Zubár mi odmieta dať termín na preventívnu

15. nov 2022

Ahojte, som v šoku

Som normálny človek co si plní záväzky

Mala som termín u zubára v júni, zrušil mi ho ZE NEORDINUJE, dal na november, žiaľ som bola v 40°C musela som to zrušiť, píšem volám, píšem, volám...po 4 dňoch mi zdvihli že mi dajú termín v marci-buduceho roku...ja v šoku.
Vravim ale nebudem mat platnú prehliadku....NIC ANI S NIM NEPOHLO...
AKO CO TERAZ?stretol sa s tým niekto?

JA SOM TOTALNE Sokovana

S
.

viestta
15. nov 2022

Obrat sa na svoju zdravotnú poisťovňu, nech to s nim riesi

zmrzlinka2021
15. nov 2022

Ja by som takeho zubara vymenila, tak sa nekomunikuje s pacientom. Chapala by som ho, kebyze sa "zobudis" 15 decembra, ale toto je neprofesionalne z jeho strany.

marci77
15. nov 2022

bud ako radi viestta alebo odist k inemu

ja som minule zistila, ze tie doplatky za plombovanie, trhanie su velmi podobne ako aj na pohotovosti (skusenost z Bratislavy, riesila som deti )

nikto2234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
patus_2
15. nov 2022

Odišla by som k inému odborníkovi. Mala som podobný problém, zmenila som lekára a moja nová lekárka robí preventívne prehliadky každý deň, bez problémov, zavolám a maximálne do týždňa mám termín...

bluka2
15. nov 2022

Zrejme má veľa pacientov a chce sa nejakých zbaviť

sense
15. nov 2022

Možno ozaj už nemá do konca roka termín voľný.
Nežijem na Svk ale mala som termín u očného kt preložili lebo doktorka bola chorá, termín preložený o 3 mesiace, následne 2 týždne pred termínom mi volajú ze bud mi termín opäť preložila alebo termín u iného lekára nakoľko lekárka ešte stále nie je. Tak som súhlasila, co sa nestalo ? Dostala dom covid a hoci mi takmer nič nebolo termín sa musel preložiť, čiže som sa k lekárovi s dcérou dostala o 8 mesiacov. Rovnako aj u ženského volám v máji najbližší termin na prehliadku o 3 mesiace, následne termín preložený lebo lekár vzhľadom na odbornosť bol odvolaný k súrne u prípadu a termín posunutý o 7 týždňov.
Čiže ak nie si spokojná zmeň zubára, ak máš v okolí nejakého ktorý berie pacientov, alebo ako píše @viestta, obrat sa na zdravotnú poisťovňu

lilope
15. nov 2022

Ale veď to sa môže stať, že v daný termín človek ochorie alebo nemôže z nejakého dôvodu prísť a zubári nemajú voľné termíny aj niekoľko mesiacov. Ja keď sa objednávam k zubárke, tak termín mám tak o 9 mesiacov, takže keď nestihnem prehliadku v danom kalendárnom roku, tak mi napíše absolvovanú prehliadku aj v daný rok ktorý som nestihla. Ak máš problém s tým, že nebudeš mať absolvovanú povinnú prehliadku tento rok, tak sa s ním skús dohodnúť, nech ti ju zapíše.

bloger
15. nov 2022

On je povinný ti urobiť preventívnu prehliadku. To je neposkytnutie zdravotnej starostlivosti.

whatever1
15. nov 2022

Mna zaujima ta cast, ze si sa 4dni nemohla dovolat. Kolko krat denne si volala? Mozno ti neveria ze si volala v den ked si mala mat termin.

aurorastone2
15. nov 2022

@lilope to na svk? Fu tak som asi rada za môjho, prídem sadnem do cakarne a preventívku mam hocikedy hotovú alebo aj ošetrenie , čakala som max hodinu vždy

mogaa
15. nov 2022

nuž ak má veľa pacientov a termínovník plný, tak si nepomôžeš....ale kludne si urob preventívku u iného zubára (kde si ju zaplatíš) a jemu bud.rok daj len doklad o absolvovaní preventívky.....alebo zmeň zubára....ono ak nemá nejaké horibilné ceny, tak má zároveň veľa pacientov a aj poisťovňa mu za mesiac prepláca len určitý počet preventívnych prehliadok.....detto časovo, ak je precízny , nie je schopný okrem bežných ošetrení urobiť mesačne cez 100-150preventívnych prehliadok...naozaj záleží koľko má pacientov....u zubára stačí ak na 3-4týždne vypadne - či dovolenka alebo dlhšie trvajúca PN a všetky objednané termíny včetne nových akútnych stavov sa mu poposúvajú.....aj môj zubár má najbližší volný termín až po cca 6týždňoch od objednania.....vyslovene ak to nie je akútne, tak ďaľší termín dá až o cca 6 týždňoch a dlhšie.....

janettdamian
15. nov 2022

No taká je asi bohužiaľ realita. U nás podobne, ale môže prísť takýto pacient ráno ako "boľavý prípad" a urobí mu preventívku.

bimbambim
15. nov 2022

Môj zubár to má zariadené tak ,že na preventívku si nájde čas vždy.Ak by som ju ešte nemala tak určite mi do konca roka termín našiel aj keby sa mal na hlavu postaviť.Ale už keď treba robiť kaz alebo niečo tak to už termín dá až na budúci rok.Nastastie mám normálnych lekárov čo sa s nimi da dohodnúť a ani nas nekomandovali počas kovidu s testami

stanulienkat
15. nov 2022

Je velka pravdepodobnost, ze nema volny termin.

eeffka
15. nov 2022

Baby preventivka trva 5min,na toto si kazdy kto chce medzeru najde. Zvazila by som vymenu lekara.

kubjatka
16. nov 2022

Môj zubár cca od októbra tiež neobjednáva na preventívu, len mi sestrička povie, že môžem prísť hocikedy a čakať. Čo ale niekedy znamená aj pol dňa, že. Tak sa radšej včas objednám.

mk1111111111
16. nov 2022

@eeffka no teda u nasho netrva 5 minut, sak to ani do kresla nesadnes, nie ze by to stihol poprezerat a snimok urobit

eeffka
16. nov 2022

@mk1111111111 ok tak 15, meni to nieco na tom , ze keby velmi chcem, si ten cas najdem ?

mk1111111111
16. nov 2022

@eeffka ja som nemyslela, ze sa cas nenajde, len ma zarazilo tych 5 min, to by som zubara menila hned

kvetinka75
16. nov 2022

@eeffka áno trvá ,,5 min,, . Mám kamarátku, robí sestričku u zubára. Koncom roka sa zobudí kvantum pacientov a zrazu chcú všetci preventívky. Ráno príde do práce a nikdy nevie, koľko akútnych stavov ju tam bude čakať. Potom sú objednaní - preventívky, zákroky. Ty to berieš tak, 5 min. - veď niekde ma šupnúť mohla. Ale keď takto zavolá len 20 ľudí - je november , kde ich všetkých má šupnúť? Ja u zubára tiež čakám pár mesiacov na termín. Je dobrý, má toho veľa. Robí aj chirurgické zákroky, takže berie aj pacientov do kolegov, ktorí sa tomu nevenujú. Poznám sa so sestričkou a keď niečo súrne potrebujem tak horko-ťažko mi nájde niečo aspoň o 2 mesiace. Inak má plno. Ak nie je spokojná, treba vymeniť zubára. Určite sa nájdu aj takí, u ktorých sa toľko nečaká.

eeffka
16. nov 2022

@kvetinka75 ked mas kamosku sestricku isto vies ako sa to robi, ked sa niekto spamatal za 5min 12 a chces mu pomoct.
Inak suhrasim s tym ze preventivky treba mat planovane na 1. 1/2rok ked dojde k prekladom, do konca roka je casu dost.

basska_b
16. nov 2022

Mne dali termin vzdy az o mesiac. Takto mi zistili kaz, dostala som termin o mesiac na kaz, ale musela som to zrusit, lebo som nahle ochorela na chripku nejaku. Tak opat termin o mesiac... dovtedy sa zub len viac vykazil. Horsie je, ze ked na preventivke zisti kaz, povie, ze ho opravi o... pol roka 🙈

kvetinka75
16. nov 2022

@eeffka tu nejde o to či chceš alebo nie. Ľudia na to kašlú a potom sa zobudí 30 ľudí a všetci čakajú že dostanú termín. Tiež robím sestru a poviem ti, že mám niekedy plné zuby ľudí, ktorí na všetko kašlú a potom prídu a rýchlo, rýchlo, dajte mi nejaký termínik veď niečo tam určite máte. A toto riešime veľakrát. Som ochotná, ale odtiaľ potiaľ. nič iné by som nerobila, len riešila takéto situácie. Nech si aj ľudia uvedomia, že treba aby aj oni zmenili prístup a nie na všetko kašlať, a potom prísť a veď máte pomáhať. kto chce, riešenie nájde. Nech začnú od seba. Kto chce, nemusí sa potom dostať do takejto situácie.

kulumulu123
16. nov 2022

Zmen zubara a budes mat pokoj👍

sense
16. nov 2022

@eeffka no neviem ale u mňa preventívna nikdy netrvá päť minút a tiež a keby aj trvala zrazu si zmyslu 20 takých v polke novembra ze ešte preventívna a to už nie je 5 min... A čo potom súrne prípady, plánované úkony atď.... Tak mňa ako pacienta by nahnevalo keba čakám na termín 3 mesiace a predo mnou sa x ľudí na hranie ze sak chccu len preventívnu netrvá dlho len 5 minut

sasa1983
16. nov 2022

@bloger veď on ju spraví. Len nemá kapacitny čas.

bloger
16. nov 2022

@sasa1983 dobré pre neho

sasa1983
16. nov 2022

@bloger čo je dobré pre neho ? Keď lekár nemá priestor tak nemá. Musí niekoho vyradiť, alebo musí pacient umrieť, aby bolo na zostávajúcich pacientov viac času.

bloger
16. nov 2022

@sasa1983 Ona je jeho pacientka a on nemá na ňu čas? Ona má nárok na preventívnu prehliadku raz ročne. Tehotné ženy majú nárok na dve preventívne prehliadky za rok.