icon

Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?

erikasadek
1. nov 2010

ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...

akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂

mima345
7. okt 2018

@danii87 waaaw gratulujem....😉

danii87
7. okt 2018

@mima345 dakujem 😀 teba to caka?

Ak mozem niekomu nejako pomoct, odpovedat na nejake otazky a tak, kludne dajte vediet. Mne osobne to pomohlo ked som tu o tom citala.

mima345
7. okt 2018

@danii87 snáď áno 😉,,ak sa smiem spýtať z akou váhou si šla na operáciu??

danii87
7. okt 2018

@mima345 tak drzim palce! Ja som sla s povodnou vahou nieco pod 120 kg.

siarika
7. okt 2018

@kattikas Ďakujem krásne za odpoveď 😘 a kde ťa operovali,ja som si bola 4.10. zrovna pre termín opky u primára Kokoráka v Levoči a 20.11.18 sa to uskutoční.Bol by ma operoval aj skôr,ale nemám dobré krv.vysledky,tak musím poriešiť ešte hematológiu. Ešte raz veľká vďaka @kattikas a prajem skoré zotavenie,keď tak sa ešte ozvi,ako pokračuješ v zotavovaní a ako bežia ,, KG " dolu 😉 s koľkými kilečkami si išla na opku a hlavne,kedy ťa plánujú prepustiť do domov 😘😘😘😘😘😘

siarika
7. okt 2018

@danii87 Ahoj moja,tak srdečne blahoželám a prajem skoré zotavenie 😘 Za týždeň 8kg je pekne!!! Koľko dní si bola v nemocnici po opke? Aj bolesti boli,či ešte sú...ako sa stravuješ? Mňa to čaká 20.11.18 v Levoči,veľmi sa teším ale by som klamala,keby som tvrdila že aj nejaké tie obavy nemám 😉🙂 aj keď primár Kokorák bol fajn,príjemne sme sa pozhovárali,ale vždy je lepšie mať info priamo od osôbky,ktorá si tým prešla 😘🌷🌹

danii87
7. okt 2018

@siarika dakujem 😉 jasne, obavy su vzdy, to by bolo divne, keby nie. Ja som bola v Trnave, prisla som v nedelu, pondelok bola operacia a vo stvrtok nas pustili domov. Bolesti boli len ked som sa prebrala, potom som dostala infuzie a bolo to lepsie. Prvy den je neprijemny, ale potom je to lepsie a lepsie. Ale samozrejme kazdy to moze prezivat inak. Teraz jem iba vodu z vyvaru, actimel a vodu/zeleny caj. Hlad necitim, skor si musim strazit ci som dnes uz "jedla".
Neboj, vsetci ti lekari a sestricky su profici a dobre sa o Teba postaraju 😉 Budem drzat palce.

patys67
7. okt 2018

@siarika ja idem na konzultaciu do Levoče 25.10./V BB som mala ist na opku 9.1/strasne by som to chcela mat za sebou este tento rok.Nevies,kolko sa u dr.Kokoraka caka ?

mima345
7. okt 2018

@danii87 tak to je krásny pokrok za tak krátky čas,, viem si predstaviť ako sa tešíš a držím silno palce aby ti to takto krásne išlo až do vytúženého cieľa 😉

beka22
7. okt 2018

@patys67 pridám ti moju skúsenosť v Levoči to ide rýchlo. Ja som mala ísť za mesiac od konzultácie ale som sa musela preobjednať kvôli menzesu. Tak idem 13.11 na stôl.

kattikas
8. okt 2018

@siarika bola som operovana v Žiline, dnes mi vybrali dren a poobede idem domov🙂pán doktor tu taká žilinská verzia doktora Kokoraka🙂veľmi milý, ľudský a celkovo personál 👍🏻👍🏻👍🏻

veronika4578
8. okt 2018

@moni52 ahoj... no mne v nemocniciach povedali ze cakacka od juna do oktobra.. tak som volala na ct do procare a tam mi dali termin na ct za tyzden .. doplatila som 1e 😁

veronika4578
8. okt 2018

@danii87 gratulujem ☺

siarika
8. okt 2018

@danii87 Ďakujem moja,si milá 😘❤🌹 prajem rýchle zotavenie a nech kilečka padajú dole,ako hnilé jablčka 🍏🍏🍏😉😘 Sem tam sa ozvi,ako sa ti vodí 😘

veronika4578
8. okt 2018

Dievcata nie ste tu nejaka z BA uz po opp ktora by ste mali cas sa chodit cez den alebo vecer prechadzat? Mna to uz samu nebavi ☹

siarika
8. okt 2018

@patys67cauko ....no ja som bola na konzultácii teraz 4.10. v Levoči a bol by ma hádam primár Kokorák zoperoval,aj tento mesiac,ale som anemická,tak si musím ešte toto poriešiť.Takže termín mám na 20.11.18 😉

siarika
8. okt 2018

@kattikas Ahoj 😍😘 tak sa teším s tebou,že už ideš domov a že je všetko tak ako má byť,bez komplikácii 🙂 kolko kg máš zatial dole,už ťa vážili? ...a ako sa cítiš?

novaaaa
8. okt 2018

Baby co mate po opke po akom case sa vam zastavilo nadmerne padanie vlasov? viem ze je to tou slabou stravou ale mam pocit ze za chvilku budem sice stihla, ale kupovat parochnu 😂

moni52
8. okt 2018

@veronika4578 Ďakujem. Na Heydukovej je to asi inak ☹. Tu nie je nič prednostne. Primárka vyberá podľa diagnóz na každý týždeň 5-6 pacientov. Je nás vraj veľa. Poprosila som sestričku nech sa prihovorí, tak som zvedavá či sa ľady pohnú.

mary_enka
8. okt 2018

Ach zeny, potrebujem váš názor. Od dnes do piatka mám antibiotiká, zinnat... Mám chytenie priedušky ... Mala by som ísť budúci týždeň na kolečko do Trnavy... Mala som dnes volať, ale behala som po lekároch, tak budem volať zajtra... Myslíte že pokiaľ mi ustupi aj kašeľ, neviem si to totiž predstaviť pri hadiccke do žalúdka, tak by som mohla ísť ? Bolo by to 6 dní po dobrani liekov. Dakujem

patys67
8. okt 2018

@siarika ahoj,ďakujem😊potešila si ma,že sa až tak dlho nečaká..Držím palce a teším sa na niektorú z vás v Levoči.

patys67
8. okt 2018

@beka22 dakujem,teším sa,že to nie je uz tak dlho ako v BB.Ja rozmýšľam,že keď mi vyjde menzes v čase operácie,asi si dám lieky na oddialenie..

veronika4578
8. okt 2018

@moni52 ja som bola na trnavskom myte .. 🤷‍♀️ a fakt som cakala chvilku

beka22
8. okt 2018

@patys67 ja nemôžem hormóny preto som musela preložiť dátum ale ďalšia vec predpísali mi kompresné punčochy a tie trvajú vyrobiť 4-6 týždňov tak aj tak dobre lebo by som ich nemala

zuzlicek44
8. okt 2018

Žienky a tie kompresné pančuchy,ktoré máte nemôžete predať? 😕

moni52
8. okt 2018

@veronika4578 a mala si ct pankreasu s podanou kontrastnou látkou? Mne dnes volala primárka že na toto ct môže poslať len endokrinolog, ale že sa spojí s Dr. Vicianom a zajtra mi zavolá. Som zvedavá ako to dopadne 😞

veronika4578
9. okt 2018

@moni52 nie mne hladali pod ct zlcnikove kamene kedze sono ich neukazalo.. ale ked cakas tak dlho urcite by som obvolala viacere ct hovorim ze mne na kramaroch v ruzinove aj na antolskej povedali ze smola az september 😂 a kedze som to chcela mat cim skor hladala som dalej ☺

beka22
9. okt 2018

@zuzlicek44 tie punčochy čo predpisujú v Levoči sú na mieru tak neviem či by sa dali obliecť na inú postavu.

zuzlicek44
9. okt 2018

@beka22 to koľko trvá kým ich vyrobia?alebo majú na predaj? Kompresné sa nosia opakovane,preto ma to napadlo že napr. rovnaká váha by si ich mohla obliecť 🕵

beka22
9. okt 2018

@zuzlicek44 musela by si mať rovnaké rozmery ako žienka od ktorej by si ich kupila lebo sú tesné. Výroba trvá 4-6 týždňov. Presne treba odmerať nohy na 7 miestach a medzi nimi aj výšku ku každému rozmeru tak si myslím, že by ti od inéj zienky nesadli. Sú aj v lekárni už ušité ak nemáš silnejšie nohy ale ak sú silnejšie treba na mieru.