icon

Je značka kočíka pre bábo tak dôležitá?

nikuska386
24. nov 2013

Stretla som sa s vyjadrenim ze aspon nie som taka chudera co vozi dieta v tako kare... Predbezne som mala vybraty prave kocik znacky tako ale po tejto vete ma dost zamrazilo. Jedna slecna sa totiz vyjadrila ze zodpovedna matka svoje dieta do "lacnej sunky" za par stovak neposadi, ze urcite to prenho neni zdrave a ked dietatu nemoze dopriat to njalepsie radsej nech nema deti... Prvotne mi prisiel ten nazor uplne stupidny, ale neskor som sa zacala zamyslat ci naozaj mojmu babatku moze nie prave najdrahsi kocik nejako ublizit, alebo ubrat na komforte. Co vy nato baby?

tilly
26. nov 2013

@vjaja takto kalkulujem aj ja... vlastne si ratam len cenu kocika, co mi z neho zostane po predaji... takze treba brat kocik, co najmenej straca na cene, beriem to tak aj pri kupe auta... 😉

k teme, podla mna zakladatelka natrafila na nejaku povysenecku trubu, alebo si mozno len zle vylozila jej slova, mozno chcela len poradit...

druha vec je cena kocika a funkcnost kocika, treba si to zrovnat, dat do prieniku, ako to tu uz niekto spominal a potom vyberat...

ked mam male auto, dom s malym vytahom, pripadne schody a pod. tak jednoducho nemozem mat polsky kocik... ked byvam v lese, alebo v zlom terene, pripadne chodim do terenu, tak si zas nekupim golfky...

a osobne by som dala na vyrobcu s tradiciou a overenou kvalitou, aj ked terajsie kociky uz nevydrzia tolko ako tie napr. 10 rocne..
si zoberte napr. PP pliko, kedysi vychadzal sportiak na 400 -450€, dnes stoji 200 v akcii... tak ako moze byt ta ista kvalita ako niekedy??? a videli ste niekedy 10 rocne pliko? porovnajte si ho s dvojrocnym...
to len tak, ze toto som si vsimla..

kiakocikovsvet
26. nov 2013

@nikuska386 pre dieťa je najdôležitejšie zdravie a nie to či kupuješ značkový kočík vyrobený v Číne a platíš za prepravu a nie za kvalitu

kikina84
26. nov 2013

premna bola urcite dolezita,ale len v tom zmysle,aby mal kocik urcite kriteria a podla tychto kriterii som hladala najlacnejsi kocik..napr.velky nakupny kosik..Uprimne dodnes rozmyslam, ako chodia na nakupy mamicky,ktore maju STOKE kociky 😀 ...ale asi to maju lepsie zariadene 😎

maca_p
26. nov 2013

moja skusenost:
kupila som rocny kocik bertini X6 za 400 eur. cena noveho bola 700 eur. trojkombinacia. ked tak ratam, ten podvozok fici uz v kuse skoro 6 rokov. presne 5 rokov 8 mesiacov. vyvozili sa v nom 3 deti. moje dve za 400 eur. podla mna aj keby sa mi teraz rozpadol, tak uzasne. splnil vsetky moje poziadavky nadocakavanie. 😀 perpetum mobile kocikov. skladny, pohyblivy, vezie aj do maleho vytahu, dieta este 3 rocne v nom spi po leziacky a nevysia mu nohy.
momentalne v nom vozim 2 deti, i ked je jednoosobny.

atunko
26. nov 2013

ja sa tiež musím pridať k tejto téme, tiež som zainvestovala do Concordu. Vyvozila som v ňom 2 deti. Vaničku som predala zvlášť, a keď všetko zvlášť popredám, zistím že sa mi z celkovej ceny 700 eur, vrátilo 350. A keď si to tak vezmem som tam kde sú tie maminy čo dajú 300-400eur za kočík, kt. možno nie je až taký kvalitný. Ja na športovej časti Concordu nosím 2 deti - ročnú a 2,5ročná - mi stojí vpredu a drží sa a ja popri kočíkaní dokážem telefonovať(keď potrebujem). Takže ovládanie kočíka na 1*. A pri názoroch že však stačí najlacnejší kočík, potom vidím statusy, že či niekto nepožičia kočík, lebo sa pod 6 týždňovým bábätkom zlomil, alebo neustále defekty na kolesách a tak. Ešte raz keby som sa mala rozhodnúť, tak aj keby som nechcela investovať veľa do kočíka, radšej by som kúpili kvalitný po niekom. Ale gro celého je...že drahé kočíky sa dajú aj za draho predať...

andrea561
26. nov 2013

ja si myslim, ze co je drahe nemusi byt kvalitne, v tejto dobe sa vsetko vyraba na par rokov, najdu sa vynimky co vydrzia. ked som ostala tehotna, hned som sa pustila hladat kocik pre nas ten najlepsie, nechcela som moc drahy. nasla som babe beni 4 runner, 3 kombi za 450, pacil sa nam, vsetko bolo super ked sme ho mali doma a ako sme malu zacali vozit po mesiaci isiel na reklamacku, a to niekolko krat po sebe, takze sme si potom vybrali druhy a povedala nam predavacka, ziadny polsky, lebo ze to su strasne smejdy, a nebezpecne, tak sme investovali do srahsieho, a som nadmieru spokojna. moja skusenost, nemusi to byt tak vzdy, ale ja by som do lacnej polskej verzie neisla,radsej z bazaru a kvalitny. videla som na vlastne oci ako sa mamine kocik sam zlozil s dietatkom vnutri, takze ide hlavne o bezpecnost nie o dizajn 🙂

gimli274
26. nov 2013

@maca_p môžem sa opýtať ako dlho sa deti zmestili do vaničky na tom bertini? ja mam tiež bertini ale mám trochu obavy z veľkosti vaničky... vďaka

vjaja
26. nov 2013

@kikina84 stokke xplory má veľkú nákupnú tašku, nevypadá, ale vojde tam neskutočne veľa, inak niekde tu aj nejaká mamina fotila čo všetko tam vošlo pri nákupe, crusi má zasa tak veľký nákupný košík, aký som nevidela nikde a ešte má aj vychytávky vo forme šťahovania a neskutočnú nakladaciu plochu. Tiež som mala na stokke xplory taký názor, ale po real odskúšaní som sa ospravedlnila a dala im za pravdu. Mala som požičanú teutoniu kým mi prišiel môj kočík a obrovský rozdiel, teraz ľutujem že som si nenafotila aký je to rozdiel. 😀

kikina84
26. nov 2013

@vjaja zalezi co si predstaujeme pod pojmom velky nakup..ja robim veke nakupy..kde nakupujem aj tri velke igelitky plne a nech ratam ako ratam,tak do stoke by som to nemala kam dat (myslim konkretne ten stoke,ktorý vyzerá ako barová stolička) ,presny nazov neviem..takze ja som preto volila z naozaj velkym nakupnym košíkom 🙂

svetlusa12
26. nov 2013
veronicka1901
26. nov 2013

Ja som kupila dcerke kocik z bazaru. Prve dieta a kocik z bazaru? Pre niekoho neuveritelne. Ale ja som hrozne rada, pretoze sa v nom vozila malo, hlavne v sportovej casti, kedze chcela len chodit sama. Investovat velke peniaze by nemalo vyznam. Uz som ho aj predala, pretoze neviem ci a kedy bude druhe dieta, takze tak 🙂.

vjaja
26. nov 2013

@kikina84 no 3 igelitky tam nedáš, ale bežný nákup, raňajky, niečo uvariť na obed a večera v pohode 🙂

titulienka
26. nov 2013

Fu tazka otazka kedze som obycajnym clovekom SR 😀 , rodícov nemam, svokrovci maju svojich starosti dost. Novy kociar som kupovala len pri prvom a ani nie ja ale krstny otec 😀 a kedze mi zalezalo na tom aby mal 4 kolesa tak som znacku neriesila. Pri ostatnych som zvolila bazar. Dnes su tu su zdrave,stastne a krasne aj bez toho aby bola na kociari nejaka znacka. Myslim si ze dolezitejsia znacka nieje na kociari ale v kociari. Tam ma kazdy svoj original 😉

katpetdo
26. nov 2013

Ako tu baby pisali, nejde o znacku, ale praktickost a funkconost. Moj maly ma kocik z bazaru Jane Slalom, po 2 detoch za nejakych 200, celu trojkombinaciu. Mala som aj na novy, ale pre mna vyhodene peniaze. Aj tak som prvy rok 80% casu satkovala. Ide hlavne o to co je pre teba dolezite a ako bolo spominane nakolko veris sama sebe, potom ta podobne poznamky nerozhodia.
Inak takko (take to obrovske) mi tiez ponukali zadarmo, ale jeho neskladnost a vaha ma odradili.Je to vsak len moj nazor.

sashabb
26. nov 2013

@vjaja
@kikina84

Baby, ja som teda ešte nevidela kočík s nákupným košíkom 😀 ako fakt sorry, ale toto nikdy nepochopím, PREČO niekto stále zamieňa košík pod kočíkom za nákupný košík???
Ten košík tam je na drobnosti ako deka, pláštenka príp. nejaké hračky. Nieje na nákupy. Ja chápem, že to tak mamičky využívajú - idu do obchodu tak to tam natrepú, ale ten košík naozaj nieje vyrobený na nákupy v potravinách 😝

ifkael
26. nov 2013

@sashabb vsetko sa da v dnesnej dobe...kocik ma byt funkcny. A keby si videla co vsetko vojde do nakupneho kosa stokke xplory.. 🙂))) nechodis nakupovat s dietatom? Tak potom asi nevies, ze najlepsie dat vsetko dole do kosika a nalozit len do auta... preco si neulahcit zivot?

vacsina z Vas napise...moderne kociky, nepohodlne pre dieta a nic neprejdu...pritom ste tie kociky nemali, takze nemate ani paru o tom, co kritizujete...len sa Vam to zda, ze je to nepohodlny kocik ublizujuci dietatu...

ifkael
26. nov 2013

a teda...stale je to len kocik a kazdy nech si kupi aky chce..... tiez nekupujem za 1000€ hlboky ako som povodne chcela a mohla by som. Treba stat nohami na zemi a vyberat to, co clovek potrebuje... funkcnostou. Uz potesit dusu si vie clovek aj inak

sashabb
26. nov 2013

@ifkael ale veď ja nepíšem nič proti stokke alebo joolz (na foto) atď.
Mne sa páčia moderné kočíky a vôbec nepozerám na to či má malú vaničku alebo ešte menší košík. Ja len hovorím, že košík pod kočíkom nieje vyrobený na to aby sa tam dávali nákupy.
Ja som mala napr. speedi a tiež som počula aky je nepraktický, lebo má malý košík a bla bla. Ja som tam toho narvala dosť (aj keď teda som si ho neničila nákupmi v potravinách 😉 )

ifkael
26. nov 2013

@sashabb nemyslim konkretne zeby si nieco zle pisala... vsak nemusi sadnut kazdemu... 🙂)) ale len pre info, ze su kociky stavane aj nato, aby nebol problem nakupit v potravinach...

a take brio go- tam dal clovek nakup na vikend :D

sashabb
26. nov 2013

@ifkael tak košík čo má brio go je podla mňa na ďalšie dieťa 😀

martuska75
26. nov 2013

@sashabb asi preto lebo s kočíkom chodí na nákup, nie ? ! 😉 Nie každá chodí nakupovať autom. Hlavne ak má obchod niekde kúsok od domu.

martuska75
26. nov 2013

@ifkael
@sashabb Tiež som mala Brio 😀 😀 😀 😀

mahmulienka
26. nov 2013

stale mam sanku dolu z toho, ze tu existuje tema s tymto titulom a nejde o for... 😀 ja som pred 4 rokmi kupila dvojrocny kocik z druhej ruky, jeho znacku nejde uz ani poriadne vygooglit, takze vobec netusim, co to je, ale je uuuuzasny, vozila som si tam obe deti a budem aj dalsie dve, ak sa podaria a kociku neupadnu kolesa. je to funkce? je! tak co riesit. ja som asi mimozemstan, ale nepochopim, preco ludia investuju radsej do znaciek, ako do zazitkov, spolocnych chvil a veci, na ktorych naozaj zalezi...

pipinulkaa
26. nov 2013

My sme mali TAKO JUMPER - a boli sme spokojny.. 🙂

irriss
26. nov 2013

@mahmulienka 100 palcu 😉 ..vzdyt se podivej na fotky dotycnych...nejdulezitejsi je jak vypada kocar, je vyfoceny ze vsech stran ..a dite uvnitr? Dite je VETSINOU jen SMUTNY doplnek 😒 .. 😒 bez usmevu, bledy a nebo atelierovy 🤐
ale KOCAR ten doslova ZARIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

martuska75
26. nov 2013

@nikuska386 K téme značkových kočíkov - cena kočíka určite nemá vplyv na šťastie dieťaťa, ale ide len o to čo mamina vyberie s čím bude ona spokojná a čo je ochotná za svoju spokojnosť zaplatiť. Rovnako nezáleží šťastie rodiny od značky auta , ale ked ho človek má tak poteší. Niektoré maminy vyberajú na imidž, niektoré očakávajú konkrétne parametre (skladnosť, váhu, odpruženie, veľký košík....) a no a časť pozerá v prvom rade na cenu. Nič zlé nevidím na žianej skupine. Prvú slečnu som vyvozila v polskom tanku ako som ho doma volala pracovne 😀 😀 😀. Malá bola spokojná jak lečo, len ja som mala čo robiť ked som ho ťahala x-krát denne do kopca. Do auta ho dokázal narvať len manžel. Zodpovedne prehlasujem že dcéra z toho v čom sa vozila nemá žiadnu na duševnom ani telesnom zdraví 🙂 Pri druhom ked už rodinný rozpočet dovolil som pozerala aj na svoje pohodlie a požiadavky a cena šla samozrejme úmerne k tomu hore.

teress
26. nov 2013

Vsetko sa odvija od financii..terenu...a pod.urcite dbaj na funkcnost..lahkost ovladania..npr. u nas nemame vytah..byvame na 2 poschodi...tak ja som sla po vahr a rychlom skladani...kedze som kcik aj s malou nosila...mali sme mutsy transporter 3komb. za 800e s prislusenstvom...predala som ho koli reverznej sedacke a za korunky sme kupili sportiak mutsy evo..penazi nelutujem...kazdy skace ako moze a vdanej cenovej relacii by som hladala to co ti najviac vyhovuje...s nohami na zemi
🙂

ianitka
26. nov 2013

Ja sa uz par dni na tejto teme bavim a zasnem zaroven (nudim sa v nemocnici). Pri debatach typu - kupa noveho a kupa z druhej ruky ma stale napadne, ze ved obe strany mozu byt spokojne - jedna kupi nove a potom preda (ma komu) a druha zas ma od koho kupit (keby nikto nekupoval nove a nepredaval nasledne, niet od koho pouzity kupit. 😀

Ja som vyberala prvy kocik strasne dlho, zvazovala som aj pouzity chvilu. Velmi som chcela trojkombinaciu a vyberala som podla vajicka - autosedacky, chcela som, aby dobre obstala v testoch, aby sa dala nakliknut na konstrukciu a aby bola nova ( pouzity kocik mi nevadi, autosedacka ano). Ked som si spocitala cenu pouziteho kocika a noveho vajicka k nemu, vyslo mi, ze sa mi novy oplati viac 🙂 " polske " kociky som nechcela prave kvoli tym autosedackam k nim.
Kupila som si novy, bol v akcii za 600 € (potesilo - osobny limit som mala vyssi) a keby som ho predala teraz, tak sa mi snad cast vrati a rozdiel bude mat cenu ineho lacnejsieho kocika (takze suhlas s @tilly)
moj kocik nie je dokonaly, teraz by som si asi vybrala iny (asi aj vyberiem pri druhom), ale toto boli nase (zarobene) peniaze, nasa skusenost.

Osobne mi je jedno, kto ma aky kocik - na tych lacnejsich je super to, ze skoro na vsetkych sportova cast sa da otocit k mame, co na tych znackovych iba na niektorych, pre mna vsak ta autosedacka bola dolezitejsia. 🙂
Takze je to otazka priorit, moznosti atd. Zi a nechaj zit a nielen pri kocikoch 🙂

Inak mohla som mat darovany kocik - len tak 😉 nechcela som, podakovala som slusne a odmietla, chcela som nieco ine. Golfac som taktiez dostala - a s tym som spokojna, tiez podakovala a prijala - podobny som si chcela kupit a je to len na chvilu. 😀

kikina84
26. nov 2013

@sashabb no ked ma niekto auto a odvlecie nakupy autom.pripadne ked niekto caka na muza kym pride z roboty a vecer o deviatej vari obed,tak aj takto sa da...ale zeny ktore auto nemaju a nakupy zvyknu robit do obeda ,aby este stihli obed navarit v nejaku normalnu hodinu,tak im nic ine neostava,len vyuzit kocik na nakupy..ja ho bezne nosim do obchodu,aj ked mala v nom uz nesedi..hlavne ked nakupujem mlieko,cukor,viac kil..co to budem v rukach vlacit? alebo taxik platit? mozem okaslat..je jedno jaky to robí dojem,,hlavne ze si viem veci ulahčiť 😉

edita56
Autor odpoveď zmazal