Farba kočíka podľa pohlavia dieťaťa: Áno alebo nie?
Ahojte. Je to síce banalita a svet sa kvôli tomu nezrúti, ale zaujíma ma váš názor. Prvého sme mali syna. Kupovali sme mu teda skôr veci modrej farby ako bolo vajíčko a kočík. Nie kvôli tomu, že je to chlapčenská farba, ale proste podľa mňa je modrá farba normálna pekná farba. Čierny kočík som nechcela a tie také béžové, tak to som sa bála aby na tom nebolo vidno špinu 🤷♀️ Teraz máme dcérku. Úplne všetky veci, po synovi sme nechávali a minule keď som stretla krstnú, tak mi hovorí, že no taký modrý kočík, čo ste si mysleli, že to bude ďalší chlapec? Odpovedala som úprimne, že nie, že sme hneď vedeli, že to bude dievčatko, ale proste mali sme veci už po synovi, na čo ona povedala, že ona by asi kúpila pre iné pohlavie nové veci.... Čo si o tomto názore myslíte? Patríte medzi ľudí, ktorí sa pozastavujú keď vidia ďievčatko v modrom alebo to beriete ako normálnu vec? Mne to príde úplne normálne a popravde príde mi šialené predávať veci, s ktorými som bola spokojná a kupovať ich nanovo len kvôli farbe...
@anonym_autor my sme mali taky sedobezovy z Polska, pre 3 deti - chlapec, dievca, chlapec.
Ostatne veci som davala, ako co, ale vela sme dostali pre dievcatko veciciek, lebo bolo vzacne dievcatko v rodine. Takze postupne som podokupovala uz vyslovene dievcenske, ked bola starsia.
Overaly zimne, co velkostne sedelo, mala po bratovi. Dokupili sa ruzove decky a bolo.
Pri stvrtom dietati som chcela ruzovy kocik, ale vyheal zdravy rozum a kupila som tmavosedy a doplnky boli ruzove. Planovala som kocik predat, tak reku, nech sa lepsie predava. Vyvozila sa v nom aj sestrina dcera nakoniec. No a cakame piate dieta, tak ostane ten tmavosedy a doplnky budu podla pohlavia, este neviem, co to bude. Ak by to bolo dievcatko, tak mozno kupim daky lacnejsi ruzovy sportiak potom, len pre svoju radost, pre nic ine...
Ak mas tmavomodry kocik a si s nim spokojna, neries, ved ked das jemnu pudrovu deku a doplnky dievcenske, to sa bude paradne hodit k tomu.
@anonym_autor za mňa je to úplne v pohode. Nie som typ,že teraz predám a idem rýchlo kúpiť inej farby lebo iné pohlavie. Pri prvom sme kupovali tyrkysovy kocik ktorý sme používali aj pre dcére, našťastie to nikto nekomentoval. Aj keď sa našiel klasicky koment od nejakej cudzej babky že aký krásny chlapček a pritom dcéra ružová celenka, nausnicky a také do dievcensky ladené oblečenie 🤣
Ja som vozila dvojicky-chlapcov v cerveno-ciernom kociku, vela veci mali farebne neutralnych, aj zelene, cervene. Moja mama im kupila mikiny - hnede s ruzovym lemovanim na rukave, lebo sa jej pacili. Aj teraz ako 9 rocni maju aj zlte alebo cervene tricko, staci, ze sa im paci.
@anonym_autor Mali sme presne tuto situaciu a kocik som nemenila. Nebudem menit kocik a nemam rada ruzove a blede farby
Syn nosil ruzove teplaky, lebo ich dostal po sesterniciach, absolutne neriesim. Kocik sme kupovali sivy, lebo sa mi pacil. Nevidim dovod kupovat novy kocik len kvoli farbe, ale je teda pravda ze som si vybrala neutralnu. Ked bude vacsi, neobleciem ho uz do ruzoveho, ale pri malom babatku toto absolutne netreba riesit.
@anonym_autor prve sme mali dievca a mali sme modry kocik.sportovy sme mali modry a ruzovy. Druheho sme mali chlapca a kociky ,,zdedil,,po dcere. Ano,aj ruzovy. Prezil to on,aj my. Nepodstatna vec
Ja mam tiez dievcatko a zamerne som kupila bledomodry kocik lebo sa mi pacil. Tak ako ty, som cierny nechcela vobec a bezove mi prisli, ze sa rychlo zaspinia. Tiez jej sem tam kupim oblecenie v chlapcenskej sekcii, ked je nieco za dobru cenu. Na doma a zahradu to staci. A tiez nemusi furt chodit ruzovucka ako cukrik.
My máme sivý kočík nakoľko v obchodoch som videla 90% kočíkov čierne alebo veľmi svetlé a tie som proste nechcela .Bola v ňom najprv dcéra potom syn a nevidím dôvod meniť kočík kvôli farbe myslím že modrá farba je v pohode aj pre dievčatá.Nevidim.dovod prečo má byť dievča len v ružovom a chlapec len v modrej alebo zelenej farbe .Ten kočík raz nebudeš potrebovať a vyhadzovať peniaze kvôli možno roku a pol je hlúposť
@anonym_autor preto som kupovala neutralne farby ako zeleny kocik, zlte, biele oblecko...a mne to bolo zbytocne, lebo mame 3ch 😁😁😁
Logicky necham kocik po starsom. Urcite by som nekupovala novy kvoli farbe. K oblecku staci ruzova ciapocka a kazdy vie, ze je to dievca.

kks, odkaz krstnej, ze po tejto zemi chodia aj ludia, co obliekli babatko- chlapceka do veci, kde boli ruzove detaily, lebo mi prislo ako totalne plytvanie kupovat veci, ked som ich dostala od kamosky po dievcatku.. akoze fakt niekto riesi, ze aku farbu ma na sebe male babatko, ktoremu je to sumafuk..? 🙄 A kociky ja vidim 90% v ciernej, sedej, bezovej.. To sa rodia akoze len chlapci, pripadne v tej bezovej su tie nebinarne osoby, alebo ako to je 😅🙈🙈🙈