Je značka kočíka pre bábo tak dôležitá?
Stretla som sa s vyjadrenim ze aspon nie som taka chudera co vozi dieta v tako kare... Predbezne som mala vybraty prave kocik znacky tako ale po tejto vete ma dost zamrazilo. Jedna slecna sa totiz vyjadrila ze zodpovedna matka svoje dieta do "lacnej sunky" za par stovak neposadi, ze urcite to prenho neni zdrave a ked dietatu nemoze dopriat to njalepsie radsej nech nema deti... Prvotne mi prisiel ten nazor uplne stupidny, ale neskor som sa zacala zamyslat ci naozaj mojmu babatku moze nie prave najdrahsi kocik nejako ublizit, alebo ubrat na komforte. Co vy nato baby?
@slimstar - ono toto je o povahe a charaktere cloveka, nie o kociku ze ano. Zeny ake popisujes budu mat potrebu sa ukazovat aj vzhladom na auto, dom, nabytok, proste pri vsetkom... ale proste nemozes s kocika spravit prirovnanie k rozmaznanym pipenkam... ja mam fajn matersku, lebo som vzdy poctivo medzi materskymi s detmi makala, takze nemam pocit, ze si ja ci deti nezasluzime to, ako sa teraz mame...
@anjelicek26 ja to beriem empaticky a viem sa v zit do koze tej mamicky. ako by som sa citila keby sa mi isla posmievat nejaka koza. ved tu vsetci tvrdo pracuju, ked chcu dat nieco do huby. 😉
@nikuska386 my sme kupovali kocik podla funkcnosti a pohodlia pre dieta a vybrali sme takmer 1000€ model,snad najväcsi kocik,sme s nim dodnes spokojny.Nas rocny chlapcek sa v nom vozi rad a dodnes v nom aj spi,ked sme na prechadzke.A mimochodom,testovala som podla vyrobcu aj zataz kocika,lebo sme s nim leteli na dovolenku...........sadla som si do kocika a v pohode prezil,vazim cez 90kil 😀
Kazdy nech sa rozhodne pre kocik podla svojej penazenky,podla svojich priani a nie podla nazorov nejakej premudrelej zenskej 😉
@slimstar - nad takymito vecami treba stat... ono väcsinou posmesky takehoto typu skor nastavuju cloveku zrkadlo, ze aky je a ani sa k tomu netreba viac vyjadrovat... nase deti netusia, aku znacku maju na sebe, nemaju ani ponatia, co tie veci stoja a jasia sa vonku do aleluja, proste radostne statne detstvo. Mne ide o kvalitu. Nic ineho neriesim.
takko by som si nekupila prave kvoli tomu ze je neprakticky, hrozne tazky a sportova cast je len stazka pouzitelna.... rovnako tie farby a materialy vo mne doveru nevzbudzuju ...
to radsej hlboky jazdeny peg perego a potom poriadny novy sportak .. (alebo aj pouzity)
a neriesim kazdy nech si kupi co chce a na co ma a co mu vyhovuje ... nemam problem s kupou veci na burze a v sekaci ... ale teda kocik sa pouziva dost dlho a nakladat taku obludu ako je Takko do auta ci MHD by som nezvladla ... nemam chrbticu z ocele... 😝
@slimstar presne tak, normalny, ucelny a hlavne bezpecny kocik....tie polske tam zial, neradim. Ja som pri dcere peniaze nemala, kupila som najlacnejsi kocik z tesca, tiez asi polsky, boli s nim problemy, ani len mi reklamaciu neuznali, nemohla som ho ani len predat, kupujuca mi ho na druhy den doviezla spat. Tazke pri synovi som si kupila aspon peg perego, co teda bolo asi 270 eur, ziadne tisice (kocik bol urceny od narodenia, takze ziadne zbytocne vydavky na vanicku). neskor som si kupila srdcovku mamas and papas SOLA, stal 200 libier, cize zase ziadne tisicky a kocik je to fakt ze super, nemam mu co vytknut. Nie vzdy je to o tisickach eur. Ja som kocik denne skladala niekolkokrat do auta, tazke sorry, ale polsky kocik by som mohla akurat tak priviazat za auto 😀. Ano, reci dotycnej boli hlupe, ale kupit si kvalitny kocik nie je konzumne, ani hlupe.
@nikuska386 ja si nepotrpim na modu (ani co sa tyka kocikov), ale na kvalitu ano. osobne by som si nekupila nejaky lacny kocik z polska s peknymi vzormi. poviem aj preco. nie, ze by som bola namyslena, ale v cene sa odraza vela krat aj kvalita. lacne kociky vela krat nevydrzia tolko, co tie kvalitnejsie. a obavam sa tiez, ze mi nikto nezaruci neskodnost pouzitych materialov. kvalitnejsie kociky byvaju aj lepsie prepracovane.
ja som nemala volne 2 tisicky na novy kocik, ani tisicku 😒 mala som na vyber - bud si kupim novy kocik, ale z tych lacnych. alebo si kupim pouzity a kvalitny kocik. nikdy, nikdy nebudem lutovat moju volbu. kupila som kvalitny nemecky kocik (trojkombinaciu) po jednom dietati. bol perfektny, za dva roky som s nim nemala jediny problem, nemal ani jednu zavadu, perfektne fungoval a bol velmi komfortny pre dieta aj pre mna 😉 a este som ho predala dalej. urcite by odvozil este 4 deti 🙂
berie to ako s autom. tiez by som si radsej kupila jazdene kvalitne nemecke auto, nez nejake nove, lacne, ale ovela menej kvalitne auto.
podla mna treba hladiet na kvalitu, ale vyhadzovat peniaze zbytocne netreba 🙂
@aliza Nie vsetko co je polske je zle...pozor na to
ja som mala pri prvej dcere Coletto Matteo, tiez denne skladany.....od roku 2009 "odvozil" 4 deti a stale je plne funkcny, nerozhrkany, nevrzga 😉
my sme kupovali kocik podla toho co sme od neho ocakavali, nie podla znacky a priznam sa, nepozerala som na to, ci je polsky alebo nie 😉
@nikuska386 ja som pracovala v obchode s kočíkmi a hračkami,sama som bola svetkom toho ako mamička si chcela objednať športový kočik za 900eur a svojmu chlapčekovi nechcela kupiť macka za 5eur ,potom z plačom odišli...nemyslím si,že drahé kočiky sú lepšie,sú väčšinou len drahšie a nehodnotim mamičku podla kočika.ja som si vyberala kočik tak aby bol pohodlný a priestraný pre malu a pačil sa mojmu vkusu.čo vas pokom kupte si aky sa vam pači.dnes aj tak ta kvalita za nič nestojí,či je drahý ,alebo lacný.lacný z polska,alebo drahý z činy?
@luciferkax zlé info o stokke, dá sa sklopiť, dotyčná mamička asi ani zďaleka nevedela ako sa používa. A hlavne netreba odsudzovať neodskúšané, ja som skúšala snáď každý kočík v babymarkete a nielen tam a to čo som chcela od kočíka t.j. veľkosť vaničky, výška kočíka, tvar športiaka, materiál, veľkosť košíka a manipulácia mi dal crusi, ale každý chceme iné a kupujeme podľa svojej potreby a možností a hlavne žiadna nemáme právo odsudzovať a ohovárať iných, keby sme sa tohto držali hneď by bolo viac slnečných dní aj keď prší.
@maribell jeeemine... To myslis vazne s tym manzelom ? Baby to vy nikde nepracujete ci fakt vsetky za minimalku? Sa citim ako v stredoveku ked tieto veci citam - jasne, len chlap dokaze zarobit, zena si nedokaze za svoje kupit kocik za 1000 euro...
Uz zena co zaraba nejaku tisicku si vie odkladat dost aby aj cez matersku zila v pohode.
Takze sorry ale nemyslim si ze kazda co ma kvalitnejsi kocik ho ma preto ze sa dobre vydala ...
Co sa tyka temy - ci si budeme oci zatvarat alebo nie, ci nato mame alebo nie ale hold kvalita ma obycajne svoju cenu... Kocik za 50tku no name nikdy nebudr taky kvalitny ako kocik od predajcu s menom - dovody uz pisane boli - material, vyskun, kontroly, garancia - to vsetko nieco stoji...
Iste, je urcita hranica kde clovek plati uz len za design - to je ale pptom o hrubke penazenky, nejake minimalne podmienky by ale ten kocik splnat mal.
A ano, suhlasim ze su aj dobre vydate pipky msjuce blbe reci ... Take by som si urcite nevsimala... Ale napisat ze vsetky co maju drahy kocik su pipky je blbost
@erina098 - ale tak revucemu dietatu nekupim osobne v hrackarstve ani ja nic uz z principu 😝 Tomu sa hovori vychova, to nie je o peniazoch Prisli po kocik, tak kupili kocik. Neprisli kupovat hracky. A nepochybujem, ze tych malo dieta doma urcite dost.
Osobne myslim ze nie su dolezite znacky;) mam kocik stokke - z druhej ruky ,obcas si ponadavam na neho a poriadne, pri malom som mala niekolko kocikov a naj a co bol concord vyblednuty , prisite zaplaty alutujem ze som ho darovala, teraz by posluzil..... A keby som mala takko, bebecco a cokolvek polske je mi to jedno je to moj kocik a ja som si ho vybrala a moje dieta v nom bude vozene a komu sa nepaci nech sa nepozera, ja a moje dieta sme spokojny a stasny, netrap sa je to len kocik su dolezitejsie veci ako kocik....stastie laska pokoj za rok dva uz kocik potrebovat nebudes... A takko je pekny a funkcny kocik;)
@nikuska386 treba si vybrať podľa vašich potrieb kočík.. Ja by som si tiež nekúpila nejaké lacné hebedo keď viem že ho budem často dávať a vyberať z kufra auta a nepotrebujem aby ma v polke zimy seklo v krížoch 😅 ja som si radšej kúpila značkový ale používaný a viem že je to dobrý kočík a nebudem sa zaň musieť hanbiť na ulici 😀
@anjelicek26 on najprv neplakal až ked mu ho vytrhla z ruky...to nepochpim
@nikuska386 ja si práve myslim, ze slečna s tymi nazormi by nemala mat dieta.....vychova z neho len dalšího povrchneho materialistu....len si spomente v com vozili rodiči a nás...neviem ako vy, ale ja sa cítím zdravá telesne aj duševně, takže to tako si kludne kup 😉
@dai tak ten malý sa tomu kočiku potešil...jemu to bolo jedno on si tulil macka ...ale to je jedno,ja som len chcela poukazať na to,že tomu dietatu je to jedno...a by ste sa čudovali,pre vela dobrých značiek kočikov sa robia veci v čine a v polsku v czestochowej,sama som bola prekvapena...
ja by som len podotkla taku cisto psychologicku zalezitost... ono pri slovicku "polské" si vacsina ludi predstavi smelinarov kdesi na trhu pri Novom Targu a skodliviny v potravinach... skoda, lebo zrovna ze vo vyrobe kocikov a celkovo detskych veci maju Poliaci celkom slusnu tradiciu... 😉
@erina098 akoze co nepochopis? to mu ho mala kupit? teraz nechapem ja. Aj moje deti, najma mladsi, vzdy v obchode nieco zoberu do ruk a akonahle to vratim na policku, tak je rev. Ale to neznamena, ze mu to musim kupit, ci? aj keby som prave kupila fungl novy mercedes, tak nevidim dovod, kupit nejakeho macka, najma ak uz doma par takych ma
Podľa mňa je bábu úplne jedno či má alebo nemá značkový kočík, my sme vyberali podľa toho či tam bude mať dostatok miesta, pohodlie, či sa ľahko skladá, zmestí sa do výťahu a auta a či nie je príliš ťažký ...
@mia501 nesuhlasim ze drahsie kociky su male...ako ktore...my sme mali cam...stal cez 600e takze prijatelna suma,odlozila som pre druhe dieta a jedine co bolo zle ze bol velky. Vanicka velka ale to bolo ok,no sportak sme ani nevyuzili lebo este ako 2rocna sa v nom stracala.
Inak suhlasim ze kazdy si kupi kocik podla vlastnych kriterii.
@hori no, ako kde a nie vzdy. Pokial idu ich lacne kociky na odbyt, tak sa to da nazvat tradiciou, ze ano, najma pokial ludia nemaju peniaze nazvys. Ja to vnimam inak, tu do Uk rocne pride 100.000 Poliakov, preco asi? takej krajine ja proste nedoverujem, vidim, ako ziju tu, takze tradicia pre mna nema ziaden vyznam. o tradicii a kvalite mozu hovorit taki Nemci, nie poliaci. To je moj nazor.

@nikuska386 myslim, ze znacka vobec nie je dolezita a po dalsie - cena nie vzdy zodpoveda kvalite. Rovnako aj recenzie ci uz na kociare alebo autosedacky a podobne treba brat s rezervou. My sme kupili kociar znacky Bexa, klasika, vajicko, sportova cast a hlboka. Dokonca uz jazdenka z druhej ruky za 150 eur, no maximalne zachovaly, ako novy a nasmu malickemu ani mne to teda vobec nevadilo, ale kociar bol naozaj ako novy. je pravda, ze pri vybere som si presla viacero kociarov, pretoze som mala predstavu aky by mal byt. nemyslim teda dizajnovo... ale doraz som kladla na prevedenie, na to, aby hlboka cast bola dostatocne komfortna pre babo, mal velke gumove, nie umele kolieska, bol lahky na manipulaciu a zmestil sa v pohode do auta. A vies co ti poviem? Malicky sa narodil velmi dlhy a hlboku cast od stvrteho mesiaca uz nepouzivame lebo sa do neho uz nezmesti. a vajicko? zajtra idem s nim k lekarovi a rozmyslam ci ho vobec aspon tam napracem a to mame 5 mesiacov. VOzime sa uz len v sportovej casti. Takze pri pomysleni, ze by som za kociar dala napriklad 700 eur a teraz by mi stal uz nevyuzity.... no neviem, asi by som dost penila.a suhlasim s miku, znackove veci pre male babo je zbytocnost. taktiez nakupujem F§F alebo v lidli, vela novych a kvalitnych veci mam aj zo sekacu.