icon

Neviem sa zobudiť

linda144
15. júl 2013

Zdravím kočky, možno mi niekto bude vedieť poradiť... Už sa mi to dávno nestalo, no znova naposledy asi 2 dni dozadu. Jednoducho sa neviem zobudiť, nedokážem pohnúť ani rukami, nohami, ničím, chcem veľmi zakričať a nič, nedá sa. Pritom si jasne uvedomujem, že nespím, viem, že sa chcem zobudiť a nedá si mi to. Niekedy to trvá chvíľu, no naposledy teda hodne dlho a je to nepríjemné. Máte niekto skúsenosť? Možno je to spánková paralýza, niečo som si už o tom prečítala, no radšej by som prijala nejaké skúsenosti od niekoho, čo to už zažil. Vďaka moc.

pikino
17. júl 2013

nooo už možme založiť klub paralizovaného koníka 😀

ja zas duchovným veciam verím, keďže patrím medzi tých čo majú ten "dar" vidieť. Ale práve preto, sa snažím najprv vyvodzovať logické závery. Spánková paralíza, pre mňa osobne nie je až taký strašiak. Asi tým že som zvyknutá od malička. A ja osobne rozlišujem spánkovu paralizu a nočnú moru. a moj názor je že nech si lekári a psychologovia hovoria čo chcu, tie halucinacie hlavne ča sa týkajú čiernych postáv v kutoch nie su uplne výmysel našej hlavy. Ved je to divné ked všetci vidia to isté. Ja si myslím, že v tomto stave je proste vedomie otvorené aj iným veciam než len našej realite. Nič nie je čiernobiele.

erienka
17. júl 2013

@linda144 tiez sa mi to stava, najma, ked som unavena.
Necitala som prispevky vyssie, neviem, ci tu dal niekto tento link, ale je to zaujimave:
http://dobrovodsky.blog.sme.sk/c/206333/nadpis....

erienka
17. júl 2013

@ruthke znie to super, ako si sa naucila ovladat sny?

zuzkat1
17. júl 2013

@pikino necitala som vsetko...ake cierne postavy v kute? Pocas spanku,ci bdenia? Ja sa casto budim a mam pocit ze tam niekto je.nie som paralyzovana...naposledy to bol chlap vo dverach.bola by som prisahala ze tam stal...bola som v polospanku,bola noc.ale mal na sebe flanelovu koselu taka klasika cerveno-cierne stvorce. Neviem ako som to rozlisila,ale som si tym ista. Cumela som ako blazon. Donutila som sa otocit hlavu a ked som tam zas pozrela bol prec. Tak som to uzavrela,ze sen ale dlho som nevedela zaspat.

emanka
17. júl 2013

@ani3012 no neviem, tie lucidné sny vyzerajú tiež strašidelne.
Ja som sa včera normálne bála zaspať, že sa to vráti. Stále som na to myslela a hrozný strach som mala.

emanka
17. júl 2013

@zuzkat1 ja keď som bývala paralyzovaná, tak som v kúte videla muža v čiernom plášti a v čiernom klobúku. Hrozný strach som mala, pretože som sa nevedela pohnúť ani zakričať, nič. A z neho neišlo nič dobré, cítila som zlo.

zuzkat1
17. júl 2013

@emanka aha,tak to je asi nieco ine,lebo ja som paralyzovana nebola...
Co sa tych snov tyka,su fajn podla mna. Tieto si vacsinou pamatam a je to akoby si sama rezirovala daky film.

emanka
17. júl 2013

@zuzkat1 tak to som nezažila také sny. Ja len paralyzáciu a príjemné to teda nie je.

pikino
17. júl 2013

@zuzkat1 no baby tu píšu že sa im niekedy zdá že tam s nimi niekto je počas paralízy a že často je to postava v čiernom, ja tiež mávam postavu v čiernom alebo nevidím nikoho iba cítim že tam je a že niekto zo mňa sťahuje perinu.

@emanka lucidné sny su super, vobec nie hrozostrašne. Možeš si robiť čo len sceš.

kiki68
17. júl 2013

toto sa vola spankova paralyza,vznika to tak,ze mozog sa prebudi z fazy REM,teda hlbokej fazy spanku,ked je telo naschval paralyzovane,teda take vypnute,aby sme nekopali okolo seba a nerobili bordel. Lenze tu vznika nejaky skrat medzi tym mozgom a telom, teda mzoog sa zobudi a telo nie a tak ta na chvilu uzamkne v nehybnom tele. Je to strasne neprijemne,ja som to mala rok, nakoniec zistili,ze to bolo u mna asi sposobene znizenym mnozstvom draslika v krvi. Takze skus jest take,ze susene marhule a banany vo vacsom mnozstve a mozno to prejde. Su na to aj vysetrenia neurologicke,ja som na nich bola a nic neukazali nastastie. Tiez su na to nejake lieky,co mi hovorila neurologicka. Inak clovek ma v tomto stave casto pocit,ze nieco vidi,ze na nom nieco sedi a nemoze ani poriadne dychat, priapdne nejake postavy,zablesky.
K tym ciernym postavam,tento jav sa vola shadow people (tienovi ludia), nasledky sa casto podobaju paralyze, to je vraj vtedy ak Vas tento fenomen napadne, ma vaicero typov,ten co nerobi dobrotu sa vola agresor, potom je myslim pozorovatel,ten je prave niekde v kute a este nejake dva dalsie typy. tento fenomen nie je nikde spolahlivo vysvetleny,ze co to je. Ale predpoklada sa,ze ide o nieco negativne,nakolko sa toho boja psy aj macky a nechcu an to utocit ako na napriklad ektoplazmy (cize biele hmlove tvary) stekaju a vrcia. Vela ludi ma s tymto javom skusenosti,ale nejak sa specialne o tom nehovori. Casto je to nejak priradovane k spankovej paralyze,lekari to vzdy zdovodnuju tym,ze takto si vysvetlovali povod spankovej paralyzy v historii...napriklad demon sediaci na spiacej dievcine atd.

pikino
17. júl 2013

@kiki68 toto ako som si prečitala tak mnou prešla taká mrazivá triaška, že fuj. Normálne mi zostala bolesť hlavy. Takú mávam keď cítim zlú energiu. bleee
inak tie ektoplazmy to je presne to čo vídavam posledné mesiace vždy ked sa zobudím uprostred noci je to taká hmla, obláčiky a vždy ked zistia že ich vidím tak sa utekajú schovať do tmy, spávam pri lampe. Najprv som si myslela, že su to haluze ktoré mávam ked sa zobudím zo sna (napríklad dlhu dobu som videla pavukov, že som až skákala z postele), lenže toto sa deje vždy len v určitú hodinu uprostred noci. Inokedy ked sa v noci zobudím ich nevidím, ale zvláštne je že pri nich ten zlý pocit nemám.

emanka
17. júl 2013

@kiki68 tak ja som vidávala pozorovateľa, našťastie to už niekoľko rokov nemám.

amelie123
17. júl 2013

tiež som to mala. asi trikrát za život. raz som dokonca nemohla dýchať. a keď to prišlo prvýkrát videla som čierny dym vedľa postele. ako dieťa som viela vedľa postele spomínanú čiernu postavu. ja som celkovo zvláštny typ aj čo sa snov týka a takých vecí. možno som viac vnímavejšia, zaoberám sa duchovnými vecami a možno preto vidím a cítim aj to, že bežne ľudia necítia. čo ale neznamená že mi to bolo príjemné a nemala som z toho strach. práve naopak. dodnes nemám dobrý pocit z tmy. odmalička mám z nej fóbiu. tá paralýza je hrozná vec. mne sa vždy zdalo že to trvá neznesiteľne dlho. stalo sa mi to aj počas dňa, keď som si ľahla ale aj v noci. veľmi dlho sa to nevrátilo a dúfam že to už ani nepríde.

pikino
17. júl 2013

@amelie123 vitaj v klube ja mám tiež strach z tmy a preto spávam pri zažnutom svetle ako malé decko 😀 Mám také obdobia, ked mi tma nevadí a potom mi zas vadí. Raz si pamatam, že som sa v noci zobudila a stála pri mne čierna postava a ja som len na nu kukla v tom polospánku a povedala som jej nech ide do riti. S prepáčením 😀 No a ona išla. Potom som mala dlho dlho pokoj.

amelie123
17. júl 2013

@pikino tiež mám teraz také obdobia, kedysi som musela spať pri svetle. a keď je manžel v nočnej, musím mať zapnuté svetlo. keď je doma zvládam spať v tme, ale keď som sama, neexistuje. obdivujem že ti v polospánku napadlo poslať tú postavu niekam🙂) mne to nikdy nenapadlo🙂

zuzkat1
17. júl 2013

@pikino tak to je asi ine

pikino
17. júl 2013

@amelie123 tiež nechápem ako sa mi to podarilo, ráno ked som si na to spomenula tak som sa začala smiať 😀 a vtedy som pochopila, že keď sa ich nebojíš tak ti nič nemôžu.

pikino
17. júl 2013

@zuzkat1 je ved preto píšem že je rozdiel medzi normálnou spánkovou paralizou a tým že človek sa nemože hýbať a cíti že tam nie je sám.

zuzkat1
17. júl 2013

@pikino ja nemavam paralyzu aj hybat sa mozem,len ta postava tam obcas je.

pikino
17. júl 2013

@zuzkat1 tak maš len dve možnosti bud si mala halucinácie alebo tam naozaj bol. A to už je asi teraz jedno, lebo kde je pravda nezistí nikto. MOžno len ty z tvojho pocitu.

zuzkat1
17. júl 2013

@pikino to je ako pri tej paralyze.tiez je to pocit ze tam niekto je,ale nik nema dokaz. Ja neviem co si mysliet. Je to vtedy divne,ale rozum mi vravi ze nik tam nebol.

jaja018
17. júl 2013

Baby ja zvyknem mávať niečo iné a to pri zaspavani. Mám pocit že padam do tmy a nemá to koniec. Mne sa zdá ze to trvá hrozne dlho a skončí to az ked sa strhnem zo spánku. Nemá niekto niečo podobné?

zuzkat1
17. júl 2013

@jaja018 to mavam ja,ale to je podla mna uplne normalne zaspavanie ked sa mysel dostava do hladiny alfa.

pikino
17. júl 2013

@jaja018 suhlas so @zuzkat1

kiki68
18. júl 2013

Ono tieto javy typu shadow people nevidia len duchovne zalozeni ludia,videl to dokonca aj moj otec,ked ako tinedzer sa nejak zobudil a presne sa nevedel pohnut len hladel na ciernu postavu vedla neho. A to je to chlap,co neni nejaka trasoritka. Tiez si to vtedy nevedel vysvetlit,az ked som ja mala taketo problemy a zacala som okolo toho vsetkeho patrat,tak si na to spomenul. Tie ektoplazmy su neskodne, to su tie hmliste oblaciky. Ale ak je toho vela,tak je clovek an mieste,kde je vela zostatku energie,teda dusi,da sa to vysvetlovat viacerymi sposobmi. Ak to vadi,tak nechat miesto ocistit napr. exorcistom. Ja som ektoplazmy videla bezne ako dieta a vtedy som absolutne netusila co to je. Ta cierna postava vzdy nemusi napadat a znehybnovat. Niekto ju len vidi. Ale deje sa to ludom naozaj casto....

victory1
18. júl 2013

@zuzkat1 Ja ked zaspavam, mavam iny pocit..ja sa jednoducho vidim asi dva metre nad postelou. Vidim, ako lezim, ako mam prekrizene nohy, ci som prikryta, ci nie. Vidim aj izbu v ktorej lezim, vsetko naokolo, len z tej vysky, kdesi pod lampu. Vidim proste samu seba v tej posteli z vysky. Potom sa mi ta postel zvrtne aj so mnou asi o 60stupnov a ja z tej vysky sama do seba narazim a vtedy sa strhnem a zobudim. Je to dost neprijemne..teraz to nemavam az tak casto, ale ked som bola pubertiacka, stavalo sa to aj kazdu noc...Ale neviem, cim to je..

linda144
autor
18. júl 2013

@victory1 fuuu, tak toto musí byť tiež hnusné

kiki68
18. júl 2013

@victory1 to je len dobre,ze to vidis,dokazes ochranit takto samu seba. Moja kamaratka to dokaze tiez...tak vykonavas nad sebou dozor 🙂

ruthke
18. júl 2013

@erienka
No nijak, to sa stavalo samo od seba. Ako tu kocky pisu. Ani som nevedela, ze sa to vola "lucidny sen". Proste sa ti sniva, ale si si plne vedoma, ze je to sen, tak si v tom sne povies, "hura, idem skusat veci, co v zivote realne nemozem". Je to sranda.
Myslela som si, ze sa to stava kazdemu.

victory1
19. júl 2013

@kiki68 😉 to si pekne napisala...ja som to tak pozitivne nechapala. Inak vzdy sa mi to stava, ked zaspavam na bruchu. Parkrat sa mi stalo, ze ked som bola tam hore pri lampe a boli otvorene dvere z izby, mala som chut ist sa akoze "poprechadzat" po byte..aj som zamierila k tym dveram, ale strach z toho, ze sa nedokazem vratit do tej izby naspat, ma prinutil vratit sa a nesla som z izby, len som teda visela pri lampe a pozerala na seba...