Je značka kočíka pre bábo tak dôležitá?
Stretla som sa s vyjadrenim ze aspon nie som taka chudera co vozi dieta v tako kare... Predbezne som mala vybraty prave kocik znacky tako ale po tejto vete ma dost zamrazilo. Jedna slecna sa totiz vyjadrila ze zodpovedna matka svoje dieta do "lacnej sunky" za par stovak neposadi, ze urcite to prenho neni zdrave a ked dietatu nemoze dopriat to njalepsie radsej nech nema deti... Prvotne mi prisiel ten nazor uplne stupidny, ale neskor som sa zacala zamyslat ci naozaj mojmu babatku moze nie prave najdrahsi kocik nejako ublizit, alebo ubrat na komforte. Co vy nato baby?
@nikuska386 Tak v niektorých kočíkoch by sa možno novorodenci voziť nemali. Ale to nie je o značke a cene kočíka, ale o odpružení kočíka, kolieskach kočíka...sú to technické záležitosti. Kým som nemala deti, vnímala som farbu kočíka, skrátka design kočíka. Dnes už si všímam ako sa dieťatku v kočíku leží, sedí. Len aj detičky sú rôzne. Niektoré sú menšie, chudšie, dlhšie, obézne...takže napr. športový kočík, autosedačku treba kupovať s dieťaťom. Ako sa mu sedí a podľa toho sa rozhodnúť.
Docitavat budem zajtra pri dvojhodinovom cakani na glukozovom teste.... Ale uz ma neprekvapi nic asi na mk...
a nech idu hentake múúúúúú s takými kecami do ritnej diery .... ja som svojho syna vyvozila v kočíku za cca 250 eur... sice sa mi kazil ale teraz je ok ... a vobec by ma v živote nenapadlo porovnavať sa ........ TO JE SKOR DOLEžITé PRE MAMIčKY KTORé SA POTREBUJU UKAZOVAť A NIE PRE BABO .... ono o tom vie prd v čom sa vozi 🙂 páááá
bábu je úplne jedno v akom je kočíku,ono to nevníma.To len mamičky sa musia ukazovať aký majú kočik.
@22beba ja by som sa zas az tak neodusovnovala nad cenou kocika ci znackou ja som tiez mala kocik za asi 280 eur, sice sa nekazil a bol ok cely cas, ale bol tazky a nespratny a ked bude druhe chcem nieco ine ako polske ci tako, ci camarela, lebo som sa ujedovala neskutocne, chcem ked aj drahsi ale nie nejaky extra a len nech to je aj spratne a lahsie a tot dotahovanie o kocikoch a znackach oblecenia moze byt neskutocne, ja som rada ze sa riadim svojim usudkom a nie tym co kto povedal a co je modne
@nikuska386 hm, ja som kupila hlboky kocik Peg Perego z druhej ruky za 140 eur. Nemam s nim zatial ziadny problem a to dokonca vanicku vlacim kazdy den na stvrte poschodie bez vytahu (s malou vnutri). Nekupovala som z druhej ruky kvoli tomu, ze by sme mali financne problemy, ale prislo mi tak nejak zbytocne kupovat novy kocik a vyhadzovat na to stovky eur. Ale tak kazdy na to moze mat iny nazor 🙂
Ano! Znacka kocika je pre vyvin dietata najdolezitejsia! Preboha!
Ty mas kolko rokov, ak sa mozem opytat?
Keď som ja kupovala prvý kočík,vyberala som podľa výšky rúčky,lebo som vysoká,aby mal veľký nákupný košík,lebo som nemala auto a často som cestovala,a aby bol dosť veľký a pohodlný pre bábätko ,aj keď bude väčšie a aby som ho mala od narodenia dokonca,ale aby športová časť po výmene za vaničku vyzerala ako kára, čo s ňou chodia bezdomovci do zberu.Našla som ,a nevedela som si vynachváliť.Bol trošku drahší,ale rada som si priplatila.Ten bol pre syna,zelený.Keď som mala dievčatko,kočík po synovi bol stále v super stave,ale dievčatko v khaki zelenom?Už ale ani jeden kočík nesplňal tie parametre ako ten prvý.Tak som si kúpila už len takú lacnejšiu buginu,aspoň v lete na parádu.Ale ten prvý funguje dodnes.Takže vyberaj,čo tebe vyhovuje,nemusí byť drahý ale funkčný,veď bude slúžiť tebe a tvojmu bábätku.
a nezabudni ešte na detskú postielku, matrac, autosedačku, hračky, lehátko, stoličku, odrážadlo, trojkolku,....... lebo aj to musí byť značkové a čo najdrahšie, aby dieťa nemalo z toho nejakú ujmu do budúcnosti 😉
@nikuska386 nie, na cene kočíka naozaj bábu nezáleží , lebo značku má každý kočík -
ZNAČKA alebo obchodná značka (angl. brand) je meno, výraz, znak, symbol, dizajn alebo ich kombinácia, ktoré majú identifikovať tovar alebo služby jedného predávajúceho alebo skupiny predávajúcich a odlíšiť ich od tovaru a služieb konkurentov
a sú značky, ktoré sú drahé a sú značky, ktoré sú cenovo dostupné širokej verejnosti 😉
viete comu nechapem??
Jak maminy lamentuju,mala materska,male pridavky,maly prispevok na kocik...a to co obliekaju detom,az zasnem....no naco su detom kocare Stokke,capacky adidas-dokonca nepohodlne...
pre obe deti sme kupovali kociky z druhej ruky a vobec nelutujem....opat by som kupila aj pre tretie.... boli ciste, nepokazene a za rozumnu cenu... mozno kociky takko nie su ultra moderne a drahe ak stokke ale urcite su pre dietatko pohodlnejsie ..takze nevahat a kupit tako....s tym sa dostanes aj do lesa ..stoke je vyslovene kocik do nakupnych centier a tam predpokladam s dietatom chodit kazdodenne nebudes 🙂
Nejde o znacku, ale kocik si treba vyskusat aspon na predajni. Ako sa sklada, kolko zaberie miesta, ci sa zmesti do auta ci vytahu, ci je lahky alebo tazky. A samozrejme, ci je odpruzeny a podobne. Samozrejme, ze baba, ktora chodi na prechadzky do lesa a baba, co chodi len do hypermarketom alebo do centra si nemozu kupit rovnaky kociar. Moja kamoska ma stokke a ked sme sli na prechadzku do lesa, jej mala sa v kuse budila, pretoze tie plastove kolecka bez odpruzenia su vhodne tak do hypermarketu, mala citila vsetky kamienky a nezrovnalosti na ceste. A este by som volila aj vysku kocika podla svojej vysky. Lutujem ocinkov, ktory sa hrbia pri kocikoch, ktore su im skoro po kolena 🙂.
to su tie typicke mamicky, ktore beru dieta ako modny doplnok ...dieta vobec nezaujima, ze ake nosi oblecenie a vobec ho uz nezaujima v akom kociku sa vozi...ja osobne som maniak na kociky a teda sa priznam,ze ja som si kupila drahsi kocik-Brio go, ale nie preto,aby som sa s nim pretrcala,ale preto, ze som tuzila po tom kociku..pri prvom som si zial nemohla kupit ziadny kocik, mali sme starsi kocik z druhej ruky ...vobec sa nad tymi zenskym ani len nepozastavuj, vypusti ich z hlavy, nech si robia co chcu a nech si vozia deti v com chcu a nech si ich obliekaju ako chcu🙂....
ozaj nechápem prečo práve stokke? teutonia je oveľa drahší , a taký HARTAN VIP v cene prekoná obe 😉 a čo už je len to za značka 😖 😉
Ja som si svoj prvý kočík vyberala zodpovedne, aby spĺnal všetky moje kritéria a páčil sa mi.Malé kočíky a bez vaničky som zamietla, taktiež malé kolieska, potrebovala som kočík na terén,...značka pre mňa nebola vôbec prvoradá.Okrem toho som chcela klasiku, ktorá sa húpe a nemusíš dieťa vláčiť v studenom nečase na rukách .Obzerala som stránky na nete, potom som bola aj v niekolkých predajnach a poobzerala tie super drahé kočíky...no a na záver asi tolko, kúpila som nový krásny kočiarik....Chcela som značkový od peg-perega, ale nakoniec som si kúpila steggi a bola som s ním spokojná....ušetrené peniaze som potom investovala do oblečenia....Jediné , čo ma pri nom hnevalo bolo, že všetky maminy na okolí mali novšie modely ako ja a hoci moj kočiarik bol lahký, krásnej farby, so všetkými prednostami,vedela som, že sa moj syn vozí iba v niečom lacnom a ten pocit nebol celkom ok, čo som si uvedomila neskôr., ked sa maminky predbiehali jedna pred druhú aký drahý má kočík.Tak som si to potom vybila na šporťáku, kde som kúpila nový značkový a celkovo som bola spokojná.Pri druhom som mala a mám značkový z druhej ruky, dcéra sa vyvážala a ešte vyváža v 600 e kočári, ktorý však mal dosť velké nedostatky a len z časti sa približoval potrebám dieťaťa.Kúpila som ho lebo sa mi páčil a hrial ma pocit, že mám taký suprový kočár....Mám ho necelý rok a už teraz je rozbitý na mraky, všetko tam robia na nity, s ktorými nemôžete nič spraviť, ak by vymeniť...Oproti nášmu obyčajnému prvému kočáru sa rovná 0 a už nikdy by som sa nedala ovplyvniť módou.Hoci tento úžasný kočár má velké kolesá aj vaničku, je polohovací, nastavovací a atd, jeho hlavné nedostatky sú vo funkčnosti.Vymenujem len pár: cez búdičku prefukuje, sú tam 2cm špáry, brzda padá a musím ju dvíhať nohou, pretože udiera do kolesa,látka sa rýchlo špiní, je extrérmne velký a problém je ho prevážať v aute na dovolenku...a hlavne kočár je vyheglovaný, lebo tie spružiny sa na ozajné pružiny iba hrajú.Naoko vyzerá fakt dobre, ale čo je dobré pre dieťa- je mu to jedno, ale nič dieťatu tak neurobí dobre ako kolísanie a tie dnešné super odolné konštrukcie ultra lahké sa nehojdajú, dokonca mi bolo povedané, že kočík je na vozenie, nie na hojdanie...nechám nech si urobí každá záver, no mne sa zdá, že je to len o tom, až nevyzerám ako chudera a pritom to tak nikto neberie, dokonca tie čo vyhodia obrovské peniaze za kočár ticho závidia tým obyčajným, čo im dieťatká spokojne spia v akcoivom sete za 200e...dnes to viem aj ja, lepšie je mať spokojné dieťa v 200e kočári ako tlačiť 600e kočár a dieťa na rukách ( naša sa naštastie ako tak dala voziť...)a jediné čo si užívam je, že som si nekúpila nový, lebo by ma trafilo na mieste,,,
@nikuska386 hehe, taketo sproste zeny by nemali mat deti, nie take, co daju dieta do tako kocika apod.! Ta musela byt naozaj debilna!! A evidentne jej neslo o nejake parametre kocika, ale o znacku a prachy! To uz je naozaj "dolezite" pre dieta, haha. A rovno si jej na to mala nieco povedat, si koledovala. A to ja teda malokedy niekomu nieco poviem, ale toto by ma nastartovalo! Byt dieta, tak taku matku nechcem ani nahodou 😀
už tá samotná otázka je pritiahnutá za vlasy....
"Nič dôležitejšie ako značka kočíka predsa neexistuje. Čím drahší tým lepší. Nech vidia susedia, že na to mám (i keď nebudem mať čo žrať). " Ja sa začínam diviť, ako moja generácia prežila, keď na trhu boli nedostatkové i Lyberty. Podľa mňa je absolútna hovadina a zbytočne vyhodené peniaze za značku. Akurát, že sa nacpú manageri týchto značiek. Ja som túžila mať kočík z 30 rokov minulého storočia. Bohužiaľ net a PV v domácnosti bola vtedy drahá vymoženosť. To by ma dnešné pipky asi upálili na ulici.
Hlboký kočík som využila asi na 6 mesiacov. Načo by mi bol kočík za 800,- € ?
Ale každý podľa vkusu......
@kristinaanna asi tak... Je to take konikovske, kto ma stokke treba ho znosit pod ciernu zem... Su aj ine drahsie kociky... A tych 1000€ ak niekto caka prve dieta- nieje nieco coby mal clovek zavidiet... Ano, da sa kupit neznama znacka na polskom trhu- dieta to prezije, jemu je jedno...ale su ludia co preferuju kvalitnejsie veci...tak nech si kupia...odsudzovat ich tu zato???? To uz kde sme? Trochu tolerancie by nezaskodilo
Reakciu osoby, ktoru stretla autorka temy to nijako neospravedlnuje.. Ale kazdy nech si kupi co chce

A ked uz... Niekedy boli lepsie podmienky pre zivot pre strednu pracujucu triedu....praca pre kazdeho, k bytu sa dalo dostat, ROHcke dovolenky....
Dnes je vsetkeho...len nie prace a €