Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?
ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...
akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂
Baby ahojte....
Taka otazka, ktora tu este nepadla.... Ako je to s pitim alkoholu?
@nataliaqwert Prvé dva mesiace po opke som sa neodážila....a potom raz za čas vínový strik .Neviem ako to majú ostatné žienky.
@nataliaqwert , určite nevypiješ toľko ako pred op, keďže som schudla celú seba, tak mi stačia 2dcl vína a už som lapnutá🤪
@nataliaqwert ahoj ja som prvé tri mesiace nemala odvahu skúsiť alkohol ale potom som počas 6 hodín vypila sedmičku vína a bola som celkom veselá 😁 skúsila som aj tvrdý alkohol ale stačil mi pohárik a blabotala som.ked už tak si výnimočne dám biele suché víno,pivo som nemala odvahu vyskúšať.
Ahojte kočky 🙂 Je tu nejaká baba na pokec čo absolvovala odstránenie prebytočnej kože? Nemyslím abdomino ale stehná a zadok. O bruchu je toho na nete kopec, ale neviem nájsť skoro nič o iných častiach tela.
@monickos vino ja nelubim, ale raz za cas na nejakej firemnej party dobrou whisky nepohrdnem, takze vravis ze bude stacit jedna... to je celkom pozitivne 😄
@nataliaqwert no uvidíš 🙂keď budeš popíjať po hltoch tak možno vypijes aj viac 😁 najlepšie keď si to vyskúšaš sama na sebe čo ti vyhovuje.uz si po operácii? Alebo čakáš?
@monickos cakam este len 🙏 Ak vsetko pojde hladko, tak koncom januara ... A priznam sa ze cim viac sa to blizi, tym vacsi strach mam hlavne z prijimania tekutin ( ne alkohol myslim teraz 😄 )
Ja vypijem strasne vela vody a neviem si zatial predstavit pit tak malinko a po malych duskoch
aj ja mám termín ihneď začiatkom februára, už sa teším a dúfam, že mi nič do toho nepríde.
@nataliaqwert tak si uži posledné týždne 🙂potom príde veľmi príjemná zmena💃 začiatok bude náročný ale zvykneš si..ja som bola prvé 2mesiace dosť slabá,unavená ,a s pitím tekutín som mala tiež trošku problém,po dvoch hltoch má bolelo žalúdok ale postupne sa to zlepšilo ... ,čistú vodu som nemohla piť,bolo mi z nej ťažko ,píla som čaje,do vody som si dávala šumivé magnézium,alebo som si občas riedila džús s vodou,to mi dodalo aj trochu energie🙂 zvládneš to a blahoželám k rozhodnutiu ísť do toho🙂
@monickos dakujem! Ozaj a s kavou ako to je prosim ta? Ja mam dost nizky tlak a popravde ani si to bez nej celkom nedokazem predstavit zatial 😬 a co sa tej vody tyka, vadila ti aj dojcenska voda?
@nataliaqwert neboj sa. Ja som prvy tyzden pila velmi opatrne. Odmeriavala som si 100ml. A zo dna na den som zacala pig viac a viac. Dobre sa pije teply caj alebo dako ochutena voda. Ked si bola naucena vela pit, tak ako ja, tak budes pit. Treba len prekonat strach z prvych hltov. A potom stale pocuckavat.
@namiti77 a naozaj treba tak striktne dodrziavat odstup medzi jedlom a pitim?😬 toto si tiez celkom dobre neviem predstavit
@nataliaqwert ahoj, áno treba, je to dôležité lebo sa ti tým zväčšuje žalúdok keď piješ ihneď pred alebo po jedle. A ja som kávu pila piaty deň po operácii. Pred operáciou som pila turka. Počas dvoch týždňov som pila kapsule ktoré som si riedila vodou alebo mliekom, potom som ju riedila vždy menej. Po mesiaci som začala piť zas turka a nič mi z nej nebolo pritom mne brali aj žlčník. Ale vypitie šálky 1,5 - 2 dcl mi do dnes trvá minimálne 20 minút.
@nataliaqwert ja keď sa najem,vtedy pociťujem smäd (taký akoby som týždeň nepila)...nedarí sa mi vždy dodržať odstup....
@moni52 dakujem za odpoved! A vies sa napit aj vody po tej kave ano?
@zuzlicek44 presne toto si ani ja neviem predstavit, po jedle sa nenapit.... a ked sa napijes nie je ti potom tazko?
@nataliaqwert nie...o to menej zjem 🙂
@nataliaqwert áno viem ale iba pár hltov
Je tu niekto kto si dal plasticky upravit ramena (paže) po schudnuti?
@lauritania ahoj mohla by si mi poradiť poprípade poslať foto ako vyzeráš teraz a pred operáciou lebo uvažujem aj ja o zákroku vďaka 🙂
@lusinb
@lenkaisabel ahoj ako dlho ste boli v nemocnici
Ja 3 dni...záleži či sú aj komplikácie....a každá nemocnica to má trochu inak.
Este raz ahojte... prosim vas, tie, co ste boli operovane v Trnave, ako dlho vam trvalo kolecko vysetreni?
A od posledneho vysetrenia ste kolko cakali na operaciu?
Dakujem
@nataliaqwert U mňa kolečko cca mesiac,akurát mala jedna dr. voľno,tak som sa musela poobjednávať.Na op.som čakala mesiac.Mala som ísť teraz v pondelok,ale ma poslali domov,ochorela som.Idem o dva týždne.

@patulka88 Ďakujem za toto info ....žienkam tesne po operácii až po 20 deň veľmi pomôže.