Som závislá na čokoláde

8. apr 2021

Keby sa brala závislosť na čokoláde ako alkoholizmus a závislosť na drogach, tak som vhodný adept na liečbu. Od kedy som otehotnela, od vtedy to začalo. Dovtedy som si dopriala len ked som mala dostať svoje dni. Takže trvá to asi 2r, kojim. Ja jem denne niekoľko čokolád. Nemám problém zjesť aj dve 300g veľké čokolády, pripadne vypiť plechovku salka a som úplne v pohode. Nechápem ako niekomu stačí kocka čokolády 1x za mesiac. Pomoc!
Ja sa nedokazem ovladat. Som schopná počas mrazov ci búrky poobliekat seba a male dieta a ist si kúpiť, ked doma nemám. okrem toho že sa to na mna začalo riadne lepiť a uz aj okokie si všimli ze som pribrala, tak sa obávam aj o svoje zdravie. Čo mam robit? Ako s tým prestat? Skúšala som sa ovládať, vydrží mi to maximálne 2 dni. Potom ma az trasie a je mi zle.
Ďakujem za každú radu, ako sa stať úspešným abstinentom.

panelacikova
8. apr 2021

čo tvoja váha? čo cukor? ak je všetko v poriadku, nie si obézna a chorá, tak nevidím problém 😀

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
8. apr 2021

@panelacikova váha stúpla o 4kg za posledný rok a povedala by som, že takých 10kg by sa mi patrilo zhodiť. Mala som 6kg po pôrode, čo mi nechcelo ísť dole a k tomu ešte +4kg. Cukor som mala naposledy v poriadku, ale najbližšie ked zájdem k babke, premerám si znovu.

autor
8. apr 2021

@beata_k to sa asi tiež nelieči? Čo sa s tým dá robiť?
Viem,.že cukor veľmi škodí 😪

veronikaszabova
8. apr 2021

Musis sa zapriet a proste si nedat. Nekupuj si sladke a ani muz nech ti nekupuje.

jaron
8. apr 2021

Vyzerá to dosť vážne. Aké čokolády ješ? Horké, alebo mliečne?
Ak mliečne, chutila by ti napr. LIDL čokoláda horká 70 % s karamelom alebo malinami?

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
8. apr 2021

@jaron mliečne, milku, aj z lidl, či kauflandu.
Ja vôbec nechcem ani nejaké keksy a podobne veci, ktoré mi nie sú dostatočne sladke a neuspokojí to moju chuť po čokoláde. Ešte tak salko, ale rovno plechovka. Tie tuby sú na pár ťahov fuč.
Neviem, či môžem začať nejakou detoxikáciou, keď kojim?
Môžem si dať vodné 1-2dni ? Potrebujem to asi razantne seknut

sara07
8. apr 2021

ked kojíš máš zvyšenu chut na sladke , niekto ma niekto nie
ked dokojíš zlepší sa to , ja som to tiež mala

sara07
8. apr 2021

skus sa najskôr aspon 7 dni poriadne vyspat a bude menšia chut na sladke

magaret7
8. apr 2021

Fuj mna až napina po tom množstve co zješ. Nekup nezjes nepriberies. Napi sa radšej čistej vody ked mas chuť na sladké lebo hlad je skrytý smäd

autor
8. apr 2021

@beata_k presne toho som si vedomá. Vystihla si to 😔
Ja si to úplne uvedomujem, že toto nie je sranda. Možno keby som mala 50kg , tak by som sa smiala - aj keď negatíva cukru sú všeobecne známe.
Na koho sa mam obrátiť? Diabetologa, ci rovno psychiatra? 🤭😵

ivca88
8. apr 2021

Počuj, ako v prvom rade, keď kojis, tak to nie je dobre ani pre dieťa.
Všetko čo zjes ty, ide jemu.
A je to naozaj tak.
Mám dieťa, ktoré je alergické na mlieko, vajcia, zemiaky, orechy ( potvrdené z krvi)
Stačilo zjesť niečo z tohto a malá mala okamžite problémy ( do 24 hod)...
Takže keď ty toľko ješ, tak isto to ide aj do mlieka..
Takže fakt stop, najmä kvôli bábätku !
Stanov si medze. Množstvo zmenšuj, obmedzuj .
Ale fakt aspoň postupne prestávaj..
Môžeš mať prekysleny celý organizmus.
Bábätko môže mať aj kvasinky, ekzémy, hocičo..

Ja som musela ale že brutálne obmedziť môj jedálniček kvôli dcérke a zvládla som to dva roky bez jediného zhresenia.. isto sa do dá, keď som to dala ja a to som sa musela vzdať neskutočne veľa veci.

autor
8. apr 2021

@sara07 no to je nereálne
Najbližšie ďalšie 2 roky s tým nepočítam

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
8. apr 2021

@magaret7 tak to ti úprimne závidím. Moju kamošku to iste. Ona zje kocky a ma dosť.
Neviem, čím to je.

ivca88
8. apr 2021

@viestta táto teória má avšak zarhel v tom, že keby ti dám kakaový bôb, tak ho okamžite vyplujes. .. absolútne nie je sladký.. za tú chuť môže cukor..
Netreba to obraciat na žarty. Je to ozaj problém.. čoraz viac ľudí má problém s obezitou a to už od detstva

lindous
8. apr 2021

Závislosť od cukru je podľa mňa reálny problém a ty si už zvládla bod prvý - uvedomenie 😅

Detox ako taký, že byť iba na vode zmysel nemá, ale asi aspoň na pár dní by si mala obmedziť príjmy sacharidov na minimum, nie len typických sladkostí, ale aj zemiakov, ryže, pečiva, cestovín 🙂 Pravdepodobne budeš mať abstinenčné príznaky, ale treba vydržať, Do stravy zaradiť väčšie množstvo zdravých tukov a bielkovín, ktoré ťa nasýtia na dlhšiu dobu. Chýbajúce endorfíny a hormóny šťastia, ktoré čokoláda v mozgu produkuje nahradiť inou činnosťou, ktorá robí radosť - pohyb, tanec, prechádzky, sex, hudba 🙂 keď sa to zlepší, postupne začať pridávať späť komplexné sacharidy a ovocie, najskôr asi to s menším obsahom cukru, napr. maliny a potom postupne zdravšie alternatívy sladkostí s mierou 🙂 teda aspoň ja by som takto nejako postupovala asi, popros okolie, nech sa stráži, nech ti s tým pomôžu 🙂 viem, že takto sa mi to ľahko napíše, ale už je to ťažšie aplikovať, držím ti prsty

autor
8. apr 2021

@ivca88 no .... bola som Presvedčená, že do mlieka sa dostane len všetko dobré, a zdravé
Keď tak rozmýšľam, má kožné problémy. Cítim sa strasne hlúpo a nezodpovedne.
Toto bude moja najväčšia Motivácia

miroslavaa31
8. apr 2021

Skus to nahradit bananmi( kludne si ich trochu polej salkom na zaciatok)musis za zapriet,postupne to pojde

karpina
8. apr 2021

Pribrala si len 4 kg, vdaka tomu, že dojčíš. Ked prestaneš dojčiť, a nezmeníš prístup k čokoláde, začneš etrémne rýchlo naberať váhu. Snaž sa tohto zlozvyku zbaviť ešte počas dojčenia.

autor
8. apr 2021

Musim na teraz odložiť mobil
Zatiaľ vám ďakujem a vsetko si neskor prečítam
(Nejdem jesť čokoládu, slubujem)😇

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sono2
8. apr 2021

A akú máš reálnu výšku váhu?

ivca88
8. apr 2021

Je mi to ľúto, ale naozaj sa s tebou hoc aj stavím, že ten ekzém má kvôli tvojej strave ..
Opýtaj sa hoc aj pediatra.
Naozaj neškodis len sebe, ale aj bábätku..
Je to motivácia a veľmi veľká.
Snaž sa obmedziť sacharidy a uvidíš, že po dvoch týždňoch jej ekzem sám zázračne zmizne

ivangeline
8. apr 2021

Chaoem ta ale musis sa zacat kontrolovat a jest vyvazenu stranu. Mozno namoesto cokolady si dat nieco ine. Jes dostatocne ci sa napchavas len cukrom v cokolade? Ano,dodava rychlu energiu..ale co ine ziviny?
Urcite treba zacat pomaly znizovat davky cokolady na prijatelne minimum pre teba. Spravot si jedalnicek vhodny pre teba. A najlepsie mat aspon jedneho cloveka..kvazi sponzora sa to hovori v AA a DDA..s ktorym budes pravidelne konzultovat ako ti je..kolko si zjefla..co preto robis,aby si sa zbavila zavislosti a ktory ti poradi a podrzi ta
Kludne manzel. ;)
Tiez som niekedy zjedla 300g Milku,teraz mi je to odporne. (Nejedla som vyvazenu stravu a chybala mi energia.) Teraz jem vela a pochutim si na sladkom,hl ked chyba spanok pri 2 detoch... ale viem sa kontrolovat... a doma nedrzime sladkosti,ak ano..tak jem po troske kazdy den..pokym nie je. xDDD Preto radsej nemame sladke a slane doma. :D 🙂
Velmi pomaha zavislost nasmerovat inde. Najst vasen v inom. Hobby nejake. 🙂

anabel2341
8. apr 2021

Mám ten istý problém :( už mám aj nábeh na cukrovku ale stále sa neviem zaprieť vysoký cholesterol už to prepadá do toho stavu že už ráno túžim po čokoláde kľudne cely deň by som jedla čokolády hlavne millky :( aja by som sa chcela zbaviť chuť na sladké no nič mi nepomáha ale ja vždy po čokoláde idem behať alebo cvičím keďže si musím dávať pozor v žiadnom jedle nedokážem nájsť tu chuť ktorú potrebujem a ktorú obsahuje čokoláda presne ako píšeš vždy keď nemám doma milku musím si ísť kúpiť kľudne aj na koniec mesta 😀
Podľa mna mám veľkú závislosť ktorú by som rada riešila no neviem ako ľahko sa povie nekupovať čokoládu nejesť prestaň ale ja už mám závislosť keď mám chuť na čokoládu a nemám ju tak som nervózna a potrebujem svoju dávku dokonca som aj silná fajčiarka a vymenila by som čokoládu za cigarety

pininka1
8. apr 2021

Ja som tiez cokoholik od mala, mne to dokonca dala nasa detska doktorka ako diagnozu. Ale celu cokoladu naraz som nikdy este nezjedla. A mam rada aj tie co maju vysoke percento kakaa. Moja vaha je skor sposobena stravovanim, co mam po ruke si dam,kedze nieje cas si pripravovat zdrave jedlo. Priznam si to bez mucenia, aj dietologicka mi povedala,ze nejem vobec vela, prave naopak, ale somariny.

elizabet173
8. apr 2021

napadlo ma, či máš dostatok energie zo stravy, či jednoducho keď kojíš, nepotrebuješ viac živín, telo nedostáva, preto siahaš po niečom, čo ti energiu rýchlo dodá. No je to klamlivé, pretože ti po zjedení čokolády prudko stúpne hladina cukru v krvi , ktorú následne prudko zníži inzulín a ty zase pocítiš nedostatok energie a dostaneš chuť na sladké. A takto si akoby v kolotoči, z ktorého je ťažké zoskočiť. Stiahni si aplikáciu kalorické tabuľky a nahadzuj si tam pár dní všetko čo zješ, nezabudni si tam tam do nadstavení, že kojíš, tak potrebuješ vyšší príjem. Možno budeš prekvapená, že prijímaš málo. Plus sa ešte možno nevyspíš, ja mám vtedy chuť na sladké a to som tým typom, ktorý si dá tri kocky čokolády raz za pol roka a salko by som nevypila nikdy. Vodné dni ti absolútne nepomôžu, ja by som sa obávala, že po nich zješ aj dvere z chladničky. Skôr by som išla cestou tej vyváženej stravy a kúpila si žuvačky, aby si aspoň tú sladkú chuť mala.