icon

Pálenie pošvy

katka2505
24. máj 2016

Ahojte baby. Od minulej stredy ma začala páliť pošva. Mala som presne 14. deň cyklu, čiže mi začala ovulácia. Nemám podozrivý výtok, ani farbou, ani pachom, s močením problém nemám, chodím pravidelne, nepáli ma a ani nemám zmenu farby ani pachu moču. Len vonkajšie pálenie. Na noc som si začala dávať Gynoflor a z vonka potierať mastičkou Fungicidin. Cez víkend mi to ako keby prešlo a zdalo sa mi, že je všetko fajn. Ale od včera sa mi pálenie vrátilo, nie je už také silné. Cítim však miernu bolesť v podbrušku a v krížoch. Nie je stála, len raz za čas. Okrem toho ma strašne bolia prsia. Takéto príznaky mávam cca 1 - 2 dni pred menštruáciou. Tú mám však dostať až budúci týždeň vo štvrtok.
Chystám sa zbehnúť vo štvrtok ráno ku gynekológovi. Chcela som len radu, či ste sa už s niečim podobným stretli a čo vám doktor povedal. Pálenie som mala už viackrát, no nikdy žiadne iné príznaky.

hvolkovamirka
6. júl 2016

@prirodka dbali viac na prevenciu? co mas tym na mysli? 🙂 co moze pomoct predchadzat takymto problemom? len vyhybanie sa veciam ktore ich sposobuju, ci nie??

jarinka33
12. júl 2016

@hvolkovamirka co im dokaze pomoct predchadzat? samozrejme ze velmi dolezita je spravna hygiena. Ako nahle hygiena a celkovo starostlivost o tieto casti tela nie je dostatocna tak sa to prejavi palenim a svrbenim 😖

prirodka
12. júl 2016

..veciam, ktoré ich spôsobujú...tak,ako píše jarinka33,vhodné prádlo,antibakteriálne neparfumované mydlo,nepoužívať sprchové gely ani peny do kúpeľa.Čistota a čistota. keď to už máte, aj na to je pomoc v podobe prírodného gelu,ktorý upokojuje svrbenie a pálenie....

mirka_a_hrasok
12. júl 2016

vysad cukor a obmedz biele pecivo skus jest viac zeleniny a zive jogurty tvaroch a bryndzu mne osobne to velmi pomohlo

prirodka
14. júl 2016

@mirka_a_hrasok
@mirka_a_hrasok ......keby tak živé jogurty boli!!!!V jogurtoch nie sú živé baktérie, už dávno.žiaľ.Preto ich treba dodávať inou cestou.

hvolkovamirka
19. júl 2016

@jarinka33
@prirodka baby lenze ako zena vie ake mydlo na intimnu hygienu moze pouzivat? kde je istota ze jej nebude skodit rovnako ako napriklad nejaky sprchovy gel? 😖
@mirka_a_hrasok biele pecivo uz isty cas nejem lebo mi na zaludok nerobilo prilis dobre. Tiez som myslela ze to bude zaruka uspechu ze ho nebudem jest ale som sa preratala

marietuska
19. júl 2016

@hvolkovamirka nie je to len v pečive, ani ja nejem pečivo pomaly, resp, veľmi málo, biele takmer vôbec, ale je to asi skôr v cukre, ale podľa mňa dieta je nezmysel uplna. okrem iného, sprcháč a intimny gel uričte žiadny !! nepouzivaj tam dole, nekup sa v bazenoch, ziadnych vodách, nič. a drz sa v hygiene.ale nie prehnanej ,umyvaj sa dole iba raz do dna vlaznou vodou, nič ine nerob. všetko skodí.! mne trošku pomohlo,ked som sa prestala intimnymi pripravkami dole umyvat, odteraz uz iba voda.

viera77
19. júl 2016

tento problem mam uz niekolko rokov (po prvom porode) zo znizenej imunity, k tomu silna alergička, vzdy par dni pred menzesom a pocas choroby az neskutocne neprijemne palenie, inak pocas mesiaca celkom znesitelne, ani na predpis ziadne kremy, maste, tablety neucinkovali ako by mali...posledne krvne testy ukazali vyrazne znizenu hodnotu vit.D, teda som ho zacala doplnat aj napriek letu a slnku a celkovo na zvysenie imunity....gynekolog mi uz viac nevedel pomoct, obratila som sa na imunoalergologa a ten mi celu vec podrobne vysvetlil a vysledky testov to len preukazali....teda o par mesiacov by malo prist k zlepseniu, ved uvidime 🙂

ichtys
19. júl 2016

ahojte, ja by som na tento problém doporučila:spodná bielizeň bavlnená a určite nie tangá, to je vskutku pohroma, určite pozor na stravu-nejesť alebo aspoň obmedziť jedlá, ktoré spôsobujú prekyslenie organizmu, teda aj už spomínané sladkosti, kysnuté jedlá...atď, umývať často len čistou vodou (to mám od renomovaného gynekológa!) a len občas šetrným gélom na intímnu hygienu, ktorý nenaruší prirodzenú mikroflóru pošvy, určite mať v poriadku imunitu, posilniť ju, ak sa problém objaví. Ja používam švajčiarsku kozmetiku-majú skvelý gél na intímnu hygienu a na svrbenie a pálenie používajú všetky moje kamarátky Tea Tree krém, je úžasný, pôsobí chladivo a pomáha. (Používame ho aj po depilácii, na poštípané od hmyzu, pri manželskej intimite,...využití je viac) Ak by predsa nepomohol, tak istota je náš Tea Tree olej kvapnúť na tampón a zaviesť na noc. Pomohlo to už mnohým, len pozor na kvalitu oleja.

sadkoni
20. júl 2016

@marietuska "sprcháč a intimny gel uričte žiadny !! " Ja mám pocit, že ty si robíš srandu. Ako môže byť správna hygiena len čistá voda? Intímne gély sú priamo určené na intímnu hygienu, takže nemôžu škodiť. Ale treba vybrať ten správny. Čistou vodou sa žena tam dolu určite neumyje tak dobre a kvalitne ako s nejakým gélom. A teraz si vezmi, že naozaj je leto tak žena prirodzene chce ísť kúpať sa do bazéna a čo potom? Umyť sa len čistou vodou? čo to pomôže? 🙂

natalym
20. júl 2016

@sadkoni marietuska v tom má bohaté skúsenosti.

sadkoni
20. júl 2016

@natalym ja som si tiež užila dosť takýchto problémov, ale odkedy som si začala dávať pozor ako sa o seba starám, čo používam. Aby ma nič zbytočne nedráždilo tam mám pokoj. Ono nie každý "recept" je účinný pre každú ženu ja to chápem. Ale si vezmi, že voda intímne partie od rôznych baktérii neochráni.

prirodka
20. júl 2016

sadkoni:veru tak, máš pravdu.Preto prírodné antibakteriálne mydlo, biologicky odbúrateľné,môžu aj bábatká,my doma užívame aj ako sprcháč.Vynikajúca vec.Ak vyskúšaš-te,nedáte naň dopustiť.Biely cukor a biela múka-pokiaľ môžeš, úplne vylúčiť.Sú špaldové múky,namiesto bieleho užívať med, hnedý cukor,keď už musíš sladiť. Najlepšie nesladené,napr. čaj.... 🙂

marietuska
21. júl 2016

@natalym , @sadkoni
to mala byť ironia ? či ako ? samozrejme,že mám niekoľkoročné bohaté skúsenosti,inak by som to na fore nikomu nevravela len tak do vetra,stojím si za slovom, pretože som roky bojovala s problémami obrovskymi tam dole,a pouzivala som lactacyd atd, a stále ma pálilo, nevedela som z čoho. gynekologovi som povedala, že čo robím všetko, a on povedal, že neexistuje, nech sa s ničím neumývam, žiadne mydlo nič, ani detské, nič proste, tam nemá isť nič, lebo si ničím prirodzené ph v pošve a obranyschopnosť, a vyvioláva to zápaly, ak som náchylna, hádam primár na gynekologii, nie je dement a podotýkam,ze ma 55 nie 100 rokov. tiež sa mi to nezdalo, ale vyskúala som to, a som spokojnejšia, naozaj to pomohlo. Stačí len čistá voda raz denne. nič viac. žiadne umeliny si tam dávať.
a srandu si nerobím,len hovorím to, čo mne pomohlo a bojovala som celé roky dlhé s tým,stačilo iba neničiť si prirodzenú floru tam dole. a áno, mám s tým bohaté skúsenosti.

lorela
21. júl 2016

Tvrdenie @marietuska musím podporiť, pretože naozaj nie je to jediný gynekológ, ktorí toto radí.
... Ja si to síce neviem "predstaviť", napokon problémy, chvalabohu, nemám žiadne, takže to nepraktizujem. Ale určite umývanie len čistou vodou má svoje opodstatnenie a viacerí lekári to tak odporúčajú.

simca06022011
21. júl 2016

@marietuska je to svata pravda, moja mama napr. zle reaguje aj na penu alebo sol do kupela.. cize fakt NIC. Cista voda a dovidenia. Inak neustale problemy.. Ak je raz niekto citlivy..

marietuska
21. júl 2016

@lorela @simca06022011 ved ja viem,že to je pravda, mna nikto o opaku nepresvedčí, hoci síce nevoniam neviem akymi ruzami a pripravkami tam dole,ani nema sa to robiť, nehovorim iba slova lekára,ale moje vlastne skusenosti ma k tomuto dohnali..ale zjavne baby tu potrebuju rypat a mudrovať , zhadzovat kazdy komentár,stále do niekoho,ked napise svoje vlastne skusenosti

hvolkovamirka
21. júl 2016

tak a teraz mam v tom kvalitny gulas 😢 @marietuska ja som sa isty cas umyvala len cistou vodou, po pravde problemy som vtedy nemala ibaze nemala som taky dobry pocit. Myslim ze som sa necitila dobre akoby som ani umyta nebola. Vtedy ked tieto problemy moje ustupili som myslela, ze za to moze vysadenie peciva, ale akonahle som sa sprchovym umyla tak som bola presne tam kde som nechcela byt. Neviem ako to vyriesit aby som nemala problemy ale aby som sa citila sviezo. 😢 Ach

marietuska
21. júl 2016

@hvolkovamirka tak to už je na tebe, či radšej budeš sa zmývať sajrajtami, ktoré ti škodia, aby si sa citila oka a vonava tam dole, alebo nebudeš taká možno vyvonaná a vždy skvelá, a budeš zdravšia.je to na tebe.ale je to tak,ako vravím. všetko umelé vagíne vadí

simca06022011
22. júl 2016

@hvolkovamirka tak si iba daj pozor aby sa ti nedostalo jic dnu a na sliznicu, ved vonava mozes byt aj ked sa umyjes vodo, inde sa mozes sprchacom.. A potom sa mozes navonat, nakremovat a comja viem co 🙂)

sadkoni
22. júl 2016

@prirodka tak ja našťastie som si už našla svoj recept na správnu intímnu hygienu, tak meniť zatiaľ nebudem. Už v takýchto veciach po toľkých problémoch som opatrná 🙂 a vieš ako sa hovorí, opatrnosti nie je nikdy dosť.
@marietuska pokiaľ tebe iné veci nepomáhali len škodili a toto ti robí dobre tak budiš 🙂 každá aj tak budeme robiť len to, čo nám robí dobre a vyhovuje.

prirodka
22. júl 2016

@sadkoni ok, však ako vravím, vlastná skúsenosť je tá najlepšia skúsenosť. 🙂

vikus17489
27. júl 2016

@simca06022011 ale stale to nie je ten taky dobry pocit tam dolu. Aspon ja to tak vnimam. Mala som obdobie kedy som sa aj viackrat za den umyvala dolu samozrejme len cistou vodou pretoze som sa citila velmi zle. A vobec mi to nepomohlo ☹

hvolkovamirka
28. júl 2016

@marietuska lenze mne nejde do hlavy naco to robia ked to zenam neprospieva. Ja to neviem vysvetlit celkom, ale mne normalne to vadi, ja sa potom necitim ani dobre ked sa mame ist s muzom milovat a ja som dolu len vodou umyta. Pride mi to take...neviem ☹ ☹
Urcite vies co tym myslim..

hvolkovamirka
28. júl 2016

@simca06022011 to som sa uz snazila 🙂 dokonca som si aj vonavym kremom stehna natrela, nech voniam aj tam nech mam taky lepsi pocit ale vobec mi to nepomohlo.

klaudscha11
29. júl 2016

@vikus17489 Kazdej zene vyhovuje ine. Ked Ti nevyhovuje voda preco nevyskusas nieco ine? Ja tiez som si myslela istu dobu ze najlepsie je umyvat sa cistou vodou, ale ked sme prisli po bazene alebo tak a umyla som sa tak mi to nic nepomohlo a na druhy den uz problemy z bazena zacali. Tak som to musela zacat riesit

pumi21
2. aug 2016

@klaudscha11 s bazénom a letným kúpaním mám aj ja nesmierne problémy. Rok, čo rok. Tento rok sa zatiaľ kúpaliskám a takýmto veciam vyhýbam aby problémy neprišli, ale nebaví ma to. Po pravde rada by som išla so známymi na bazén, na celý deň vypnúť. Len čo mám z toho teraz, keď potom mám minimálne mesiac zdravotné problémy 😖

ichtys
2. aug 2016

@pumi21 moja sestra chodieva každý druhý rok do kúpeľov kvôli chrbátu a vždy si odtiaľ z bazénov doniesla gynekologické problémy, niekoľko týždňov sa potom musela liečiť. Naposledy si zobrala Tea Tree krém a vždy pred bazénom si ho dala a prvýkrát nemala žiadne problémy!!! Možno to za pokus stojí, neviem...

marietuska
3. aug 2016

@hvolkovamirka no pozri, každá žena je inak citlivá, niektorým ženám nevadia nič ani keby sa mydlom na ruky umývali tam dole, moja kamoška sa normále iba tym, čo s rukami sa umýva alebo detolom a je spokojná, nema žiadne problémy,ani nevie, že má pošvu nič, žaidne mykozy nič, je zdravá ako repa,a ja som precitlivela na všetko už pomaly..čiže v tom je to, každá žena je inak citlivá. aj ty si asi ...

vikus17489
6. aug 2016

@klaudscha11 co ine akoze mam vyskusat? som myslela ze voda moze len pomoct, ze neuskodi, len zrejme ani nepomohla..A ako si to riesila? o bazene ja mozem len snivat uz par rokov. 😖