Reuma v mladom veku, aké sú príznaky? Poprosím osobné skúsenosti
Ahojte, dlhšie mám u seba podozrenie na reumu. No, nemám až také problémy, akurát semtam sa mi "zasekne" rameno, hlavne od prievanu, semtam ma pobolievajú kolená (hlavne ak to preženiem s prácou), ale čo ma viac trápi sú prsty, často mi opuchnú, tak jeden alebo dva prsty a bolia, no tiež sa mi to stáva, ak ich príliš namáham. Preto by ma zaujímalo, či je tu nejaká mamička, ktorá má diagnostikovanú reumu a ako sa to prejavuje u nej.
Ja mám reumatoidnu artritidu. Začalo mi to puchnutim malých kĺbov na ruke a nohách. Už som aj na biologickej liečbe.
@eliska13 teraz ma napadlo, pri tom kĺbe...nevyžaruje vám bolesť aj do brucha, najmä oblasť slabín?...ja tam stále pociťujem rezanie...pred dvoma rokmi to bolo strašné, teraz dva roky semtam som niečo cítila, ale včera zase začalo rezanie až mi to riadne vadí a som z toho neskutočne nervózna :(
Ahojte. Prosím vás hodnota pri reume 54. 88kIU je vysoká? Lebo pozerám že hraničné je do 30 a lekárka mi povedala že mierne zvýšené. 🤔Mám opuchnuté 2 prsty na ruke včera mi napuchol 1 členok dnes druhý. A dosť to bolí. Obvodná pozrela že to je od reumy poslala za reumatologockou ta kým nemá chladový test (idem až 18.2.)ani ma nepozrela že obvodná ma vylúčiť trombozu 🙁.
@timejicka z krvi mi vyšla reuma, ale ako vieme reuma sa nedá "liečiť" len tlmiť bolesti liekmi...takže momentálne, keďže ich nemám silné, tak neberiem nič...raz mi dal reumatológ na mesiac protizápalové antireumatiká, ale to mi len dodrbal žalúdok...momentálne som tehotná, takže k reumatológovi som sa rozhodla, že pôjdem až po pôrode, ale už k inému...môj je strašný 😔 ...musím si to naplánovať, aby ma vzal nový reumatológ po pôrode, lebo tuším, že tie bolesti budem mať strašné 😢
Dobrý deň chcem sa opýtať ábo je tu niekto komu zistili z krvi reumu a doktorka mu predpísala nalgezin
Dobrý chcem sa spýtať moze má bolieť aj hrudník a chcem vedieť čo ešte môže bolieť ďakujem
Ahojte,ja mám problém , že v noci neviem spat.mravcenie prstov a neskutočná bolesť prstov na rukách okolo kĺbu.môže to byť reuma alebo je to niečo iné?ako preťažené ruky?

@eliska13 ja som bola cela dnu, zavrela som oci a neriesila. Ja som odolna, ja vydrzim vsetko😁
A dakujem za informacie, ja som doteraz velmi po lekaroch so sebou nechodila, tak nie som az taka skusena🥰