Rakovina - nesúhlasíme s protokolmi liečby
Prosím, nesúhlasili sme s protokolmi liečby (chemoter.) v minulosti. Ukázalo sa opodstatnené. Prečo tak tlačia na liečbu - chemo, rádio? Kedžde poznám pacientov, ktorí sa tomu vyhli v podstate "nasilu" nesúhlasili s liečbou a sú tu už cez dvadsať rokov? Nepači sa mi, že tak tlačia. Teraz sme odmietli akúkoľvek liečbu, ale máme "nepochopenie". A to sa mi nepáči. Hádam každý má právo voľby. A keď je raz človek rozhodnuty, farma priemysel nam nebude predsa diktovat. Nepaci sa mi odmietavy postoj lekarov. Moje zdravie je len moje a druhych do toho nie. Neliečim sa - nemam vydaje, takte je to hadam ok., Cie nieee?????
Zato ze ty mas taku skusenost s konkretnou dr, neznamena ze je to tak vzdy a vsade 🤦♀️ u nas tiez navrhli chemo aj napriek tomu , ze tá osoba umrie, vedeli to vsetci, vyskusala jednu, druhu davku a stopla to a nikto jej zle nepovedal, nevycital. Je mnoho ludi ktorym prave chemo zachranila zivot ked sa este dalo a naopak je mnoho ludi ktori zozrali vsetku mudrost sveta, a mysleli , ze tu pliagu porazia aj napriek celkom dobrym vyhliadkam no prisli o zivot lebo studovali napr badanel.net a neverili studovanemu dr a odbornej medicine🤦♀️ samozrejme este dodam, aj niektori dr zabijaju ( nemyslim tym jasne ze napr noz do hrude)
Nerobim. Ked ste sami urobili diagnostiku a navrh liecby-preco ste este POTOM chodili po lekaroch? Najskor pises ze trpel,strasne bolesti...potom ze nevies,ze by to nedal najavo. Proste uz sa motas. Nehladaj vinnika kde nie je.
@20erika07 zachranila len do času. Len do casu - to je len na natiahnutie casu. Mozno u mladých - tí sa vylieciť môžu, ale nie ľudia nad 60
@zara0201 absolvoval operaciu 7 hodinovu a tam to malo skoncit. Takže bolesti asi mal, ja neviem. No ku koncu ich mal ukrutne lebo bol na fentanyle.
Mojej kolegyni "natahuju" cas uz 10 rokov. Prognozu mala rok-dva. Nikdy nevies kto ako zareaguje. Ona vravi- kazdy den dobry. Dozila sa vnucat...
1. Úprimnú sústrasť.
2. Nevedel rozprávať. Chodiť vedel ? Chodíl ambulantne ?Mohol neprísť/ odísť. Keď už “nasilu” podpísal. Ležal v nemocnici ? Mohlol podpisat reverz a mohli ste ho zobrať.
Moje skúsenosti (aj keď nie z onkológie), mnoho lekárov je celých “šťastných” keď nemáš záujem sa ďalej liečiť. Čiže vaša skúsenosť s nútenou chemoterapiu je ako sci-fi.
3. Tu nič nevyriešiš, len ďalšia blbá diskusia a rozdelenie ľudí do dvoch táborov. Napis podnet na dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, do médií. Preveria diagnostiku, liečbu, proces. A uvidiš. Tu tak nasieraš max kopu ľudí, ktorým blízky prežili, vďaka liečbe lekárov.
@daniela1911 Dakujem,
Ale to je snáď všeobecne známe, že liečba /a to nielen rakoviny/ je v mnohých prípadoch len odklad nevyhnutelného. Mnoho ludí ten odklad získať chce.
@viestta ano ale mam pocit, ze tie protokoly sú vseobecne a nezohľadnujú individualitu konkretneho pacienta.
@ckocka ale my nie, ani napr.ja. A to nikto neberie akosi v úvahu.
Ty sa rozčuluješ že neberú tvoj pohlad na vec v úvahu v prípade že pacient je niekto iný?
Neviem ci vies ale nadory maju svoju typologiu podla histologie. Neda sa na urcity typ nadoru nasadit liecba ktora sa nan nepouziva,len preto ze ma pacient modre oci a je z Trebisova
@ckocka my a aj dotyčný by bol ovela radsej keby netrpel a mal to skôr za sebou. Asi sa to zda necitlivé ale opak je pravda - usetriť od bolesti a útrap.
@zara0201 mysliš sa, lebo primár povedal že chemo určite nie a v NOU povedali ze ano, čize pravá ruka nevie čo robí ľavá. A takisto aj miestna onkologička
Ale ty možeš rozhodovať iba o sebe, prestaň sa montovať do života či smrti ostatných. Robíš presne to čo nechceš aby robili tebe.
Skusili ste viac konzilii? Celostnu medicinu? Liecitelov? Kraniosakralnu? Zahranicie?
@viestta tá doba už prešla dávno a neviem sa prave zmieriť s tým a ked sa to bude tykat aj mna - už premyšlam čo a ako.
@zara0201 boli sme dlho na alternatíve - vtedy to bolo dobre, ale potom neviem prečo podpísal chemo, neviem naozaj, ked bol celý život proti tomu. Aj vedecký pracovník povedal, že chemo nie.
A tie ostatne moznosti co som spominala?
@zara0201 to nie, aj financie neboli
Nie je v kazdom pripade len o peniazoch. Cize VY ste neurobili vsetko co bolo mozne,VY ste neskusili viac alternativ ale VY sa snazite najst vinnika a prvy do rany padne lekar.
@zara0201 tak ked neboli finančné možnosti, to čo sme mohli sme urobili. Písala som, že som konzultovala s vedeckým pracovníkom, alternatíva, samoliečba ale naozaj zahraničie neprichádzalo v úvahu.
Napis meno vedeckeho pracovnika,mozes aj do sukromnej spravy
@mb2021 ano a vtedy to bolo najlepšie, kým nedostal druhú rakovinu - nie metastázy ale novotvar.
@zara0201 nemôžem, lebo sme sa dohodli, že ho nebudem menovať nikde. To bol len jeho "osobný názor". Preto mi medicína nesedí. Iné sú protokoly a iné sú súkromné názory, ktoré nemôžu verejne prezentovať.
Takže trepeš.

Nevadí, je ako je. Isto viem, že ak to zdedím liecit sa nebudem, nech zgegnem cim skôr a bez behania po lekaroch - aj tak to nema vyznam.