Plastika zarasteného nechta
Ahojte! 👋🏼
Nájde sa tu niekto, kto má za sebou plastiku zarasteneho nechta? Potrebujem súrne podstúpiť tento chirurgický zákrok, no mám panický strach. S nechtom som bola v nemocnici ukázať to chirurgovi a už pred ordináciou som sa rozplakala od strachu bez toho aby som vedela aké riešenie mi navrhne. Samozrejme to chcel hneď rezať, spanikárila som a odišla odtiaľ. Doma mám mesačné babatko, nedá sa takto existovať.
Chcela by som vedieť ak s týmto niekto skúsenosť má, či je zákrok bolestivý, ako dlho to trvá s všetko okolo toho. Potrebujem sa nejak ukľudniť a nabrať odvahu bez toho aby som sa zrútila od strachu 😓
Repik nie, ale macaj si to v orechu kralovskom. A urcite chirurgia aby sa ti zapal nedostal do kosti. Inak neviem preco ale dost sa tento problem so zarastajucimi nechtami objavuje po porode.
@tatianka0000 Tebe to isté, prip.ichtiolovu masť na vytiahnutie hnisu,ked vravíš,že Ti stale vyteká.Ale rovno poviem,zakrok Ťa neminie.Maš tam už v podstate vyrastené akoby dive mäso a to samo nezmizne. Dcera mala nieco také...dlhe mesiace tajila, skoro ma porazilo ,keď mi to ukazala
@korunka1 presne to čo je na boku to už je to síce mäso :( už som s tým raz bola chirurg mi to umrtvil a vystrihol a zasa sa mi to vrátilo len sa bojím aby mi teraz nestrhol celý necht preto nechcem k nemu ísť . Mám ten palec aj opuchnutý a do polovice červený zapálený
No chirurg nie som,ale nevidim dôvod na strhávanie nechta. Vyreže čo tam nema byť, upraví z boku nechtove lôžko ak zarastá,da pár stehov. Ja myslím,že za bezbolestnú chôdzu a celkove fungovanie ta navsteva doktora za to stojí.Infekcia je sviňa,stafylokok sa rád drží v takýchto ranach. Nestraším,len konstatujem
Ahoj, chid najskir na medicinalnu pedikuru... Boka som v podobnom stave ako ty, tiez asi 2 mesiace po porode, uz som mala termin na chirurgiu, mamina s tym ma priblemy ceky zivot, nechty jej trhali uz mnoho krat a stale sa jej to vracalo. Ja som vyskusala "šponu", pedikerka mi to vycistila, nasadila a potom posuvala. Ak chces vediet viac napis, alebo si vyhladaj na nete. Zachranila mi necht a odvtedy sa mi to nevratilo a to je uz 6 rokov... Urcite treba najskor vyskusat tuto moznost.
@tatianka0000 chúďatko 😓 ja sa tu psychicky ukludnujem lebo už som odhodlaná ísť na chirurgiu a podľa mna choď s tým aj ty, musíš mať kruté bolesti veď ja s hentym ledva chodím. Tiež som predposratá ale veľa ľudí hovori, že zákrok neboli s po zákroku to vraj boli menej ako keď je to vrastené. Podľa mna ti vyrežú len ten kúsok nechta po lôžko z boku, určite ti nestrhnu necht pokial tam nemáš infekciu.
Ide zima, treba nosiť čižmy a my môžme ísť akurát do okna ak sa to nebude riešiť
@tatianka0000 ja mám taký postup.... kvapkám ten repík (od dnes močím celu nohu) potom si poprikladam Amol (bylinkový lieh) potom natriem Ialugenovu masť toto všetko robím 6x denne a na noc si dám nahrubo ichtiolovu masť. Robím to dnes 3-4 deň tak dúfam, že sa dostavia nejaké výsledky 😒
@so_nya urcite injekcia zaberie,ja som tam nic necitila ked mi operovali prst a trvalo to nie dlho,mozno 20-30minut max,ani tolko.priznam sa,ze ma bolel prst viac po operacii ako ked bol zapaleny,ale cim dlhsie budes cakat tak to bude len horsie a horsie. Neboj nic,vydrzala som to ja tak vydrzi kazdy😁
@tatianka0000 cely si strhnut nenechaj,to je zbytocne a strasne to vraj bolí.
Pedikerka, mobil mi prepisuje. Proti zápalu si kúp Betadine. Tenké prúžky vaty treba napchať tesne k nechtu a kvapnúť na to Betadine. To mi poradila pedikerka. Výborné proti zápalu.
@bibyke ja sa bojím že mi opicha palec strhne a ani mi nepovie

@so_nya však toto že teraz ide zima . Mama to mala ale jej to samé prešlo . Známe mi vravia že mám počkať že mi ten necht normálne z toho mäsa vyrastie ale že to hrozne boli a dlho to trvá kým to vyrastie :( ja chcem ísť už tento mesiac s tým k chirurgovi lebo ma to bolí v botaskach a nechcem si ani predstaviť ako to bude bolieť v zime v čižmách
@tatianka0000 tak to nemoze,musi ti povedat,co ti ide robit
@so_nya mam osobnu skusenost. Sukromna klinika v BA, plastika nechtoveho lozka. Po 2 mesiacoch trapnia, nutnost. Zakrok talmer bezbolestny. No ja vystresovana. Sili, vypalovali laserom. Zacvakala som. Recidiva po roku, na druhej strane toho isteho nechta. Iny chirurg, len opichal a bezbolestne vyrezal, doslova ufikol nechtovy val, aj cast nechta. Odvtedy pokoj....
Moj postreh - pedikerka moze pomoct, ale aj uskodit. Nema sterilne nastroje, ani prostredie. Nejde len o bezne bakterie, ale aj prenos nebezpecnych infekcii. Neriskovala by som.
Zakroku u chirurga sa neboj. Pichne dve neprijemne injekcie a je to. Necitis nic. Neboj sa krvi. Bude jej dost. Kup si lalugo, alebo lanugo... sh to stvorcove obvazy namocene v hojivom roztoku. Led prilozis na ranu, nezaschnu ako bezny obvaz. Ja som si to tam dala hned v pevy den, lebo ked ti to prischne, strhnut zo ziveho este aj zachnuty obvaz.... aaaaau. To nie. Drz palec. Alebo radsej paste.
@eila88 Po porode sa objavuje preti, lebo porod je pre organizmus matky velmi stresujuci, vo velmi kratkom case sa musi teli vysporiadat s roznymi zmenami... Aj ked mama nemusi pocitovat stres... A tento ako keby stres sa niekde prejavi, niekimu zacnu po porode vypadavat vlasy, inej zacnu zarastat nechty... Teda aspon tak mi to bolo vysvetlene odbornikmi 😉
@so_nya nepomoze ti ani repik, ani mast, ani kvapky.. mas technicky problem. Zarasteny nechet ti nic z toho nevylieci.
Nemozem uverit tomu co pises. Tebe je lepsi hnis a zapal ako injekcia a chvilu vydrzat.
Plastiku ti doktor asi hned nechcel robit. Iba to chcel trochu vystrihnut (pod vplyvom injekcie).
Ty neries ci sa tam dostane noznicami alebo skalpelom. Studoval na to dostatocne dlho.
To sa nehanbis takto riesit tak vaznu situaciu hlavne teraz ked kojis? Moze sa stat, ze ti tam zacne rast "dive maso" a to len potom bude bolest. ZADARMO ti to chirurg vystrihne. Teraz sa idu nosit uzavrete topanky. Uz si mohla mat pokoj.
Mne to robili aspon 20x. Vzdy som sa presvedcila o tom, aki su doktori uzasni. Takychto nechtov maju na dennom poriadku.
Daj si to vystrihnut, potom ak chces plastiku alebo tzv.šponu.
Coho sa to uz len tolko bojis? Pichne injekciu a uz nevies nic. Co z toho je take hrozne? 10-15 min aj s vypisanim papierov. Stresujes tu ako mala ty kks. Si matka. Vzor pre dieta. To aj u zubara robis taky cirkus?
@tatianka0000 zisti si ci u vas niekto nezaklada špony.
Zarastanie sa ti bude vracat stale. Nechet ti rastie nakrivo. Nic hrozne.
@so_nya ....ono to prave moze suvisiet aj s tehotenstvom...Ja po porode detto....pouzivala som betadine + framykoin....napriek tomu..ze na oboch nohach (chodila som ako kacica od bolesti)) chirurga som neriesila..Ja som si to vtedy laicky ..mozno mylne spojila s nedostatkom zeleza......odoznelo same..
Tak zeny, dovolim si pridat odpoved ... mam s tym skusenost ... lava noha necht isiel dolu 3x a prva 1x ... mala som 14 rokov, nech zacal zarastat na lavej nohe, nepomohli ziadne babske recepty typu repik, lalia v liehu, rozok v mlieku, paradajka... skoncilo to strhnutim nechtu na ambulancii - nasjkor mi to vystrihavali, no skoncilo to opichanim 7 injekcii a necht isiel dolu .... Ano bolelo to, viac ake bolel prevaz, lebo mi to zasypali len Framykoinom a tak sa gaza prilepila na nechtove lozko ... po case ako necht vyrastol, zase zarastol - bez mojej viny. Takze druhy krat, zase isiel na ambulancii dolu. No a na 3.x sa mi podla Dr. dostal zapal aj do palca druhej nohy a navrhli operacne riesenie. Takze som isla riadne pod narkozu, narezali mi palce po obidvoch ich stranach, vycistili lozisko hnisu, ktore bolo na pravej nohe az hlboko v kosti a preto sa mi to tam opakovalo, zasili a po tyzdni som isla z nemocnice domov. Pamatam si, ze som chcela po jednej navsteve ist odprevadit maminu ku dveram oddelenia a na chodbe som odpadla. Ano boli to, ked to davaju dolu, ked to prevazuju, necht rastie pomalsie ako na rukach, tak to nechtove lozko je citlive, ale nie je to nic strasne, a teraz mam uz po vsetkych tych rokoch od zarastania pokoj, hoci moj necht na lavej nohe je po rezani rozdeleni na 3 casti a tak aj rastie, je pevnejsi, ale da sa s tym zit 😉😉😉
@tatianka0000 Ty si s tym nebola u Dr. ? Mas tam uz "dive maso" okrem toho, ze to boli, musi to aj zapachat. Urcite s tym k lekarovi, mozno to len vystrihne cele a skor si myslim, ze necht pojde dolu a vycistia to. Je to tak velke, ze to musis mat uz najmenej 3 mesiace. Uff ako s tym existujes ?
@atiatko nebola som s tým ešte začalo mi to pred pol rokom a zapácha to lebo mi to hnisa
@so_nya zarastený nechet je horší, lebo ten boli stále. Po plastike to boli pár dní a vieš že bude dobre. Len prvé dni je to taká tepava bolesť v prste pri chôdzi, takže ideálne na to pár dní nestupat a mať podlozenu nohu. A úprimne sa vykašli na cele macanie a domácu liečbu, keď to máš zahnisane a s divym masom pomozu antibiotika a chirurg. Ja som sa tiež takto zbytočne trápila doma bez efektu. Správi ti to a o týždeň ani nevieš že ťa niečo bolelo.
@evica01 “cirkus” robím keď neviem do čoho idem a čo ma čaká, a práve preto sa pýtam žien tu, ktoré s tým majú skúsenosť, aby povedali svoj názor. Práve na plastiku sa pýtam z dôvodu, lebo už keď mám niečo podstúpiť, nech mi to doktor urobí tak aby som do budúcna mala pokoj. Mám vyhliadnutú súkromnú kliniku, “zháňam” už len info. Na vážkach som hlavne preto, lebo si neviem predstaviť ako budem s tou nohou behať okolo bábätka, na ktoré som sama, keď noha má byť vyložená a v kľude. Zatiaľ skúšam aj alternatívu ako je repík a maste. Ďakujem za názor. Vlastne čo z toho je take hrozné sa chcem dozvedieť tu 🙂

@korunka1 snažím sa to macat a podkladat vatou ale boli to ako šľak nedá sa mi to vystrihnúť