icon

Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?

erikasadek
1. nov 2010

ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...

akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂

monickos
3. okt 2018

@monickos dievčatá chcem sa spýtať hlavne tych extrémne obéznych nad 150 kg kde ste si kúpili kompresné pančuchy po stehná ? Lekár mi povedal že si ich mám zabezpečiť sama, potrebujem ich pri operácii

dzenys
3. okt 2018

@karolinakb ahoj kde si bola operovana?

beka22
3. okt 2018

@monickos ja to mám ok lebo som nemala termín ale boli traja čo boli skôr objednaný a tý mali problém. Mne sestrička povedala že je tam aj moje meno ale v BB a v poisťovni mi povedali že to mám ok. Ale ďakujeme za info.

beka22
3. okt 2018

@monickos nemám až takú váhu ale dnes som to aj ja riešila lebo u nás mi v zdravotníckych pomôckach nepomohli. Sestrička v Levoči mi dala číslo na firmu ktorá to robí. Je tam veľmi milá pani veľmi ochotná tak keď zavoláš určite ti pomôže. Toto je číslo na firmu Ortokomplet: 0948 545 732. Potrebuješ ale poukaz od lekára.

monickos
4. okt 2018

@beka22 ktorý lekár ti dal poukaz? Riešila som to s mojou obvodnou lekárkou,snažila sa mi to vybaviť cez kožnu lekárku ale povedali mi že potrebujem mať na to sono žil a na základe toho mi predpisu pančuchy ☹ takže ďalšie čakanie ..a ešte jedna otázka nevieš náhodou aká je čakacia doba na tie pančuchy?

kattikas
Autor odpoveď zmazal
beka22
4. okt 2018

@beka22 Poukaz mi dali v Levoči keď som si išla po termín operácie. Čakacia doba sú 4-6 týždňov. Ja ich potrebujem preto od nich lebo mám veľký rozdiel medzi ľavou a pravou nohou po úraze ale môže to predpísať aj cievny lekár. Tak keď si pôjdeš po termín tak ti predpíšu a máš po probléme.

moni52
4. okt 2018

@beka22 tak to asi týmto padlo. Nechcem sa terigať vyše 400km. Počkám si na termín CT a idem do BA 🙂

beka22
4. okt 2018

@moni52 sú tam určite veci zložité napr km ale potom bude výsledok určite stáť za to. Držím palce či v BA alebo v LE😉

denerii
4. okt 2018

@dida2222 áno.. Ktorý ťa vezme..

zuzlicek44
4. okt 2018

Prosím vás nečakali ste dlho na termín ani CT?u nás sú hrozne cakacky ...

moni52
4. okt 2018

@zuzlicek44 ja čakám na CT už presne mesiac 😣

karolinakb
4. okt 2018

@dzenys ahoj v bb

mima345
5. okt 2018

Ahojte, prosím vás ako dlho trvá táto operácia??? Ďakujem...

beka22
5. okt 2018

@mima345 mne dr povedal že okolo dvoch hodín

kajustek2007
5. okt 2018

@beka22 mne bolo povedane ze necele 4 hodiny v narkoze som po opke tristvrte roka

veronika4578
5. okt 2018

@monickos ahoj .. mali by ti dat v nemocnici lale mne stahovali nohy obvezmi

veronika4578
5. okt 2018

@mima345 mna operovali 2.5h aj so zlcnikom

veronika4578
5. okt 2018

@zuzlicek44 ahoj.. odkial si? V BA sa caka dlho ..

beka22
5. okt 2018

@kajustek2007 ja som sa na to teraz pýtala dr Kokoráka a povedal mi okolo 2 hodín amôžem sa opýtať či sa niečím natieraš a ak áno čím a či máš veľa nadbytočnej kože a či cvičíš.

mima345
5. okt 2018

Ďakujem babule... Veľa šťastia všetkým,,,,,

kajustek2007
5. okt 2018

@beka22 nenatieram nicim cvicim iba chodza koza tak brucho no neriesim teraz do ciela 16 kil co je super.Citim sa vyborne zatial -44 kil.

zuzlicek44
5. okt 2018

@veronika4578 Brezno..🙂

beka22
5. okt 2018

@kajustek2007 moc gratulujem k výkonu a prajem ešte veľa síl k zdolaniu cieľa. Dúfam že sa mi bude dariť rovnako.

kattikas
6. okt 2018

@mima345 od 1-3hod, čím vyššia váha tým dlhšie trvá kým sa uvoľní žalúdok od okolia a pripraví sa tak na resekciu, ta už je pomerne rýchla

kattikas
6. okt 2018

@siarika ahoj, operovali ma 4.10.18 , samotna operácia trvala 90min, zo sály ma previezli na JIS-ku kde som dospavála ešte 12 hod, zobudila ma usmievajúca sa sestrička o 1 v noci či nemám bolesti, či nechcem misu. Cítila som sa akoby som mala svalovicu na bruchu-žiadne zvracanie, extra bolesti neboli, tak som len poďakovala a spala ďalej. Tiekli mi infúzie, mala som kyslíkové okuliare, monitorovali Ekg,tlak, tep, teplotu, atd. Ráno nás na lôžku poumyvali, prebehla vizita a po vizite ma previezli na oddelenie- tam už ma čakal čaj , voda a ďalšie infuzky . Prišiel aj rehabilitačný pracovník mi ukázať ako mám vstávať správne z postele aby som si nenamáhala brušné svaly. Jediná šarapatia ktorej sa pri akejkoľvek lsk nevyhneme je nafúknuté brucho😋ale do večera to na 80% poľaví . Toľko prvé dni po operácii za mna.

moni52
6. okt 2018

@veronika4578 ahoj. Ako dlho, povedzme na CT.? Mňa už ide poraziť. Zajtra bude mesiac od odoslania žiadanky a stále nič.😭

mima345
6. okt 2018

@kattikas ďakujem 😉 a gratulujem

kattikas
7. okt 2018

@mima345 ďakujem 🙂

danii87
7. okt 2018

Ahojte, tak uz to mam aj ja za sebou, zajtra to bude tyzden od mojej operacie. Zatial - 8kg.