritom v bezny pracovny den na homeoffice vstava o 8, robi do 16:30 ale v praci sa nepretrhne, cita si rozne stranky atd, je zavrety v izbe. Tym chcem povedat ze nema byt z coho v praci az tak unaveny… :(
Ja by som chcela aj druhe, manzek tiez. No aj vzdy povie ze aha aki sme nevyspani… ( on je zial velmi dobre).

Strana
z2
katka533
19. jan 2025

Tak neviem, ci bol dobry napad si robit skolu popri dietati. To je asi len vo filmoch …

autor
19. jan 2025

Pokracovanie - Este chcem dodat, ze ked sa po nociach ucim a on ppzerq tv, mala sa casto budfi a Vzdy k nej bezim ja. On sa ani nepohne..

autor
19. jan 2025

@katka533 dokoncujem, posledny pol rok ma caka :(

ina2405
19. jan 2025

Hnevalo by ma, že si neprispôsobí režim, do noci pozerá telku a jasné, že je potom vyflusnutý. Pohovor si s ním o tom. My sme si upravili doma pri bábātku režim, aby sme spolu mohli fungovať a neboli totálne vyčerpaní.

autor
19. jan 2025

@ina2405 ano, to je dobry napad.. musim mu to takto ppvedat :/

katka533
19. jan 2025

No len toto je najhorsi cas, ked idu zuby

katkaseiner
19. jan 2025

vela stastia. Zial pri dcere som ani ja pomoc nemala, dcera totiz v noci nikoho ineho neakceptovala len mna a teda aby sme neboli vsetci unavený, muz v case dcerinej choroby isiel soat do iinej izby

barka1
19. jan 2025

Komunikacia je základ vztahu. Je treba si sadnut a v klude vyložit karty - ako ti je, ako vela robíš. Snažit sa mu nevycitat, ale vecne povedat, že on musí robit viac. Bohuzial, chlapi si (vacsinou) nedomyslia, nespoja suvislosti.
A bude to horšie - dieta sa začne hýbat a tvoja únava sa este viac prehlbi.

michaela789
19. jan 2025

No v prvom rade: škola + dieťa... To je fakt nápad za milión. Ale to si asi už počula viackrát. Predpokladám, že režim fungovania ste si vyriešili ešte pred plodenim a on teraz istým spôsobom porušuje dohodu.
No hlavne mu vysvetli, že narodením dieťaťa ide vlastné pohodlie bokom. A nech sa hodí o zem, je to tak. To akože MUSÍ pozerať do polnoci telku? Nie, nemusí. Nie je to nutnosť... Tak nech láskavo urobí kompromis a prispôsobí biorytmus novej domácnosti s dieťaťom. Bože, chlapi sú v tomto otrasné decká 🤦🏻‍♀️ bože chráň aby im niekto siahol na ich osobné návyky a pohodlie. Aby niečo odložili, vydržali, strpeli... Nepomôže nič, len dohovor. Nevravím hádka ale dohovor... Je to aj jeho dieťa. A navyše je tam ten homeoffice. Sama som istý čas s malým dieťaťom pracovala na homeoffice. Manžel do práce musí dochádzať, bola som doma SAMA s malým dieťaťom. Do toho videohovory, termíny doručenia projektov, v robote sa ma nik nepýtal či mám čas, či mi dieťa reve, či ide spať. Musela som sa otáčať, sama neviem doteraz ako... Takže ak má milostivy čas pozerať Google, má čas sa láskyplne zapojiť do chodu domácnosti a výchovy.

ivik4
19. jan 2025

No.. a preco si silou mocou chces spravit druhe dieta s clovekom kt. Uz jednak nevladze a jednak ani nechce ?
Neviem ci citas mk pravidelne ale je mozne ze za 2-3roky by sme tu citali to iste len by si bola uz ozaj na prasky s 2mi detmi a muzom kt. Nepomoze velmi . Pripadne sama
Nestaci Ti ze uz pri prvom realne vidis aka si vycerpana ? Niekedy mam pocit ze sa chcete dobrovolne tyrat niektore.
Vela ludi ledva vstane aj v nizsom veku, nie ze v 40. Vidis ze on medzi nich patri
Ja keby si spravim dalsie tak moje deti by mali zbytocne nervnu mamku. Priznam si to ,nemam na to povahu. Svoje nedostatky si ale prizna malokto. Na nom je dobre ze aspon povedal co povedal na druhe dieta

michaela789
19. jan 2025

@ivik4 presne 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ ja keď som aj od pár vlastných kamarátok aký je ten ich debil sebecký, nepoprace ani po sebe nieto po dieťati a potom za dva mesiace že "čakáme druhé ", tak mi rukou myklo že či už je fakt sprostá alebo ja neviem... Nechápem proste.

iv007
19. jan 2025

S takym muzom by som nemala ani 1 dieta a druhe v ziadnom pripade. Je to sebec, ktory si nikdy nemal zakladat rodinu ale mal ostat starym mladencom. Mala som podobneho frajera, nastastie uz davno ex. On mal do noci aktivity typu playko, filmy, youtube a dospaval do obeda. Tym padom nepouzitelny na spolocne aktivity.

marca12
19. jan 2025

Preco bezis ty? Trvaj na tom,aby isiel on. Ked zanho vsetko urobis,tak sa nikdy nenauci. Aj rano,ked sa stahoval prec,mala si odist ty a nech on skusa uspat. Sameho ho nic nenapadne,preto ho musis ty usmernovat,co ma robit.

ivik4
19. jan 2025

@michaela789 tak tak a take temy su aj tu na nete naozaj denne

nynia
19. jan 2025

Vztah v ktorom to klape a rozumeju si manzelia si predstavujem uplne inak. On ti nechce pomoct a vstat rano lebo nechce a ostatne su vyhovorky keby chcel tak ti pomoze. Podla mna by bolo dobre sa o tom porozpravat a uvidis ci nastane zmena ale urcite ked teraz s jednym dietatom mate problem nerob s takym clovekom dalsie lebo sa potom zblaznis ked budes musiet vstavat ku dvom.🤦🏼‍♀️

dnld
19. jan 2025

Pobehať vyšetrenia, hormóny, spánkove apnoe atď je veľa diagnóz ktoré spôsobujú únavu a málokto to rieši s lekármi. 40 ročný nemôže byť unavený ak je plne zdravý

sima234
19. jan 2025

Prepáč autorka, ale tvoj manžel nie je unavený. Je sebecký a lenivý.

lukbe
19. jan 2025

@dnld podľa mňa, nie je unavený, že nemoze späť, to je vyhovorka, ved môže úst spať skor, je lenivý vstávať k dieťaťu, neakceptuje zmenu stavu v domácnosti, treba si všetko, čo sa dá podeliť, rozložiť sily, on myslí len na seba, svoje záujmy a svoje pohodlie, teda je lenivý, sebecký a pohodlný.

blaazi
19. jan 2025

Povzbudim Ta, mala som to tak ako Ty, aj ked je muz super, nema podla mna ten "matersky hormon" co ho donuti vstat. Ked som uz bola na odpadnutie, tak som mu s nervami dieta doniesla, nech sa stara, ja musim spat, lebo bude horsie. Trochu som sa dala dokopy, a ficala dalej. Najviac fungovalo dat do kocika poobede a poslat von, vtedy som dobehla skolu alebo spanok. Vsetko sa vyriesilo az ked som dokoncila skolu. Mne chybal 1r.

ina2405
19. jan 2025

@dnld môže byť unavený aj v 30tich, čumieť do polnoci na telku a čakať, že budem o 5 svieži?

janinah
19. jan 2025

Diagnóza chlap....pokiaľ čakáš,že chlapovi niečo samo dôjde,tak sa ešte nečakaš.... Nechápem prečo mu priamo a hoc aj 3x nepovieš co od neho potrebuješ .Obaja ste rodičia, deľba práce je nevyhnutná.Jednu noc ma službu on,druhú ty a vybavene. Ten neslužiaci bude nerušene spať.A nieže nevládze,lenivý je.

mooonika1975
19. jan 2025

Len chcem povedať, že som ani školu nemala a unavená som bola riadne, dieťa do dvoch rokov bolo stále hore, budilo sa na kojenie, nik iný pri ňom nemohol, nemôžeš sa učiť pri nej? Muža som nechala tak, nech sa vyspí , lebo však chodil do prace .

really8
19. jan 2025

Odporucim ti jednu diskusiu, kde muzik tiez oddychuje a tam sa dozvies ze ty nemas byt preco unavena a materska je pohodinda.

terezka1947
19. jan 2025

Ja si nemyslím,že by všetkým chlapom nedochádzalo a nemali empatiu. Je mi ľúto,že máš doma takýto divný exemplár,resp.ty máš doma 40r.dieta,nie zrelého muza.
A neverím,že takýto nebol.
Tu už nepomôže nič,iba rázna dohoda,rozhovor a prispôsobiť režim rodiny malému dieťaťu a aktuálnym problémom.

gribka1
19. jan 2025

Rodičia ste dvaja, dohodnúť sa s ním, že v noci nech spí a ráno vstáva k malej aspoň x-krát do týždňa bez kompromisu. To kde sme, že by sa správal akoby ste sa ho netýkali.

majlo1234
19. jan 2025

Aj moj vecer pozerava serialy, kym ja uspavam. A rano mi povie, ze on je nevyspaty😀😀😀ale ja som ta, ktora spi s mensou v inej izbe a je 500 krat hore. No comment, za to aom schopna vrazdit.
Odo mna len kratka rada, neplakat, ale dat mu dieta a povedat-som unavena, potrebujem si teeaz oddychnut, aby som vedela fungovat, staras sa ty. Kratke instrukcie, ked jenu nedochadza. U nas to funguje.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
kristinka92
19. jan 2025

prosím napis mi správu

rfrd12
19. jan 2025

Lenivy sebec

bluka2
19. jan 2025

Podla nadpisu som si myslela, ze ma chudak problem so srdcom a to len taky muz, ktory si uziva patriarchat a mysli si, ze je to starost zeny sa starat o dieta. Normalny muz-naozajstny partner by si pospal namiesto telky a pomohol by ti, aby si mohla dokoncit skolu. Jemu je to jedno, ci ju budes mat, mysli na saba

Strana
z2