icon

Je značka kočíka pre bábo tak dôležitá?

nikuska386
24. nov 2013

Stretla som sa s vyjadrenim ze aspon nie som taka chudera co vozi dieta v tako kare... Predbezne som mala vybraty prave kocik znacky tako ale po tejto vete ma dost zamrazilo. Jedna slecna sa totiz vyjadrila ze zodpovedna matka svoje dieta do "lacnej sunky" za par stovak neposadi, ze urcite to prenho neni zdrave a ked dietatu nemoze dopriat to njalepsie radsej nech nema deti... Prvotne mi prisiel ten nazor uplne stupidny, ale neskor som sa zacala zamyslat ci naozaj mojmu babatku moze nie prave najdrahsi kocik nejako ublizit, alebo ubrat na komforte. Co vy nato baby?

dai
25. nov 2013

@maribell ja poznam len obycajne zeny z obycajnych rodin - sama z takej som ( podobne ako moj muz ) a 90% zien v mojom okoli zaraba tolko kolko ja alebo viac - skus pochopit ty ze aj take su, zalezi od toho v akej sfere pracujes...

dai
25. nov 2013

@maribell ok, prepac, zle som precitala tvoj posledny prispevok - no ano, ak zena zaraba pod 500 euro tak jej pravdepodobne ten kocik zaplatil muz alebo rodicia a podobne😉

maribell
Autor odpoveď zmazal
irriss
25. nov 2013

@dai kdo mi lezi v zaludku?? 😀 😀 😀
Nevim, z ceho jsi usoudila podobny zaver..nejmenovala jsem.. 😅
Konikovska dedukce, sounalezitost? ochrana ? 😎
Nikdo mi tu nelezi v zaludku...ALEEEEEEEEEEEE
...mozna jinde, ale ne tam 😀
a nejmenovala jsem, takze mi nedavej do ust jmena 😉
Jen se tu kdosi zminil, ze si mamicky zasluzi pohodli..bylo to ve vztahu s DRAHYM kocarkem..zareagovala jsem..
takze zij a nechaj zit..plati pro vsechny 😉
Jinak "mila iris" ti jeste povi toto..
..dost mne unavuje slyset, ze dum je bez vytahu apod..a tim se oduvodnuje temer vse...
Ja nejsem vas manzel, ja jsem zena a matka jako VY a vim MOOOOOOC dobre, ze bez vytahu LZE sejit i s dvojcatovym kocarkem po schodech (plus dalsi deti) i nekolikrat denne....ale chce to vymyslenou organizaci.. 😎

Jinak skladovani do auta, to beru..to je pravda, to chce vazne rozmery..a nebooooooooooooooo najit si cas a "odsroubovat co se da".. 😀 😉
V DOBREEEEEEEEEEEEM

p.s. ale nerikejte mi a neoduvodnujte nakup draheho kocarku POHODLIM a NAROKEM NA NEJ za praci, ci starost o domacnost..za stres po nakup, ..
Ja jsem skoro vyjimka, nerikam, ze mi to na 100%vyhovuje, "byt doma"..ale nadsazka je povolena, nebo ne?
Byt doma neznamena byt horsi 😉 byt doma znamena v nekterych krajinach nutnost ci tradici... 🤐

dai
25. nov 2013

@maribell no hej... potom chapem tvoj nazor😉 on si ho clovek vzdy tak nejak vytvara na zaklade vlastnych skusenosti a ludi, ktori ho obklopuju

barcelona94901
25. nov 2013

na nás pozerali všetci ako na retardov ..vrátane našich rodín.
.totiž všetci okrem nás riešili kočíky ,zatiaľ čo my sme riešili bezpečnu autosedačku,kedže sme dosť jazdili ,prišlo nám to logické 😀
no asi žijeme fakt v nejakej inej dimenzii..teraz to riešia zas
niekto nedá peniaze na autosedačku,iný na kočík,či stoličku,prilbu na bicykel atd.niekto dá na uplne všetko,najkvalitnejšie,vrátane stravy ,hračiek---.každý má iné priority a jasné ,že inak vyberá kočík kočena čo ho vytiahne z auta ,rozloží a preluftuje sa po parku,či skočí na kafčo, a inak kočena čo s tým kočíkom musí prejsť kilometre po hornej,dolnej bez chodníkov,s nákupom,niekde na severe,kde sa brodí snehom ,zatiaľ čo u nás 1 cm snehu sposobí kalamitu 😀

ivanka.7
25. nov 2013

@zuzkat1 ja si skor myslim, ze zita sa tu vezie na nejakej vlne, @anjelicek26 nehovorila nic o zablatenych teplakoch, len napisala, ze nie je hriech mat drahsi kocik, co sa tu ale plno ludom tak zda. Ja ani drahy kocik nemam, ale jej prispevky su plne nepochopenia a ohanania sa tym ako si zeny v minulosti poradili so vsetkym - aj bez kocika aky by aj mozno chceli, ale vtedy taky nebol. Jasne, super.
Ved aj my by sme nas zivot urcite zvladli s petrolejkou, ved aj zeny v 18. - 19. storoci to davali 😉 co tam po elektrine

dai
25. nov 2013

@irriss vidis, mne to 4te poschodie bez vytahu odovodnilo vela😉 detto fakt ze som mala velmi male auto🙂 cize som naozaj ten kocik potrebovala uplne rozmontovat😉
ono vies ako - zit sa da aj pod mostom a dieta nosit na rukach... ale ked mozes tak si predsa rada zivot urobis lahcim kde sa da, ci?

maribell
25. nov 2013

@dai tak tak ako vravis..mne sa naprikald take kociky tiez velmi pacia a nemam problem si priznat ze by som taky aj ja chcela a neraz sa za takym kocikom s obdivom a zavistou otocim 😀 ...ja som to len napisala preto lebo ma nahnevalo co zakladatelka napisala ze isli okolo nich nejake pipky a uz trusili nazory na lacne kociky.. 🙄

irriss
25. nov 2013

@barcelona94901 s ohledem na tu kalamitu ve vyyyysce 1 cm..budeme zrejme sousedky 😅
Pojd na kafe 😉 ale honem, dokud nenasnezi 😅
Ale nez vyjedes, rekni mi, jakou ZNACKU kafetetetetepijes.. 😀 😀 😀 😉

lucinkab
25. nov 2013

my sme kupili inglesina clasica ale pouzivany... kedze nemame ako kazdy clovek 1000€ na kocik, podstatne je aby bol bezpečný, schváleny a nič viac ma netrápi... nie všetko drahé a reklamované je aj dobre !!!! keby to bolo take dobre nepotrebovalo by to reklamu, no nie???? a ta baba má asi bohatého muza alebo rodicov, ked nema sajnu co je to zarobit € 😎

irriss
25. nov 2013

@dai ..no nevim, kam smerujes..co ma znamenat prirovnani k mostu ..a ditete na rukou.. 😕 😕 😕 😕
To je presne to, co se stane , kdyz ma nekdo o KORUNU vice.. 😀 😀 😀 😀
Zacne se vznaset jako holubicka..
Drz si cepici, protoze nahoru je to OK..pohodlne a prijemne , ale ten pad je casto bolestivy.. 😲 🤐

barcelona94901
25. nov 2013

@irriss potrpím si na ZNACKU z lásky 😉 😀

irriss
25. nov 2013

@barcelona94901 ..u nas pod mostem fouka..nezapomen na cepici 😀 😝
do "lasky" te balit nemuzu😉

vafinka
25. nov 2013

@nikuska386 vies co, no vobec by som si tej baby nerobila hlavu, podla mna je to na hlavu cim sa perzentuje. poznam vela kociek, co sa musia vozit v audine, a pritom nemaju pomaly co jest, a nosia adidasove napodobeniny a neviem kde co. ale hlavne ze maju 😀 , to su take pipiny. aj my cakame male, a viac za kocik ako 400stovky nedam, kopec veciciek mam od svagriny a po sestre a co. ved ked sa narodi dietatko, isto ako prve nepozrie na stitok na dupackach, ze co mu ides obliect, jemu je to jedno. hlavne, ze ma mamu pri sebe, suchu ritku a ma co papat, je ciste a umyte. myslim si, ze toto je dolezite a nie za kazdu cenu vozit male v stokee kociku.

dai
25. nov 2013

@irriss halllooo! neblazni, ja nenarazam na teba... narazam nato ze keby nemam na kvalitne veci tak ich jednoducho neriesim, keby nemam kde byvat tak by som byvala pod tym mostom, keby nemam na kocik, tak by som dieta nosila na rukach ( robila som to tak ci tak, kedze prvorodena nebola moc kocikova ), ako tu napisala ivanka keby som zila v dobe pred 30tymi rokmi tak by som sa spravala presne ako ostatne matky pred 30tymi rokmi...
ja nemam paru ako ty zijes, ani kde takze to urcite nebolo myslene osobne😉
nie kazdy kto ma o korunu viac citi potrebu sa vznasat... hlavne nie vtedy ked vie co za tou korunou viac je - cize ked ju nedostal darom od ocka ci manzela 😉

barcelona94901
25. nov 2013

baby známa ,prišla mrknuť svoju babinu na slovač..ukázať prvého pravnuka ..nastajlovala ho ,oháknutý ako z časáku,vytiahla kočík,hajde cez dedinu,šak hody ..babka sa chcela vytiahnuť návštevou z cudziny .. 😀
vnučku pri bránke hned zvozila ,že aku mršinu chudákovi pravnukovi to vybrali,či to stálo pri kontajneroch,že tak škaredý kočík,no fuj..tak jej oznámila cenu kočíka ,,,babka zalapala po vzduchu,pretože za to by mali na slovači auto...a hned na to s radosťou prebrala riadenie kočíku 😀 z 10-minutovej naplánovanej prechádzky cez dedinu sa stala dvojhodinová a odvtedy slovač pozná novu značku kočíka ,oblečka,čo babka skomolila názvy značiek 😀
cudzina si zachovala niekde svoj "cveng " 😉

zuzkat1
25. nov 2013

@ivanka.7 no ja som to pochopila inak a skor sa stotoznujem so zitou napriek tomu ze som nemala najlacnejsi kocik.

barcelona94901
25. nov 2013

@irriss z lásky :
dám si kávu u známeho v kaviarni ,ktorý tým zrnkom kávy doslova žije,,zrno,príprava,zalievanie,pohár,lyžička ,teplota..bože všetko o čom mne sa teda na mojom chuťovom kanáliku može akurat tak prisniť..necítim rozdiel medzi jeho a,b,c,d,e..proste je to káva ,ktorá dobre padne
rovnako vypijem kávu na dedine u babiny ,z klasickej komunistickej šálky ,či u tetičky nahluchlej klasa baby zrnková,neznačková,obyčajná káva ,čerstvo pomletá ,ktoru cítiť na kilometer
tak vypijem aj neviditeľnu kávu od 4 ročnej slečny ,ktorá mi ju poctivo pripravuje vo svojej mini kuchynke ,kde je len šáločka ozajstná,rozprávkovo krásna a kafíčko z lásky

no mám sesterku ,ktorá teda príde ku komukoľvek na návštevu a kávu najskor očuchá 😝 až potom povie
ale haluz je,že u mna zbadala plechovku a mala na kávu chuť hned,bez čmuchania 😖 a ani nevedela čo pije,čo mám v plechovici 😀
to su takí ľudia ,pome sa hrať na niečo čím nie sme, alebo budme spokojní ,tým ,kým sme ,bez ohľadu na tých nespokojných v okolí 😉

horana
25. nov 2013

Tak jasne ze babo je znacka kocika suma fuk, a mamine aby sa dobre ovladal. Niekedy pravda je to - asi - aj imidzova zalezitost, nakolko ked sa niekedy dozviem kolko stal ten a ten kocik az sa mi panenky pretocia. Vidiet to na ulici len tak, nepovedala by som to do toho kocika ze tolko stal. Ja sa v tych znackach vobec nevyznam, my sme kupovali uplne lacny slovenskeho vyrobcu pred 10 rokmi este za koruny, pamatam sa ze sme sli do obchodu ktory nam doporucili ze je tam velky vyber, padol mi jeden hned do oka pre peknu kombinaciu slonovinovo a zelenkavej farby pre chalana a do lesa ako stvoreny, stal v prepocte snad nieco malo nad 100E (!!!) a v pohode som v nom odchovala 2 deti, mal vsetko, nic mi na nom nechybalo, zmestil sa do panelakoveho vytahu aj auta - lahke skladanie, odpruzeny, velke nafukovacie kolieska takze sme chodili aj po terenoch v lese, od vanicky az so sportacik dal sa polohovat do smerov jazdy tak aj naopak. Tazky bol tak normalne, iste su aj lahsie, no dokazala som ho po panelekovych schodoch vytiahnut za rucku alebo vyniest aj pri svojich 57 kg. Akoze nevravim ze nemohol byt este lahsi (vsak zas na ukor terennosti po lese, co sme skutocne hojne vyuzivali), ale na to aby som namiesto 100 dala za neho 1000 to mi na ten jeden rok fakt nestalo ani omylom. Ja na ten svoj normalne doreza v dobrom spominam. Teraz ked niekedy pomaham kamoskam kocikovat, hovorim si ako tie kociky desne podrazeli, ze ved nevidim az taky rozdiel oproti mojmu staremu. Nikdy som necitila potrebu ho menit, nie kvoli financnemu hladisku ale skratka naco ked vyhovoval? Ale chapem ze kazda ma ine priority a ked sa niektora z toho vytesuje, preco nie? Ja mam tiez svoje podivnostky, kde sa vytesujem, co by zas iny mozno nepochopil. 😵

zita19
25. nov 2013

@laila22 Kociar po detoch uz nemam. Ale take leharo ako mali deti v Libertach uz dnesne deti v tych modernych nemaju. Ale zas sa k nam vratili kosielky, kabatiky a reklicky co v nich vyrastli moje deticky, moj synovec aj neter.. Kosielka zo 100% bavlnenej kojeneckej veby. Toto uz dnes nezozenies. A kupat sa bude Samko v tej vanicke co ja, vsetci moji brachaci, bratranci, moje deti aj deti mojich brachacov. Len pre info: je tuzexova a nie je to plechova bodvanka!!! 😀 😀 😀

edita56
Autor odpoveď zmazal
edita56
Autor odpoveď zmazal
zita19
25. nov 2013

@edita56 No vidis. Dakedy bol vyssia kasta ten co mal mandariky (a tetku v zelovoci), svieckovu (a stryka v masne) a vlozky a sracak (a kamosku v drogeri) 🙂 🙂 🙂 i. Jaak bolo veselooo! 😝 😝 😝 😝 Fronta pred zelovecom zdruzovala aj rozdelovala ludi ako Modry kon. 😀 😀 😀

slimstar
25. nov 2013

@aliza ja som reagovala na jej nevhodne spravanie a situaciu co pisala nikuska386.

edita56
Autor odpoveď zmazal
barny
25. nov 2013

necitala som celu diskusiu, ale znacka pre babatko dolezita nie je, ( pokial nepojde vo furiku ) znacka je dolezita pre maminku a podla mna je jedno ci kocik je tako ci stokke ci bugaboo, ide o to co chce mamina, nech si hovorime co chceme 😉

ifkael
25. nov 2013

@edita56 spominanie na casy minule je trochu mimo temy

Ja nechapem preco to poukazovanie- co kto ma...

autorka prispevku natrafila na trubu- mala jej nieco "pekne od srdca" povedat...a uz toto rozoberanie co kto ma, preco to ma...preco kupuje to alebo ono... No ano, IQ hojdaci konik sa nehovori nadarmo...len ze je modry som netusila

zita19
25. nov 2013

@edita56 Mas pravdu. Ale zaz parky boli z masa, sunka tiez. A tie kurcata s drobkami aspon neboli nadopovane takymi svinstvami ako dnes. A Sunar podliehal zakonu o liekoch... 😖

zita19
25. nov 2013

@ifkael Nase spominanie je od temy. Mas pravdu. Ale ta vasniva diskusia do 7. strany, kde sa z niektorych mamiciek vyrabali kadejeke... ta bola k veci?