icon

Pocit ťahania pery do ľavej strany

vanda323
31. dec 2021

Ja uz takto ďalej nevládzem. Stále si buď niečo nahovaram alebo už neviem sama. Mám pocit že sa psychicky zrutim.
Zdá sa mi že mi dolnú peru začalo ťahať do ľava. Som z toho nervózna, vyšetrovala má ale neurologička, a tá skonštatovala že je to ok. Že mi nič není, že ten výpadok zraku vtedy mohla spôsobiť migréna. Som zúfalá neviem či som fakt psychopat alebo čo už. Neviem sa na nič sústrediť. Nevládzem uz takto ďalej! Naozaj nevládzem! Môže to byť aj z toho že nemám v ústach protézu? Ťahá mi mám pocit dolnú peru a protézu mám hore . Len teraz ako sme v nemocnici, tak ju nemám založenú.

vanda323
autor
31. dec 2021

@schokolade1988 Ahoj. Ďakujem veľmi pekne za podporu, skúsim teda aj tu online poradňu.

vanda323
autor
31. dec 2021

@betulinka1 Ďakujem za radu, skúsim pozrieť.

rubinka
31. dec 2021

@vanda323 - No prvá vec čo urob, prestaň sledovať správy a zaoberať sa covidom treba sa s tým naučiť žiť nie vidieť katastrofické scenáre že umrieš. Never všetkému čo čítaš a vidíš v telke. Ja ako neočkovana žijem v absolútnom kľude a žiadna panika že čo ak sa nakazime. Potom vidím kopec ľudí okolo seba že sa do toho nechali vtiahnuť natoľko že už nič iné neriešia len aby neochoreli. Nemôžeš cely život stráviť tým že sa bojíš o svoje zdravie a život. To čo robíš nie je život ale iba prežívanie. Máš 3 deti, štvrté na ceste. Prečo sa netešiš z každého okamihu života? Z každého nového dňa? Máš milión dôvodov byť šťastná. No nie si lebo si zahľadená do seba. Odporúčam ti zájsť za kňazom dať si s ním rozhovor a urobiť si dobrú spoveď. Potom si povedať ide nový rok, chcem byť iná. A prosiť neustále Boha nech ti dá silu zmeniť seba a svoje zmýšľanie lebo takto ti hrozí akurát po pôrode ďalšia vlna depresii lebo možno na začiatku nebudeš stíhať všetko čo treba.

mia78111
31. dec 2021

@vanda323 ahoj. Môžeš mať zápal trojklanneho nervu.
Mne sa to stalo cca v 14 z ničoho nič počas noci. Pomohol bkomplex suché teplo a masírovať postihnuté miesto

loliki
1. jan 2022

@vanda323 Vsetko dobré do nového roku, ja ta nesledujem, neviem, čo Ti môže byť. Pomôžem, ako viem.🙏

slovakboy
1. jan 2022

@vanda323 len magnezium nemusí stačiť mali by ti predpísať nejaké lieky psychiater. Aj antidepresíva berú už teraz tehotné

luccija
1. jan 2022

@vanda323 ach je mi Ťa ľúto:(ale všetko čo pises je panicka porucha, úzkosť....tá pera kľudne môže byť z tetanie moja kamarátka mala záchvat a, keď som ju videla som myslela, že má mozgovú porážku vykrucalo jej pery a nevedela rozprávať.
Nemám rada, keď sa veci bagatelizuju a hlavne pocity.Si tehotná, pochovala si otca, mala si COVID, teraz zase dieťa v nemocnici stále sa niečo zle deje ...toto je následok.Potrebujes ukľudniť tu nervovu sústavu neviem aké Ti dali lieky, ale prestaň čítať príznaky, COVID témy, meriat tlak....si zdravá, verím, že Ta všetko hneď vystrasi ty si citliva osoba a takí ľudia bývajú aj viac uzkostni...vôbec si nezaťažuj hlavu už pracou a čo bude po porode....ja som mala dávno 2x panicky atak a je to niečo veľmi nepríjemné a dlho som sa bála, že to príde znova....ako príde tak odíde predýchas, neodpadnes len ten strach musíš trocha regulovať.Nemozes celé dni byť v strachu čo, keď....si uzkostnejsia ako by si mala byť môže to byť aj tehotenstvom....a už nečítaj konšpirácie a iné veci....drž sa prejde to len nečítaj a neboj sa.

nikyball
1. jan 2022

@vanda323 vandi neboj sa. Máš to len zo stresu. Daj si magnézium a skús sa upokojit

miskakyska
1. jan 2022

Muž moc ohľaduplný nie je...keby bol,vytrhol by Ťa z biedy a v žiadnom prípade by nedovolil,aby si sa v takom stave išla mordovať s dieťaťom do nemocnice na izolačku..sa čudujem,že Teba,ako tehotnú tam vôbec pustili...neuvažuje o Tom,že Ťa vystrieda pri dieťati?..predsa v domácom prostredí by si sa ukľudnila a prišla trochu na iné myšlienky....
Držím Vám silno palce...mrzí ma,že sviatkujete v špitáli😟to nepridá na psychike nikomu...držte sa kočky..

vanda323
autor
1. jan 2022

@rubinka Máš pravdu, úplnú že toto není život len prežívanie. Chcem to zmeniť

vanda323
autor
1. jan 2022

@miskakyska Ahoj, manžel ma nemôže vystriedať lebo je chorý. Bol na test , je negatívny ale má teplotu a zimnicu. Ledva zvláda doma ....
Ďakujem ti za povzbudenie ♥️ Verím že už bude lepšie

vanda323
autor
1. jan 2022

@nikyball Ahoj, ďakujem ti 💜💜♥️

vanda323
autor
1. jan 2022

@luccija Ahoj, veľmi pekne ti ďakujem za pochopenie, a za to že nesudis a si veľmi empatická ♥️

vanda323
autor
1. jan 2022

@slovakboy Ahoj , ale veď ja beriem lieky aj od psychiatra, plus to magnezko

miskakyska
1. jan 2022

@vanda323 keď sa darí,tak sa darí😞
Hlavne si oddýchni,vyspí sa...zajtra bude lepšie,neboj💙

vanda323
autor
1. jan 2022

@miskakyska Presne ,všetko naraz.
Ďakujem, prajem ti všetko dobré v Novom Roku 💜

slovakboy
1. jan 2022

@vanda323 to je potom ok keď máš lieky aj od psychiatra. Potom treba už len ozaj oddychovať a trénovať relaxovanie nemyslenie dýchanie jógove spať čo najviac a začať myslieť pozitívne, pomáha aj nebojovať s úzkosťou keď na teba príde. Podriadiť sa jej a porozprávať sa s ňou ako s niekym kto príde a odíde. Prijat sa taká aká si aj s tou bolesťou. Prijímam sa a mám sa rada. Opakuj si to nahlas. To počítanie príkladov mne pomáhalo ale to pomôže na pár sekund a potom znova treba. Ak ti to nefunguje nechaj tak. Skús vyhľadávať veci určitých farieb v byte. Napríklad 5 zelených 4 červene 3 modré atd. Potom to iste so zvukmi v interiéri a vonku.!idúce auta hovoriaci ľudia vŕzgajúcim podlaha atd. Myseľ sa koncentruje vtedy na ten zvuk alebo farbu a opustí myslenie na niečo čo ani nevieš čo je ale amigdala sa toho bojî.

zmrzlinka2021
1. jan 2022

@vanda323
Antidepresiva su dobre, ale ty potrebujes aj pravidelnu psychoterapiu, cize objednaj sa aj o u kvalitnej psychologicky, chod podla recenzii.
Ty potrebujes pochopit, ze riesis iracionalne problemy, ktore nenastali a zaroven pochopit, ze az ked dostanes vaznu diagnozu aj tu budes musiet riesit. POvedat si nahlas - mam taku chorobu? Mam ju diagnostikovanu? Nie? Tak co riesim?
Tiez potrebujes zdravu stravu, pohyb, pravidelne cvicenie, zaujmy, stretavanie sa spriatelmi, ludmi, konicky

ukulela
1. jan 2022

@vanda323 najdi si rychlo psychologa. A konzultyj so psychiatrom. Ak maju v nemocnoci, skus ho kontaktovat este kym si tam. A ockovania sa neboj. A nikoho nedonutia.

rubinka
1. jan 2022

@ukulela - To vravíš žene ktorej otec zomrel kvôli vakcíne? Bola by blázon keby sa dala očkovať 🤦

zmrzlinka2021
1. jan 2022

@rubinka kvoli vakcine zomrelo na slvoenku 5 ludi. Kvoli covidu zomieraju desiatky ludi denne.
Mam clena rodiny, je vo velmi vaznom stave s covidom, neockovany - naockovany je len strachom z vakcin, pravdepodobne zomrie.
Ale nie z vakciny, ale zo strachu, z toho isteho strachu, ako ked v 18-19 storoci sa ludia burili proti dnes uz zakladnym veciam, lebo sa bali, ze ich chce niekto vykynozit.
Co poznam neockovanych - su to ludia "strachu", to je dovod neockovania sa, iracionalne strachy, strasenia dezolatov, nedovera v medicinsky pokrok, nedovera vo vedu a zial aj vela psychiatrickych diagnoz, ktore sa objavili u tych ludi pocas pandemie covid.
Ludi treba povzbudzovat, aby rastli, a nie bali sa. V mojom okoli sme takmer vsetci ockovani, cize nikdy som to takto nebala, ale vzdy ked stretnem cloveka, co sa odmietol ockovat, zistim, ze on realne citi "strach", nepohodu + funguje v skupinach na FB, kde je cielom ludi strasit a ublizovat im.
V prvom rade - odclenit sa od tychto skupin a zacat realne zit, tesit sa zo zivota, ucit sa doverovat, milovat a vazit si povolania vedcov, lekarov.

rubinka
1. jan 2022

@zmrzlinka2021 - 5 ľudí? Si robíš snáď srandu že tomu veríš. To ešte naozaj existuju ľudia ktorí veria tým číslam v médiách? 🤷 Tak tu už niet o čom. U nás v rodine tiež jeden zomrel. Ale tu asi pôjdeš aj túto autorku presvedčiať že jej otec zomrel kvôli niečomu inému. Nemám slov...

romea
1. jan 2022

@rubinka ano presne si mi to z jazyka zobrala - fanaticky co sa, týka očkovania

marlent
1. jan 2022

Ahoj citam tvoje prispevky a akoby som vixela seba x rokov dozadu akurat ze vtedy som kona nepoznala inak by to bolo to iste....
V prvom rade sa skus ukludnit..bola si vysetrena neurologom aj ked len "rucne" ale oni vedia.
V druhom rade nsozaj realne z vlastnej skusenosti cim viac sa budes sledovat tak tym horsie to bude.
Toho casu ked som toto riesila som si dokazala z psychiky navodit aj teplotu lebo som ju stale sledovala ako besna...ku koncu uz to doslo az tak ze som nedokazala normalne fungovat sla som dole schodami a zrazu blesk ze isto spadnem a zlomim si vazy a nebola som schopna sa pohnut. Pocitala si nadychy vydychy pocet tepov...povedala som si dost...
Zakazdym ked uz som citila zr zas sa idem sledovat som si povefaka nie a zacala robit nieco co odviedlo moju pozornost najlepsie na toto bola konveracia s niekym to mi odviedlo pozornost ak nikoho nebolo pozrela som si na nete nejaky dokument nieco co ma velmi zaujimalo napr som blszon do zvierat tak som si pozrela o chranenych zveroch alebo o vzacnych alebo nezijucich u nas aby to bolo proste fakt zaujimave...
O tychto stavoch treba povedat lekarovi ten povie vi liecba je ok len treba pockat alebo ju zmeni.
Momentalne si v nemocnici ako sprievodca poved o tom sestram vedia odhadnut alebo ta poslu na vysetrenie....drzim ti palce

zmrzlinka2021
1. jan 2022

@rubinka vychadzam o oficialnych statistik, ziadne "jedna kamoska pozna uja, ktory...".
Nezaujimaju ma internetove "haluze", tie uz poznam. Kazdy neockovani poznam aspon 5 ludi po ocovani co zomreli a 50tych, co maju vazne dosledky.
Nestudovala som na to, aby som fungovala na internetovych nezmysloch. Bola som vzdy vedena k tomu, aby som vychadzala z faktov a z realnych udajov. Aj vdaka tomu, nemam strach a tiez sa pohybujem v prostredi ludi, kde je kriticke myslenie zaklaom. Tak ako ja verim odbornikom, tak veria aj mne v mojom povolani.
Milujem fakty, pretoze tie clovek neodrbe, jedine moze odrbat seba sameho. A vtom je krasa zivota, v tom je uspech mnohych uspesnych ludi, ktori sa neboja, su odvazni a nedovolia aby ich ludia s vysoou skolou zivota nainfikovali strachom, agresivitou, negativitou a zlobou.

mondolina
1. jan 2022

nespamujte jej tému očko neočko

romea
1. jan 2022

@mondolina presne tak ďalší fanatik co sa týka očkovania, potom ze je zloba a nenávisť vo svete

stanulienkat
1. jan 2022

@rubinka ty su normalna?? Mas tu smrt potvrdenu? Alebo vsetci,co da dali vakcinovat a niekedy zomru, tak je to z vakciny? Ludia zomierali na rozne prihody aj predtym. Tak netrep a uz vobec nie v tejto teme, ktora nie je o ocko. Vy sre uz chore konspiracne hlavy.

mondolina
1. jan 2022

@romea
hovorím o oboch táboroch,

romea
1. jan 2022

@mondolina ano lebo aj niektorý očkovaný sú fanatici aj neockovany