Tetania na celý život. Máte s ňou skúsenosti?
mate skusenosti s touto otrasnou chorobou? ☹
@lucy1311 je to od veci k téme, ale cudzie mačky nehladkaj ! 🙂 vieš kolko to má v sebe parazitov? určite nie je očkovaný ani odčervený, ešte niečo nachytáš. moja sesterka kvôli takejto uličnej mačke potratila. a dospele mačky sú alergické na laktozu, mlieko nesmu, majú z toho hnačky.
ja som tú ruku mavala v kuse pri záchvate,ani sacek na dychanie sa mi nedalo držať. teraz som ok už dlho, ale stále sa cítim taká unavená ako keby som celý den stromy ťala 😀
@majkam6 a ako mam riesit tu unavu ? Teraz som doma s chorym synom, tak musim si s nim lahnut cez obed, lebo som taka unavena. Aj vcera som spala hodinu cez den a vecer nebol problem zaspat. A to bol spln.
@zlte_kuriatko suhlasim s tymi zvieratkami, keby sme mali dom, tak urcite si kupim dakeho maznacika, ktory by mi daval energiu. Ale do bytu nechcem.
@lucy1311 ja mam zas dnes pocit, akoby ma zaludok palil. Uz som z toho fakt na prasky. Ved ked uzivam AD od septembra, tak som cakala, ze uz to bude v pohode . Ako dlho si uzivala AD, aby si sa dostala do pohody ?
Ja som bola u neurologa , ked mi trpli ruky, nohy ..... ona mi potvrdila tetaniu v auguste a nasadila AD, tak teraz chodim ku nej na kontrolu kazdy mesiac , ze ako zaberaju lieky.
Ale nerobila mi ziadne vysetrenie, odbery, nic . Potvrdilo sa tetania a tym je choroba "vyliecena".
Ozvali sa Ti z MR ? Ked budes mat tu MR brucha, ze by si mi to ukazala, ak nevadi.
@cervenesrdce no ja sa premaham ocapem sa ladovou vodou, alebo ked sa da tak vylozim nohy a skusim 10 min zrelaxovat.ja som vysadila magnesko robilo mi zle nA zaludok. A nejak v poho aj bez toho.
@majkam6 ake magnezko si uzivala? ja mam pocit , ze jem viac tabletiek ako 80 rocna.
Mne robil problem sumivy magnezko.
No to sumive najviac a magne b6 forte
@majkam6 mna z tych sumivych magnezium zacalo prehanat. Pokial som na to prisla , z coho to mam , tak mi narastlo dalsich 10 sedivych vlasov 🙂
Ked si davam klasicke magnezium , tak je to celkom v pohode. Ale obavam sa, ze aj zaludok dostava zabrat z tolkych liekov.
Inak magnezium je hlavne v bananoch, v horkej cokolade, a v orechoch, tak snazim sa to tak doplnat.
@zlte_kuriatko no uz som rozmyslala, ze kupim tabletku na odcervenie v lekarni. je to susedova macka len ju krmia vsetci naokolo, kocurik tulavy 🙂 ... macka je alergicka na mlieko??? cozee ...
no ta unava to poznam ale aj pocasie robi svoje teraz, mozno rano nejaky strecing dat alebo vitaminy doplnit, Dcko napr. ja beriemt ten acutil neurolog mi to odporucil
@cervenesrdce ja inak aj cez vikend upratujem doobeda, varim ... potom zrazu pride total utlm, lahnem si na hodinku dve spat s malym a potom zase pokracujem a vecer normalne zaspim 🙂 ... takto fungujem asi odkedy sa narodil :D.
co sa tyka AD ... vyfasovala som Alventu a neurol ale neurol mam len na krizovy stav, nebudem to uzivat. Vcera som zacala uzivat Alventu, sucho v ustach, stiahnute hrdlo, nepokoj ale to som mala aj predtym, po dvoch tyzdnoch by to malo ustat ... vyskusala som rozne druhy a tie obsesivne myslienky na choroby ma aj tak neopustili, ale ked som mala v minulosti depresiu tak mi velmi pomohli AD behom mesiaca takze asi tak. Teraz som bola u novej psychiatricky, velmi prijemna. Vysvetlila mi, ze od liekov nemam cakat zazraky, ze sama sa musim prehodit na druhu kolaj. Odporucala mi autogenny trenig na nete je toho vela aj ma to ucila psychologicka, je to dychove cvicenie a odputat pozornost pri strese, panike, uzkosti ... ze to je ako pri malych detoch, ked vrieska za hracku ze musis zamerat pozornost na nieco ine a zabudne na to ... idem menit pracu, budem mat toho vela, stale na cestach, tak nebudem mat tolko casu sa so sebou zaoberat, hadam mi to prospeje. kazdopadne odporucala aktivitu nejaku. MR ti poslem do spravy, okrem dvoch drobnych cyst na pecienke vsetko ok .. chvalabohu ... kamen nenasli, ale bavila som sa s radiologickou a ona hovorila ze MR nevidi kalcifikaty ale keby tam boli ine veci ako napr velke uzliny to by zbadali ... takze tak
Ahojte, prosím Vas, pred pol hodinou som dostala asi po vyše roku dosť nepríjemný záchvat, som sama doma o to je to horšie, odpadla som nebola som rozrušená ani nic, prebrala som sa na triasku už je to lepšie len ma stále trasie slabo, máte niečo osvedcene okrem magnézia a diazepam? Ten nechcem bojim sa ísť aj spať 😣 dakujem
@karina517. Pohotovosť, nech tí pichnu injekciu alebo dajú infuziu.
Mne pomaha ked si poviem ze o chvilu bude dobre.a fakt bude o chvilu dobre.ale samozrejme ze ked si myslis ze bez injekcii nevydrzis tak chod.
Ahojte..ja mam tetaniu skoro tri roky, k azdy deň sa prejavi hnusoba,v noci mi trpnu prsty,ale počas dňa mam stale pocit na odpadnutie,neviem to ani opisat no zneprijemnuje to zivot..prvy mesiac som bola len v posteli nevladna a stale som spala,mala som nechut do jedla a schudla 5 kg,chodila na pohotovost a volala zachranku...napokom mi zistili tetaniu,nasadili neurol a magnezko,no mne zrejme nepomaha magnezko a to som si ho davala aj pichat..mala som zle manzelstvo a viem,ze toto je odozva..nedokazem mysliet pozitivne a stale sa sledujem a coho sa najviac bojim,ze to bude mat moja 11 ročná dcéra,lebo presne na Silvestra vtedy mala aj narodky mi z ničoho nič odpadla a dnes mi povedala ze ma mravcenie v ruke...ani si neviete predstavit aky mam v sebe strach a to môjmu stavu neprospieva...je tu niekto kto je dieťa a ma ju,alebo ju ma od detstva?Dakujem😔
@denduss ahoj, neviem či to súvisí lebo lekári nič nevedia....Ale ja mám tetaniu, diagnostikovanu v 29 rokoch....Pamätám si že ako tretiačka na ZŠ som mala tŕpnutie ruky, poruchu perifernejo videnia, stratila som na chvíľu cit v ruke pretože mi z ruky vypadla lyžička a nebola som schopná ju uchopiť....Trvalo to cca 1-2 min a odvtedy nič...Až v 29 r.
Ahojte ja uz 4 roky sa trapim. Deno dene zavraty stale pocit na odpadnutie pri chodzi ma taha do stran je to hrozne.nikde nechodim bojim sa ze odpadnem
..obchody mi robia zle hned vsetko sa toci utekam vonku nohy sa trasu ked stojim. Som zufala!!!
sú príznaky tetanie zavraty hnačky únava? toto všetko mám a ťažko žiť keď človek nevládze nič
@mia002
Ano aj to su priznaky...ja mam 24 rokov a tetaniu mi zistili ked som mala 18. Mavala som tetanicke zachvaty, potom to same od seba utíchlo. Teraz asi po 4 rokoch som si pred Vianocami volala v noci zachranku, myslela som ze mam infarkt. Odvtedy sa mi to stava 4 krat do tyzdna vzdy vecer alebo okolo polnoci ked si doma vsetko porobim deti dam spat, sadnem si alebo lahnem a uz to ide...príde mi zle od zaludka, preženie ma na wcko, dostanem zimnicu, všetko mi stŕpne, tlak okolo 170 a busenie srdca frekvemcia 150...bola som na EKG a na Sono srdca, bolo to v poriadku...doktorka mi nasadila Corvitol, Lexaurin a Magnezium no zachvaty neprestavaju..

@cervenesrdce no unavena som aj ja, pocasie malo slnka jedno s druhym ... klby ma bolia raz jeden potom druhy ... uz som asi ozaj stara :D ... no piatok som nahrievala dlho chrbat elektrickym vankusom a vyspala som sa z toho aj ked nie na 100% ale na 90% urcite ... bol to chvalabohu len nejaky blok, tak dzubem na to ... u psychiatricky som bola dnes, vyfasovala som alventu a neurol takze tak ... nic nekomentovali, kontrastnu latku davaju vzdy aby videli tie tkaniva aj ked mi mozog robili tak to bolo tak ... chces vidiet popis brucha ci popis hlavu co mi robili? ja dufam, ze to bude len nejaka blba uzlinka bolava aj ked zase ta sonografka urcite vie uzliny rozoznat ... jaj strasne dufam ze budu zajtra volat ze uz maju popis a štrádujem na gastro s tym ... a naco ides neurologovi?
@zlte_kuriatko mna pri strese tahalo strasne svalstvo ako keby nabeh na krc prava ruka a lava noha az to bolelo. svagrina mava tuto porodnicku ruku ale tiez pri strese ... co je asi individualne lebo tetania je typicka v klude ... no a k tym mackam ... zvierata maju pozitivny vplyv celkovo vid napr hipoterapia a pod. takze nepochybujem 🙂 ... k nam chodi susedov kocur na mlieko a tlaci sa stale dnu, hadam ho v slabej chvili aj popestujem :D