Tetania na celý život. Máte s ňou skúsenosti?
mate skusenosti s touto otrasnou chorobou? ☹
oprava ku neurologovy potrebujes od obvodaka vymenny listok
@majkam6 dakujem
Neviete mi niekto poradit z vlastnej skusenosti dobreho psychologa na tetaniu...co mu naozaj aj pomohol. Dakujem
Ahojte prosim vas mate niekto skusenost s tym ze pred a pocas menstruacie sa vam zhorsia priznaky tetanie? Teda zavraty, tocenie, bolest hlavy, nevolnost atd...dakujem
Ahojte chcela by som sa vas spytat co mate tetaniu, mate skusenost so zhorsenim priznakov pred menstruaciou alebo po vypiti kavy? Dakujem pekne za kazdu odpoved
@emiliam dobry den,ak vam mozem poradit z vlastnej skusenosti,skuste si prestat vsimat kedy a preco sa to zhorsilo,ci je to kavou,menstruaciou,nevyspatim atd.,pozorovanie seba samej len zhorsuje priznaky tetanie. A ak pribudne daky priznak negooglite nic lebo na tetaniu sedi vsetko od rozmazaneho zraku,cez sluchove prejavy,busenie srdca atd., treba zacat robit zmeny v zivotnom style a sposobe myslenia, aj ked je to to najtazsie no ale malymi krockami uvidite velke zmeny(tym nemyslim branie vitaminov, lezanie v posteli a cakanie kedy to prejde). Pokial vam je horsie povedzte si ze je to normalne,ze vase telo je dnes len trochu unavenejsie a skuste sa niecim zabavit🙂
Dakujem pekne mate uplnu pravdu, ved ak chodim k psychologicke uz. Ale vcera mi.bolo vynimocne zle...uz nepomahalo ani.odputanie pozornosti ani pozitivne myslenie nic...proste len tabletky a 2 hidinove lezanie...to co pisete robim uz mesiac
..vychadza ako kedy...ale tak zle ako vcera mi.uz davno.nebolo,,som myslela ze budem rzp volat po3 hod.som zaspala...a netusim preco...nemavam ju az tak zle, preto mi to.bolo divne
@emiliam, myslim ze je super ze ste navstivili aj psychologicku,pokial je dobra urcite vas navedie spravnym smerom. Poviem vam mne bolo rok uplne hrozne ale mojou vinou lebo mi dlho trvalo kym som si uvedomila kde robim chybu a hlavne pripustit si ze povodcom takychto priznakov moze byt psychika cloveka. No A dalsi rok mi trvalo kym som sa dala dokopy. U niekoho to trva dlhsie u niekoho kratko. Vela krat mi bolo horsie ale nasla som jeden fajn clanok ktory som si vzdy precitala ked mi bolo horsie,nabil ma novou silou a prestala som sa opustat.
Tiez prechadzam tetaniou , ale su lepsie dni , horsie dni. Viem, ze sa mam pozitivne naladit. Chodim na masaze, akupunkturu, aspon chvilu mam cas pre seba, Teoriu ovladam presne. Viem, ze ma do toho stavu dostava casovy zhon . Ako mam vsetko stihat a to nie som perfekcionalista. Rano odviest deti do skolky, do prace, o 15:30 bezat pre deti , na nakup do chladnicky , prist domov, navarit, deti zacnu byt zle a ked sa hraju , tak vsade ostava bordel. Pokial sa da , tak som s nimi co najviac vonku aspon si usetrim bordel doma. Ale niekto musi oprat , ozehlit, utret prach, umyt podlahu , Detom kazem pospratovat si veci, ale iba sa nad nimi rozculujem, kricim, konci to bitkou a trva nam to hodinu. Deti ukladam o 20:00 do postele a ja idem tiez. Ako to mam vsetko stihnut za ten den , byt kludna , a uzivat si to ??? Nech mi niekto poradi , ako to zvladate
Presne toto aj ja mam 2 deti a celu domacnost a manzel chodi vecer o 9tej z prace som sama.cele dni...psychologicke chodim len mesiac. Aj mne je niekedy aj par dni uplne dobre a niekedy tak strasne ako vcera...vytazena a unavena som v podstate stale. Ale keby som vedela ze to mozno mohlo byt z toho ze o 2 dni mam dostat kramy, tak by ma to upokojilo a isla by som dalej....lebo vcera som uz myslela ze budem volat zachranku, uz mi ziadnr pozitivne myslenie nepomahalo proste len odpadnut a odpadnut...a to mam 2 male deti...ale mam tabletky od neurologicy helex...tie utlmuju nervovu sustavu su navykove ale.ja si davam len velmi malo ked je uz velmi zle...vcera pomohli...len som chcela vediet ze.cixtiez.to nemate niektora horsie pred ms..
@bethania29 a ake mate priznaky tetanie?
Ja uz tetaniu nemam,teda vymizli jej priznaky. Ale mala som toho kopec. Ciltivost na svetlo,rozmazany zrak, praskanie v usiach pri hluku,traviace problemy, silne zavraty,unava,arytmia...atd. Nastastie to preslo. Predtym som nevladala vyjst po schodoch a teraz chodim na tury,skialp,proste fungujem uplne normalne.
@bethania29 brala ste aj lieky?? ako ste to dokázala??
@flakulka Lieky som nebrala, musela som zapracovat na sebe,zmenit zivotny styl,sposob myslenia ale samozrejme ze na tom stale pracujem....Pre mna boli vYzivove doplnky vyhodene peniaze(akurat magnesium oil bol fajn na stuhnute svalstvo) ,ovela viac mi pomohlo denne cvicit jogu a kardio,venovat sa roznym konickom a pod. Samozrejme treba zacat postupne a malymi zmenami v zivote sa urcite dopracujete aj k tomu ze to telo aj mysel sa zregeneruju🙂
@pingu717 dobry den. Tiez mam tetaniu 😪 mozem sa vas spytat ze ci po 4 rokoch ako vam je? Je vam rovnako s tetaniou? Mne byva zle takmer denne. Aj mne asi nerobi dobre slnko na tetaniu...a vykyvy tlaku mam, busenie srdca atd...dnes som bola na mag.injekciu a bolo mi este horsie...
@pingu717 mate pravdu. Ale je to hroza...hlavne ked je clovek sam s 2 detmi cele dni a je mu zle...a ten xanax beriete dlho? Lebo mne dali helex...tiez mi pomaha ale je navykovy 😪😪preto sa ho bojim brat casto. Aj ja beriem aj mg aj calcium ale ked ma to chyti nepomoze ani to. 😪skoda ze sa to neda vyliecit
@tina1979 vybrat z toho to najnutnejsie.Nakup netreba denne daj si rozky chleba do mrazaka...zehlit najnutnejsie a cez vikend, utriet prach umyt dlazku snad netreba denne.Navarit na 2 dni.Ked toto vsetko robis kazdy den to je na maslu:(a to mas super pracovnu dobu.Byt co najviac s detmi a nebit ich potom mas z toho vycitky.priorita je navarit a byt s detmi
Ahojte, chcem sa spytat, mate skusenosti s tetaniou a cvicenim? Totiz potrebujem schudnut a.chcela by som cvicit na orbitreku take intervalove cvicenie cize chvilu normalne a chvilu velmi tuho teda cca takto 25 min 3x tyzdenne. Neviem ci to moze skodit na tetaniu...moja neurologicka mi vravela, ze cvicenie pomaha tetanii, lebo uvolnuje..a zasa na druhej strane som citala, ze pri cviceni sa velmi uvolnuje horcik a moze vyvolat zachvat...tak neviem teraz. Ak by ste mali kusenosti budem vdacna
@gianni007 ahoj, mozes mi do IP napísat, niečo odporučit, alebo ako si postupoval? mam tetaniu vyse roka diagnostikovanu, bolesti brucha boli vyse mesiaca, potom ustali, potom boli bolesti hlavy, zavraty.... mam malého synčeka a niekedy je to fakt o zivot sa o neho v tomto stave starat. začala som teraz čajíkmi na ukludnenie a zelený jačmen brat. porad mi prosim ako si postupoval. budem ti fakt velmi vdačna. Mne to začalo po starkého pohrebe, ale mala som aj predtým stres.obdobie dost. tak dakujem este raz velmi pekne. Mari
@tina1979 kokos to ako keby ste o mne pisali a to nemam tetaniu a len jedno dieta!my zeny to mame tazke 😣
@bethania29 poraďte s tým myslením, lebo ako sa snažím tak sa snažím, nejde to a viem prečo, lebo keď má každý deň niečo bolí, proste sa na to nedá
nesústredit. Ďakujem
@bethania29 nemáte ten článok ešte? Vďaka 😉

Nakolko ja som musela ist s odporucenim, myslim si, ze nie. Ale nie som si ista...