icon

Rakovina - nesúhlasíme s protokolmi liečby

22. júl 2021

Prosím, nesúhlasili sme s protokolmi liečby (chemoter.) v minulosti. Ukázalo sa opodstatnené. Prečo tak tlačia na liečbu - chemo, rádio? Kedžde poznám pacientov, ktorí sa tomu vyhli v podstate "nasilu" nesúhlasili s liečbou a sú tu už cez dvadsať rokov? Nepači sa mi, že tak tlačia. Teraz sme odmietli akúkoľvek liečbu, ale máme "nepochopenie". A to sa mi nepáči. Hádam každý má právo voľby. A keď je raz človek rozhodnuty, farma priemysel nam nebude predsa diktovat. Nepaci sa mi odmietavy postoj lekarov. Moje zdravie je len moje a druhych do toho nie. Neliečim sa - nemam vydaje, takte je to hadam ok., Cie nieee?????

ckocka
22. júl 2021

@zara0201 Trvalo to dlho, ale záver brilantný.

autor
22. júl 2021

@zara0201 neviem prečo tomuto nikto nechce veriť. Ze jeho názor nekorešponduje s tým, ako má liečiť podľa všeobecne zaužívaných postupov? Čo je na to divné? Ja tiež robím v práci aj to, s čím sa nestotožnujem. A teda si vymyslam za to?

zara0201
22. júl 2021

@ckocka nakoniec z toho vyjde nasrata rodina ktora prisla o invalidny dochodok alebo opatrovatelsky. Viem,teraz som prehnane hnusna. Zial toto mam z praxe.

autor
22. júl 2021

@zara0201 proste má strach o svoju pozíciu len za to, že nesúhlasí s tým čo robí. Ved to je úplne normálne, ľudské. To mám tak aj ja v práci. Ja neviem čo je na tom.

autor
22. júl 2021

@zara0201 Ked tebe bude trpieť pred očami príbuzný v mukách, tak si na mna spomen. Totálne neempatické stvory ste tu. Hanba. Hyeny.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
zara0201
22. júl 2021

Vedecky pracovnik (dobry) nikdy nebude robit s cim nesuhlasi.

autor
22. júl 2021

@zara0201 Ty si v jeho koži? Prečo hovoríš za všetkých? Totálny blud

autor
22. júl 2021

@zara0201 a hanba ti, že paušalizuješ.

autor
22. júl 2021

ci nesedí do karát? Nehrá, čo ťa učili? život je iný, pochmúrny, nie nalinajkovaný ale plný klamstiev, neprávd apod.

autor
22. júl 2021

Svet je plný zla a ľudia si zatvárajú oči radšej, obranný mechanizmus....chcú veriť len v to dobré. Ale to nie je a nebude.

autor
22. júl 2021

@mb2021 ja viem isto, že sa liečiť nebudem - nikdy.

zara0201
22. júl 2021

Ty tu pausalizujes system.
Idem spat. Ty navstiv odbornika. Lexaurin, Neurol...ak tomu neveris tak si uvar bylinky.

autor
22. júl 2021

@zara0201 neverím ničomu v tomto svete.

zara0201
22. júl 2021

Tak to je uz ozaj na tabletku pre teba.

autor
22. júl 2021

@zara0201 prečo, že vidím pravdu a nežijem v ilúzií dobrého sveta?

zara0201
22. júl 2021

Tak teraz som uz presvedcena ze si to uz s tymi liekmi prehnala

autor
22. júl 2021

@zara0201 Kľudne podryvaj človeka, ktorý stratil príbuzného.

autor
22. júl 2021

verím, že každému sa všetko raz vráti

zara0201
22. júl 2021

Myslis ze si jedina kto stratil pribuzneho?
Zacni triezvo uvazovat.

autor
22. júl 2021

@zara0201 nemyslím si to

autor
22. júl 2021

to ty si myslíš, že si to myslím.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
autor
22. júl 2021

@mb2021 ano je to moja voľba

cacianka
22. júl 2021

Plujes ohen a síru viac ako besná Etna.kopeš okolo a nadávaš na všetkých okolo akí sú debili len ty si lietadlo.... Pacient sa rozhodol, súhlasil s navrhnutou liečbou.vyskúšal aj alternativu a ani tá neurobila zázrak.rozhodol sa inak ako si dupeš ty tak už nehaň jeho pamiatku.ty si sa rozhodla podla seba tak teraz neviň zosnuleho ze sa on rozhodol. Ani nekrič hop, ešte si nepreskočila.
Zosnulemu drzal onkológ gulomet na čele a pichal mu chemoterapiu proti jeho vôli ? 7 bacharov ho priľahlo na lehatko a pumpovali mu to do tela ?
Ten tvoj vedec robi to s cim nesúhlasí ?! Tak potom je to chuj alebo vymýšľaš ako stara blažkova, lebo by prešiel na iný výskum ktory nie je proti jeho presvedčeniu, alebo zmenil odbor, alebo profesiu !
Ani jemu nikto neprivrzol vajca do zveraku v laboratoriu ze musí a musí ! Tak tu uz nepluj a nechaj mŕtvych na pokoji a živých nech sa svojpravbe rozhoduju.
Ak ti tak straaaaašne žere nervy klasická europska medicína, tak ju nevyužívaj, neužívaj ani ten posrany paralen, radšej žuj korienky alebo sa prestahuj do brazílskeho pralesa k tym šamanom, guruom a podobnym individuam.
Možno by ti pomohla Cajla aby si mala kludnejsiu dušu

viestta
Odpoveď bola odstránená
sss777
23. júl 2021

Ja ako lekár, pracujúci s onkologickými pacientmi len toľko:
Po náleze každej onkologickej diagnózy a histologizacii sa určuje typ chemoterapie podľa schémy. Schéma logicky nie je prispôsobená konkrétnemu pacientovi, ale zohľadňuje sa jeho celkový stav, histologicky typ nádoru a mnoho ďalších faktorov. Dávka sa vypočíta vzhľadom na povrch tela.
Pred začiatkom liečby musí každý pacient podpísať informovaný súhlas. Nikto nikoho neprehovara, je to vždy len na rozhodnutí pacienta.
Mne ako lekárovi môže byť v podstate jedno, či pacient terapiu odmieta alebo príjme, ja sa mu snažím vždy uľahčiť situáciu, nech sa rozhodne akokoľvek.
Ak si žiada chemoterapiu a je indikovaná, zmierňujeme nežiaduce účinky, ak sa rozhodne nepodstúpit liečbu, zmierňujeme príznaky základného ochorenia.
Môžeš si myslieť, že ide o biznis, ale skutočne mi neplatia paušál sa každú odporúčanú terapiu. To by bolo fakt choré a nič také sa nedeje.
Snažíme sa starať sa o všetkých tak ako keby to bola naša rodina. A celkom sa nám darí. Máme pacientov pod paliativnou chemoterapiou, ktorým predlžujeme život o mesiace až roky a tešíme sa z každého jedného získaného dňa a dobrej kvality života.
Ak máš pocit, že sa v prípade tvojho príbuzného niečo zanedbalo, tak to treba hlásiť. Písomne. Existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.
Ale to by si musela byť natoľko presvedčená o svojej pravde a pripravená za ňu bojovať,že by si zverejnila aj svoje meno, nielen meno dotyčnej lekárky.
Takto sú to len hysterické výlevy, ktorými nic nezmenis. Len anonymne obviňujes osobu, ktorá sa nevie brániť..čo nakoniec tiež dosť vypovedá o tvojom intelekte a slušnosti.
Prajem veľa síl a pevné duševné zdravie!

maialeo
13. aug 2025
@sss777

Ja ako lekár, pracujúci s onkologickými pacientmi len toľko:
Po náleze každej onkologickej diagnózy a histologizacii sa určuje typ chemoterapie podľa schémy. Schéma logicky nie je prispôsobená konkrétnemu pacientovi, ale zohľadňuje sa jeho celkový stav, histologicky typ nádoru a mnoho ďalších faktorov. Dávka sa vypočíta vzhľadom na povrch tela.
Pred začiatkom liečby musí každý pacient podpísať informovaný súhlas. Nikto nikoho neprehovara, je to vždy len na rozhodnutí pacienta.
Mne ako lekárovi môže byť v podstate jedno, či pacient terapiu odmieta alebo príjme, ja sa mu snažím vždy uľahčiť situáciu, nech sa rozhodne akokoľvek.
Ak si žiada chemoterapiu a je indikovaná, zmierňujeme nežiaduce účinky, ak sa rozhodne nepodstúpit liečbu, zmierňujeme príznaky základného ochorenia.
Môžeš si myslieť, že ide o biznis, ale skutočne mi neplatia paušál sa každú odporúčanú terapiu. To by bolo fakt choré a nič také sa nedeje.
Snažíme sa starať sa o všetkých tak ako keby to bola naša rodina. A celkom sa nám darí. Máme pacientov pod paliativnou chemoterapiou, ktorým predlžujeme život o mesiace až roky a tešíme sa z každého jedného získaného dňa a dobrej kvality života.
Ak máš pocit, že sa v prípade tvojho príbuzného niečo zanedbalo, tak to treba hlásiť. Písomne. Existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.
Ale to by si musela byť natoľko presvedčená o svojej pravde a pripravená za ňu bojovať,že by si zverejnila aj svoje meno, nielen meno dotyčnej lekárky.
Takto sú to len hysterické výlevy, ktorými nic nezmenis. Len anonymne obviňujes osobu, ktorá sa nevie brániť..čo nakoniec tiež dosť vypovedá o tvojom intelekte a slušnosti.
Prajem veľa síl a pevné duševné zdravie!

@sss777 O intelekte a slusnosti vypoveda nieco ine. Ja som aktualne tiez v situacii, ze zvazujem ci liecbu ano alebo nie. Priklanam sa k nazoru ze nie, kedze som si dany liek nastudovala a vedlajsie ucinky mi za predlzenie zivota o 4 mesiace veru nestoja. Lekar na mna vybafol, ze mi neodporuca liecbu nezacat. Statistiky ale hovoria inou recou. Preco by mal byt pacient blbec?

maialeo
13. aug 2025

@anonym_autor ahoj, tiez zvazujem aktualne odmietnutie. Citala som vedlajsie ucinky a psychicky to nedam.

drahomirrra
13. aug 2025

Byť tebou, ukľudním sa. Písať o lekárke, že niekoho zabila, pritom sa držala evidence based medicine, to je silná káva. Tak ti poviem, moja najdrahšia babinka zomrela na rakovinu, nikdy nestihla chemo, tie bolesti, čo mala ku koncu neželám nikomu. Tvoje tvrdenia sú úplne mimo. Každý pacient môže odmietnuť liečbu, pištoľ mu nik pri hlave nedrží. Netušíš jeho presnú dg, typ histológie, grade ani nič a ideš tu posudzovať. Hyena si ty. Evidentne bola pacientovi ponúknutá paliatívna liečba a tá UŽ IBA PREDLŽUJE ŽIVOT, NELIEČI.
Chemo oslabuje, to áno, to vedia aj deti na ZŠ, ale rakovina zabíja. Biznis? Vieš, čo je dnes biznis? Antidepresíva a lieky na bolesť. To je biznis.