Problém so stolicou po pôrode
Čaute mamičky, mam po pôrode problem so stolicou (mam tvrdu stolicu a trha mi to konečnik neskutocna bolest) viete mi niekto poradit ako tomu predist?
@karinka01 po prejdeni na tuhsiu stravu uz boli tie cievy pevnejsie, takze to tak nebolelo. popritom stale ale som si davala vlakninu, zeleninu, ovocie, aby sa to malo do coho obalit. jasne, ze aj potom to obcas este zabolelo, zakrvacalo, ale stale menej a menej. nemusia to byt samozrejme len kasicky, ale aby to, co davas do pusy, nebolo vyslovene tvrde, tuhe.
vazelina uplne klasicka, kozmeticka moze byt, da sa kupit v lekarni alebo aj v drogerii, nie je to nic specialne. ono si to akokeby trosicku rozmasirujes, uvolnis, aby to svalstvo nebolo take stuhnute, dilatuje sa, rozsiri. a aby to aj dobre klzalo samozrejme. je to horsie aj tym, ze ty ocakavas bolest, tak instiktivne stiahnes svalstvo, nie? aspon ja som to tak mala🙂
nezufaj, bude to urcite lepsie. mozno to uplne nezmizne, ale ked sa naucis s tym pracovat, bude to lepsie.
@karinka01 mne tie glicerinove cipky vôbec nepomohli. mala som ten isty problem ako ty. ja už len som videla zachod tak som sa trišla že čo to bude zas bolesť......mne veeeľmi pomohlo psyllium. najprv som si ho davala dva krat denne a potom stačilo už len jeden krat za den! iba to mi pomohlo 🙂 😉
@karinka01 skus este psyllium 2krat denne
2lyzicky zapit 3 dcl teplej vody...
@radynadzlato mne pohla dieta ktoru radi doktor pro...vyskusat..ak mas motivaciu das to a trochi som di pridsls biely jogurt a pomixovane lanove semena a chia a vlasske orechy...vsetko mastne😉
@martinka_martinka dobry den martina. Mozem sa opytat ci vam to preslo ale ste museli ist na operaciu? Ja mam podobny problem a dcera bude mat 2 roky v aprili….
@zein_s dobrý deň, mne to do istej miery prešlo, už mám normálny život, ale mne to chirurg vypálil. Bolo to spravené ambulantne a bez bolesti.
@martinka_martinka co tym myslite vypalil? Mohla by som vas kontaktovat osobne na vas email?

ja som si kupila zuvacie tabl. fructolax - je to figová príchuť, na zmeknutie stolice, nie na preháňanie, ale aj čípok prehanadla sa da dat pred toaletou. viem o com hovoris,