Aký golfový kočík mi poradíte?
Ahojte baby, uz asi mesiac vyberam golfovy kocik a neviem sa pohnut. Moje poziadavky su: dlhsia strieska na ochranu pred slnkom, vetrom a dazdom, pevna konstrukcia (chcem ho vyuzit aj pri druhom dietati), pestre farby, nizka vaha, spolahlive kolieska (nechcem byt hrkalka, ktoru pocut aj na druhom konci mesta), nanoznik pripadne moznost dokupenia nanoznika no a samozrejme rozumna cena. Takze mojim sitkom presli tieto tri kusky:
1.
http://www.maderna.sk/katalog/product/13365/?print
- krasna tyrkysova farba,
- vraj polohovatelnost chrbtovej opierky az do lahu,
- nanoznik v cene,
- kolieska vyzeraju ako gumene a v pohode,
- predlzena strieska
- no vazi 8 kil
- prijatelnejsia cena (73 eur)
2.
http://www.svetkocikov.sk/kociky-delti/514-delt...
- krasna tyrkysova farba,
- polohovatelnost chrbtovej opierky ale nie do lahu co nevidim ako strasny problem vzhladom na dost velky uhol,
- nanoznik v cene,
- predlzena strieska
- vazi len 7,2 kil
- no cena je vyrazne vyssia ako v prvom pripade (129 eur)
3.
http://www.bambulkovo.sk/www-bambulkovo-sk/esho...
- krasna zelena farba - univerzalna v pripade ak by sme ako druhe babatko mali dievcatko,
- polohovatelnost chrbtovej opierky ale nie do lahu co nevidim ako strasny problem vzhladom na dost velky uhol,
- nanoznik v cene,
- strieska zial nie je predlzena co je skoda
- vazi 7,8 kil
- cenovo je na tom rovnako ako prvy kociku ( 73 eur).
Budem velmi rada, ak mi poradite, ktory z nich si mam vybrat. Mate s nimi nejake skusenosti? Pripadne to skuste porovnat s golfacmi, ktore mate vy. Velmi pekne Vam dakujem za pomoc.
objednala som si orion 2012 tyrkysovy 🙂 chcela som si ho aj pozriet v obchode, ale predal sa hned ako ho dostali...vraj sa predava ako teple rozky 🙂 snad pride cim skor, uz sa na neho tesim. 😀
spajky ten kocik si neviem vynachvalit. vobec to nie je hrkalka ako tu jedna baba pisala. ta predlzena strieska je na nezaplatenie...vyuzivam ju stale..ked prsi, fuka, svieti slnko. chodim sa s nim aj korculovat. no a farba nie je uplne ako na obrazku, ale je to tyrkysova. realne je viac do zelena ako do modra ale aj tak sa mi velmi paci. fotografia skresluje. ked som ho odfotila tak vyzeral ako na obrazku na nete 😀
orion vazi 8 kil, moje dieta momentalne 10 kil plus nejake tie veci a vedela som ho vyniest aj po velkych schodoch do elektricky...bolo to troska narocnejsie vzhladom na moju vysku a vysku schodov 🙂 ale na klasickych schodoch v bytovkach a inde nie je ziaden problem. ked je niekde schodov menej, tak si ho vytiahnem aj s drobcom a vecami na zadnych kolieskach.
siskaa aj mne radili macleren, ale odmietla som dat tolke peniaze za kocik kedze co chvila uz bude drobec chodit a nebudem ho nutit sediet v kociku len preto, ze stal majland 🙂
boska79 jasne, ze myslim. ten kocik je super. aj napriek pomerne nizkej cene je pevny a ta predlzena striezka je na nezaplatenie. a konecne zive farby 😀
@boska79 - to bolo prve, co ma napadlo, ja teda s malym tiez korculujm, ale quinny speedy, pevne nastavena rucna brzda, maly je priputany a ma helmu, inak by sme ani nevyliezli 😕
boska79 co som ja profesionalny korculiar a korculujem po San Franciscu? netreba vsetko zvelicovat baby. na to moje rekreakcne korculovanie je to v pohode. 😎
@jedna_iva ahoj, neobtazujes. ja som s golfovym kocikom orion maximalne spokojna. vazi 8 kil co v pohode, ale privitala by som aj o nejake to kilecko menej 🙂 ma predlzenu striezku co je na nezaplatenie. vyuzivam to kazdy den, ked svieti slnko, ked fuka, ked s drobcom korculujem, ked chce mat drobec "intimco" na spanie a neskor aj ked bude snezit :D v cene je nanoznik, ktory zakrije cele nozky a ked je dieta este male, tak mu trcia von len ocka (moj ma 10 mesiacov ale vtedy mu dam opierku nizsie a je to v pohode. ked bude trosku vacsi tak to bude akurat). kocik ma aj madlo, 5 bodove bezpecnostne popruhy, nakupny kosik. ako tu uz par bab napisalo, kocik zvladol aj dieta aj nakup ked som ho rovnomerne rozlozila (hovorim o nakupe nie len dole v kosiku ale aj o taskach zavesenych na ruckach). na strieske je okienko, ktore vies otvorit a vidiet na dieta a tiez je tam male vrecko na penazenku, telefon a pod. chyba mi drziak na flasu, ale to sa da vyriesit kupou univerzalneho drziaka. a velmi ma tesi, ze su tieto kociky vo veselych zivych farbach, lebo ja nechcem pre dieta morbidny kocik v ktorom sa v lete upecie. stretla som jednu babu, ktora si ho vychvaluje. ma ho uz rok, takze si ho odskusala viac ako ja. aj tu u nas po sidlisku sa prehanaju na orionoch a je ich celkom dost. samozrejme, ze ma tento kocik neprajnikov ako boska79,ktori chcu pre dieta obrnene vozidlo vylozene molitanmi a chranene neprestrielnym sklom 😀 ja sa s tymto kociarom aj korculujem a je to v pohode. samozrejme, korculujem po rovinke a nie rychlostou svetla. je to golfac vhodny do mesta. nema vhodne kolieska do terenu ale na to mam sportovy kociar. ak chces este nieco vediet, kludne sa pytaj.
@slavka86 neprajnikov? zlata moja...ja prajem Tebe a Tvojmu kociku vsetko len to najlepsie... ale len som sa pozastavila nad tym, ze mozes vazne ohrozit svoje dieta... bohuzial je to tak, ked si ludia chcu adoptovat dieta, tak preklepnu este rodinu do druheho kolena ... psychotesty, a neviem co vsetko....a ked ma niekto dieta a ho ohrozuje, tak to je v poriadku... lebo je to jeho biologicky rodic.
@boska79 zlata moja...take oslovenie fakt potesi. nemam pocit, ze svoje dieta ohrozujem a je divne ak sa k tomu vyjadruje clovek, ktory nema ani potuchy ako vyzera moja starostlivost o dieta. dost to zvelicujes. bud taka laskava a ku mne sa uz nevyjadruj. nemam zaujem citat tvoje narazky na to, ze som matka, ktora ohrozuje svoje dieta na zivote lebo ho kocikuje. sak to je fakt trapne.
@slavka86 dakujem veľmi krásne za info...už som si preštudovala aj pred tým opis kočiara a čítala som to aj na internete..chcela som vedieť Tvoju vlastnú skúsenosť,ked ho už máš 🙂 ...no zrejme objednáme tento...a neprajníkov? ja si nevšímam..je to každého názor..môj je, že netreba dieťaťu za každú cenu kupovať drahý tovar,ktorý aj tak minimálne využije a už ho nepredáš za takú cenu ako si kúpila..ale to je zase môj názor,niekto si potrpí na drahých veciach... 😅
keby človek ohrozoval svoje dieťa len tým,že ho dá do kočiara,ktorý sa nedá otáčať aby ho matka videla,tak pochybujem že by normy pustili takýto tovar do predaja... 😕
taktiez suhlasim s jedna_iva aj slavkou86... co je to za blbost tvrdit, ze sa dieta ohrozuje kocikovanim??? 😀 😀 😀 na smiech... a ze ma korcule? no a? ved ked ide primeranou rychlostou (resp. pomalostou, aby som bola presnejsia) po rovnom terene (lebo predpokladam, ze rally s kocikom nejazdi), nevidim v tom problem... rodic nesmie byt prilis uzkostlivy a drzat dieta iba doma v bavlnke, len aby si nejak neublizilo... a bohuzial nie kazdy ma moznost si kupovat 1 kocik na zimu, 1 na leto, 1 na korculovanie, 1 na mhd atd...
@jedna_iva kocik Orion nie je absolutne prisposobeny na korcule,to ci sa da otocit smerom k matke je v tomto pripade uplne nepodstatne a bezpredmetne,ved nema ani zakladnu vec ako rucna brzda...na korcule su kociky specialne robene a je to vzdy v popise aj napisane ci su alebo nie su vhodne... a ze nejazdi rally???to je uplne smiesny argument,clovek sa moze predsa utopit aj v lyzicke vody! 😔
@mirka285 ak by sme sa na to pozerali vsetci takto (ze sa da utopit aj v lyzicke vody), vsetci by sme boli pozaliezani vo svojich obrnenych bunkroch s penovou podlahou, stenami i stropom a nikdy odtial nevyliezli, aby sa pripadne nieco nestalo... baby, ak ide mamina na korculiach rychlostou, ze ju obehnem pesou chodzou, to potom nie je ten kocik vhodny ani na prechadzku? 😒
@mirka285 dalsia co zvelicuje a prehnane sa obava asi cohokolvek. Nevychadzajte z bytu, aby ste nahodou nieco nechytili, aby vas nezabila kvapka vody, aby ste si nezodrali kolienka ked sa nahodou potknete, nebicyklujte lebo mozete spadnut, neprechadzajte cez priechod pre chodcov, aby vas nezrazilo auto, nelette na dovolenku lietadlom, aby nahodou nespadlo, nepouzivajte ziadne elektrospotrebice, aby vas nepotriasla elektrina, na plyn tiez zabudnite ak nechcete poletiet a pre istotu ani nepite vodu, aby vam nezabehlo...clovek nikdy nevie. prehnanej staroslivosti nikdy nie je dost co?
@jedna_iva samozrejme ze nie,ale nikdy by ma nenapadlo ist s takym kocikom korculovat...jednoducho ked si chcem zakorculovat,tak dieta necham na starost manzelovi,babke,atd. a ja si idem zakorculovat a ak chcem chodit korculovat s dietatom a viem o tom vopred,kupim si kocik nato urceny...s kocikom s ktorym ona korculuje tak ten je nato priam nevhodny,ale vidim,ze absolutne nema zmysel tu niekomu dohovarat,lebo kazdy si mysli,ze je najmudrejsi....

@slavka86 ja som nakoniec kupila hartan i go, padol mi hned do oka, aj ked nesplna uplne vsetko, ale je to nemecky kocik a mala mi donho sada aj doma, tak sa jej paci 😀 mne totiz niektore kociky v obchode prisli take vetche aj ked lahucke...
inak macleren som mala v uzsom vybere, ale na predajni mali iba ten najdrahsi a to uz som nechcela mat tolko penazi v kocikoch, ale tie su pevne, velke a jedny z najlahsich 🙂