Život s rakovinou hrtana
Baby neviem ci to sem aj patri, ale neviem kde najst nejaku informaciu o tomto. Mojmu ocinovi minuly tyzden zistili ze ma rakovinu hrtana. Mali ste niekoho v rodine s touto zakernou chorobou? Za dva tyzdne ide na druhu operaciu,budu mu vyberat vacsiu cast nadora. Je mi z toho vsetkeho zle, placem, stale na to myslim. je to tazke, pred malou sa snazim byt v pohode, no v mysli mam stale len to jedno. Ako to bude dalej, ci je to moc vazne, dokedy bude este medzi nami... Dakujem za akukolvek odpoved
@saska2208 ach to ma velmi mrzi... uprimnu sustrast.
@saska2208 to ma mrzi 😔
@martina7777777 ahoj poslala sok ti mail,ale mi napisalo ze mailova adresa nieje platna. Prislo ti?
saskaa, píšem síce s odstupom času, rokov, ale mám tiež od marca to isté trapenie. Ako je s ockom?
@saska2208
@janinah
@marcelatje
Dobrý deň. Nechcem jatriť staré rany, ale bola by som rada, ak by ste mi napísali, ako to vaši otcovia zvládali. Liečbu, traechostomiu a tak.
Môj otec má tiež túto diagnózu, on prišiel k lekárovi strašne neskoro, nádor sa už nedá operovať, čakajú ho oziare.
Včera mal dostať prvú dávku ožiarov, ale v sobotu začal doma strašne krvácať z úst a nosa, mama volala zachranku.
Praskol mu ten nádor v hrdle, urobili mu traechostomiu a kŕmia ho hadičkou cez nos.
Zajtra by mal dostať prvú dávku oziarov.
Mama ho videla len cez okno v nemocnici, keďže teraz sú návštevy zakázané, a ze vyzeral hrozne.
Chcela by som vedieť, načo sa máme pripraviť, nejaké dobré rady alebo proste hocičo.
Ďakujem veľmi pekne
@jana005 najlepsia rada je nelutovat. Mozete si zufat aj poplakat, ale nech vas nevidi. Skus sa vzit do jeho situacie. Reci typu "bude lepsie" by som ja pocuvat nechcela.
Moj otec bol introvert, takze vela sa nezmenilo, nehovoril o tom, kym vladal obsluhoval sa sam. Plne si uvedomoval situaciu, netreba im klamat.
Priprav sa na uplnu bezmocnost rodiny, jeho meniace sa nalady.
@marcelatje ďakujem, môžem napísať ss?
@jana005 ano
@jana005 Dobrý večer..môžem sa spýtať ako dopadol váš otec?môjmu ocovi zistili skoro to iste
@dana1032020 dobrý deň, otec zomrel v decembri 2021.
Jemu to zistili v januári, vo februári dostal prvú dávku ožiarov, potom v septembri druhú, ale tie druhé ho celkom zničili. Nevládal po nich chodiť, nemal chuť do jedla, bolesti mal non-stop, tri mesiace v podstate len doma ležal a nakoniec zomrel doma v spánku 🙁
Čiže skoro do roka od zistenia diagnózy.
Len on prišiel veľmi neskoro k lekárovi
@jana005 Aj môj oco šiel k lekárovi veľmi neskoro už je vo 4 stadiu
@dana1032020 to ma mrzí. A budú mu dávať aj nejakú liečbu?
A má bolesti?
@jana005 Aj mňa veľmi mrzí strata vášho ocka...on nemá uz žiadne percento na život a na záchranu..ale napriek tomu chcú skusiť radioterapiu..No ešte sme sa nerozhodli či ho vôbec dáme keďže je velmi slabý a chudý...zo 120 tích kíl išiel na 59kila..
@jana005 Aj bolesti ma...no zatiaľ niesu až také veľké
@dana1032020 môžem vám napísať správu?
@jana005 áno určite..budem len rada
@dana1032020 prepáčte ak vam môžem odporučiť, nedávajte mu tu radioterapiu😪😢môj otec tým prešiel.. Potom sme ľutovali a ľutujeme doteraz, ze sme ho na to dali.. Jemu to zistili až vo 4 štádiu, trápil sa a my sním necelé 2r..uz 2r je pochovaný.. Prajem vám všetkým veľa síl.. Budete ju potrebovať 🙏😪
@snnor Ďakujem pekne..a nedali sme ho na radioterapiu
Zdravím chcem sa opýtať bratovi diagnostikovali rakovinu hrtana oziare ,chemo nezabrali,momentálne je po operácii hrtana ,má sondu v nose a neviem čo mame čakať pomôže ta operácia ?pripadne čo čakať alebo načo sa mame pripraviť ,sme bezradní viem že každý príbeh je iný človek sa chytá každej záchrannej slamky ako sa hovorí ,

😢