icon

Skúsenosti s rakovinou obličky a liečba - čo očakávať?

matej124354523
21. aug 2024

Dobrý večer, máte niekto prosím skúsenosť v rodine s rakovinou obličky ? Otec priateľky bol na operácii pred dvoma týždňami po tom ako mu zistili nádor na obličke. Najprv to malo byť laparoskopicky(tuším to je ten "výraz") ale až "na mieste" zistili že už je moc veľký tak ho museli rozrezať od pupku až skoro po chrbát. Dnes mu prišiel výsledok že je nádor zhubný. Ja neviem momentálne nič viac. Tak sa pýtam, či si niekto týmto prešiel a vie mi povedať aké sú postupy a percentuálnosť úspešnej liečby (viem že sa to aj po zdanlivom vyliečení môže po rokoch vrátiť.

Strana
z2
sorciera24
12. jún 2025
@nikavuk

@anicka182 to je hrozne že aj potom ešte sa tvoria .ja tomu nerozumiem jak je to možné keď to vybrali ….

@nikavuk to je normálne, aj môjmu ockovi sa prvá mts objavila polroka po odobrati oblicky, vyoperovali aj tu, bol kľud a po ďalšom roku zas,ale na pľúcach a už to šlo...ak raz grawitz metastazuje,cesta späť už niet, agresívny je v tom, že môže a veľakrát metastazuje aj niekoľko rokov po operácii nádoru, väčšinou do 5 rokov....alebo nikdy

anicka182
13. jún 2025
@simapett

@anicka182 ma maminka nejake bolesti? Ako to zvlada cele?

@simapett zatiaľ musím poklopat bolesti nema žiadne, nedávno mala zapal priedusiek tak este ten kašeľ ma taky nepekny ale inak sa cíti fajn, vraví ze ani nevie ze berie nejakú liecbu, dúfam ze to tak ostane co najdlhšie.

nikavuk
24. jún 2025
@sorciera24

@nikavuk to je normálne, aj môjmu ockovi sa prvá mts objavila polroka po odobrati oblicky, vyoperovali aj tu, bol kľud a po ďalšom roku zas,ale na pľúcach a už to šlo...ak raz grawitz metastazuje,cesta späť už niet, agresívny je v tom, že môže a veľakrát metastazuje aj niekoľko rokov po operácii nádoru, väčšinou do 5 rokov....alebo nikdy

@sorciera24 áno žiaľ to chápem a v akom štádiu to zachytili ? Zevraj v štádiu jedna či dva je malo pravdepodobne metastazovanie ale tak všetko je možné s touto hnusnou chorobou

sorciera24
24. jún 2025
@nikavuk

@sorciera24 áno žiaľ to chápem a v akom štádiu to zachytili ? Zevraj v štádiu jedna či dva je malo pravdepodobne metastazovanie ale tak všetko je možné s touto hnusnou chorobou

@nikavuk stadium 1.....nic, len nador mal, vybrali, vsetko bolo ok, bez mts, mts prisli az po vyse polroku....v tomto je to agresivne, ze myslis, že si ok a nador sa uz rozsiril v krvi,a le mts nabehnu az po par rokoch od vybratia nadoru, u vela ludi to bolo po cca. 5tich rokoch.....

nikavuk
24. jún 2025
@sorciera24

@nikavuk stadium 1.....nic, len nador mal, vybrali, vsetko bolo ok, bez mts, mts prisli az po vyse polroku....v tomto je to agresivne, ze myslis, že si ok a nador sa uz rozsiril v krvi,a le mts nabehnu az po par rokoch od vybratia nadoru, u vela ludi to bolo po cca. 5tich rokoch.....

@sorciera24 och a zevraj to je dobre štádium a málokedy ma mts. Budem sa modliť teda. Čo už iné

Strana
z2