Je značka kočíka pre bábo tak dôležitá?
Stretla som sa s vyjadrenim ze aspon nie som taka chudera co vozi dieta v tako kare... Predbezne som mala vybraty prave kocik znacky tako ale po tejto vete ma dost zamrazilo. Jedna slecna sa totiz vyjadrila ze zodpovedna matka svoje dieta do "lacnej sunky" za par stovak neposadi, ze urcite to prenho neni zdrave a ked dietatu nemoze dopriat to njalepsie radsej nech nema deti... Prvotne mi prisiel ten nazor uplne stupidny, ale neskor som sa zacala zamyslat ci naozaj mojmu babatku moze nie prave najdrahsi kocik nejako ublizit, alebo ubrat na komforte. Co vy nato baby?
@erina098 ok... tak som mozno konecne pochopila ze si to pisala vseobecne...
potom beriem... ale vies ako dlho trva radost z hracky u takeho mrnaveho dietatka- pokial nezbada nieco zaujimavejsie😉 predpokladam ze ten kocik kupovali na dlhsie obdobie...
este by som si dovolila doplnit ze dieta potrebuje nielen pohodlie ale aj bezpecnost ( aspon my zvykneme pred kupou nejakej veci pre deti - prilby, bicykle, autosedacky etc. si pozriet aj testy bezpecnosti vykonane na danu vec, recenzie etc. )
Este sa vratim k tomu macikovi. Nam je dost tazko posudit preco mamicka nekupila macika. Mohlo to mat viac pricin:
Nekupila, lebo maly zakzdym v obchode neico chce a predsa nemoze mat co si zmysli
Mmicka vedela, ze macikov je doma cele stado a dalsieho uz maly neptrebuje, lebo ani s tymi doma sa nehra
Mamicka, kupila drahy kocik, lebo ho z nejakch len jej zamych dovodov bezpomienecne chcela a na macka uz peniaze nevychadzali
Mamicka nekupila macika, lebo maly je alergik a pysove hracky mu nerobia dobre
Mamicka nekupila macika lebo to v tomto momente nepovazovala za nutne
Je kooooopa dalsich dovodov ne nekupenie macika.
Nuz pre babo to nie je dolezite, jemu je jedno v akom kociku sa povezie....ale mamickam to nie je jedno.....ja to proste kazdeho vec, aky kocik , akej cenovej kategorie si kupi....niekto je zatazeny na modu, tak hlada to najmoderniesie a najcoll pre sovje dieta, niekto si na tom nezaklada...Ja to na kazdej z nas....kazda jedna milujeme svoje deti, a vyber si kocik aky sa paci tebe.... 😉
@dai ale ano ,to samozrejme,ja napriklad som chcela aby sa potah len odopnul a hodil do pračky....ale ani nemôžem suhlasiť,že iba drahe veci su super a nialen kočíky.nedavno som čitala na nete taký članok o tom ako sa vyrabaju veci stale menej a menej kvalitné,aby sa stale nové a nové kupovali a tomu začinam veriť,lebo to vidim na mnohých veciach doma,napriklad pračka,vysavač...a aj tie kočiky....kedysi bolo chicco značka vyrabana v taliansku a boli super....dnes tam vyrabaju len flašky. a hračky a kočiky boh vie kde.a tak je to zo všetkým.
Ja mam kocik za 410eur 3kombi boli myslim aj lacnejsie ale aj o hooodne drahsie su pekne mozno je to aj o komforte a style
Ale nemyslim si ze idelen o pohodlie. Co som si vsimla tak tie mega drahe kociky maju malu vanicku ze dietatko sa tam sotva zmesti. Ja som s tym mojim spokojna mala sa mi do vanicky vosla este ako 7 mesacna a aj teraz v sportaku sa v pripade potreby vyspi pohodlne... treba pozerat podla mojho na to ako sa to da zlozit ci sa to v poho zmesti do kufra ci je vanicka priestranna a pohodlna... z drahymi kocikmi nemam skusenost o kvalite a komforte ale nemyslim ze lacnejsi = zly pre dieta. A jemu to bude jedno v com sa vozi hlavne ze bude vidiet mamu. A mozno nebude chciet byt vo voziku ci lacnom ci drahsom... kup to co sa ti paci chod si do obchodu poskusat ako sa s nim ide ake ma kolecka konstrukciu a podobne
@erina098 s tym tiez suhlasim... zial, tak to v tomto svete je - veci sa vyrabaju tak, aby vydrzali obdobie garancie... naozaj len velmi velke znacky , ktore si nenormalne zakladaju na svojom mene vyrabaju este stale veci na cely zivot - obycajne tieto ti daju aj omnoho dlhsiu garancnu dobu ako pozaduje zakon ( my mame napr. na postel garanciu 20 rokov od vyrobcu... )
nie nahodou sa veci - hlavne elektronika - pokazia par dni po skonceni garancie😉
@erina098 V tomto mas uplnu pravdu. Moj kolega tomu hovori metoda skurvitka. Do vsetkeho sa namontuje skurvitko, ktore zabezpeci, ze po nejakom cas je zakaznik donuteny kupit novu vec.
A ani znacka nie je zarukou vrcholnej kvality. Znackove handry siju novodobi otroci v otrasnych podmienkach v Pakistane. Komponenty do aut (a urcite aj kocikov) vyrabaju novodobi otroci v cinskych fabrikach. Ked aj nejaka fabrika v Europe kompletizuje vyrobok, komponenty su dovezene povacsine z Azie. V lepsom pripadae z byvalej vychodnej Europy.
kazdy nech si kupi kocik na aky ma a aky sa mu paci.. ak ma niekto na kocik 500e tak vyberie v tej relacii, ak si niekto moze dovolit kocik za 1000 alebo 2000 e nech sa paci, kupi si ten.. Vzdy budu 2 tabory, kde baby s drahym kocikom budu ohrnat nosa nad lacnym a naopak.... Potom sa najdu aj take ktore su vyrovnane same so sebou a tie kocíky neriesia.. V konecnom dosledku je babatku jedno v akom kociku sa vozí..
A potom je aj skupina, ze mamina si vyberie kocík a posle muza kupit ten co si vybrala a muz so svojou mamickou vyberu aky sa paci im a o konstrukciach, polohovaní a kolieskach nemaju ani paru...😀 aj take pripady poznam
@nikuska386 len reagujem na to co sa pytas... vobec sa nezamyslaj, co hovori ta alebo tamta mamicka, ty si kup kocik aky sa tebe paci a na aky mas...... dietatu je uplne jedno, ci ma kocik modry, alebo zeleny... ci je to trojkombinacia alebo dvoj... a za to ze si matka kupi lacnejsi kočik, nemusi byt hned zla matka... pre pana jana to co bol za nazor tej slecny??? zodpovednost je o niecom inom, nie o tom, aku cenu ma jej kocik.. nechapem taketo nazory.... 😎
nie, znacka kocika dolezita pre babo nie je. ide skor o to, aby bol kocik bezpecny pre babo a vyhovujuci ci funkcne ci cenovo rodicom.
Neries, to je totalna blbost. To ze je nejaky kocik lacny, neznamena ze musi byt zly. Niekto kupuje kocik z bazaru po inych detoch - podla toho nazoru je taky rodic zly ze nechce/nemoze kupit dietatu novy? Babenka sa proste potrebovala odprezentovat.
@nikuska386 Ci kocik moze babatku ublizit...na to mozes najst odpovede napr aj na googli: https://www.google.sk/#q=soi+nebezpecne+kociky ale inak plne suhlasim s tym ze pohodlie dietata nezalezi od astronomickej sumy za nejaku konkretnu extra znacku. Najlepsie je pred samotnou kupou vytipovany kocik nazivo poobzerat a skusit ho.
@zita19 inak normalne ma ta slecinka tym vyjadrenim nastvala alebo urazila?! akoze mam 2deti, ani jedno nemalo funglač novy kočik, ani ziadna znacka to nebola, iba športový mali novy, a aj to len pre lahsiu manipulaciu a skladanie do nasho maleho auta... ale zato si nemyslim, zeby som bola nezodpovedna mamina.. keby tu slecinku stretnem,asi by bez hubovej polievky odomna neodisla... 😠 😎 kokos, a moje deti su zdrave a stastne a ja s manzelom takisto... a kocik je davno v tretej ruke.... 😉
@erina098 tak ten vyrobca uz funguje viac ako 100 rokov na trhu, tak dufam ze aj dalej bude😉 1 reklamaciu sme uz mali - po vyse 2och rokov od kupy sme zistili ze este sme mali mat k posteli taky krpaty vankusik ( my sme ju mali asi pol roka zabalenu, pokial sa dokoncil nas byt a po vybaleni sme to nejak nekontrolovali ci je tam vsetko ) - oznamili sme to s malou dusickou - na nase prekvapenie bez akychkolvek natahovani nam poslali vankusik ( jasne ze nemal neviemaku hodnotu, ale ten pristup bol super )
mne sa inak uz aj predlzena garancia osvedcila - na vsetku bielu techniku mame garanciu 5 rokov - a uz sme ju vyuzili😉 opaet, vsetko prebehlo rychlo a bez problemov ( 5 rocnu mame napr. aj na sprchove hlavice a vanu... ) - takze ja ani tak netvrdim ze to tych 5 ci 20 rokov vydrzi, ale ked sa to pokazi tak ti to kvalitny vyrobca vymeni a mas pokoj, nemusis cvakat nanovo😉
@raona Na take premudrele mam mnoho terminov, ale keby som ich tu zacala pouzivat, tak ma z kona vylucia navzdy 😀 😀 😀 Myslim, ze truba este prejde. Takze su to truby vygumovane. 😒 A su nesmierne skodlive. Jednou vetou dokazu zdeptat cloveka.
@nikuska386 netrap sa recami takej truby. Kup si kocik aky sa Tebe paci.
@zita19 - suprova mamina, chapava, laskava, mila, stastna moze byt aj s drahym kocikom... nerozumiem, aky ma dookola vyznam na konovi riesit, co kto ma a nema, kolko za co plati a podobne... je to fakt osobna vec a nie vizitka charakteru 😝 Ale taketo temy asi nikdy neomrzia, da sa tam krasne a velmi vseobecne od podlahy zanadavat a pokyvat hlavami o donebavolajucej nespravodlivosti, ze uz neexistuje socializmus a nemame vsetci rovnako...
Ono je rozdiel mat drahsie veci a je rozdiel dietatu prizvukovat, ze ono MA VIAC, ako ine deti. Toto je uz fakt o povahe jednotlivca, nie o materialne lepsej/horsej veci.
@ivec16 cvrkla.som si :D taky genialny prispevok, teda hlavne tu ironicku cast, som este necitala :D musim proste len suhlasit... akurat dodam, ze ked uz zavisi aj na cene, existuje aj bazar... a kedze, co sa tyka funkcii a mojich poziadavok na kocik, sa mi najviac pozdaval.gesslein, budem sa hanbit na veky vekov, ale mam z bazaru :D
@anjelicek26 Ano moze byt suprova mamina s drahym kocikom. Tato kombinacia je uplne v pohode mozna. Ale drahy kocik zas automatickky nevygeneruje suprovu maminu zo svojej majitelky. Tolko som tym chcela povedat.

@zita19 napisala som ti ip... tak ak mas zaujem tak si precitaj😉
s tvojim poslednym prispevkom suhlasim - stastie nezarucia cloveku ani tie najvaecsie peniaze sveta...