icon

PN počas materskej a po materskej

snipa
24. jan 2023

Ahojte, vraj ked pojdem na PN do 7 dni od skoncenia materskej, tak budem dostavat rodicovsky + peniaze za PNku vyratanu na zaklade materskej. Neviete ci mozem ist na PN skor ako mi zacne rodicovsky a bude to platit aj na rodicovskom? Zatial som na materskej ale od februara prechadzam na rodicovsku dovolenku, lenze mam zdravotny problem uz teraz a neviem ako to riesit… mate niekto skusenosti?

gabym
6. apr 2023

@bublinka1426 keď ty si mala 235 uro tak chleba nestál 2.50, mlieko 1euro a tak ďalej. Neporovnávaj dve finančne celkom odlišné doby

bublinka1426
6. apr 2023

@gabym som strasna ano., daruvavam hracky, prispievam ludom do nota bene...som hrozna osoba naozaj ked darujem oblecenie veci rodine ktorym zhorela chata
ale ano asi budem svinou a budem sa mat lepsie , dakujem

gabym
6. apr 2023

@bublinka1426 materiálne možno pomáhaš ale o tom vôbec nehovorím. Ide o slušnú komunikáciu a tá ti zrovna nejde

lienka.7
6. apr 2023

@gabym my sme strasne???? A v čom???? V tom, ze ja môžem chodiť do prace a zarábať a iná si bude ležať doma hore kufrom a cucat stat vymyslami na môj úkor???? No keď nemá peniaze, nech si ide do prace, tak ako ja a aj mnoho iných matiek, veľmi jednoduche.
A k tomu tvojmu vylevu, ohľadom toho, že muž sa nevie postarat... normálne ziram, a KTO sa ma teda podla teba vedieť postarat???? Stat? My??? Aj keď to nerada píšem, napíšem to, ni nemala si teda robiť decko keď sa nevie postarat.
Uplne v prdeli takéto zmýšľanie, sorry

gabym
6. apr 2023

@lienka.7 čo keď má zdravotný problém s ktorým nevie ísť do práce? Čo keď ten zdravotný problém rieši?? Čo keď jej muž umrel, čo keď je tiež vážne chorý? Čo keď autorka celý život pracovala takisto ako ty? Tvoje zmýšľanie je úbohé. Nevieš o človeku nič a súdiš... A to že si napísala že si nemala autorka robiť decko keď sa nevie postarať, to my o tebe povedalo všetko. Pekný deň 🙏

bublinka1426
6. apr 2023

@gabym robim prieskum a stale to nie je tak hrozne...

kde prosim mlieko stoji 2.5o? prosim povedzte mi, na nakupujem v akcii a kupujem kvalitne mlieko za 0.99 eura.

kupujem pleny vlhcene utierky oblecenie maly detom, a kde je to velke zdrazenie? ( nepisem o inych veciach teraz) ale kedze nakupujem akcie ''menej to citim''

pleny za 5 rokov zdrazerli tam dke kupujem o 1 euro...

detske presnidavky tak mozno o 0.50 centov, kapsicky mozno o 0.40 centov...

oblecenie tiez sa da kupit v akcii....

z 225 eur to slo na 413 => 188 euro ( plus pridavky sli pomaly o 40 euro plus krasny Danovy bonus bol vtedy cca 20 euro) takze teraz je to o kolko zvysenie na DB a pridavku na 1 dieta? no ako pocitam cca 160 euro !!!

takze jedna mamina si na 1 dietati prilepsila o 188 plus 160 - 348 euro. krasna suma, co povies? myslim ze az take zdrazenie zas nie je...

413 plus 60 plus 140 = 613 eur ( to je pre dakoho normalny plat !)

bublinka1426
6. apr 2023

@gabym cim ze pouzivam slovo ojebavat? tak sa ospravedlnujem. ano mala by som sa slusnejsie vyjadrovat. to je pravda.

bublinka1426
6. apr 2023

@lienka.7 aspon si nemusim kavu robit, tlak mam zvyseny 🙈

barbora19911
6. apr 2023

@bublinka1426 no musím sa vyjadriť pretože to čo ty píšeš neviem ...proste život je brutálne drahý naozaj sa nedá ťahať zo 460 eur rodicaku seba a ešte aj dieťa ..veď len v Bille keď som bola nakúpiť som nechala 130 eur len za raňajky a za večere !!!! Pretože na strave sa neoplatí šetriť vela ovocia zeleniny kvalitné jogurty presnidavky ..sú deti ktoré majú napr HIT dietu alebo treba s ním chodiť po súkromných lekároch len za lieky tento mesiac som nechala v lekárni 140 eur 😂😂😂 a to len pre seba a pre manžela lebo mal covid ..plus moje dietko nejakých 40 eur ...a to mám ešte problém s krčnou chrbticou čiže súkromne MRI plus súkromná rehabka má stali 700 eur ..a nie na tej od štátu mi nepomohli ze mi nič nieje a pritom mám 4 platničky vysunuté v krčnej 😱 ..zubár ma stal len 150 eur ..malá detto keďže u nás nieje možnosť štátneho zubára takže musíme ísť k súkromnému auto servis 500 eur dane 700 eur ..áno nie všetky deti a matky majú takéto výdaje ale to je len priklad že život vie byť proste sakra drahy tak prosím ťa nehovor že všetko je lacné ...

bublinka1426
6. apr 2023

@barbora19911

ano riesime aj zuby aj chrbticu aj operovane koleno a injekcie za 350 euro. zial je taka sku... doba a tiez sa nam tazko dycha. ale toto je fakt chyba v systemoch... ze platime zdravotne poistenie a hovno prispievaju, co sa tyka odbornych vysetreni, aj my sme platili prsnatej recepncej len za to ze som vstupila do ortopedickej ambulancie 30 euro :(....a dalsich 70 eur injekcia ktora mi ucinkuje par mesiacov. takze viem co pises...

a zuby? tie by som si najradsej dala vytrhat a lepila protezu, nakolko tolko platim za ne ze az. :(...teraz kransych 200 euro za plnenie kanalikov napriklad. Krasa.

este sa mi doondili aj oci, takze okuliare skla..samozrejme ze poistovna nic neuhradi....

ano je debilna doba, ale pisala som pre porovnanie ze naozaj si maminy prilepsili a viem ze vsetko slo hore...zial aj my sme chori kupujeme lieky a chodime na rehab, este aj operacia a dlhodoba Pnka to znamena ze strata prijmu...
poistku na auto mame drahu tiez....

pisala som o vydajoch vseobecne , nie kazdy je chory na nervy, chrbat ci ma vobec auto alebo ma kazdy mesiac zubara...nie kazdy. a nie kazdemu umre manzel ( alebo je slobodna maminka)

takisto stat ponuka doteraz pandemicke Ocr, to zas nasich cias tiiez nebolo...

takze viem ake to je tazke v dnesnej dobe zit..a tiez je smutne ze z nas stat robi debilov a nevie zastropit ziadne normalne sumy a zabezpecit, aby sme zili dostojne bez toho, aby sme museli tymto stylom kalkulovat, ako co najviac vytazit zo systemu...

bublinka1426
6. apr 2023

@barbora19911 a este mi prosim napis, kde som napisala ze vsetko je lacne. NIKDE.

lienka.7
6. apr 2023

@gabym este raz, stat tu NIE JE na to, aby sanoval tvoje finančné problémy. Chapes toto?
Ked chces mat deti, treba byť na to aj financne pripraveny, lebo ano, dieta stoji peniaze a nemalé. Plus všetko okolo toho. A ano, ked na to nemáš podmienky, nerob si ho radšej. Neviem, co je na tom zle.
A ano, všetky sú pomaly "vdovy" so zdravotnými problémami a preto musia k RP poberat aj PNku, hoci a to zdôrazňujem, lebo to ty nechceš vidieť, MAJU PRIJEM v podobe RP. to, čo oni dostanú od statu len tak, za to niektori cely mesiac chodia do prace, to ti tiez asi nenapadlo, ze? Ale ja som ta najhoršia, keď som proti zneužívaniu systému, ze? presne tak, som! No a? 👌

vieš co, teraz daj tu o dobrom vlkovi a červenej ciapocke, ok?
@bublinka1426 ma pravdu, kedysi boli všetky príspevky nižšie a ženy nepotrebovali takto okaslavat systém. Je to aj tým, že jeden šikovný exminister si na tom založil svoj biznis. Ale aj to raz skončí, neboj. A už len potom tu budú také ako ty a podobne nadávať, ze z čoho maju oni a ich deti zit👍

gabym
6. apr 2023

@lienka.7 podobné ako ja? Ja sa sťažujem a nadávam?? Písala som niekde že ja alebo moje deti nemajú z čoho žiť?? Sa spamätaj naozaj, lebo tvoja úroveň komunikácie je veľmi zlá.

evka226
6. apr 2023

@bublinka1426 nie nemusí mať obnovené nemocenské poistenie, pokiaľ jej PP trvá tak jej to vyrátajú keď nemáte informácie nepíšte bludy ...a za druhé vy o koze ja o voze, mňa nezaujíma aké platia poistky, a neviem čo ďalej o tom sa tu nebavíme tak nemiešajte jablká z hruškami, a keď nedokážete rozdýchať že chce oje*ať štát lebo vy ste to nedokázali tak to nekomentuje z bezvýznamnými komentármi, ktoré ani len nenaznačujú, že ste jej odpovedala na otázku...dopraj a bude ti dopriate 😘

evka226
6. apr 2023

@gabym presne ako vravíte to je katastrofa, niektoré ženy sú hrozné, závidia si aj rovný nos medzi očami...

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
bublinka1426
6. apr 2023

@evka226 je jedno ci nastupi v Ochrannej lehote po MD alebo ''akoze'' natupi do prace...stale je to odlabanie systemu. 👍

evka226
6. apr 2023

@bublinka1426 no nieje to jedno, sa tu rozhorčujete že musí nastúpiť do práce aby bola PN, že pochopiteľne jej potom asi nič nieje ale nemáte ani šajnu, aké má zdravotné problémy tak si tie svoje nenávistné komentáre nechajte pre seba, nepôjde to iba z vašich daní, a ja jej prajem aby jej to vyšlo aby ste vy ženy ktorím to dvíha tlak pukli od zlosti, iba preto aké ste neprajníčky...des

kamatopo
6. apr 2023

@evka226 už len to že ti netrha žili kde idú tvoje odvody tak sa nečudujem že máš Slovensko za zaostalé🤦. Ja nemusím mať sestru v zahraničí ,ja som tam žila. Tak veľmi dobre viem aké sú tam ceny a aj náklady na život. Konkrétne som začínala ako au pair rodine štyroch detí kde matka išla robiť od ročného a čakala štvrté. A namiesto cucania systému si ma najali a makala. Ale beriem tvoj názor. Keď ti to je jedno tak makaj a nepoucuj tu nás ktoré Slovensko vidíme inými očami a máme aj iný názor na otázku od autorky...

bublinka1426
6. apr 2023

@evka226

nema vyznam dalej pisat.
a jedine co si zelam a za co sa modlim kazdy den, je aby bol kazdy zdravy.
dalej uz nema vyznam v tomto pokracovat. ..

a mne je jedno co si myslis, ja mam svedomie ciste.

evka226
6. apr 2023

@kamatopo sestra tam žije a ja som tam robila tak nebuď múdra prosím ťa, v dávkach, vyplácaní, PN, materská, príspevky atď. je Slovensko veľmi ďaleko za inými štátmi, a nikoho nepoučujem a ani ma nezaujíma ako ty vidíš Slovensko. A áno akurát si to napísala autorka mala otázku, a ani jedna ste jej na ňu neodpovedali, ale hneď sa do nej pustili. Tak si užívaj svoj smutný život, lebo asi nemáš nič iné na robote iba vypisovať aké je hrozné, že si ide dovoliť ísť na PN...ahoj

kamatopo
6. apr 2023

@evka226 🤣🤣🤣a ty že nepoucujes? Jediny kto má smutný život a je zakomplexovaný si ty sama. Ako písala @bublinka1426 tebe je škoda odpisovať. Keď je také Slovensko zaostalé tak čo tu robíš???😉🤣 Prajem pekný deň a hlavne kľudne veľkonočné sviatky bez žlče 😂

evka226
6. apr 2023

@kamatopo tak ja ich narozdiel od teba určite pokojné mať budem, ale ďakujem za prianie 🙂

kamatopo
6. apr 2023

@evka226 no ešte že ma poznáš. Ale to je tak keď už nič iné nevieš napísať😂😂😂. Tak treba podrypnut posledným slovom. 👍 Áno budem sa mať strašne zle😱spokojná ???? 😘 A pozor na tú žlč 😉. Začína ti pretekať 🤣.

lienka.7
6. apr 2023

@gabym ano, podobne ako ty. Lebo keď s niečím nesúhlasím, nemôžem to obhajovať alebo podporovať ako ty.
A nielen tebe ale aj tebe podobným je tu ťažko vysvetliť, že systém nie je nastavený tak, ze co do neho dam, to si akoze aj vyberiem... resp.vsak "podojim" ho maximálne ako sa dá, lebo vsak predsa môžem. Presne toto uvažovanie je ta cesta do pekla. Lebo tie peniaze tam jednoducho chýbať budú. Lebo ty "neplatis" len na seba, ale aj dôchodok tvojich rodičov a možno aj na ID tvojej susedy dcéry (to len ako príklad), ktorí však do systému neplatia nič, len vyberaju. A ked budú chýbať peniaze, tak co sa urobí? No zvýšia sa dane a odvody predsa. Juj, to tu potom bude pindov na vládu (nech už je akákoľvek) ze prečo. No potom sa zamyslite (ty aj tie ostatne cucačky systemu), ze prečo. Preco pre chore deti nemôžu byt vyššie príspevky, prečo aj tie pridavky nie sú ako v tom Rakúsku a v konečnom dôsledku prečo je to na tom zasranom Slovensku tak ako je. Presne pre toto vaše jednoduché, priam až negramotne uvažovanie.

gabym
6. apr 2023

@lienka.7 😃 že si dávaš vôbec tu námahu rozpisovať sa mi tu, absolútne ma to nezaujíma čo píšeš keďže ja som k tejto diskusii prispela len toľko, že netreba hneď útočiť na autorku keď nevieš prečo sa pýtala na pn, či nemá zdravotný problém. Ty si to zatiahla niekam celkom inam, o čom som ja ale vôbec nepísala

maciatkolulu
6. apr 2023

@gabym aj keby mala 4 problémy na raz, kde chce mať PRÁCENESCHOPNOSŤ? Od dieťaťa, manžela, domácnosti, či odkiaľ?

lienka.7
6. apr 2023

@maciatkolulu no pokojne stačí v podobne vyplatenia PNky k RP vrámci zvýšenia si prijmu. 😉

lienka.7
6. apr 2023

@gabym je len zaujímavé, že každá má ten zdravotný problém až keď jej KONCI materska, nie je to zvláštne? 🤔 žeby to bolo v tom, ze materska a PN sa súčasne poberat nedajú?
Pokial mam teda zdravotný problém, riešim hneď, nečakám predsa takmer 7 mesiacov, či?
A praveze ma baví odpisovať takym ako ty, ktoré si nevidia ďalej ako po okraj svojho nosa 😉

maciatkolulu
6. apr 2023

@lienka.7 a samozrejme neobmedzené vychádzky, alebo potom téma, keď by som bola na on, prídu mi kontroly? ...