icon

Je značka kočíka pre bábo tak dôležitá?

nikuska386
24. nov 2013

Stretla som sa s vyjadrenim ze aspon nie som taka chudera co vozi dieta v tako kare... Predbezne som mala vybraty prave kocik znacky tako ale po tejto vete ma dost zamrazilo. Jedna slecna sa totiz vyjadrila ze zodpovedna matka svoje dieta do "lacnej sunky" za par stovak neposadi, ze urcite to prenho neni zdrave a ked dietatu nemoze dopriat to njalepsie radsej nech nema deti... Prvotne mi prisiel ten nazor uplne stupidny, ale neskor som sa zacala zamyslat ci naozaj mojmu babatku moze nie prave najdrahsi kocik nejako ublizit, alebo ubrat na komforte. Co vy nato baby?

dai
24. nov 2013

@erina098 no... Vidim ze si svoj post teraz zrazu doplnila🙂
Fakt by ma zaujimalo ktore kociky sa vyrabaju v cine😉
Inak ked raz budes mat babo tak som zvedava ci mu kupis vsetko co si primojka, pripadne za cim bude plakat😉
My sme mali gesslein - kocik s najvaecsou vanickou - vyuzila som ho pri oboch detoch a nelutujem ani halier😉

dai
24. nov 2013

@erina098 ok... Az teraz som si precitala ze mas 2 deti - prepac tu si kazdy tyka a pride mi divne vykat... Tak zopakjjem otazku - kupila si im vsetko za cim zamrncali aj ked take iste mali uz doma? Lebo to stalo len 5 euro?

zuzkat1
24. nov 2013

@mia501 to hej. Napr.chicco je taky mini...

zuzkat1
24. nov 2013

@dai tusim chicco a kopa inych je z ciny...ale tu plati nie je cina ako cina... Garancia kvality je znacka...

dai
24. nov 2013

@zuzkat1 tak chicco neviem..ale to ani nie je nejaka super znacka pre kociky - ja ju vnimam skor cez hracky

erina098
24. nov 2013

@dai nepotrebujem svoj post doplnať,len som chcela odpovedať na otazku či dieta potrebuje drahý kočik moja odpoved je nie ...a mna nezaujma aký kočik ste mali,ja nemam proti značkovým kočikom nič,ale neposudzujem ludí podla značky ....

hameeda
24. nov 2013

@nikuska386 :podľa mňa je tento názor zcestný, každý sa ma orientovať podľa vlastných možností a myslím že mať dieťa len ak na ňho mám je úplne blbé a keby tak rozmyšľali naši predkovia tak večšina z nás tu nie je 🙂 , no mať dobrý kočík je výhoda hlavne pre mamičku, pretože s kvalitnejším kočíkom sa lepšie manipuluje, ja som kupovala kočík pred 11-timi rokmi stál vtedy 20 000 sk, no ešte moja najmladšia sa v ňom vozila, je úplne ako nový, dá sa celý prať, veľké nafukovacie kolieska, dobrá manipulácia, takže vo výbere kočíku by som sa prikláňala radšej kvlitný z bazáru ako nový a nekvalitný

aliza
24. nov 2013

@zuzkat1
@dai ja som mala aj chicco kocik a nebol kvalitny 😒

zita19
24. nov 2013

@dai Predstav si, su zeny, ktore robia za minimalku. Su zeny, ktore su stastne ked zarocia 500 euricok. Su baby co nemaju ani tolko. Ja zarobim dost na to aby som slusne zila ale Tvoja poznamka o peniazoch ma normalne vytocila. Vytocila aj za tie co taky zarobok nemaju. V zivote by som sa neopovazila nieco tak arogantne na adresu inych vypustit. Nie kazdy ma moznost najs dobre platenu robotu ale to este neznamena, ze je menejcenny. Sranda sa da robit vzdy ale s citom. Povysnecstvo je prejav neucty k ostatnym ludom.
O tomto pisem:
jeeemine... To myslis vazne s tym manzelom ? Baby to vy nikde nepracujete ci fakt vsetky za minimalku? Sa citim ako v stredoveku ked tieto veci citam - jasne, len chlap dokaze zarobit, zena si nedokaze za svoje kupit kocik za 1000 euro...
Uz zena co zaraba nejaku tisicku si vie odkladat dost aby aj cez matersku zila v pohode.
S touto vetou viem suhlasit:
Takze sorry ale nemyslim si ze kazda co ma kvalitnejsi kocik ho ma preto ze sa dobre vydala ...

zuzkat1
24. nov 2013

@dai aj tie hracky su vyrobene v cine... My mame dokonca knihu v slovencine vytlacenu v cine... Kazdy tam posiela robit veci lebo je lacna pracovna sila.preto je dolezity hlavne povod znacky. Mame aj fisher price 1 ci 2 a tam tiez bolo ze vyrobene v cine. Znacka by mala byt zarukou kvalitnych materialov.

dai
24. nov 2013

@zita19 pozri - ked uz chces citovat arozculovat sa taksi mala skopirivat aj svoj prispevok na ktory som reagovala a kde si pisala ze vsetkym babam ktore maju drahie kociky ho kupil muz...
A tebto nazor si tu neprezentovala sama..
Preto moja ozculena - nie arogantna a povysenecka - reakcua, kedze ja sosi napr. Na moj kocik zarobila sama a nie som ziadna pipka😉
Beriem zekazdy zaraba inak kedze sme aj rozne...ale to neopravnuje tie co maju menej oznacit kazdu co ma viac za pipku zlatokopkovu...

zuzkat1
24. nov 2013

@aliza ja som vtedy tiez aj ten pozerala a zdal sa mi taky labilny,maly ..mna neoslovil.

zuzkat1
24. nov 2013

@zita19 suhlasim vacsina zien na slovensku nezarobi 1000e. Musim povedat ze ja taku ani nepoznam.

erina098
24. nov 2013

@dai tu nejde o macka,ale o to ,že mamička chcela spraviť radosť sebe a dietatu nie,ale o tom nebola debata...a ja tiež nekupim detom všetko odpovedam -spokojná

zita19
24. nov 2013

@dai @dai v tejto pisala jeden jediny krat, odpoved Tebe, ale idem prezriet vsetky strany, ci uz nie som celkom mesuge

zita19
24. nov 2013

@erina098 Neslo o macka, islo o ten vysmech z tych co nemaju "penez jak zelez"

erina098
24. nov 2013

@zita19 nepochopili ste ,ale nevadí.

dai
24. nov 2013

@zita19 ok... myslela som ze som to na teba reagovala, ze preto si sa ozvala...
tam je jasne napisany v tom prispevku adresat😉
takze ti sem hodim naco som reagovala:
citala som tu jeden nazor : chcela by som vidiet jednu mamicku ktora si tieto kociky kupovala zo svojich penazi ..ver ci nije vacsinou toto cvaka manzel ktory asi sama uznas ze nerobi na stavbe za 450eur mesacne..

takze preto ta moja podla teba arogantna reakcia... mna toto rozculilo, preto som pustila mozno ostrejsie slova ako som zvyknuta😉

hori
24. nov 2013

@aliza ano, ja som chcela prave poukazat na to, ze veeelmi vela ludi vnima Polsko (aj jeho kociky) presne tak, ako si popisala...

dai
24. nov 2013

@erina098 hm... vidis... mne to skor prislo ze isli rodicia kupovat kocik a nie hracky...
ja som napr. maekka a obycajne sa necham presvedcit na malickost aj ked ideme nieco vaecsie kupovat - ale ako pisem, je to preto lebo som maekka - nemyslim si ze to ma nejaky pozitivny vychovny efekt...
okrem toho ja mam teda uz vaecsie deti - so starsou sa uz da jasne dohodnut ze ideme kupovat vec XY a nic ine, s mladsim este nie, ale toho nejak vzdy okabatim aby som nemusela kupit to co som nemala v plane...

kupa kocika je pre mna prakticka vec... asi ako kupa auta - a ako to tu uz niekto spomenul - keby idem aj mercedes kupovat za 100k a len to auto, tak nenakupim detom malickosti za 5 euro lebo sa rozplakali😉 ( tie drobnosti v hrackarstve co spominam su obycajne nejake tie veci co pri pokladni predavaju do 1 eura...)

zuzkat1
24. nov 2013

@hori hej vnima suhlasim...ale ked pozries soi tak tam su na pretrase vacsinou prave polske kociky.

zita19
24. nov 2013

@zuzkat1 Ja zarobim, po 35 odrobenych rokoch. Ale kristejezisi, nikdy by ma vavysovat sa nad tych co tolko nemaju.

zuzkat1
24. nov 2013

@dai jej cela ja... Aj my ideme ze len toto a toto a nic... A odideme s kinderkom🙂

arabeska
24. nov 2013

dietatku je jedno ci sa vozi v drahom ci v lacnom kociku,je to vsetko len a len o mamicke a jej vybere.ak sa mamicke paci lacnejsi kocik nech sa paci nech si ho kupi,ak sa jej paci drahsi tak nech si ho kupi tiez 🙂 nik nema pravo sudit druheho za jeho vyber. a tym mamickam co by si chceli kupit drahsi kocik a nemaju nan tolke peniaze odporucam bazarik,najdu sa tam naozaj super kusky vasej vysnivanej znacky a neskrachujete 😉

dai
24. nov 2013

@zuzkat1 tak to som ani nikde nenapisala ze vaecsina tolko zaraba - napisala som ze kazda ktora tolko zaraba si to moze dovolit usetrit si nan😉
vies ako, kazdy pozna ludi hlavne z oblasti v ktorej pracuje - ty robis v skolstve a ja robim v IT, takze ja zas nepoznam viac menej taku co by zarabala menej - a mamiciek mame pozehnane... ale znovu opakujem ze som nikde nepisala zeby to bol standartny plat sk zeny... ( platy zial ja neurcujem, moj nazor na skolstvo poznas - uz som viackrat pisala ze kvalitny ucitel by mal mat radovo vyssi plat...)

zita19
24. nov 2013

@dai Dobre, nechajme to tak. Na veci ci dieta znackovom kociku bude mat stasnejsie destvo to nic nemeni. Znacka kocika na pocit zo stastneho detstva vplyv nema. Na to ma vplyv milujuca rodina. 🙂

zuzkat1
24. nov 2013

@zita19 ja tolko nebudem mat ani po tolkych rokoch (ak sa neudeje zazrak)...robim v skolstve,ale nemenila by som

aliza
24. nov 2013

@hori nuz, mozu si za to ludia sami, zial a je logicke, ze ked si mozem vybrat, tak dam prednost kociku z inej krajiny. Ak na vyber nemam, tak je to jedno, aj polsky bude stacit.

zuzkat1
24. nov 2013

@dai Ved hej..🙂 este stale cakam na to kym sa uvolni u vas to spominane miesto😀

zita19
24. nov 2013

@zuzkat1 dufam, ze som sa Ta nedotkla. Fakt som sa nechcela vytahovat. To nejake nahle pomynutie zmyslov a nekontrolovane vasne do mna z tejto temy vybehli.
Nasmu vnukovi som od ruky kupila kocik co zodpovedal poziadavkam: velke kolesa do terenu, velka vanicka, pohodlna sportova cast a aby sa s nim dobre cestovalo v MHD. To ze bol modry bol len bonus. Vonkoncom netusim co je to za znacka, netusim kde je jeho krajina povodu ani rok jeho narodenia. Pacil sa dcere, tak sme ho kupili. Dolezite je, ze sa na Samka vsetci tesime. 🙂