Aký kočík pre dieťa staršie ako 3 roky?
Dobrý deň, prosím o radu vo výbere kočíka pre dieťa staršie ako 3 roky (väčšie ako 100cm). Dcérka samozrejme chodí sama úplneveľké vzdialenosti, ide len o potrebu oddýchnutia/pospatia si počas dovoleniek a výletov, náš športový z trojkombinácie jej je krátky čo sa dĺžky týka, inak bol super - prosím o radu najlepšie kočíka štvorkolky s nafukovacími kolesami, čo najväčší, najdlhší, polohovateľný, skladný na cestovanie atď. Ďakujem.
Btw - v pbchode mi bol doporučený BRITAX B-AGILE 4 PLUS + , takže prípadne skúsenosti s týmto, ďakujem moc
@liuliu tos, tak to my, sedlaci z dolnej hornej tu batozinu na letisku proste odovzdame a necakame na lietadlo oblozene kabelami 😀 😀 😀
ale chapem, ze ked su znackove, tak ich treba ukazat 😀 😀 😀
naviac, my sedlaci sme si mysleli, ze sa tu nediskutuje o DVOJROCNYCH, ale o troj a viacrocnych detoch.
ale kedze nechodime na vylety do njuujorku, ale len hen sem za roh do jednoty, tak je to vlastne uplne bezpredmetne.
okrem toho, kolko toho uz pre to trojrocne decko ptrebujete ??
lebo sa tu furt ohanate tymi kvantami potrebnych veci.
a ja stale premyslam, co take treba nosit, co sa do berznej vacsej damskej tasky enzmesti.
na bezny vylet, myslim...jedlo vlacit nemusite, pitie len obycajnu flasu, nahradne oblecko tiez nie...ak, tak necham v aute a v pripade potreby pouzijem.
plienky tiez nie...aj ked toto je diskutabilne, lebo ked zdrave trojrocne dieta potrebuje vozik, tak kludne aj plienky, ze ano.
Ja som mala tiez dlho golfac v aute,a presne viem o com pises.Napr ked sme boli v chorvatsku na dovolenke,na zaciatku promenady sme v kociary mali kabelku, tiez na nas ludia kukali ze taka velka a este tlacia kociar? Na ceste naspat,sme stretavali rodinky, s revajucimi,umrncanymi detmi,kde rodicia boli v strese,kdezto nasa mala vysmiata sedela v kociari :-* To iste v ZOO,alebo pri fakt dlhych prechadzkach. Takze komentare typu naco,ignoruj,tlacit neaky lahucky golfac,kde si aj tasky pitie alebo cokolvek ako nahradne oblecko,jedlo....Inak ja som mala chicco c4,ale mala bola dost nizka.
@nyusika jedlo musia brat, hadam nebudu niekde kupovat a najst vhodne jedlo pre 3 rocne, je normalne veda 😉 ja tiez nechapem, ako nema plienky, beriem so sebou len tricko (furt sa niecim oleje), leginy (furt sadne kam nema) a vodu a na to nepotrebujem ani ruksak, ani kocik, co mi to odnesie
@moni244 ja do ruksaku bravam kopu jedla, lebo setrime - takze bravam pre vsetkych - to zabera miesto, ale zas sa to zje, tazkze pocas dna sa to z toho mina.. keby som to tak nerobila, vyjdeme na mizinu - totiz vylety su nase jedine povyrazenie, ktore milujeme, takze sme na nich prakticky stale, ale penazi mame malo 😀
@nyusika asi žiadna z vás, čo nosíte deti na rukách, nie je po 3 operáciách brucha, že nemôže nič nosiť, a preto potrebuje kočík, aby tam hodila všetko vrátane nepokojného a unaveného dieťaťa, ktoré nemôže zdvihnúť na ruky, ale škoda reči baby, nemám asi toľko času ako niektoré z vás, vysedávať za pc a všetko dookola komentovať, mám prácu, dieťa, domácnosť, a čokoľvek iné dôležitejšie, chcela som sa niečo spýtať, očakávala som odpovede len k veci, k mojej otázke, tzn. názov kočíka, tieto zbytočné keci okolo ma len unavujú a zabíjajú môj čas, ktorý viem využiť omnoho efektívnejšie. Práca volá, majte sa tu
@moni244 no, ved nejaku malickost vzdy kupime - ale bez tych zasob by sme minuli viac 😀 my sme teraz v prisne setriacom rezime, takze aj vylety pod to spadaju.. ale nie sme ochotni sa ich vzdat 😀 😀
@nyusika tak asi sa to dava do sedacej casti 😀 ja teda neviem, lebo mna tlacenie cohokolvek pred sebou strasne vytaca - to budem mat radsej 10kg na chrbte 😀
Necitala som komenty predtym,ale ja by som poradila concord fusion,je to naj kocik aj pre vacsie deti,mne tam raz zaspala 4 rocna dcera,ked sa maly nechcel vozit,tak sa vystriedali.. 😀 😀 😀
@tilly teraz máme príležitostne športovú časť z 3kombinácie a veľmi sme spokojní so 4 nafukovacími kolieskami, rozmery kočíka nie sú problém, máme veľké auto, golfáč asi nie, lebo má veľmi malé kolieska a nie je vhodný do terénu, skôr niečo športovejšie s nafukovacími 4 kolieskami...
@shia potom jednoznacne tento
https://www.youtube.com/watch?v=bI21XnOunDA teda ak nevadi 3kolka, ale 4kolky take priestranne nie su
https://www.modrykonik.sk/blog/tilly/album/koci...
@shia ja som mala aj surodenecky baby jogger city select a ten bol tiez velky a tiez tam bola taka vacsia nosnot a co bolo super obrovsky kosik pod kocikom.Do toho city mini sa zmestilo menej veci 😀
najlepsie by bolo odskusat. A ked mas velke auto ze nemas problem aky velky bude kocik tak je to ine.
Tu na MK je to klasika..potrebujes poradit a namiesto rad tych ktory to zazili ti tu napisu mamicky ,ktore ta odsudia.
baby kolko ste investovali do kocika?
Ja by som sa iba chcela opýtať, prosím vás a tie deti staršie, ako 4, 5 a nebodaj 6 ročné sa nehanbia sedieť v kočíku, toto nie je žiadna provokatívna otázka, fakt ma to zaujíma, moj 5 ročný by sa asi nezdržal smiechu kebu som mu povedala , že zlatko dnes ti zoberiem na výlet kočík, aby si si v nom mohol oddýchnuť, a menší tak isto, má tri roky, no tiež by na mna kukal ako puk. A to ich nenosím na rukách, toto radikálne odmietam, maju zdravé nohy. Ale je pravda, že ani do velkommiest s nimi nechodím, šak by sa tam zbláznili od nudy, mne toto zase príde divné ťahať 3 ročné deti na pravidelné výlety do velkomiest. Prosím vás, čo tam akože s tými deťmi robíte 😕 ? Moje deti potrebuju pohyb, miluju plávanie, výlet do velkomesta by brali ako za trest 😀
@milenka74 Ty o čom píšeš?! Kto koho odsúdil? Napísali sme len svoje skúsenosti a názory a postrehy. Skôr tie čo už nemáme kočíky cca od 2 rokov sme boli "odsúdené", že sme trubky z "hornej-dolnej" a sedíme len doma na riti za to, že nemáme kočík a nevieme nič o dovolenkách a o živote.....
Veď si kľudne vozte zdravé dietky aj do 30 -siatky v kočíkoch, len ak sa vám nepáčia názory iných, tak sa nepýtajte na verejnom fóre vo verejnej diskusii..... 😉
Ťahať 3 ročne dieťa od rána do večera vo veľkých mestách, to je sila! Iste ju to baví! Ne ide tu o kočík, ale o to, že máme my prispôsobiť k deťom,ich potrebam, a nie oni k nám. Ani to nechápem na čo treba do veľkého mesta kočík? Hádam nechcete celé mesto prejsť pešo! ? Veď sú tam hromadné dopravné prostriedky, a kočík by podľa mňa len zavádzal. A čo treba toľko vecí pre trojročnú? Hádam, nie,že plienky! Asi ani jedlo,keď máte toľko peňazí, že cestujete stále. Podľa mňa ,ide o vaše pohodlie a nie o dieťa, a v tom je problém.
@gaby21 chodime po meste, ja obdivujem architekturu ktoru im rada komentujem /architektura je moja zaluba uz od strednej a dufam, ze deti v nej tiez cosi vidia, alebo budu vidiet/, deti sa prejdu, zastaneme na ihrisku, poobdivujeme metro, prejdeme kazdy park, ked mame viac penazi, ideme do zoo, alebo na inu atrakciu..
deti su vzdy odrazom rodicov - ja s manzelom sme boli vzdy milovnici velkomiest a tak to dedia aj nase deti.. velmi radi chodime aj do prirody /vylety striedame/, ale velkomesta su pre nas naozaj zaujimave - takze je jasne, ze ak ty vo velkomeste nevidis zabavu, nebudu ju vidiet ani tvoje deti..
@burka8 a keby aj islo o pohodlie matky, je v tom nejaky problem? Su kociky, ktore sa vyborne hodia aj do metra a inych dopravnych prostriedkov a su urcene hlavne pre vacsie deti. Ja len nechapem preco v inych europskych metropolach je uplne bezne, ze pouzivaju kocik aj pre vacsie deti a u nas to vyzera tak ako tu mnohe prezentuju. JE TO VEC RODINY, CI VOZIA, ALEBO NIE. Inak mas odpoved na otazku autorky? Inak nechapem, stale nechapem, naco sem prispievas, ked nazov temy bol uplne o niečom ničom.
@gab21 moja prostredna kocik milovala, asi do 5.rokov a bola stastna, ked sme chodievali kupat v lete a ona sa tam zababusila do osusky a oschavala a driemala si tam. To je nasa skusenost.
@burka8 Aaale, pozooor - už odcudzuješ - minimálne 😀 😉 .
No napríklad u nás v ZA od kedy je doprava s kočíkom zadarmo aj pre toho čo ide s kočíkom, tak by si sa divila koľkých som už videla nastupovať s kočíkom s minimálne 5-6 ročným zdravým dieťaťom - len kvôli 0,55 Eur.....A vždy som sa len zasmiala, že by som ich chcela vidieť ako sa "terigajú" po celom meste s kočíkom a dieťa okolo nich - tak im treba.....
@shia a preco by som mala nosit trojrocne dieta na rukasch ?
OK, kludne pouzi golfac, ten, co mate teraz.
ja len pisem, ze kvoli takto velkemu dietatu kupovat vacsi novy vozik je zbytocne.
ten polrok uz vydrzite aj v starom.
pretoze, pri vsetkej ucte, ale tri a polrocne a starsie deti uz naozaj kocik nepotrebuju
@maciatkolulu No tak potom je to o povahe dieťaťa, ako som písala, moji by v kočíku neobsedeli, ani oddychovať na celodennom výlete nepotrebuju, v aquaparku dokážu fungovať 6 hodín v kuse
@gaby21 moje deti tiez nesedia v kociku, uz sa tu "hadam" druhu stranu o tom, ze moje deti kocik nepouzivaju a napriek tomu nesedime doma 😀 ja som len reagovala na tvoju otazku, co robime vo velkomeste..
btw. tiez mam pocit, ze sme akcnejsi rodicia - vela sa hybeme spolu s detmi, len jednoducho inym stylom ako ty - aquapark sme navstivili len raz a bol to hlavne pre mna stres..
@jana_eyre No aj pre mna je aquapark stres, ale moje deti to miluju, tak čo už narobím, odkedy máme deti, tak prisposobujeme volný čas deťom, my sme si užili život kým sme ich nemali, ja som spokojná ked su oni šťastní, ja sama napríklad milujem velkomestá, aj pamiatky a podobne, ale pre nich by to bolo fakt za trest, ale ja si počkám kým prídu do veku, ked spomalia a zaujme ich aj niečo iné ako, vystrájanie vo vode, šialená jazda na bicykli a podobné aktivity 😝

@maciatkolulu ale mne je jedno, kto sa tu do koho pustil prvy - ako som uz pisala reagovala som len na dve tvrdenia, ako ludia bez kocika sedia doma, snad mozem pouzit protiargumenty, ked vidim, ze niekto tvrdi hlupost - ak sa to aj odklonuje od povodnej otazky?
tak ako vy tu mate potrebu obhajovat sa, preco kocik pouzivate, ja mam potrebu si obhajit, ze s detmi nechodim len okolo domu, ak je kocik uz rok zabaleny v garazi..
a nam kruzenie autom vyhovuje.. dam priklad - ideme rano do bratislavy, kde si pobehame centrum a nase oblubene miesta.. naobedujeme sa a potom nasadneme do auta a odvezieme sa do viedne, kde po zobudeni deti /moje deti nespia aj doma dlhsie ako hodinu a pol/ ideme prejst vieden.. takto si robievame vylety kamkolvek a tak stihneme viac miest - aj deti maju zazitky, aj my vidime viac.. takto sme riesili aj nasu dovolenku - boli sme pri mori, po par dnoch sme sa v case obeda presunuli do zagrebu, kde sme prespali jednu noc, pobehali cele mesto a dalsi den v case obeda sme isli k balatonu a zas sme zopakovali scenar v inom meste.. moja dvojrocna dcera ma 11kg, v nosici je len na cas spanku a ostatne proste odchodi.. ak sa chce mojkat, tak je chvilu na rukach, ale nie je to z unavenia, ale z toho, ze potrebuje moju blizkost..