icon

Nakazili ste sa chrípkou od detí?

3. feb 2025

Ahojte, ak mali vase detičky teraz chripku. Nakazili ste sa ci odolali? Ak ste ss nakazili, tak po kolkych dnoch sa to u vas prejavilo a co vam bolo?

Strana
z3
petronelag
3. feb 2025

To sa môže stať, aj učiteľky z MŠ sa niekedy nakazia.

biba_18
3. feb 2025

normálna chrípka… a za aký čas, ako kedy…

autor
3. feb 2025

@petronelag
@biba_18 zienky,dakujem za odpovede,ale ine sa pýtam:D ak mali vase deti teraz chripku ci ste sa nakazili? To ma zaujima.

papulienka48
3. feb 2025

rozumieme co sa pytas, ale ved klasicky ked niekto donesie domov bacila tak do tyzdna si jasna 🙂

viestta
3. feb 2025

Ja som doniesla chripku. Do troch dni bol chory aj maly (alebo ju chytil v skole, v autobuse, v obchode?). Zvysok este odolava, je otazka casu, kedy to skoli aj ich

janqa999
3. feb 2025

@papulienka48 ahoj, dcéra 7 ročná mala chrípku štvrtok - sobota vysoké teploty 😪 . Mám doma aj polročnu ,jedna bola v jednej izbe druhá v druhej časti som vetrala muž ostal doma aby som deti nespájala . Večer sme boli pri staršiej obaja ja som pri nej po pár hod. aj spala ( muž v pondelok tiež teplotoval a ja a mladšia klop klop zatiaľ sme oka .

janqa999
3. feb 2025

@janqa999 *často som vetrala

yosi
3. feb 2025

To je štandard. Najprv prinesie chorobu jedno, to nakazí manželku. Keď sú zdraví, tak to dostanem ja. A keď sme už zdraví ako tak všetci, tak nejaký iný kmeň chrípky donesie druhé a všetko sa začína odznova. Trvá to tak mesiac kým sa z toho všetci dostaneme

ivik4
3. feb 2025

Hej dostala som od syna a moj muz nie. Pomoze Ti to ?

stanulienkat
3. feb 2025

Respiračné choroby majú svoju inkubačnú dobu a priznaky. A to či sa nákazís, závisí od veľa faktorov. Teraz je chrípkové obdobie, takže sa to dá čakať.

canany
3. feb 2025

Za nasu domacu bunku ti napisem, dcera zacala teplotovat pred 2 tyzdnami, vsetkym som nasadila vyssie davky c-cka, b-cko, d-cko, detom som davala hlivu a rakytnik, ja sebe len rakytnik, pocas dcerinej choroby sa zatial nikto nenakazil. Rakytnik a hlivu beru decka celu zimu. Teraz cez vikend skolili teploty priatela, ostal u mna, lebo nebol schopny soferovat. Vcera bol syn na hokeji. Davame si stale vitaminy. Tak som zvedava, ako dopadneme, ale zatial kym mam stres, moje telo je odolne, pride to az ked mi stres opadne a to bude az v aprili po rocnych zavierkach. Pozom sa budem asi len plazit. Tak drzim palce a nemyslim.si, ze je nejaka zakonnitost, ze sa musi clovek nakazit

cukroska
3. feb 2025

Samozrejme keď boli menší nie raz. Veľmi často.
Aj teraz sme všetci jeden po druhom mali chrípku .Len mladší odolal. Klop,klop.Muž od svokry ja som od muža po 5 dňoch a po pár dňoch od mna starší syn.Ale ja som 5 dní odolávala, ake nakoniec ma laplo.Všetci kašeľ máme doteraz cca 2 týždne .

biba_18
3. feb 2025

ja som pochopila čo sa pýtaš. odpoveď je ÁNO. a ako kedy, niekedy ma to lapilo za dva dni, niekedy za 4…
a teraz ako toho roku sme to chytili asi spolu niekde, muž sa nenakazil lebo rúškoval a nebolo treba sa o nás starať…

lucia13022023
3. feb 2025

Syn mal v decembri laryngitidu, my sme sa nenakazili. Potom sme my v decembri mali covid, syn sa nenakazil. A v januári mal chrípku syn, my sme sa nenakazili. Zatiaľ sme ani raz neboli chori tak ze všetci naraz. Ale nič preventívne som nerobila. Malý bol veľa so mnou, aj sme spolu spali, nijak sme sa neizolovali od seba.

sapetka
3. feb 2025

My s muzom sme ockovani a detom sa zatial choroby vyhybaju🙏🤞🤞

jana_eyre_2
3. feb 2025

Tento rok nie, nakazil sa môj muž - prvú noc keď bol v teplltach som vedľa neho aj spala.. deti všetky prešli chrípkou v decembri, im to trvalo chvílu - asi 3-4 dni boli mimo, za čo vďačím zrejme očkovaniu.. môj muž sa prvý krát neockoval tento rok a bol mimo dva týždne.. ja som zabudla tento rok riešiť očkovanie u seba a nechytila som, dávam si bežne virostop do nosa, čo u nás každý odmieta lebo to stipe brutál.. ale ja som zatiaľ chorá nebola..

kleopatra114
3. feb 2025

Nie , moje deri sú nadmerne choré ( napr. V januári mali dve chrípky za sebou ) a neochorela som ani raz, hoci sme spolu spali, mojkali, pusinkovali. Asi už mám z toľkých chorôb vycvicenu imunitu.

tamvtme
3. feb 2025

moje dieta malo chripku zaciatkom januara a nenakazila som sa ani ja ani manzel, a to spala s nami v posteli, ked jej bolo najhorsie

dankabetka
3. feb 2025

ahoj, moji boli chori teraz a ja som zatial ok ( dnes prvy den vsetci v prevadzke 🙂) , uvidime kolko vyzdrzime , ja nezvyknem chytit chorobu od deti.

simonahra
3. feb 2025

mňa to teraz obišlo, ale muža to chytilo do týždňa. čudujem sa, ako som to mohla ja nechytiť, ale som si povedala, že nemala som na to čas 😀

vlastakubi3
3. feb 2025

Ja som chytila od syna chrípku asi druhý deň a potom manžel. Všetci sme si tým prešli naraz.

lauriik
3. feb 2025

Moja dcera doniesla zo skoly a chytili sme to vsetci 🥴

cecilia29
3. feb 2025

Teraz sme chrípku zatiaľ nemali. Ale po minulé roky som sa nenakazila. Jediná istota bila vždy črevná chrípka. Ale chrípku som od deti nedostala, raz ani kovid

anastazia93
3. feb 2025

Tak u nás napríklad, september covid, manžel z roboty, po 2 dňoch dostalo naše polročné, ja s 2 deťmi nie. (Overené opakovane testami)
December, RSV- doniesol syn, netuším odkiaľ, dostal najmladší, my s manželom, najstaršia 6 ročná nie. ( Overené testom, stále mala negatívny).
Minulý rok chrípka- overené testom , manžel doniesol, ja som chytila, deti nie- boli očkovane. Tento rok sme očkovaní už vsetci

liv1
3. feb 2025

Do 3-4 dni sme boli chori vsetci ostatni. Od syna

basulaak
3. feb 2025

Ano. 3-5 dni a chytil to syn od mojho muza lebo na som cely cas nonstop behala v respiku. Muz prdel na to. 😀

rk123
3. feb 2025

na 4den odkedy zacala byt krpata chora. a co mi bolo? vsetko 😂
muz to nedostal, ale prve 3dni kedy ona ochorela som s nou bola v noci len ja, cez den bola primarne zavesena na mne. ked som ochorela ja odisla som do inej casti domu a muz bol s dcerou.

cyberk
3. feb 2025

Bola zatial len raz chora a to minuly tyzden, mala crevnu chripku… boli sme s nou 24/7; dojedala som, co ona nedojedla tou istou lyzickou, nenakazil sa nik iny doma. Ale ja mam celkovo odolnost voci chorobam, manzel chyti vse, tak sa cudujeme, ze teraz nic 😅

jaskolka
3. feb 2025

Tak my sme boli chorí,ale ťažko povedať,kto sa od koho nakazil,a kde. Lebo kľudne to mohol aj muž alebo ja doniesť z roboty,v podstate sme boli chorí všetci naraz. Alebo sme sa mohli nakaziť aj s deťmi v autobuse,keď sme šli na krúžok do mesta,či v obchode na nákupe...

stormie
3. feb 2025

Nie, ani manzel a ani druhe dieta sa nenakazilo. Chripka B bola potvrdena testom, normalne sme spolu fungovali v domacnosti

Strana
z3